2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Monster Hunter 3G tri G級裝介紹 (希望所有人一齊更新)
go

G級裝介紹 (希望所有人一齊更新) [複製鏈接]

劍士裝

高耳 斬味+1 見切+1 (+2)
武器2洞插 +4達人珠 可出見切+2
頭 : 紅電Z裝 名人珠
身 : 黑角Z裝 名人珠
手 : 蒼火Z裝 名匠珠 (匠+4)
腰 : 紅電Z裝 名匠珠 (匠+4)
腳 : 蒼火Z裝  匠珠 X2

初始防禦力 46X
10級防禦力 565

高耳  見切+2  斬味+1
匠珠x2 名匠珠x1 防音珠x1 名人珠x2

迴避性能+1 迴避距離up 罠師 斬味+1
武器2洞
罠師珠x3

跳躍珠x1
匠珠x2
名匠珠x2
光避珠x1

火事場力+2   耳栓   拔刀術   惡靈之加護
2洞武      拔擊珠X1
紅電z頭   危難珠X1
雄火z身   危機珠X1
蒼火z手   危機珠X1
一角x腰   拔擊珠X1
轟龍x腳   拔擊珠X1   拔刀珠X1

火事場力+2    集中    拔刀術
頭 : 曉丸‧極頭     壓縮珠
身 : 一角X         危険珠
手 : 鐮蟹X         危難珠
腰 : 一角X         危難珠
腳 : 鐮蟹X         短縮珠x2
建議3洞武器:大劍 -  蛇劍【大蛇】G  1248攻  白斬
                  鎚 - 怪鳥鎚G    1352攻   白斬

體力+20 砲街師 防禦強化 防禦性能+1 心眼

武器1洞      大炮珠x1
劍聖頭
凱龍x身      石壁珠x1
凱龍x手      絕壁珠x1
凱龍x腰      大炮珠x2
凱龍x腳      大炮珠x2

高耳,廣域+1,捕獲見極,砥石低用高速
頭 : 紅電Z  2粒 研磨珠
身 : 蒼火U  2粒 觀察珠
手:  紅電Z  2粒 觀察珠
腰 : 紅電Z  2粒 研磨珠
腳 : 紅電Z  2粒 觀察珠

見切+2 高級耳栓  業物
頭 : 黑角Z    達人珠,名人珠
身 : 黑角Z    名人珠
手 : 蒼火Z    絕音珠
腰 : 黑角Z    神護珠
腳 : 黑角Z    斬鐵珠,斬鐵珠

高级耳栓    見切+2    心眼    業物
武器    斬空珠*1
頭 : 劍聖頭
身 : 角龍Z裝    名人珠*1
手 : 蒼火Z裝    绝音珠*1
腰 : 角龍Z裝    名人珠*1
腳 : 蒼火Z裝    斬铁珠*1

見切+3 高耳 業物
頭 : 黑角z頭  斬空珠
身 : 黑角z身  防音珠x2
手 : 蒼火z手  仙人珠
腰 : 黑角z腰  名人珠
腳 : 蒼火z腳  名人珠

弓手裝

反動輕滅+2 裝填數up
頭 : 增彈頭  
身 : 鋼龍X   抑反珠X2
手 : 鋼龍X   抑反珠X2
腰 : 盾蟹Z   無反珠X1
腳 : 鋼龍X   抑反珠X2

反動輕減+2 裝填數up 根性
頭 : 增彈頭  
身 : 熔岩龍X  無反珠X1
手 : 不動 真  抑反珠X2
腰 : 不動 真  無反珠X1
腳 : 不動 真  抑反珠X2

高耳 攻擊力up[中] 貫通威力up
武器2洞(推薦用黑弓G)
攻擊珠x2 貫通珠x3 防禦珠x1 防音珠x2 絕音珠x2

攻擊力UP【大】    集中     貫通箭威力UP    防御-20

頭 : 銀火Z裝    貫通珠*2
身 : 金獅 裝    猛攻珠*1
手 : 銀火Z裝    猛攻珠*1
腰 : 銀火Z 裝   壓缩珠*1
腳 : 銀火Z裝    壓缩珠*1
※:推薦  角王弓刺穿 (372攻 防御力+30 )  1:貫LV3    2:貫通LV4    3:貫通LV5

已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
★藤原拓海★ + 2 你的文章對我很有用。謝謝!
chunwailui + 10 辛苦晒你整理d裝備資料

總評分:  威望 + 10  Good + 2   查看全部評分

黑角Z頭    達人珠,名人珠
黑角Z身    名人珠
蒼火Z手    絕音珠
黑角Z腰    神護珠
黑角Z腳    斬鐵珠,斬鐵珠
整出黎就係見切+2 高級耳栓  業物

原帖由 o0飛影0o 於 2008-4-12 07:52 PM 發表
黑角Z頭    達人珠,名人珠
黑角Z身    名人珠
蒼火Z手    絕音珠
黑角Z腰    神護珠
黑角Z腳    斬鐵珠,斬鐵珠
整出黎就係見切+2 高級耳栓  業物

反而無斬味+1

業物夠用
同埋佢本身已經有加業物但係唔夠珠,
要加返2粒斬鐵先夠

原帖由 o0飛影0o 於 2008-4-12 08:09 PM 發表
業物夠用
同埋佢本身已經有加業物但係唔夠珠,
要加返2粒斬鐵先夠

我鍾意斬味+1 多d
最少打得痛d

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

輕弩拡散2專用裝,射所有彈無後座力!要增彈頭原因是你調合拡散2每次最多3個,而輕弩拡散2入彈數為2個,所以....

我和樓主一樣除了這套其他均是套裝

頭:增彈頭  
身:鋼龍X   2抑反珠
手:鋼龍X   2抑反珠
腰:盾蟹Z   1無反珠
腳:鋼龍X   2抑反珠

武器要一洞裝抑反珠,想無洞武器就要換老山蟹G級腰,但美觀度大減...

點 解 你 地 咁 有 耐 性 加 珠 既 = = ?
我 唔 鐘 意 加 珠 , 覺 得 好 似 好 煩 咁 . . . .

咁想要有技又未有神裝就要加珠頂住先架啦=3=

原帖由 緋雪千夜。》 於 2008-4-12 08:18 PM 發表
點 解 你 地 咁 有 耐 性 加 珠 既 = = ?
我 唔 鐘 意 加 珠 , 覺 得 好 似 好 煩 咁 . . . .

其實加了珠已經是固定不動的了,加珠能令裝備發揮最大性能,為什麼不加?

其實增彈頭點有=.=?

原帖由 o0飛影0o 於 2008-4-12 08:31 PM 發表
其實增彈頭點有=.=?

訓練所鬥技訓練全清(所有武器)

原帖由 o0飛影0o 於 2008-4-12 08:31 PM 發表
其實增彈頭點有=.=?

増弾のピアスは全ての闘技訓練を全武器でクリアすると個人演習の画面を出るとき教官から貰える <--- mhp2

原帖由 chunwailui 於 2008-4-12 08:38 PM 發表

訓練所鬥技訓練全清(所有武器)

偉哥...我套火事呢..."-3-"
知唔知拔要10定15先發動到?

原帖由 ︴.﹏.權少 於 2008-4-12 08:41 PM 發表

偉哥...我套火事呢..."-3-"
知唔知拔要10定15先發動到?

當然係10啦~

我混緊= =尋日訓左

經過我同權少一返努力...

終於混左套火事耳栓拔刀裝

混法如下

2洞武      拔擊珠
(首推雌火龍大劍g  = 1296攻   +6防)
紅電z頭   危難珠
雄火z身   危機珠
銀火z手   危機珠
一角x腰   拔擊珠
轟龍x腳   拔擊珠   拔刀珠

發動技能 : 火事場力+2   耳栓   拔刀術   惡靈之加護

升盡左603防

已有 1 人評分Good 收起 理由
︴.﹏.權少 + 2 一個字:勁!

總評分:  Good + 2   查看全部評分

原帖由 chunwailui 於 2008-4-12 10:17 PM 發表
經過我同權少一返努力...

終於混左套火事耳栓拔刀裝

混法如下

2洞武      拔擊珠
(首推雌火龍大劍g  = 1296攻   +6防)
紅電z頭   危難珠
雄火z身   危機珠
銀火z手   危機珠
一角x腰   拔擊珠
...

都係偉哥功勞最大,小弟只係幫左好少,提供左少量既幫助

:ro07: :ro07: :ro07: :ro07:
已有 1 人評分Good 收起 理由
chunwailui + 2 大家咁話a_a

總評分:  Good + 2   查看全部評分

係時候向下一套火事裝進發-_-"

少少意見...
如果用大劍 可以唔駛用耳栓 用R檔埋
覺人感覺...耳栓無咩用..可能如果砌高耳會好D
耳栓畢竟唔係防所有 打火龍..轟龍...etc 都要高耳
唔係想踩你套裝..個人意見only
大劍火事裝我可能會要拔刀術同溜短縮
不過不要問我點砌..我無咩心機去諗..

原帖由 lunnga 於 2008-4-12 10:28 PM 發表
少少意見...
大劍火事裝我可能會 ...

唔緊要a_a

我都係呢排開始砌...

下次試下集中火事拔刀裝先a_a

原帖由 lunnga 於 2008-4-12 10:28 PM 發表
少少意見...
大劍火事裝我可能會 ...

都唔係完全冇用~有時你擋唔切耳栓分分鍾救你一命,同埋呢套係火事...."比龍叫中之後火車一野9成死
我都睇得比你唔係踩套裝,因為你用既詞都只係算分析,點都好,thx你既意見~

偉哥,下套火事就短溜火事+拔@@"v
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-21 05:13 AM , Processed in 0.036491 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存