2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 戀愛疑難雜症 容忍_"不想/.\ 辛苦T^T [] 分手了 []
返回列表 發新帖 回覆
go

容忍_"不想/.\ 辛苦T^T [] 分手了 [] [複製鏈接]

首先...我係男的=.="

老實講...
我真係冇辦法 去形容自己ge心情....

我同佢2年喇..
諗起 都應該會係一件開心事
但係背後...
我真係估唔到兩年黎
我都可以過住一個冇比人哄過ge日子....

我本身係一個極悲ge人..
屋企成日有事
成日感到好孤獨..好痛苦,,,
呢排考試近...
呀媽又生左個良性瘤..唔知有冇惡化機會..

諗返起以前 ...
點解佢發親脾氣我都要哄佢...
點解佢唔岩 都係我哄佢...
我最唔開心ge時候
佢去左邊..
我暫時人生入面最低落個時
佢去左邊...

咁岩呢排..
媽有事入院了
幸好沒事出來...
星期2就考試

冇哂心情溫書...
勁唔開心 勁down
佢都仲要同我鬥氣...

電話最後一句
半個鐘前
佢唔出聲
我:唔講野喇ma?  (down ge 聲)
我:真係唔講喇ma? 咁我收線喇啵..
佢: 收囉              (  理直氣壯  )
之後我收左線

到呢家都冇電話到...
應該係話 呢種情況永遠都係我打返比佢...不論我岩我錯...

我覺得真係好辛苦....
有冇大大可以比d意見....

我向佢提出過好多次...
話我係大男孩  有時都想人哄下....
佢都只會回答 ::  我咪講過囉...我唔識哄人...
同一情況我都係答 ::  一句唔好唔開心都好丫... 你試都未試過就話唔識?
之後就dea.............................................

拜託....
真的
好辛苦///..\\\
自問少經驗的我諗唔到有咩方法去幫自己喇//...\\
plz help

=========================================================================

更新了...#6   #10

同埋娃傾左一陣,,,

覺得自己真係好廢...
做咩都唔夠果斷...咩都心軟...
次次都係咁...
今次都唔例外
好失敗....
.......................
==========================================================================
又更新了26/6

考完試...
決定的時刻到了

我好好的想了一晚
都仲係好愛佢...

算了
就當我做死一世羔羊

不過,,
我會重新改變自己
不再狂認低威
適當的時候
都要發威一下

你地覺得我決定係唔係好錯??

5好搵佢啦!!....你考埋個試先啦!!...考試緊要!!..><!!!我十卜你WO~~E D人5好理佢!!..

原帖由 CINDY17 於 2008-6-8 05:49 PM 發表
5好搵佢啦!!....你考埋個試先啦!!...考試緊要!!..>

你覺得我唔洗心軟!?

謝."意見..

比對方的愛多的人那個總是要受苦
被愛的人真幸福...可惜我唔係..

同佢分手吧..出面大把女la

每個人容忍的程度是有限的,如果你女友有很多對你好的地方,而只有唔識

原帖由 一級運輸主任 於 2008-6-8 07:20 PM 發表
每個人容忍的程度是有限的,如果你女友有很多對你好的地方,而只有唔識

我明白 兩個人係埋一齊最緊要就係開心
呢樣之前都有.,...呢家少左好多

我兩年黎都有體諒 都唔係好介意..
不過好似你咁講.. 容忍係有限..
點解次次最後都係變到我錯T^T

佢都算誇張左d有時..
試過一次 為左跳舞..
成兩個月冇理我..
電話= 佢訓前打黎 之後訓著......
見面 = 0
我講咩都唔入耳...佢講咩我都要聽..要記
只有跳跳跳跳跳....冇哂我..
當然我知道呢個係問題黎
所有提出到...最後到個兩個月跳完左  
事先完...

可能我真係miss左好多佢對我好ge地方...
同埋每個人都有不足........
但係點解永遠我會著緊ge佢都會做得唔好...

佢講過ge永遠唔做//..\\
佢生日我年年陪佢...咩都推哂...
我生日佢年年唔陪我....生日禮物小小心意都冇...有都遲成個月......

情人節...弄好了的古力..
掉了就算...看也不能...

有時約左佢...某某日上我度之後出街....
之後放我飛機去同班fd跳舞.....
冇事前/事後通知........

今年個兩週年....對對情侶都好似女仔比較睇重...
我個個.....要我提唔只....講好左交換禮物......
最後到呢家都未有...5月22....

我媽入院當天..我樣子變頹得緊要....
佢都仲係無反應...少少的安慰都冇...

你覺得我應該再忍嗎?

你還沒睡吧..'?  我給你小小意見~

首先~
你都識講..兩個人係埋一齊最緊要就係開心..
但系..如果開心..只系一時..之後都吾開心既
甘你呢句..已經吾系啦 :)'
一齊得愈耐..就要愈識得愛對方~
吾系點有將來?!..吾通拍左2年..就一定會淡要分手?!
一生一世呢D野系靠雙方自己..吾系話細個就冇可能~
由你所講既事都睇得出..佢根本都吾緊你..可能對你淡左~
一聲問後 ~..小小既浪漫都比吾到你..你自問..你現在幸福嗎?!
即使以前系好開心..但系..人要望將來..因為有明天..人先會活得快樂~
你話你系好驚孤獨既人..我明白~  (過來人)
好想你自己喜歡既人..OR朋友..可以多D理下自己~
吾想成個世界得番自己一個..自己努力..系咪?!
你好想條女可以鼓勵你.. 其實..你可以吾洗甘悲觀..'
我以前直到依家都系..好驚孤獨..但我明白..'
呢個世上..一定有人愛我~..包括我既家人..同埋朋友~
吾系得自己一個人..=]

佢話..佢吾識哄你..   好好笑=]
好呃人既一句說話..  
第1!!..  佢想哄..冇可能吾識..' 是但講一句都得掛~?
第2!!..  為左一個佢愛既人..點都吾會比佢覺得孤獨同辛苦~
第3!!  ..  佢會盡自己既力量..去比愛你..令你幸福..
甘先叫做拍拖..同愛人~
..你既話..我會想你同你條女講下..你諗既野(姐系依家呢D)..睇佢有咩反應
如果是是但但..甘不如早D分手..吾好累人..更加..你要考試..
呢樣野重要D..吾好再為佢而搞到自己甘..
你要記住..  你將來既野..  都要自己爭取番黎..'
你吾讀好D書..吾通要人養?! ,,  你要諗自己先..'
呢個世界..你吾幫自己冇人幫你架..你明吾明呢個道理?!

最後..十卜你..你要加油考試..'  
比D動力自己..  你都想你媽媽會開心架=)'

已有 1 人評分Good 收起 理由
koy65 + 2 謝你!..我ok似樓主,但冇嚴重, 你呢野偏鼓勵 ...

總評分:  Good + 2   查看全部評分

=.=我從來未係度留個言-.- 但係見你咁慘
留個言 支持你... -.-你好鍾意個女仔?

你先別擔心你阿媽 只是良性
這女孩要不也罷..
沒交帶

原帖由 小娃;) 於 2008-6-9 01:28 AM 發表
你還沒睡吧..'?  我給你小小意見~

首先~
你都識講..兩個人係埋一齊最緊要就係開心..
但系..如果開心..只系一時..之後都吾開心既
甘你呢句..已經吾系啦 :)'
一齊得愈耐..就要愈識得愛對方~
吾系點有將來?!..吾 ...

其實平日冇咩人睇得出我唔開心嫁...
冇咩人ge意思係 同學同家人
我都會成日係呢兩個角色面前扮正常...
其實自己好唔正常...

自問不感到幸福
之前都仲敢望將來...
不過冇諗好奈...
近期有搵返f4的朋友
(我重讀左一年f2)
佢地好好傾=],,,你比d好好ge意見
不過唔係成日有時間幫手-3-"
因為佢地好忙的!!
最想都係佢可以理下我....

佢真係講唔識哄...
有次我又感到那孤獨...一d家事..
我喊哂(哭到已經不像男的..)...
叫佢黎陪我一陣...((我馬鞍山佢大埔))
佢都唔肯出...之後
我踩我架單車出去搵佢...(半個鐘到大埔)
一直都有同佢傾...
佢都係唔肯出黎,,,....
最後我喊到唔知自己講左d咩...
先迫到佢出黎...佢出黎都出左45分鐘....
見到佢我就冇哂事...
食完糖水(我係糖水鋪等佢)
走個時....叫佢陪我多一陣...
佢都話要返屋企...話"你知唔知你叫我出黎..真係搞餐死..."
..........個時我都算了...你最後都有出來...不敢再望什麼...
佢最唔開心個時...我飛出去搵佢...
我最唔開心個時...佢死都唔肯..出黎..求哂先肯出..

聽日就考試...ENG
如你所講 我都係努力讀書!!
先忘記那些吧
我諗   一个冷靜期  可能會好d掛....
( 其實之前都有過......
係3月個陣,,,我有提出過分手...
最後提出食回頭草...我呢家覺得有d後悔... )
你覺得應唔應該比呢個期??

最後都係讀書緊要吧...

原帖由 希.玉置成實 於 2008-6-9 01:34 AM 發表
=.=我從來未係度留個言-.- 但係見你咁慘
留個言 支持你... -.-你好鍾意個女仔?

嗯....
.我可以咩都比哂佢..所有野..
如果係唔愛ge話
跟本唔會有呢d問題...

原帖由 犬夜叉﹏* 於 2008-6-9 09:58 AM 發表
你先別擔心你阿媽 只是良性
這女孩要不也罷..
沒交帶

有心了=]  謝__"
媽的瘤 有機會 會轉惡...
冇人會知聽日ge事...好擔心...

如果要愛佢...點都係要受苦..
最後我會選唔愛..
唔愛....唔係打出黎兩隻字咁簡單ge事...

哈....... 其實佢想係哄返佢
但如果你心情咁唔好 佢都唔支持下你
1句說話都冇 咁你分得手啦
2年 .......但1齊唔開心
不如不愛        有時拍拖真係好令人討厭...

原帖由 loklok1823 於 2008-6-9 01:33 PM 發表
哈....... 其實佢想係哄返佢
但如果你心情咁唔好 佢都唔支持下你
1句說話都冇 咁你分得手啦
2年 .......但1齊唔開心
不如不愛        有時拍拖真係好令人討厭...

其實佢想係哄返佢<~睇唔明

我有問過佢一個問題
問佢愛唔愛我
佢答愛...
但係 係佢ge咩好都
都睇唔出佢愛我...

討厭的不是拍拖
而是對方而已

原帖由 [愛不''﹏冰 於 2008-6-9 01:36 PM 發表

其實佢想係哄返佢

睇來樓主都係一個苦命人.....
從你文章中.....看得出你女友著重朋友多過你....
同埋我覺得你女友好唔負任....咩我講過..我唔識哄人....呢句睇到我火都來...
不過我依家唔想針對你女友既問題...最大問題響樓主你身上囉...
女友緃太多未必係好事....好似樓主咁...已經弄巧反拙....你女友覺得你哄佢係理所當然既事...
冇得救了....無論樓主你點補救....你女友都會同以前一樣...正如變了性的enzyme一樣.....冇法改變....
有時放開都係一種美德.....樓主=]

原帖由 雲吞餃 於 2008-6-9 08:23 PM 發表

睇來樓主都係一個苦命人.....
從你文章中.....看得出你女友著重朋友多過你....
同埋我覺得你女友好唔負任....咩我講過..我唔識哄人....呢句睇到我火都來...
不過我依家唔想針對你女友既問題...最大問題響樓主你 ...

由我識佢第1日到呢家
變左好多...
由重視我
變到唔重視我..

我明白enzyme的道理..
一經加熱就會走樣..再不適合..

過埋個考試
就到我決定的時候吧..
要學識放開了=]

所以男人記住~~!!!
唔好縱壞你條女!!!

原帖由 [愛不''﹏冰 於 2008-6-9 01:22 PM 發表

有心了=]  謝__"
媽的瘤 有機會 會轉惡...
冇人會知聽日ge事...好擔心...

如果要愛佢...點都係要受苦..
最後我會選唔愛..
唔愛....唔係打出黎兩隻字咁簡單ge事...

我知道.在此先祝你媽的瘤會自動消失
我知道不愛一個不是一說便做
我暗戀一個女孩
明知佢不會喜歡我 但我仍喜歡她
為什麼?
因為喜歡是可以單方面 不用擁有對方

原帖由 犬夜叉﹏* 於 2008-6-9 08:49 PM 發表

我知道.在此先祝你媽的瘤會自動消失
我知道不愛一個不是一說便做
我暗戀一個女孩
明知佢不會喜歡我 但我仍喜歡她
為什麼?
因為喜歡是可以單方面 不用擁有對方

單戀的感覺不好受
追女...唉...
被拒絕後又能如何
繼續努力 // 放棄

有時候放棄係一種美德
有時間永不放棄都是=]

原帖由 [愛不''﹏冰 於 2008-6-9 01:16 PM 發表

其實平日冇咩人睇得出我唔開心嫁...
冇咩人ge意思係 同學同家人
我都會成日係呢兩個角色面前扮正常...
其實自己好唔正常...

自問不感到幸福
之前都仲敢望將來...
不過冇諗好奈...
近期有搵返f4的朋友
...

你明我講咩就最好..~
既然你都覺得佢吾好..'  冇謂再拖..~
吾捨得..都要學識..因為人要識得放棄..~
先會成熟..  吾系既話..永永遠遠只系可憐既小朋友=]'

再吾系你同我做個朋友..分擔下孤獨..哈
因為我地系同類人我才這樣說阿..'

原帖由 小娃;) 於 2008-6-9 09:34 PM 發表

你明我講咩就最好..~
既然你都覺得佢吾好..'  冇謂再拖..~
吾捨得..都要學識..因為人要識得放棄..~
先會成熟..  吾系既話..永永遠遠只系可憐既小朋友=]'

再吾系你同我做個朋友..分擔下孤獨..哈
因為我地系 ...

網友永遠都是最好的朋友
咩都講得..
有冇msn?我profile有我msn

我真係小朋友=..="
16歲- - 一d都唔成熟...唉- -"

比d時間我...
唔想影響佢考試..
想比d時間自己- -"

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-24 07:37 PM , Processed in 0.045544 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存