2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 寫我生活(網誌分享) 碰撞單車的緣份 ㊣四㊣
返回列表 發新帖 回覆
go

碰撞單車的緣份 ㊣四㊣ [複製鏈接]

要大家等禁耐 真係唔好意思 因為近日新年 工作量多既關係 沒時打 請大家多多見諒 以下係小弟亂寫粗筆^^

今天... 不是黑色星期五 而是我等於來臨的星期六

心情帶點高興和感嘆 因為是我們相處的最後一日,而已又是我回復單身的日子,
兩種感覺混合一齊真令人如痴如醉,當中夾帶著美好不捨得的回憶。

只是表面沒面露出來... 因為我唔想佢擔心我,同時我希望最後一天給她的印象是開心的...

融入正題
   今天早上,特別整理好自己的儀容衣著後 踏出屋企門口的第一步
我而經唔想再前進 因為我想時間停留一會兒,比一個心理ready自己。

琪實我覺得係多餘的, 希望大家唔好見怪

上機埸BUS後... 琪間我地都有電話對流.但好像欠一樣東西這樣,沒有神... 說不出話,
不是我的問題 是大家都知道這一個重點在哪裡 大家自己諗下啦下...

出了站後... 我們到一間Cafe Shop 到等 因為機埸時間關係,我們提早2小時見面
琪實我地只是想見多幾面 珍惜呢一段時間 (如果可以 我想時間停一陣先)

而且日前 因為有得早放工既關係, 可以有時間READY曬所有我要送既野, (多謝你,上天^^...)
                       以下係我地既對話,悶既話大家唔好見怪,因為沒咩心情打落去^^

小欣: 做咩呆左係到DO起個咀呀=v=?

我:   沒野呀...擔心你個邊唔知慣唔慣之嗎...^^

小欣: 傻豬...^^ 我都未怕 你就講左先xdd

我: 開心果 你好^^

小欣: 哈... 你丫=] (打響我一個頭)
我: 傻豬... 我凖備左d送比你.... 係我親手整的

小欣::   .....係.... 係 咩來架?

我: 前幾日 同你傾電話個陣係咪話OT唔得閒既...? 所以你走既前日我留夜整左你最喜愛既粟子蛋糕同埋寫左一張卡比你

仲有呀...^^ 我地上次同你行街街 你話一眼睇中既袋袋呀 我勁傻呀... 個日睇完之後... 我買既時候個竟然女sales認得我喎 可能我份人大隻既關係 容易認...^^ 之後我比錢個時比左個手指公佢 呵呵

小欣: 衰佬... 成日都整喊人 攪到人地又愛又恨  琪實我都有野送比你架 呢本係我既日記 不過你要返屋企先睇喎 以後我唔係你身邊 都有佢陪伴著你^^

當中大家都傾左唔小大家既心事 比始了解左好多... 琪實都唔知好事定壞事^^

突然一聲千里傳音的音響聲 琪實我想只是錯覺 但無何奈何....

機埸list 班機 而經開始召集了
我把握最後的機會... 大家沒有眼神接觸 而經相擁而抱 緊身既圍巾而經起唔到保暖作用 因為呢一刻而經唔再需要語言去表達

她慢慢步入離境門口的時候,幸好她媽媽還沒有到,因為還有時間...

小欣: 老公... 我真係要走啦....

我: ...... 我會睇住你走的 她轉身係離境門口等佢媽咪既時候

我: 當時我而經鼓起勇氣 飛奔過去 攬住佢說出: 這3個字... 我○你

小欣: 我都愛你^^ 衰佬

然之後我地行埋一面,不景係公眾地方^^.....

一雙一對既嘴巴 就融化了

到最後 我從後坐低睇住佢 佢走後...而經流下第一滴甜酸苦辣既男人淚 當時成個人失控了...

不過我絕對唔會比佢見到.... 因為她是我的獨家快樂人^^

多謝大家一路以來既十卜 我會好好努力做好自己
祝大家生活開開心心 偷聽更多更8掛既事物^^

當然我生活上既偷聽趣事  必定同大家分享

(完結)多謝收看 ^^
已有 9 人評分威望 Good 收起 理由
yik~~ + 1 鼓勵~
135~o~ + 2 支持你@o@~加油努力
信徒yau + 5 快d拎張相出黎!唔係就打patpat!
Endy~牙棋 + 1 =)比埋你.真係好感動
『恆』 + 50 支持你!下次繼續^_^
kevinho528 + 2 你的經歷..令我感動..
永遠不一樣 + 5 抵比
不走天堂hi + 2 第4隻寫完喇>
@CANNY@ + 1 最後一分。好感動

總評分:  威望 + 50  Good + 19   查看全部評分

玩過星曲WEB

你諗住等個女仔讀完書返黎HK再繼續發展?
定你地而家異地戀?因為之前睇你D PO話唔鐘意異地..

2KF大型活動勳章 K歌達人 十週年勳章(賀詞) 忍影世界

順其自然吧~~~唔好迫自己同大家~~~好多野話唔定的~~~

點都好最後都希望你地幸福快樂

等佢番黎啦

原帖由 神風六合彩 於 2009-1-18 09:21 AM 發表
所以你走既前日我留夜整左你最喜愛既粟子蛋糕同埋寫左一張卡比你

仲有呀...^^ 我地上次同你行街街 你話一眼睇中既袋袋呀 我勁傻呀... 個日睇完之後... 我買既時候個竟然女sales認得我喎 可能我份人大隻既關係 容易認...^^ 之後我比錢個時比左個手指公佢 呵呵

我覺得呢度好sweet啊

我覺得你好有心喔

俾心機!

原帖由 友誼第一^.^ 於 2009-1-18 09:37 AM 發表
你諗住等個女仔讀完書返黎HK再繼續發展?
定你地而家異地戀?因為之前睇你D PO話唔鐘意異地..

會keep住contact 但日後既野沒人會知道

所有野交比上天比chance我吧...

原帖由 東方.真龍 於 2009-1-18 10:11 AM 發表
順其自然吧~~~唔好迫自己同大家~~~好多野話唔定的~~~

點都好最後都希望你地幸福快樂

大佬果然係大佬 知道我心個句
你摸很會喔  
你女朋友/老婆 一定很愛你的 呵呵....

原帖由 小犽 於 2009-1-18 12:04 PM 發表
等佢番黎啦

等...? 起馬三年時間  因為過到去一定要重頭開始過
出外讀過書既朋友仔一定知道個種感受係點的....

當然... 佢放假返來我一定陪佢....

原帖由 @CANNY@ 於 2009-1-18 12:05 PM 發表

我覺得呢度好sweet啊

我覺得你好有心喔

俾心機!

食死人架 個蛋糕 candy姐 見笑見笑

原帖由 神風六合彩 於 2009-1-18 12:16 PM 發表

心意補救啊!!
最重要係心絲
唔係好多人做得到
你係得既!!

原帖由 神風六合彩 於 2009-1-18 12:16 PM 發表

canny

收到pm第一時間飛黎睇
真係好感人
希望你地有機會發展落去

原帖由 @CANNY@ 於 2009-1-18 12:25 PM 發表

心意補救啊!!
最重要係心絲
唔係好多人做得到
你係得既!!

我唔得架undefined

原帖由 @CANNY@ 於 2009-1-18 12:25 PM 發表

係canny

傻左tim

原帖由 靜流vnr 於 2009-1-18 12:28 PM 發表
收到pm第一時間飛黎睇
真係好感人
希望你地有機會發展落去

多謝十卜^^

富浪漫主義   不錯

好浪漫呀/口\
十卜十卜

原帖由 ☆曲℅奇≧⊙≦ 於 2009-1-18 09:38 PM 發表
好浪漫呀/口\
十卜十卜

多謝多謝^^

浪漫..

仲以為有相睇
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-29 08:39 AM , Processed in 0.040821 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存