2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 原創小說及文學 被命運挑選的那星
返回列表 發新帖 回覆
go

被命運挑選的那星 [複製鏈接]

話說今日係香港59年嚟最凍嘅一日…

有個保安自言自語:「星座,係現今世界,主要談運程,愛情事業交友…應有盡有,但大部份人都唔知道,星座喺古代其實已經受到極大嘅重視,並唔係因為佢可以預側運程,而係因為一個預言,一個每一百年,實現一次嘅預言…」

佢講講下,停一停:「妖,邊個寫架咁長,點讀呀」

突然有把聲接住講:「"天上諸星,每一百年都會係人間揀中12位Staries (星之子/女) ,每位少男/女係18歲左右,就會發現自己擁有嘅異能,只要人世間能齊集12星之子/女,可以救世,亦可以摧毀世界!"  呢個傳說幾乎所有大國領袖都知道,只係佢地每個心中嘅如意算盤有所不同。」

之後有一架"波子"駛入嚟,上面掛著P牌同傷殘牌,一身名牌嘅獅子座少女落車,

佢帶住太陽眼鏡,表情囂張

正當個少女準備離開嗰陣,個保安走過去,指住另一邊車位:「阿小姐,你唔可以泊呢到,要泊個邊。」

獅子座:「點解我唔可以泊呢到? 」

保安: 「無,我見你架車有傷殘牌,而且你夜晚晚仲戴住太陽眼鏡,仲唔係盲嘅? 」

獅子座除低太陽眼鏡:「你‥‥你知唔知我係邊個? 」

保安: 「我理撚得你係邊個」

獅子座:「咁寸嘴! 」 之後佢突然舉手,然後快速落下

個保安同獅子座50米內附近嘅一對情侶同幾個途人都突然失去知覺,訓咗喺地下

獅子座:「oops,激動咗少少添。」

獅子座見到保安更亭嘅鐘,11: 52PM,之後快速閃入D2

訓咗喺地下嘅情侶同途人,佢地依舊未醒

而一樣訓咗喺地下嘅保安,佢手上戒指金光閃咗一閃,佢隨即擘大眼,從一個無可能嘅角度彈起,回過神,見到少女已經走咗,竟然一啲怒氣都無,仲現出神秘笑容

而 D2嘅屋頂啱啱劃過流星…

<待續>

個故仔好正

楚楚一  上海丝足按摩,足不出户高品味享受,我们全天候为您服务!把轻松`舒适`快乐带给您!无需任何押金订金!官网taosilespa.com电话/微信1:13370271997微信2:shanmo12580,务必同时加,qq:806746818[/c   發表於 16-10-10 12:56 AM

我原全睇唔出有咩關聯性..

所以到底你個故有乜關事-.-
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 03:40 PM , Processed in 0.027803 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存