2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 老老實實,請弓/刀遊入黎(特別係以射飛人和血博血為己任 ...
go

[其他] 老老實實,請弓/刀遊入黎(特別係以射飛人和血博血為己任的高高人). [複製鏈接]

我發這文既目的係希望大家改善下技術,睇下人地日本高手們係點玩,從中吸收下.
去片!
轉載:
http://circle.zoome.jp/fez/media/431/

下期會有刀遊既片,我相信對於以cj作為得意技既會大為震驚,因為人地根本唔會點用cj!

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

點解我同佢咁似?我又係同佢一樣,不過吾用箭雨打人多,我係多用針對性飛鷹/精準,大家都係用毛毛準心

點解佢強力打到戰士2xx-.-
我自問冇咁高攻...

你都說以cj作為得意技
那日本高手用不用cj
也不會震驚吧

原帖由 小星傑 於 2008-9-16 05:53 AM 發表
你都說以cj作為得意技
那日本高手用不用cj
也不會震驚吧

你看不出來我不怪你

原帖由 菲臘 於 2008-9-16 05:59 AM 發表

你看不出來我不怪你

日本刀遊d殘廢技拒離遠好多=.=仲可以一野打中幾個...
我都想hk版 快d轉到好似日本咁..
刀遊 我玩到灰灰地....

佢地唔係唔用cj,留心睇,隻弓都比人cj左幾次
而cj者,都成功逃脫,
即表示,jp ser cj遊係對自己能力一定程度肯定而且情況對自己有利先會用
反觀hk ser cj遊,好多都cj完人就比人圍死,甚至未cj就比人反cj (我都插唔少呢d人,本人雙修)

仲有,jp ser既戰,法都同cj遊一樣,就係好少會不自量力+做自己職業唔擅長既事,
反觀hk ser,第1種情況,n人追一個空血人,追唔到仲係要趕趕趕,最後食吹飛/大技,空血既逃之夭夭
                     第2種情況,幾經辛苦,成功擊殺,但身陷敵陣,結果 空血逃脫/即場死
jp既戰士,係唔會亂衝既

睇過好多片,發現,jp ser 一半/大部分,個人技術都中挺,但陣型意識比hk高

所以會出現,戰士高手成功突入而進行屠殺/幾遊俠sm一群人既情況

cj唔係冇用/冇貢獻,cj係一個確實地擊殺敵人(免於n人追1/3 - 半血),剝弱對方陣型既技能(擊殺遊/法),只係太多腦殘遊亂咁cj,自己一身蟻

另外,又有腦殘殘廢遊,明明果敵人血量可以cj死,係要用殘廢,打打下又比人走甩
甚至殘手換重壓/地火,技位8個係唔夠,但梗有一招可以唔用/有得代替既

仲有,正因為係jp ser jp人,hk ser hk人,意識唔同打法唔同
有時情況許可,我混入敵陣插死一件半血,再一路逃脫一路拆武,拆左幾個人,番到已方戰陣,
都唔見d人會特別釘住比拆左武既打,依然行行企企等執半血以下

hk ser只係遊俠有問題?戰士法師冇?
血搏血鬥重壓既戰士呢?

你看人好,人看你好
話唔定jp睇hk都有野係佢地冇既

原帖由  於 2008-9-16 07:11 AM 發表
佢地唔係唔用cj,留心睇,隻弓都比人cj左幾次
而cj者,都成功逃脫,
即表示,jp ser cj遊係對自己能力一定程度肯定而且情況對自己有利先會用
反觀hk ser cj遊,好多都cj完人就比人圍死,甚至未cj就比人反cj (我都插唔少呢 ...

法師同戰士就下回分解了.

十週年勳章(賀詞)

想學佢唔係冇可能
1:足夠大水 片子中佢用到得番4/130   是問HK有幾多人會全場用?
2:係日本懲介遊少之有少  HK呢? 岩岩我玩一場 我可以用4個懲介遊(5人) 介一件
3:加上弓手識走佬  用左大水 要死都幾難 (主角成日係後面箭雨

要殺到佢唔係冇可能 你講果D冇腦GE懲介囉 仲要幾個去

原帖由 小星塵 於 2008-9-16 09:32 AM 發表
想學佢唔係冇可能
1:足夠大水 片子中佢用到得番4/130   是問HK有幾多人會全場用?
2:係日本懲介遊少之有少  HK呢? 岩岩我玩一場 我可以用4個懲介遊(5人) 介一件
3:加上弓手識走佬  用左大水 要死都幾難 (主角成日係 ...

咁唔知如果係戰場上,你會希望見到貫骨大陣定上面果位既打法呢?

真係好高手....
不過佢好似當D水唔洗錢哂用...

咪又係日式同港式分別-.-
大家文化唔同..諗野做野都唔一樣..
唯有唔好死就可以了..

不過個弓手真係幾惡!

原帖由 HYDEEE 於 2008-9-16 06:49 AM 發表
日本刀遊d殘廢技拒離遠好多=.=仲可以一野打中幾個...
我都想hk版 快d轉到好似日本咁..
刀遊 我玩到灰灰地....

係wo= =

人地殘廢技距離大好多同埋有貫穿作用
好用好多...orz

原帖由 菲臘 於 2008-9-16 09:36 AM 發表

咁唔知如果係戰場上,你會希望見到貫骨大陣定上面果位既打法呢?

各有各用途同使用條件

貫骨大陣,急進既一方必吃虧
小路/橋/地型許可下 使用,意識偏防禦,持久戰,絞肉式
戰線由弓+法作主導,戰士於後方待機,只對成功突入敵人進行瞬間擊殺
當敵方大多數人hp 1/3- 1/2 時,轉主戰士 主導,大舉進攻

但要d戰士合作先得

如果多冰法 佢咁用箭雨...真係...
唔係hk人問題 係個團問題 無大團 無team 無leader 個個咪亂打lor
日本呢位..好似箭雨多得濟..以高傷為任..
貫骨拯救隊友,推前線..反觀少左

原帖由 milksnake 於 2008-9-16 12:48 PM 發表
如果多冰法 佢咁用箭雨...真係...
唔係hk人問題 係個團問題 無大團 無team 無leader 個個咪亂打lor
日本呢位..好似箭雨多得濟..以高傷為任..
貫骨拯救隊友,推前線..反觀少左

但佢咁樣做都cut左唔少法c d招@@"

十週年勳章(賀詞)

又係果句啦,香港未更新,殘廢技命中係冇日服咁惡嫁啦...

而且,懲戒係講緊秒殺,試問有兩刀對一戰
你估,佢地會唔會真係唔用懲戒!?一隻game出得一個技能,真係唔用?!
a:cj>慢,b:cj>-防
乜都死!!= =

呢段片之前睇過一次
呢個弓遊可以靠箭雨打到2萬幾傷
其實最左佢自己勁, 另一點都好靠對手
留意番佢命中ge 目標
幾乎每個都係扣到100左右
換句話講, 佢ge 箭雨係瞄準「法師群」, 而唔係「人群」
但係hk ser, 其實唔多見「法師群」呢樣野
好多時大家都係衝, 除左遇過幻影ge 冰法團, 同埋有一次遇到所羅門ge 雷法
就冇咩點見到一個明顯戰壓前法係後ge 戰陣
咁ge 情況下, 弓遊用箭雨, 但人群中只得一, 兩個法ge, 就完全哂料.....
反而貫骨就有個好「實際」ge 功用, 咩人都俾你吹哂, 又射得遠
滿足到自己「做到野」ge 目標.....

不過補充一句
可能滿足左自己ge 同時
隔離一大班戰友就多得你唔少
你一個「做到野」令到一班戰友做唔到野

只可以講句最玄ge 說話
適當ge 時候做適當ge 野.....
幾時適當....大家一齊摸索下la

火箭,毒箭
i lovin'it
(逃
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-27 09:15 PM , Processed in 0.042143 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存