2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 無玩一排..發現各位玩家仍對重擊有誤解...... ...
go

[游俠] 無玩一排..發現各位玩家仍對重擊有誤解...... [複製鏈接]

重擊.....點解話專用重擊既人係廢人?????
唔通你地認為對住1件得500血下既法師用殘廢流屈死佢好形????
事實上不過係多此一舉

重擊乾淨利落,反而某d成日比人插既人就話重擊廢人。又唔講下自已比重擊手插死有幾廢。

混戰上面,單用殘廢流的刀遊必定受重傷。犧牲小我幫隊友殺人。的確十分偉大,但另一方面睇,可以話係蠢。
與其向d多血到爆既雙手戰同單手戰落一兩下殘廢就走人,何解不向敵方隱身中的少血刀遊,屈機中的弓手,同埋少血既法c手起J落呢?????
就算比你殘到1 2件戰士,咁多法c係後面幫,你覺得佢唔識返後場回血????殘完有何用!!!?賺果不足500傷害?

竟然有人係認為減少戰場上既人數比暫時將對手逼回後場30秒更重要!!
條友死左之後要20秒重生wo,重要行過黎呢!!!肯定長過你果30秒lo
對長期既壓線1定係殺死對手更好,重可以扣埋佢地主城血,何樂而不為?

殘廢流只有係救助隊友/自身,1on 1 ,1on n 以上時使用。
混戰時唔好比人插就話人廢物。比人插死不如檢討點解咁多隊友係你後面放技掩護佢都插到你重好啦。

-----------------------------------------------
不提向全血人手下重擊的 (((( 膠遊 )))))

你何解認為混戰中 肯定有500血以下的法師弓遊
又或者何解認為你cj必定有500+傷害
再或者何解認為混戰中你不會被流彈/專業的打出來

很簡單
留意一下
A ser
火影

在check下擊倒數同死亡數後就應該明白這是技術問題

D人咁講...係佢地成日俾人插死
我個人非常贊成用懲戒

你地諗下巨龍要幾多pw?法c大技要幾多pw?
刀遊要50+84,加上又高風險,用得好先至係高手

十週年勳章(賀詞)

原帖由 narutohk 於 2008-10-20 10:56 PM 發表
重擊.....點解話專用重擊既人係廢人?????
唔通你地認為對住1件得500血下既法師用殘廢流屈死佢好形????
事實上不過係多此一舉

重擊乾淨利落,反而某d成日比人插既人就話重擊廢人。又唔講下自已比重擊手 ...

我成日遇到d膠遊,即係你所謂既滿血照懲,d遊懲完走佬隱,回pw再番黎懲你,懲到你死為止.
我唔知佢地係咪以為咁樣就會高傷or其他目的 但係真係好膠
我都玩過刀遊,但係唔會懲完走佬,再懲又走佬lor-_-

我期待著技能改版的日子.
到時想必你要收回這番說話.

就現在呢個情況黎來說,要是有500血的法師/弓手/400血以內的雙手戰,
見到請cj,但也要看看買周圍有冇螳螂捕蟬,黃雀在後.

不然的話殘廢技係好有用的,只要周圍的人配合.

原帖由 菲臘 於 2008-10-20 11:12 PM 發表
我期待著技能改版的日子.
到時想必你要收回這番說話.

就現在呢個情況黎來說,要是有500血的法師/弓手/400血以內的雙手戰,
見到請cj,但也要看看買周圍有冇螳螂捕蟬,黃雀在後.

不然的話殘廢技係好有用的,只要周 ...

嗯嗯!我都覺得殘廢團戰和有隊友支援時用非常好!
反觀懲戒遊最好是用黎介個d無血回防同走散左既刀弓法!
殘廢遊最好隱身去敵方人堆放殘廢!等隊友去sm佢!
懲戒遊最好由敵方左右兩邊去懲戒個d後面既法弓!
有時間仲可能發覺以同樣方法去緊我方既隱遊添!

原帖由 霧暮★貓 於 2008-10-20 11:19 PM 發表

嗯嗯!我都覺得殘廢團戰和有隊友支援時用非常好!
反觀懲戒遊最好是用黎介個d無血回防同走散左既刀弓法!
殘廢遊最好隱身去敵方人堆放殘廢!等隊友去sm佢!
懲戒遊最好由敵方左右兩邊去懲戒個d後面既法弓!
有 ...

仲有等技能改版後,殘廢遊就真正的吐氣揚眉了

原帖由 菲臘 於 2008-10-20 11:33 PM 發表

仲有等技能改版後,殘廢遊就真正的吐氣揚眉了

範圍cj,同樣吐氣揚眉

行得近就一刀幾件,唔死都重傷

殘廢就熄燈最好玩

同意,不過太多人係又出唔係又出,人地得1血又出搞到自己無pw,再唔係人地full血照出,搞到自己被人殺番,有d人連full血盾戰都介= =

原帖由  於 2008-10-20 11:58 PM 發表

範圍cj,同樣吐氣揚眉

行得近就一刀幾件,唔死都重傷

殘廢就熄燈最好玩

原來cj也是範圍的喔,那麼刀遊以後就不怕被大團歧視了

笑傲無雙

原帖由 武用鬼 於 2008-10-20 11:11 PM 發表

我成日遇到d膠遊,即係你所謂既滿血照懲,d遊懲完走佬隱,回pw再番黎懲你,懲到你死為止.

其實唔可以咁講~試諗下~懲介扣成半血~如果佢可以懲完你走到既話~唔係叫膠~
佢可能計過一定走得番自己友果面~唔會令自己死亡~
咁佢已經非常消耗你戰場上既補品~如果你話用星介水回~由於唔可以即時滿血~
第2隻刀遊可能已經睇上你~有時懲完你仲會有其他職業追住你打~

膠遊我覺得係d~1打1用懲介~之後比人追番轉頭~追到死左~
仲有就係為左殺一個人而比人圍死~不過以一個低lv換一個高lv既情況~其實都唔可以話膠既~
獨行刀遊一定係膠~偷塔~亂水除外~不過咩情況下最好都幾隻刀遊啦~

點解懲介人會被稱為膠遊~因為全無技術上可言~
隱身~懲完退~隱身~懲完退~
個人認為職業問題~
可能太多數人都認為垃圾都會去練刀遊~
當然刀遊也有高手~

樓主+1
對住5xx血既法c真係唔介唔得~(滿血另計)
原帖由 jin戰 於 2008-10-20 10:59 PM 發表

1.你何解認為混戰中 肯定有500血以下的法師弓遊,又或者何解認為你cj必定有500+傷害..
答:什麼問題來?一場戰冇法c or弓遊500血以下?個個神手都keep住滿血麼?定係你打親都係5打0
cj扣幾多~或者你試下開隻遊去玩玩~你自然就會知道大概扣幾多而對邊d敵人落手了~(經驗之談來)
2.再或者何解認為混戰中你不會被流彈/專業的打出來
答:被打出來有時真係在所難免~打出來之後~"看情況"~回後再隱身吧~
補充~要高傷的話~殘廢餐吧~!!!cj....都是補尾刀~!!戰士弓手滿血仲去cj@@"???(盲目的刀遊 )

個遊戲設定得咁既技能  就係比你d撚樣用嫁啦  唔通擺起度睇咩  係咪癈都好 搵個最合適自己既玩法對部隊作出最大既貢獻  d盲西西既撚樣柒頭成尻日都唔掃隱 係自己on9抵撚死

原帖由 武用鬼 於 2008-10-20 11:11 PM 發表

你被人vip左.....

係d人咁講姐-.-
cj完全唔係問題呀..比3個輪流cj都係咁話- -"(只好怪自己大意同技術差啦)
咁刀遊cj直接殺係扣城堡血丫嘛..沖傷係無用,人頭先最實際
我覺得比起而家未改版既殘廢技好用好多
當然..係前線輔助隊友係岩
但我覺得首先係要4周圍搵少血獵物係咁殺人先
因為好多時你殘完都係得1,2個,有時仲要比人圍死..好唔抵
你如果本身係高lv就更加唔抵tim~
等改版之後..刀遊係戰場上地位一定會上升一大倍

cj無問題 但係殘廢都無問題架wor= =
識玩既殘完人都一定走到=﹏=
無人叫你死追爛追追到佢死為止既=﹏=
最重要係識幾時cj幾時殘人je

cj根本冇問題
但係有d膠遊用cj用得低能姐-_-
試諗下 佢對住隻滿血盾戰/雙手戰黎cj
咁都唔膠-.-?

cj唔係問題
因為我自己大多避到
最討厭係果d滿血盾戰照介一下走佬
之後都要番黎再介過
無諗過自己出現果一下已可以避人暈左
浪費人地消耗
可能依d又係戰術囧

原帖由 jin戰 於 2008-10-20 10:59 PM 發表

我7月玩到而家場場混戰都有
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 05:52 AM , Processed in 0.036517 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存