2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 埃索度王國 藍國....無望啦-.-幾日會更新
go

藍國....無望啦-.-幾日會更新 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

以下係字海 唔睇都請留個Cm講下對藍國ge睇法
本人叫 TEA仔       藍國次次國戰都無乜人去殺敵=]]
次次戰地果度 我地得10幾條友 其它人去晒邊??個個係度做緊水工lo   最衰我無影相  次次我地就尼輸果時  地圖上面 水晶果D位都密晒人  
    個個掛住收水  收咁多水尼做乜?想做 採礦大師 尊家 高手?晒氣啦 收完水又亂用...唉~
咁都唔算利害 有D kai子 10幾Lv 以為佢識玩啦 收完水亂起野=]據點果度起 方尖   唔比個Good你地都唔得啦=))
★☆個人經歷
☆有次我 做左巨人 等緊騎尼護  有條友 招左騎之後 自己沖左去 叫住佢護 我同隻死0 都走左去-V-"
   有時 D騎士護緊果時 唔知發咩神經 去追敵方隻騎 (勸佢睇睇教學)
☆合成獸☆用尼做咩 我相信大部份人都應該知道  新手就可能未知啦~
   有次真係睇到我O晒  有個Lv17 (唔係話佢低Lv)咁佢有合成之血  就幾左合成獸啦
    初頭見佢落左山谷 就知佢想攻敵方據點啦
    原本我地藍國已經就輸  加上我地又得好少人殺敵(個個收水)
   咁一見到合成就當然有希望反敗為勝啦  原本已經少人ge我地 就出左6個人去護佢
    點知…隻死野一入山谷  就唔係向敵方據點 果面行 就走番轉頭
    WA 未酒醒? 明顯條友招佢出尼係玩 咁好心咪叫人護你啦=]
☆水晶☆通常 一開始國戰就係要搶中水先啦
    你地知藍國D kai子啦  等主水死左先會走去第二D水晶度
    咁有次我地得7丁 去搶中水  人地黃國13條友
    有人支援 但都打得好傷
    點知 搶左中水一陣 主水就應該比人採晒  好多人就走晒過尼中水  
    黃國就再攻我地啦  我地前面打緊  後面班水工一個都唔幫手打  
    比人亂水 又唔殺
    最後比人殺晒啦=] 又扣3粒水晶  咁你收尼做乜呀?  
☆立足台☆城牆☆ wowo尼個真係好多野講                                    
    尼個係每人一場只可以建一個嫁啦  通常係上山果時用 or 箭手用  再唔係 可以用尼擋人地D攻擊(護水晶)
    唔知點解 D kai兜 咁鐘意係 據點、橋…
    我想問  你起咁多立足台尼做咩呢  想阻檔敵方前進@0@"?
   高明wo  起係橋度 人地唔識跳過去?據點度起 用尼做乜?遮住個據點咁話@0@"?
講到城牆...恐怖lor  據點度起都唔算勁
    係細山谷開戰 同敵國打緊 因為唔夠人地打就要退兵番去等死0  
   唔知邊條KIA子係我地後面起 城牆 搞到跳唔到過去
    尼下都未算  紅國又起城牆 我地比2邊封死左 比人SM 未見過有隊員咁叻仔
★好心學下人地 黃國~_~
   黃國經常都大勝  自己國 扣得好少 敵國已經就輸
    點解呢??因為人地識 擴建 同殺敵lo=]""
   似得我地咩  勁多水工  D人收完水又唔知做乜
★見到比人攻緊過尼 又唔幫手打=] 咁你入場做乜?托@0@"??
   淆就咪學人打國戰啦...
   可能我地藍國多新手掛
★無Hp 叫你地咪坐主水  又唔聽=]"
   搞到主水唔夠一陣就死鬼左-.-"
   等人出水有幾難!?
★叫你去邊度起塔 又唔聽:"文盲??
   有人偷塔又唔去殺 :行幾步路都懶
    好lor~搞到D塔比人偷晒  國力大減
★唔識擴建就咪係度呃人話" 收水 擴建"啦 唔識就 出水比人啦
    據點起 城牆、方尖、箭塔…  
    玩呀E加!? 貪得意想上箭塔就起立足台
    有睇教學都知建野邊度建啦 行多幾步路都懶
    知唔知一場 建野有限嫁=]"浪費資源

最嬲就係 D傻仔 招完野 唔去殺敵 係據點度掛機  "凸你咩0v0" 呃分
   ...講到尼度 都無野好講.....都睇化晒=]"
引用 有翼無翼 geCm
原帖由 鬱鬱不得志 於 2008-7-28 03:36 PM 發表
我係有翼無翼
如果大家呢排有同我打國戰既話 都知我已經講到口水都乾埋
黃國既戰術 好明顯就係 先搵6-7個人去亂水 7-8個人坐水 (開始時)
當我地班水工仲白白痴痴唔比水人擴建淨坐既時候 人地已經打到落黎 水工比人 ...

7月29更新
今日...我買左幾個雙經道具....點知橙仔提前維護
   咁個雙經時間點計?你陪番比我!?
★☆攻黃國☆
   今日我地終於反攻 黃國=]…
  但都唔能夠做到大勝ge狀態~
  唔知點解,今日好似多左人去殺敵,同擴建:loveliness:
  所以好快就攻左黃國幾野~
  可惜...一到中午~可能班"採礦大師"又出番尼
   一開場搶中水~原本好地地
   打打下~黃國出左勁多人
   咁當然唔夠打啦~就叫人支援=))
  睇住地圖上面 據點後面成排密晒人
   一D做緊水工 有D就坐左係度 掛經
   雖然都係贏 但…只係覺得好似有d唔份氣~
  得幾個係度打/口\其它人又唔知做乜
☆好少人出巨人-.-"
   就算有都係行前幾步~又行番後 (好似淆果種)
   有D我見過 就以為自己係死0  行上去戰地度 狂踩=]
    唔洗一陣就"打回人型"啦(以我所知~巨人係打塔用...)

7月30號 更新
今日我如常 只玩早場=]"
   因為得早場先唔會出現一班 聰明到極ge採礦大師
    今朝~都算打得幾順  都贏黃國幾場
    輸果幾場...原因大概都係無人擴建之類~
   不過~本人今日終於羅到 "前線百夫長"-V-"已經好滿足

到左12點半…就想玩多陣唔玩
    一入到場,紅國已經擴建得好快
   打到好近據點  好彩係懸崖 佢地攻唔到上尼
   不過已經無心情再打=]""""
   人地紅國2騎1巨 20幾條友 對我地15個=]""
   點打?一落崖已經比D遊俠狂打-.-"
   其它果D係度收水
    我地騎都未出 你出死0做乜-.-"

☆今日 城牆又出現
   係雪原打  同人係檢度開戰
    我係一個法師 人地用戰士
     好大機會 會打沉
     所以就想行後D用 冰D技  
     又唔先邊條0n9 係度起 城牆
     上都上唔切 我地成班比戰士 狂攻 最後要跳橋=](都輸)

本人已經準備轉用自己另外一個AC
   就忍夠 藍國班友(下午出現果D)
有好幾個FD都轉左ac好耐
我都想試玩遊俠a__a"||

唉…藍國要幾時先有番 25個地圖 果陣ge威力-.-"
"會繼續更新"

﹙以上係個人感受,有意見者請回覆,留個Cm~)

玩過星曲WEB

原帖由 teakululu 於 2008-7-28 01:10 PM 發表
藍國次次國戰都無人去殺敵=]]
次次戰地果度 我地得10幾條友 其它人去晒邊??個個係度做緊水工lo   最衰我無影相  次次我地就尼輸果時  地圖上面 水晶果D位都密晒人  
個個掛住收水  咁都唔算利害 有D kai子 10幾Lv  ...

我上次見到個11LV既新兵收水做騎,之後,佢仲要拎住騎來打人,再話:點解扣得人禁小血既,

十週年勳章(賀詞)

回復 2# ㄉ米米 的帖子

騎佢唔係同尼殺人-v-"打大隻D果D野 例如 死0 龍 巨人 尼D

唉, 藍國是由盛轉虛的啦, 次次我守塔時只有我一個人, 人地幾個一起來, 基本上我擋不了很多招就已經是死得的了, 叫人過來幫手守又無人聽, 他們還說哪裡沒有敵人, 當時我呆了, 敵人隱身了你當然看不見, 但我站在高地看時經常也見到紅圈閃過

藍國實力係時段變化中係最極端既國家
而且其他國新手明顯有強到,即使少
但我地冇話停滯不前,甚至退步

我會說..

黃昏開始藍國才有戰鬥力,

要等小學生們去食飯,去訓覺...

我係有翼無翼
黃國既戰術 好明顯就係 先搵6-7個人去亂水 7-8個人坐水 (開始時)
當我地班水工仲白白痴痴唔比水人擴建淨坐既時候 人地已經打到落黎 水工比人打 唔還手 淨係識走 有d衰到走都唔走等比人殺 扣左血既 當睇唔到 照坐回血 為自己可以拎多幾粒水 我開投票 係頻到叫 沒人理 沒人會踢
好喇 班亂水既殺晒之後 返據點 呢個時候 水工已經擴左好多野 咁以家佢地既水工就變左擴工 而亂水既有部份去亂水
有部份就跟擴工去拆塔再擴
呢個時候我地條戰線已經被壓到據點前 因為太多水工既關係 班人就開始唔理人拆塔 淨係擋住唔比人入黎 所有士兵就去擋個小小兵力 人地根本就係拖延時間 等其他人拆塔 班兵唔知係度搞緊咩唔理塔
去到中段人地已經係出緊死0去亂我地水 企我地據點

今日有場仲好笑呀 有隻死0開始無耐走黎壓據點 我地國班傻hi 唔起騎 成10幾人用肉身同隻死0抽 我個陣30水 見佢地唔好打住 比水我出騎即刻搞掂佢 又係沒人理 之後人地連騎都起埋仲要起三隻 我地d騎一起 即刻比三隻騎圍死 d騎企據點附近打都沒人幫手打敵騎 有d騎見人地騎無血 跟佢返屋企 人地解騎後隻我方騎比人打左一半血去

結果唔輸兩行已經偷笑

原帖由 鬱鬱不得志 於 2008-7-28 03:36 PM 發表
我係有翼無翼
當我地班水工仲白白痴痴唔比水人擴建淨坐既時候 人地已經打到落黎 水工比人 ...

算啦
藍國已經失血過多致死啦
P.S. I am DarkAngel

十週年勳章(賀詞)

睇完你地D回覆._."""好似都有同感=]"

我係黃國人 , 所以忍唔住入黎講講 , 要講既話 , 黃國果邊比你地誇張好多

黃50 打 藍 45 , 我地可以有廿十至三十人係度坐水既 咁你話驚唔驚?

坐完又唔擴...(你地應該見過唔少次戰役 都係黃國0擴架啦...) 所以問題唔

止你地有,  論情況既話 我地比你更嚴重 (黃國太多人坐水吹水 吸經 , 連人

地埋度黎亂水啦  , 佢地都可以就咁坐番低繼續傾計 , 都唔知好嬲定好笑...

hello, 其實我係凱砍(還有個分身角色叫"魔族獵人豫"), 有翼無翼你所講的情況我全部都親眼目睹
藍國真是太多水工了

原帖由 kira2613 於 2008-7-28 08:55 PM 發表
我係黃國人 , 所以忍唔住入黎講講 , 要講既話 , 黃國果邊比你地誇張好多

黃50 打 藍 45 , 我地可以有廿十至三十人係度坐水既 咁你話驚唔驚?

坐完又唔擴...(你地應該見過唔少次戰役 都係黃國0擴架啦...) 所以問 ...

下,你講緊ser1吧
ser2黃國唔見我地出面有幾場打緊都唔走黎打我地本土
我地就真係無言.......
屈人數贏左大半之後,就會不停串不停串藍國甚麼甚麼的(基本上大多是某團成員,名就唔講喇)
不過我始終承認藍國新手較弱
有幾場明明可以兩個人打1個法c,不過既然話我唔夠打你去(p.s我係戰)
結國我比冰法屈到我死死的,完全埋唔到身(p.s該名新手係刀遊)
最後敵方支援到左,我被圍死

原帖由 kira2613 於 2008-7-28 08:55 PM 發表

坐完又唔擴...(你地應該見過唔少次戰役 都係黃國0擴架啦...) 所以問 ...

第一 你人數已經多我地五個 呢一點已經有優勢
第二 若你敢誇口 廿十至三十人坐水 我地就有四十人坐水唔比水 比人亂水唔打 沒血照坐 人地有騎出死0
第三 如果你地真係誇張到二十幾三十人坐水唔郁唔打唔擴 我想問 邊個車輪戰走黎亂我地水 邊個拆塔? 數字唔係亂咁拎黎拋人

我簡單小小列晒所有問題吧

第一:新手太多 lv唔夠 坐水咁基本既意識沒 最重要既係唔聽人講 好多時坐主水坐到沒水既就係呢堆人

第二:主水坐太多人 前線人員不足 被亂水時傷害過高 由於太多人 所以係多人無血再坐水既情況下主水會極速消耗
p.s:要解決其實好簡單 主水唔留太多人 擴一次前線已經足夠 搵一個做極速擴工 所有水工每夠3粒即比佢 衝上前線起左先 之後散開去副水坐 主水唔好留多過7個人 即使佢亂水 都唔會太傷 兩邊副水可以貼返住個據點擴

第三:擴建意識不足 拆塔唔起塔 起塔唔守塔 一味成隻牛咁 衝上前線血換血 以為自己好好打 想拎傷害榜

第四:白目過多 想自己做第一名 20lv以下既經常要起死0 有d門都未起已經叫 有d死0已經出左去 佢仲要收水起死0
比佢收到水就等出面隻死0死左自己即刻出 多數有兩三個人企係門前鬥快按 即使見到敵方騎士係到 唔理 照召 當然好快死 (我最勁見過2lv出死0)

第五:巨人過小 d人淨係識起騎士同死0 原因係點我唔再多講

第六:騎士意識不足 騎士見騎士就即刻追住對方黎打 又唔會做運輸 又唔會護死0同巨人 一起騎即刻無尾飛陀上前線
最後當然係打回人形

第七:水銀or水工出水唔睇人 淨係想快d出水 唔睇lv見低lv話出死0照比 為求賺多幾粒水

大約係咁多 清晒以上問題 輸一行兩行血呢d清況一定減低好多

十週年勳章(賀詞)

--55  i agree-.-  lz  say more

我唔知係咪關d代練事,好多人入去掛水掛經...搞到無人打前線,所以前線比人撞兩野就散

雖然多水工...不過好少會主動出水

我自己就見過一種可惡水工
佢地出水係出得快
但係一段時間冇人同佢收水
而佢又滿左水
你估佢點?
為左令自己可以繼續加水晶獲得數
竟然亂起方尖同塔
最可惡係其他新手水工有樣學樣
最後成個方尖/塔陣就形成左
有時我係前線擴,無啦啦夠水唔起得塔
望番地圖原來比班仆街水工用撚哂D限額

好同意啦~~
叫左冇血唔好坐主水又唔聽
個個人都坐水唔去前線頂住
真係好無奈囉  搞到比人亂水

想解決以上問題既唯一方法,
就係打團戰
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-22 06:48 PM , Processed in 0.034243 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存