2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 SGO - 星夢Online 《星夢》精華區 [攻略]艾瑞爾之門~魔鬼版主出品
go

[攻略]艾瑞爾之門~魔鬼版主出品 [複製鏈接]

今日維護後提高等級上限到Lv95~大家可以繼續升Lv喇
升Lv升得好慢?唔緊要~因為完成以下任務將會得到3千3百萬經驗值!
我見倒官網個News都嚇一跳!咁大個囡未見過做任務會有咁多經驗值~
3千3百萬喎 你估六合彩頭獎咩XD

今日維護後大家可以登入星夢百貨
送寶娃娃一項就會發現熊護手娃娃嫁喇~2StarCash一個~
熊護手娃娃┐
  殺人熊護手:等級限制: 80 裝備效果: 生命上限+ 1000,防禦+ 230,魔防+ 230
  殺人熊護手券:儲齊300個可以搵票卷換領員換領殺人熊護手1隻

第二章 - 「艾端爾之門」
§第一步 建議等級85或以上§
殺人熊護手 主要功用:做到任務中段需要有d件裝備先可以繼續任務

完成第一章任務「未被啟動的聖物」後,大家可以番神團聖殿搵利芬兒觸發第二章任務,
利芬兒得到情報,得知艾瑞爾之門既重建工作已經完工喇,
為免我地手上既星跡之刃再度成為追擊目標,所以利芬兒就委託我地,
帶住星跡之刃&守護者密函前往尼尼亞皇城皇宮,交俾駐紮軍長官.艾迪蘭
[觸發任務後將會得到1千萬經驗值作獎勵]

§第二步§皇宮前園§
去到尼尼亞皇城既皇宮[終於都入到黎啦]然後再入艾端爾之門,

見倒駐紮軍長官.艾迪蘭之後交出守護者密函,
交出密函之後佢都唔信好信,仲要我地出示守護物,確認身份之後佢對我地即刻好有禮貌
當然我地都唔可以囂張既-~-我地都只係受人委託既姐,然後佢就指示我地將星跡之刃交俾建築工匠.剛德!

係建築工匠.剛德果度得知星跡之刃只係其中一件啟動既零件,當中仲有部份特殊既設定需要d類型既守護物,
計埋星跡之刃仲爭兩件,仲建議我地問問駐紮軍長官.艾迪蘭,睇下有無咩線索。

果然,駐紮軍長官.艾迪蘭係知道d野嫁!佢聽聞最近有人入左去星之湖入面既星湖迷宮,
發現入面有好多強勁既魔物,仲交左粒魔法石俾我地旁身添,
佢話拎住粒魔法石就可以自己出入星湖迷宮咁話喎!

§第三步星湖迷宮§
到達星湖迷宮,入到去發現古代星靈、遠古人偶,你唔打佢佢唔會打你既= =,
行行下發現一個叫做法拉既人企左係度,[記得轉番個蒼之引導者既稱號,如果唔係既話,佢會放寵打你嫁],
原來法拉都俾人發現左佢係守護者d個秘密,為左避開敵人既追擊,所以就係度暫避一下喇!
將利芬兒既委託都講晒俾佢知之後,佢就話俾大家知佢將佢既守護物放左係個迷宮入面,
仲落左好多重機關鎖住左添,所以大家需要幫手解除機關,拎番個守護物出黎!

根據法拉既解釋,迷宮入面有十顆星之樹手持殺人熊之爪+護手
就可以將樹上面既魔力發放出黎,但係要小心,每顆樹都會有古代靈體守護住[小心佢爆技,建議搵多幾個朋友一齊做]

當釋放晒十顆星之樹既魔力,就會得到樹之守護,然後就可以靠樹之守護進入地下水晶區,
但係只有5分鐘時間,要好好把握[可以同埋隊友入去一齊做每人身上都需要有樹之守護,同龍任一樣]
入到去地下水晶區,大家會發現4個抑制裝置,只要打倒抑制裝置衍生出黎既怪物就可以經原路番出去搵法拉,
[記得係5分鐘要出番傳點如果唔係就會當失敗嫁喇]

法拉已經係我地破關既時候,拎番守護物星雲鎖匙,仲會送個神聖護手之魔力源俾大家做獎勵添
神聖護手之魔力源能夠強化殺人熊護手做Lv92既盾牌嫁!
臨走前法拉仲話俾我地知另外一個守護者既名字係叫做森耐斯,個名係唔係好熟?
咪就係皇宮艾瑞爾之門另外一位駐紮軍副官囉=-=
已有 1 人評分Good 收起 理由
孤獨的星 + 2 你的文章對我很有用。謝謝!

總評分:  Good + 2   查看全部評分

§第四步第三件守護物§

番到去艾瑞爾之門搵駐紮軍副官.森耐斯,得知原來佢得到守護物既時候,就已經收埋左係另一個地方,
係邊度?原來佢居然收埋左係法拉既戰鬥精靈度,連法拉自己都唔知道,
就算俾人發現左,都無諗過法拉身上居然會拎住兩個守護物啦!真係大膽既方法呀!

番到去法拉到講左d件事俾佢知,法拉決定遲d先搵佢算帳,
然後法拉會釋放戰鬥精靈[小心D,佢隻戰鬥精靈一d都唔易對付],準備好就可以搵法拉,
打倒法拉的戰鬥精靈就可以得到星辰鎖匙
然後再番去搵森耐斯交代事情,跟住就會得到神聖武裝之魔力源&2千3百萬Exp做獎勵嫁,
最後將兩條鎖匙交俾建築工匠.剛德就正式完成任務喇>~<

好支力喇 下面dd聽日先寫啦>~<

留位介紹 ~仲有各怪物召喚既冷卻時間~
神聖護手之魔力源
神聖武裝之魔力源

THX版主我好中意你D POST

版主你慢左啦~~~~~~~

好靚呀@@
4隻星空既主打勁寵@@[小純除外...]
不過嘛..
算啦...小葵同小純咪又係管家

係你開POST之前做左喇=-=係入面兜左勁耐先做晒=-=

法拉= =陳法拉 ?

原帖由 夜夢~~~ 於 2007-7-9 11:19 PM 發表
版主你慢左啦~~~~~~~

個任實在太多資料要交代= =
寫左好鬼耐= =緊係唔夠你地班熱血Fans做得咁快啦

原帖由 ‵★S!UD!M 於 2007-7-10 12:13 AM 發表
係你開POST之前做左喇=-=係入面兜左勁耐先做晒=-=

點點好勁呀~兩隻都升晒做Lv92 XD

原帖由 失去法力的魔鬼 於 2007/7/9 11:13 PM 發表
§第四步第三件守護物§

番到去艾瑞爾之門搵駐紮軍副官.森耐斯,得知原來佢得到守護物既時候,就已經收埋左係另一個地方,
係邊度?原來佢居然收埋左係法拉既戰鬥精靈度,連法拉自己都唔知道,
就算俾人發 ...

隻精靈都唔出技既...上防set就夠打啦= =

原帖由 失去法力的魔鬼 於 2007/7/10 12:51 AM 發表

個任實在太多資料要交代= =
寫左好鬼耐= =緊係唔夠你地班熱血Fans做得咁快啦

睇我地幾支持- -v

原帖由 失去法力的魔鬼 於 2007-7-9 11:13 PM 發表
§第四步第三件守護物§

就算俾人發 ...

魔版唔係3千3百萬EXP咩 改左?

原帖由 hang771124 於 2007-7-10 08:10 AM 發表

魔版唔係3千3百萬EXP咩 改左?

係啵=0=
咁3千定2千先岩=0=

原帖由 utopia~ 於 2007-7-10 08:51 AM 發表

係啵=0=
咁3千定2千先岩=0=

[觸發任務後將會得到1千萬經驗值作獎勵]
神聖武裝之魔力源&2千3百萬Exp
↑↑↑
系咪咁樣夾埋3k300mexp

水晶區個4隻王勁吾勁?會吾會狂出魔

原帖由 失去法力的魔鬼 於 2007-7-10 12:51 AM 發表

係入面真係兜左好耐=-=要打10個..我地打左9個已經係咁兜..
又唔知最後1個係邊..搵左勁耐..-0-
之後先搵埋最後1個=-=..
宜家魔版有個圖俾人睇戈D星之樹係邊=-=..
D人1定會易解個任多D=-=

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

有野問....第二個任你話要建議等級85或以上,咁80lv做左第一個任咁做唔做到架??

(p.s.19樓個隻係咪92lv既爪??)
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 05:24 AM , Processed in 0.037976 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存