2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 弓遊不能破冰打暈,亦不能蓋技.....那前線要弓手何用? ...
go

[游俠] 弓遊不能破冰打暈,亦不能蓋技.....那前線要弓手何用? [複製鏈接]

小弟不才,9流遊俠一個,想搵大家來討論下呢個老問題

而家的戰場上經常一堆冰D大技飛來飛去,周不時見到一堆冰雕,身為弓手係咪應該全部都唔打呢?如果係的,咁係咪應該要避開呢堆冰雕行去第2邊打呢?雖知道精準會貫穿,有冰雕在度的時候,要打佢附近的人連精準都唔可以放........因為判定大會"HI"到 D冰雕.........箭雨範圍技更唔好想,實打到堆冰雕,連強力都話唔好射咁即係應該見冰雕即走,對嗎?
看情況來打,有盾戰在附近就唔好打......我覺得凡事都唔係絕對的,人地有自己人被冰實,真係會唔理佢比你盾戰慢慢行過去暈佢嗎?我見的係好多時我唔打冰雕盾戰想行埋去暈但比人吹走,最後冰雕完好冇缺走人......

暈左又唔應該打嗎?
我覺得點解唔可以打?但係..........大前提係唔好蓋技就OK啦,反正如果你藍唔到技的話即係代表你可以在自己人2個攻擊之間加入多一個攻擊,打多一下wow,有咩唔好呀?唔通打少一下好D咩?

最後想講如果個個弓遊都應該講成一定唔好破冰,一定唔好打暈...我唔明白弓遊的生存價值仲係邊度......唔通一定要好像某弓遊咁場場唔過1萬傷執十幾個人頭先有生存意義???

仲有就係如果有看過我打,比我打過的人可以講講我你地覺唔覺得我好鍾意亂打暈人同破冰呀?我真係好想知...........謝謝

小弟不才
我天天都會用火箭破冰
強力打暈

當然,我唔會否認我有失手用錯技破錯冰或蓋到自己友技的時候,畢竟我只係9流弓手一個

有戰士或法師,等佢地打左第一下你可以去出強力破冰或暈 ,無人打既冰雕可以:火箭+強力

一埋無人敢埋去打既冰雕,你就算貫骨都無人會駡你

小弟雖然玩左唔耐,
但都睇到一個事實係,
前戰冰左一堆人之后,冇乜戰士/盾戰去打or暈,
反而敵方如果得小貓34隻,就有一堆人去打,
前者可能會係因為敵方同味方都有十幾廿人打緊,
如果真係冇戰/盾打既話弓手,法c放技破冰覺得冇咩問題,
唔通眼白白比人走咩?
后者破冰就唔好喇,一冰左隻貓,大把人爭住要,
隻貓死硬

以上都係小弟既個人見解,
唔好插我阿ha~

原帖由 BBBBB! 於 2009-2-27 11:29 AM 發表
小弟雖然玩左唔耐,
但都睇到一個事實係,
前戰冰左一堆人之后,冇乜戰士/盾戰去打or暈,
反而敵方如果得小貓34隻,就有一堆人去打,
前者可能會係因為敵方同味方都有十幾廿人打緊,
如果真係冇戰/盾打既話弓手,法c放技 ...

其實最好既打一埋冰雕既技能都係用雷d打好了,無就用b技繼隻打或者貫骨

見到戰士暈左照打= =
痛剋係兩面刃
應該唔會有蓋技(我有冇記錯?)
自己數解冰時間(人地冰技冇點到3咁咪當自己算錯數)
差唔多自動解冰就補一兩下
弓手打本身固定的目標通常都可以連打兩下
打剛解冰的目標都可以打到一下
蓋傷其實有時好難避免
有時見到個雙手戰係暈左條友隔離
想住俾佢先重壓一下再接
點知佢就唔知點解等成秒幾先打落去
咁就蓋左佢技
但係點都好,最起碼都換強力打(感覺有轉過技)
用精準打好容易被判決擺明亂放(除非對方好少血)

個人認為弓遊應該係我方戰士後,法師前放技攻擊敵方法師,
才能達到最大效用
在敵方法師每個放技空檔都送他一發強力,
法師絕對會很痛

但由於位置偏前,要有一定的躲避能力

對敵方被冰的法師,請先確認沒有戰士/火法/刀遊之類前進
請給他一發強力(盡量近距離射,方便自己/隊友 連技),DAMAGE約200吧

另外樓上,痛克照樣會有蓋技

原帖由 wss? 於 2009-2-27 11:50 AM 發表
才能達到最大效用
法師絕對會很痛

對敵方被冰的法師,請先確認沒有戰士/ ...

講就易但強力命中高既弓手真係極少數(5%左右)

大部份都只會用精準,連空襲用得好的連2成都不到

弓手係易學難精 (日本投票最難玩得好既職業)

果d只係某自以為係大團的"老手"俾你搞到佢冇左個沖人頭同傷的機會先話你。

仲有就係...有時我自己暈左人/冰左人再自己打,果d死濕柴又話我好打

我唔自己打暈/冰黎做咩?你自己咩叻咪自己暈/冰

唔好話我唔合作,我會留俾自己團d人打

原帖由 shing0616 於 2009-2-27 12:20 PM 發表
果d只係某自以為係大團的"老手"俾你搞到佢冇左個沖人頭同傷的機會先話你。

仲有就係...有時我自己暈左人/冰左人再自己打,果d死濕柴又話我好打

我唔自己打暈/冰黎做咩?你自己咩叻咪自己暈/冰

唔好話我唔合作 ...

我習慣會睇下有無戰士想打,無就自己來,

自己用盾戰暈就真係唔好打,若你可以ko敵人或打到佢剩番100血左右就自己來

盾戰係全隻game 最低傷害值既職業,

除非雙修,自己暈自己重壓

原帖由 wss? 於 2009-2-27 11:50 AM 發表
才能達到最大效用
法師絕對會很痛

對敵方被冰的法師,請先確認沒有戰士/ ...

我係一個企得好前的弓手,好多時D盾戰同法師根本就最多同我平排,敵人被冰之後好多時,要"等"佢地出地水或者行埋去暈....我等得,人地D隊友都唔等得啦.............好多時真係白白浪費左殺佢的機會(如果我唔打的話)

原帖由 samsam113 於 2009-2-27 12:31 PM 發表

我係一個企得好前的弓手,好多時D盾戰同法師根本就最多同我平排,敵人被冰之後好多時,要"等"佢地出地水或者行埋去暈....我等得,人地D隊友都唔等得啦.............好多時真係白白浪費左殺佢的機會(如果我唔打的話)

有時邊度可以照顧到咁多嫁
如果唔想比人插又唔係打緊團戰既時候
不如就禁x全部無視佢地算啦

原帖由 白癡的星星 於 2009-2-27 12:40 PM 發表

有時邊度可以照顧到咁多嫁
如果唔想比人插又唔係打緊團戰既時候
不如就禁x全部無視佢地算啦

我直頭連弓手都唔玩,轉玩戰士算,費事煩........
盾戰又叫我唔好打,法師又叫我唔好打,咁我不如直頭唔打...........

原帖由 samsam113 於 2009-2-27 12:44 PM 發表

我直頭連弓手都唔玩,轉玩戰士算,費事煩........
盾戰又叫我唔好打,法師又叫我唔好打,咁我不如直頭唔打...........

嗯嗯
我覺得佢地根本就唔想有弓手呢樣生物出現

原帖由 kevin987654 於 2009-2-27 12:18 PM 發表

講就易但強力命中高既弓手真係極少數(5%左右)

大部份都只會用精準,連空襲用得好的連2成都不到

弓手係易學難精 (日本投票最難玩得好既職業)

我敢講,小弟的強力命中率已經練到好準..........冰雕比我打中第一下強力之後,無論佢小跳與否,一樣可以再打多2-3下,有次有個仲有半條血的盾戰被冰,我照強力打落去,佢之後跳多3次小跳,每一次落地比我打多次強力....打到佢死為止

原帖由 白癡的星星 於 2009-2-27 12:45 PM 發表

嗯嗯
我覺得佢地根本就唔想有弓手呢樣生物出現

最少係主戰線上佢地只希望有法師同戰士2樣野...........
弓手存在價值越來越低.............

原帖由 samsam113 於 2009-2-27 12:48 PM 發表

最少係主戰線上佢地只希望有法師同戰士2樣野...........
弓手存在價值越來越低.............

弓手係唯一一個有遠攻既生物…
之不過佢地又唔明白弓手既強力攻擊全部都係中距離…
佢地又應為弓手既強力攻擊又無追加攻擊…
結果弓手被應為…
弓手=尾攻生物/
游俠=執雞生物

弓手好難做,一唔小心做錯野就被人狂話,唯有喺前線比人打同做水工

做弓手真係好無奈..................
做咩都總有人唔滿意,出召做水工應該最好
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-29 11:31 AM , Processed in 0.038816 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存