2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 古龍吹水版 古龍ONLINE心得交流 未四轉討論專區~04111025~內容豐富~未四轉必睇~另請留意 ...
go

未四轉討論專區~04111025~內容豐富~未四轉必睇~另請留意首頁紫色字及目錄~歡迎挑剔^^v [複製鏈接]

首先多謝版主將我個post頂置^^
如果大家對e個post有咩意見可以講出黎@o@v
讚又好~踩又好~褒又好~貶又好~一律接受
就算亂up都冇所謂>"<
例如個post有咩係要加或者要減又或者其他野之類
只要你地講就得^^

另外..我怕我個topic最D數字會有人唔明
其實係更新時間黎..係度解釋下先@o@v
04月
11日
11時
25分
----------------------------------------------------------------------------------------------------
~歡迎各位呃分^^~
不過呃分還呃分
但係都睇下我地講D咩咩先= =!!
有咩咩問題我都盡量解答嫁^^
不過唔好問我點低lv升狗
因為我唔會答你
仲會一見即引
另請大家欣賞第214個回覆^^v

----------------------------------------------------------------------------------------------------
目錄
版主的話
1-250lv升lv心得~for新手...人狗都岩~唔包用咩eq同學咩^^v
基本野簡單分析
學技指引
簡單五圍簡介
加點指引
掛狗指引

打怪既exp計法簡單分析
版主的話
Originally posted by ☆江上不再。 at 2005-4-1 08:19 AM
呢個post我未必會關

但大家要好好利用呢到 版主係會經常入黎睇

※註:版主原本係用黑色字嫁
   用紫色字係為左吸引下大家^^
   希望版主&大家唔好介意:D

第一樣好緊要..唔可以再俾gameone繼續誤導人
「暗器」or「鏢」同「箭」係兩樣野黎
最明顯就係一大一細

1-250lv升lv心得~for新手...人狗都岩~唔包用咩eq同學咩^^v

~~~最快既方法<自己打>~~~

1lv果陣問人借$65000,去紫禁城搵金錢幫幫眾入會,入到去打得1hp既怪搵錢,一隻$500,打20隻就有1m入去升lv

係金錢幫升lv既時間:1lv-30lv、35lv-99lv

金錢幫初級區:1~34lv
金錢幫中級區:35~69lv
金錢幫高級區:70~99lv

初級區隻野低能既= =
中級區開始勁嫁喇>"<
高級區都係普通姐^^"

中原↓
1lv:民團
10lv:官兵 or 強盜
20lv:六扇門門生 or 紅鞋子幫眾
23lv:風火幫幫眾 or 武僧
30lv:峨嵋弟子(男)..........峨嵋弟子(女)會勁D,最好咪惹佢><
35lv:仙童
38lv:風火幫門生
45lv:青武 or 血爪魔
50lv:渦鬼
55lv:石獅 or 孽僧 or 獅頭魔
60lv:風火幫弟子 or 赤武
65lv:狂屍
70lv:風火幫護法 or 血鋼爪
79lv:飛鵬幫刀組 or 渦怪洛洛普手下
89lv:炎武or風火幫堂主or風火幫長老

西方↓
113lv:心眼or風火幫長老
118lv:斗刀十刃
123lv:長臂妖猴
128lv:蝙蝠鬼
133lv:屠魔者
138lv:魔光滅世
143lv:魔僧
148lv:血斧獸男
153lv:鬼影
158lv:動地
163lv:仙靈
168lv:白炎砲兵
173lv:冰骨妖
178lv:黑魔騎兵
183lv:地炎獸
188lv:龍王

琉球↓
188lv:東瀛陀螺

宮九仙島↓
198lv:九刀羊刃
208lv:鈴星宮九獸

紫鯨幫總壇↓
218lv:火星紫鷹獸
228lv:地劫紫鷹將
238lv:天空紫鷹王<內>
244lv:天空紫鷹王<外>

250lv絕情洞<惡人谷>↓
248lv:五絕童子or絕情童子or絕義童子

10lv打官兵係要學拳+用一set+耐eq嫁^^v
其實冇話唔可以打塔ga~不過又冇錢,離兵器店又遠,冇便武會好唔方便
仲有唔好咁快三轉,因為個絕情洞好好升,但係會悶到你飛起,因為淨係可以係入面升lv,咩都唔做得

※~開始D怪既lv-2=打到既lv
 ~eg. 官兵21lv..就打到19lv轉怪

※~所有怪lv+10=冇exp既lv
 ~eg. 土匪3lv..13lv會冇exp

※~去西方任務^^
 ~http://www.2000fun.com/discuz/vi ... 6502&extra=page%3D1
基本野簡單分析

拳:特徵係hp高、耐力高
  拳2、拳10+hp;拳6、拳10+耐力;拳11係減低傷害<人地打你會扣小D hp>
  拳5<開天掌>可以彈走人..可以對付係炎魔偷野既人:D4
  攻擊建議用拳9<金絲綿掌>..但係用幫招會好D
  拳幫招可以同時+命+閃

劍:特徵係命中高
  劍2、劍10+命中;劍10+攻擊力
  劍7<血影舞>同劍9<回風舞柳劍>攻擊力一樣既..只係劍9距離遠D姐
  劍11無視對手某%閃避
  攻擊用劍11<天外飛仙>
  劍幫招可以+閃

刀:特徵係攻擊力高
  刀2、刀10+攻擊力:刀10+命中
  刀9<雪紅刀舞>攻擊力係隨機既..波動幾大..唔建議用
  刀11增加自己某%攻擊力
  攻擊用刀11<第一快刀>
  刀幫招可以+閃

槍:特徵係閃避高
  槍2、槍10+閃;槍10+命中同攻擊力
  槍6<疾風刺>、槍9<回馬槍>附加減速;槍11<霸王槍>附加失明
  攻擊用槍11<霸王槍>

杖:特徵係韌性高
  杖2、杖10+韌性;杖10+法力
  杖6令用佛、道、醫技能既mp減半;杖9<打狗棒>可以彈開人;杖11<如意棒>打人附加震懾
  杖9同棍11攻擊力一樣,所以攻擊用杖9好D<+俾佢既exp小D、mp都用小D>
  幫招可以同時+命+閃

鏢:特徵係命中高
  鏢2、鏢10+命中;鏢10+法力
  鏢9<唐門暗器>打中附加中毒;鏢11<小李飛刀>附加沉默同無視對手某%耐力同閃避
  攻擊用鏢11
  幫招可以+閃

佛:特徵係耐力高
  佛7<金鋼經>、佛11<佛心>+耐力;佛9<金鐘罩>減低承受物理攻擊的傷害
  佛1<明心經>加命中;佛3<羅漢經>、佛11+攻擊力
  佛11增加韌性
  佛4<運功破邪>回復負面狀態;佛5<打坐調息>回復mp
  佛6<內力療傷>回復hp;佛8<普渡眾生>、增加團隊or同幫韌性
  佛4、6、8→扣自己1%內力
  佛2<羅漢滅魔>、佛10<捨身成仁>攻擊既;攻擊速度快過武器;佛10要另扣1000hp
  攻擊用佛10

道:特徵係攻擊力高
  道10<武神附體>、道11<屍王>+攻擊力
  道11+耐力、韌性
  道1<幸運符>加運氣;道2<壯健符>+負重;道3<平安符>回hp
  道1-3都係物品黎
  道4<變化術>可以變怪獸^^
  道5<召妖>可以叫隻怪出黎= =v,道6<練妖>可以+佢hp@o@
  道8<神猴附體>回復hp;道9<仙子附體>係人地打你用mp<心神>承受
  攻擊用道7<蠱毒>,攻擊人會附加中毒

醫:特徵係能力平均
  醫11<穴位刺激>加10%內力
  醫3<基本醫療>、醫7<妙手回春>回復一定數字既hp
  醫8<進級療傷>回復某%hp<同法力成正比>
  醫10<濟世>係另外將自己hp扣到10,回復自己團隊同幫
  醫1<治療中毒>回中毒狀態;醫2<治病養生>慢慢回復內力
  醫4<針灸>回復負面狀態;醫5<針灸調息>回復mp
  攻擊用醫6<啞穴>,攻擊人會附加沉默

馬速10:0
馬速41:2
馬速101:4
馬速151:6
馬速200:8

馬體0:+10hp
每點馬體+70hp

五圍+到200大約2500m exp多D
學技指引

你一開始就學左醫先
學到佛3再學醫五
e個時候你應該係40lv既
下一個目標就係e8
最後先慢慢學武器
到100lv你可以囉到50技點
到時你再學埋武器第九招

簡單五圍簡介

所謂五圍= =v
即係「力量」、「體質」、「速度」、「才智」、「靈性」
每點都加能力值
力量:血氣、勇氣、耐力、命中、閃避
體質:精力、血氣、耐力、閃避
速度:勇氣、耐力、韌性、命中、閃避
才智:心神、法力、韌性、命中、閃避
靈性:心神、法力、韌性
靈性每點加二心神
才智每點加八心神

加點指引

點方面,用勇升既話
100lv之前一力一體一速
分四個階段:
1﹑力體速30:加佛1、3到30lv
2﹑力體速50:加醫5到30lv、馬速+到41
3﹑力體速80:加佛1、3、醫5到50lv
4﹑力體速100:加佛1、3、醫5、8到100lv..要加到e8 100lv先

100~200lv就唔同D
冇記錯120lv已經可以開始+5圍
列點講會清楚D
1﹑力體速100
2﹑佛1、3、7、9、醫5、8←100lv
3﹑馬體100、馬速101
4﹑開始+5圍:力高速30
5﹑體質鍾意先加
6﹑力180、速150:將力+到200

160lv回點:
學武器第十招同道十佛三
加晒技先
武器第八招60lv
拳:1、2、6、9、10、11←100lv
杖or棍:1、6、9←100lv
劍、刀、槍、暗:1、2、10、11←100lv
佛1、3、道8、10←100lv

200~250lv五圍又係另一回事^^
除左+埋武器<唔計棍>第11招之外..其他同上^^
五圍:<我遲D會考完6月7月左右搵a/c試點加先係最好>
200~250:力高速50
250~300:力高速80
300~340:力高速100

掛狗指引

按npc掛狗:
首先隻怪附近要有npc
個距離太約係天外飛仙既距離
搵到個靚位之後就俾怪打一下or對隻怪用技<+f1、3都得>
跟住按npc就得嫁喇^^
打完一隻怪會停返..要另外再屈過>"<
我唔記得左點長掛喇/.\

我覺得升狗既話..自己擋係最實際
雖然屈影方便
但係自己擋唔怕俾人引
最好就係咁^^

打怪既exp計法簡單分析

其實一隻怪都有勇有耐
你既勇同exp係成正比
怪既耐同exp就成反比
你扣左隻怪幾多hp會有返某個%既exp
所以升lv or掛狗果陣
小麗既exp會多過小玉
掛高lv怪既exp又會小D

如果兩隻同lv既怪exp一隻多一隻少
但係都係打咁多下死
即係一隻耐高hp少
另外一隻耐低hp多

另外..以前古龍係怪lv-2=開始少exp既lv
e+有D變左怪lv=開始少exp既lv
都有係5g點
全部為個人意見^o^~

已有 6 人評分Good 收起 理由
FelixSnoopy + 1 Useful
(炎影) + 2 I love it very much! Thank you! I m ...
kukkuk321 + 1 原創內容
雲劍天 + 1 支持你!下次繼續^_^
insert + 1 你的文章對我很有用。謝謝!
wlvfg + 2 呢個post唔只對新手有用 對老手都好有 ...

總評分:  Good + 8   查看全部評分

你整到200分-.-禁鬼高-_-

十週年勳章(賀詞)

300分呀-.-唔係200=.=

如果我隻狗251lv
但係我個人得10lv
咁點升法= =

無可能會成功嫁wo~算把拉

-.-等合狗升囉...打船or 9刀升=oo=

係咪可以任厄分-.-?

Originally posted by 蛇~^^~王 at 2005-2-13 09:25 PM:
如果我隻狗251lv
但係我個人得10lv
咁點升法= =

如果你真係成功o既話
你合狗打龍王果d啦
你得10lv又冇乜招爆

我都19xlv但狗201@ o @正~~~~~~~

最好就人10lv狗狗301~
有合狗就去拮細細狗~

我覺得10LV人狗251係冇可能
因為屈情洞最少要6速先有可能

而係大壇升
中間會有d  100lv,200lv怪...好難 先閃過到d怪
就算用cross 都係

不過以我所知
我個幫有人92lv
狗就251
佢係用高lv ac 擋紫幫外圍升ge!

或者個人百零lv
之後係情洞屈到26x lv
之後入大壇叫人擋300lv怪 俾你升都得

Originally posted by 大屎忽⊙o⊙ at 2005-2-13 21:55:
-.-等合狗升囉...打船or 9刀升=oo=

係唷>o<v

Originally posted by 【小丁】 at 2005-2-14 03:25 PM:
最好就人10lv狗狗301~
有合狗就去拮細細狗~

你合左狗都係吉龍王好升d-____-

我1lv升到60lv冇咩問題
可以拮野
但係我一用到幫招就...>"<

Originally posted by 蛇~^^~王 at 2005-2-13 21:25:
如果我隻狗251lv
但係我個人得10lv
咁點升法= =

你合狗既話...可以打塔-.-差唔多勇

Originally posted by 蛇~^^~王 at 2005-2-14 20:47:
我1lv升到60lv冇咩問題
可以拮野
但係我一用到幫招就...>"<

我依家203lv....合狗10m勇-.-
打一下68xx~301狗@.@"
隻狗係要你自己高lv先見得有用...
你太低lv301狗打宮九都少點~哂氣

Originally posted by 行行@o@ at 2005-2-14 21:05:

我依家203lv....合狗10m勇-.-
打一下68xx~301狗@.@"
隻狗係要你自己高lv先見得有用...
你太低lv301狗打宮九都少點~哂氣

咁快= =??
之前好似聽你講你先179lv咋喎^^
不過都thx你呃分:D3

咁不如人1Lv隻狗301呀笨-.-合狗打大狗都得呀-.-不過拮到爆o左幾件eq都未死o者-.-

Originally posted by 3004746 at 2005-2-15 12:40 AM:
咁不如人1Lv隻狗301呀笨-.-合狗打大狗都得呀-.-不過拮到爆o左幾件eq都未死o者-.-

-_-..個人咁低lv要咁高lv隻狗黎做乜?-_-......1lv要大錶先去到紫船bo~宜家-_-都係得細錶jama~_~....>.<~~~~

=="順手收埋個acc
收一個ser2既acc>o<...隻狗251lv以上~(最好有大錶)
古錢收-_-/~~~~~~~~~~~~~~~~~

Originally posted by 劍~仔 at 2005-2-15 01:38:

-_-..個人咁低lv要咁高lv隻狗黎做乜?-_-......1lv要大錶先去到紫船bo~宜家-_-都係得細錶jama~_~....>.<~~~~

你諗下喎^^
你寧願1lv開始升狗升到251lv<輕鬆好多>
定係遲D 2xxlv先開升狗狗丫拿^^a
1lv開始升狗最小唔使怕俾人格
但係2xxlv先開升狗狗就成日都怕俾人格
除左煩之外
仲怕冇eq同江威喎^^
但係1lv就唔同喇= =v

不過講多句
我唔會再教人低lv升狗法嫁喇
唔好再問我點升ok?
thx咁多位靚仔靚女^^
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 01:26 PM , Processed in 0.048916 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存