2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 刀遊比弓遊強嗎 弓遊能輔助不過少殺人嗎? 很灰 -___- " ...
go

[游俠] 刀遊比弓遊強嗎 弓遊能輔助不過少殺人嗎? 很灰 -___- " [複製鏈接]

刀遊比弓遊強嗎
弓遊能輔助不過很少殺人嗎?
刀遊可以傷很多 又殺很多..
我玩弓時傷害力很低 好易死 幫到隊友 但又殺不到人
弓手在傷害榜上能出現嗎.. -__-
戰士魔c都很強 刀遊又可以玩突襲
弓手感覺好像可有可無 瞄準很難..就算中了都是扣得幾條毛 在其他game 我玩弓手感覺很好 都是又瞄準的
我是純弓
我現在 18 lv 攻低防低 難瞄準  ..感覺不太爽 覺得自己很無用 死很多 最多殺人是2個
殺人要靠運 真正有用的技又不多 很灰
很多人都玩刀 玩弓的是否要絕世高手?
是我lv太低 所以未用強技嗎?
還是即使弓手很高lv 都只能輔助 ? ..輔助又不是幫得多 - -'
連法c都可以輔助又可以殺人 攻高防低 也不是差
我以前玩的弓攻也高..在這裹我真不知可以做什麼 打塔? 水工? ...我很想玩的是攻高的弓手啊..我真的真喜歡玩弓 殺人那種
現在見到很多強劍士 法c 刀 少人玩弓..
你們都是玩刀多吧? 玩弓的 你們覺得好玩嗎 ...可以比點心得指點一下我嗎..
很想放棄但又覺得可惜
如何做成功的弓手

在日本伺服 弓遊的數量比刀遊多一倍 因為不lag 幾乎每一下都能到位
呢隻game貢獻度多 exp才會多
如果你只想殺人的話 雙手戰 雷冰法 刀遊就是你最好的選擇
弓遊 盾戰這兩職能對戰場產生很大的影響 但排名絕對不會好看
不過論追斬既話 弓遊絕對係首選
在這遊戲的弓遊定位就是"支援隊友"
不要想去殺人 除非你技能全齊 弓是頂武
那時候你就擔任了控場的責任了

傷害高 就是貢獻度多嗎

路過的雙修刀遊...
我練的弓技係精準,
你話難命中,咁要睇你用咩技,
好多人會用空襲或者精準當普攻射,
兩者判斷範圍ok大,較易命中。
如果你想人傷高,你只有兩種選擇,
1.去亂水,2.轉職
你想係前線都擺到一定既好成績,睇怕有d難度。
弓遊既定位主要係輔助,
幫人走佬同補刀係唔錯選擇,
弓遊比較適合地形戰,
係橋戰個陣,弓遊先會係主力,
條橋咁窄,一個貫骨夠吹飛全部人,
有d地方有山,弓遊既箭雨冇視地形高低,
可以由高至下扣人

原帖由 xxJackie 於 2008-8-8 06:34 PM 發表
傷害高 就是貢獻度多嗎

不等於,
你排行榜有另一個係貢獻,
想貢獻高可以靠採水、水晶交易同起野

每個職業都有弱點..無話邊種職業強.
弓遊技術好. 可以上埋榜tim..

嗯嗯..看了很多資料
不過我不太明白以下的

咩無腦?? 是指一個人無腦??
還有..他說學會倒地 是倒在地上??

作为游侠,
第1应该学会的就是无脑!!
首先游侠无脑是非常强大,非常有威胁性,在战场前面,站着2个无脑游侠,估计不会有什么人敢随便过去吧,贯骨,无脑贯绝对强悍,很多时候被偷袭死了都不知道什么事,无脑箭雨,无脑精准绝对超强,战线上有几个无脑游侠,比几个送死战士怎么都强

第2应该学会,怎么倒地

不会倒地的游侠不是好游侠,不会倒地的游侠通常是死得最快的,倒地是好东西,可以躲开惩戒的后续技能,战士的冲击斩都能很好的倒地基本不怕战士了,有哪个人看到游侠倒地了,还美美的走到他身边去等他起来的...游侠倒地用得好,可以只丢50多血,就可以很安全的放个大招,而且有贯骨这好东西,放完技能继续倒地,一直吹都可以吹回自己的阵地

第3应该学会,怎么用好无脑技能

游侠不会无脑只能算个菜鸟游侠,无脑无的好,杀人打伤害绝对厉害,不管精准,箭雨 空袭 贯骨,都是非常的好用而且强悍,不无脑的游侠不是好游侠

又唔係話上唔到傷榜ga= =
你打出1萬以上ga都有時上到

我係弓遊

我都好少殺人, 但我好鍾意用弓.
因為其實弓好重要, 上前用箭雨壓線, 用得好既, D法C會十分痛恨你的(招招俾你斷技 )
走佬同救人, 貫骨好有用
攻低但射程超遠, 只要保持距離, D落左單單既法C同刀遊可以用空襲sm死.
再賤D可以跟住自軍既戰士執佢雞. (分分鐘一場十件8件 )
玩得好一場過萬傷都唔太難.
總之, 唔好俾人埋身就幾屈都得

不過如果你係想殺人, 就唔好用弓遊

我係ser1 紫國
弓遊  零心

原帖由 xxJackie 於 2008-8-8 06:46 PM 發表
嗯嗯..看了很多資料
不過我不太明白以下的

咩無腦?? 是指一個人無腦??
還有..他說學會倒地 是倒在地上??

作为游侠,
第1应该学会的就是无脑!!
首先游&#20 ...

呢個內容都幾搞笑= =
你當參考算,唔好跟住做
無腦:
即係叫你有理冇理係咁用同一招,
貫骨:有吹飛作用,d人走黎,吹飛佢,補完pow再黎過,
箭雨:係人地方,對住人群係咁用,好運會死幾個
感覺上呢種人,頭一陣會覺佢煩,但呢種人亦最易捉佢路
倒地:
你比人打落地下會訓低一陣,
呢個時候可以留意下人d動靜,
不過好少見人會咁做(包括我),
你學佢咁做,有人係前面頂就唔覺d咩,
1on1小心吃虧

好睇你點用弓遊 屈傷害其實你係前線用死箭雨就可以屈到好多
想殺人就留意D無血既人 用空襲汁雞 得閒見人俾人冰/暈就用強力射下佢  
但係玩呢D野最緊要都係先讀 呢個要慢慢體會既      
SER1 藍國  世楓

想有出色表現始終要有一定程度既
技術同戰場經驗,
戰士同法師而家雖然風光,
但佢地都有各自既難處,
間唔中見到d 3xlv既遊俠試下跟係背後偷師,
同留意下個頻,有時知道個形勢都可以令你企係有利位置

TarTaroS 你是那種雙修?
弓技是精準 那另外2個刀技是...?

原帖由 xxJackie 於 2008-8-8 07:09 PM 發表
TarTaroS 你是那種雙修?
弓技是精準 那另外2個刀技是...?

一個係殘廢,一個係懲戒

玩弓遊成日比刀遊隱形懲戒殘廢屈死..
真係好冇引

感謝大大..小妹打算玩雙修
一開始應該升弓技先 還是刀技先?

弓手上唔上磅有咩所謂...唔上磅唔代表你廢....[ 只限弓手 a"a ]
弓手勝在好玩 a"a 要咁高傷就咩= =??
幫自己人走佬先有滿足感 ...
睇住自己人被冰左,暈左... 比人圍緊個陣 , 一個貫骨車埋去 , 開心
高台屈箭雨 ...開心
睇住d 刀遊 同 法c 比我用pw 10 ge空襲cut招 ..開心
不過係見,到戰士 ,就一定要走咁解.......

18LV弓遊點勁都打唔出高排名,,努力升lv吧,,高lv弓遊或gash狗先會出十大,,如果弓遊都排到十大ge場,,刀遊起唔到咩作用,,因為岩弓遊打ge場,,通常都係死亡迴廊,,刀遊隱形行,,人地是但出招技都唔小心打中你

刀 先係輔助唔係咩= =??
玩弓低傷唔怕.....你玩耐d 就慢慢高

原帖由 xxJackie 於 2008-8-8 07:24 PM 發表
感謝大大..小妹打算玩雙修
一開始應該升弓技先 還是刀技先?

咁要視乎你主修邊樣,
同學d咩技
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 12:46 AM , Processed in 0.039560 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存