2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 童話交流區 支持新童話的人請進
返回列表 發新帖 回覆
go

[其他] 支持新童話的人請進 [複製鏈接]

事先聲明
以下說話只對支持新童話的玩家所說的
不喜者希望路過就算

童話而經有很多年,經過變化而經使很多新手在舊童話裹而搵不到他們的童話
原因是經濟而經是老手的新天地或這是老手帶升收錢太貴新手根本比唔出錢,佢地沒人帶升會開心嗎?
當然唔係個個老手都係一定要收錢,但係真係有幾多人會免費帶新手升呢?
但我們也知道老手在舊童話花了不少心血和時間
要他們放棄心血和負出的時間可能是未能接受
但這次出了新童話後我相信舊童話人流也少了很多
最後舊童話只有老手在舊童話苦戀,慢慢地變為差不多很像單機遊戲?

俗語話:寧教人打仔,莫教人分妻

十週年勳章(賀詞)

覺地球悶諗宇宙點知入左黑洞

原帖由 豆腐婆 於 2009-3-4 12:06 PM 發表
事先聲明
以下說話只對支持新童話的玩家所說的
不喜者希望路過就算
童話而經有很多年,經過變化而經使很多新手在舊童話裹而搵不到他們的童話
原因是經濟而經是老手的新天地或這是老手帶升收錢太貴新手根本比唔出錢 ...

首先 希望你唔好抄我講既野 你咁無style既
新手無可能唔可以係童話1度生存 我上年開始玩童話 望見風子乂果d 100lv以上
我自己都覺得可能無咩可能追 但係漸漸咁玩落去 就算唔追lv 有好多地方都有得比你追
工技 戰鬥技能 上好野人等等  我曾經上過好野人第五 當然已經係n年前既事 但係令我感到好滿足
而我唔支持童話2既原因  只係過多排 童2變番童1咁 玩家只會白白浪費自己既心血
到頭來 只不過係係童1升完 再係童2重頭黎過?? 咁點解唔挑戰自己 係童話1升過呢?
你話老手帶升貴 但係佢地裝備用左幾多時間同金錢先至可以帶到咁有質素??
我開頭都覺得人地帶升貴 但自己同自己同等級既人升 慢慢亦可以追到差唔多
到你可以打次元 帶人升 你條路就慢慢變得平坦
已有 2 人評分Good 收起 理由
花樣年華 + 1 童話樂園=無用.....風犘一時到頭來結果就係 ...
鎖匠流 + 1 玩新ser只會被alta握錢~

總評分:  Good + 2   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

原帖由 藍.希羅 於 2009-3-4 06:25 PM 發表

新手無可能唔可以係童話1度生存 我上年開始玩童話 望見風子乂果d 100lv以上
我自己都覺得可能無咩可能追 但係漸漸咁玩落去 就算唔追lv 有好多地方都有得比你追
工技 ...

各有各玩其實兩個post都無乜必要出現

抄人post...
0分重作

原帖由 藍.希羅 於 2009-3-4 06:25 PM 發表

工技 ...

支持你!!!
但係我都會玩@@

合左SER之後舊童話可以話玩完
次完人數多一倍屈,但係入場又沒增加,平時只要你0.3秒慢左都入唔到,呢家可能0.1秒都唔得(台灣係一個例子)
你想下點玩呢?

支持新童話

原帖由 跳雷地 於 2009-3-4 08:59 PM 發表
合左SER之後舊童話可以話玩完
次完人數多一倍屈,但係入場又沒增加,平時只要你0.3秒慢左都入唔到,呢家可能0.1秒都唔得(台灣係一個例子)
你想下點玩呢?

支持新童話

咁又未必bo
你有冇諗過童話1 2個ser所流失ge人流呢

工技 ...

其實又未必ge
因為影響童話ge
我覺得都係個市場同埋童$與hkd ge比率
因為冇左迷裝 冇左整武防 咁樣 有高幸商=有$ e個局面已經可以扭轉
另外 比如鞭ge材料係 狩,木,晶石(主要材料)**當然仲有採 但係果d係低lv
魔獸使一個咁重要ge職 除左晶石 其他全部都係原材料
原材料要點樣取得(採/打/踢) 我問 需要高幸嗎? 不
照咁樣睇 姐係如果肯掛機 就可以得到勁武(當然係冇屬穩果d乜叉野ge情況下)
到時再唔係只武器/丸仔果d有價值

所有金屬 布料 晶石 果幾樣裝備用ge原料都會變得有價值 再唔洗賤賣到物流谷爆哂
講到物流(s4物流中心)
當原料有價值果陣(因為唔知邊個話整一枝精煉5 ge野 要百9幾枝鞭先得)
物流中心 仲會唔會有常爆ge情況存在呢?(當然係有 但係會少好多)
咁樣 只要肯掛機(木呀 皮呀果d乜乜77野)
已經可以係童話生存到la 新手要生存已經唔係問題

當然 我知道e個只係我ge預期黎 但當d人可以打次元搵$果時
童$會越黎越賤 其實童話1/2 有左e d機制 如果可以冇埋次元ge話 會更加完美
但當然我知道好多人都係靠次完搵$ 但係你地有冇諗過
當你地今日付出1個鐘 回報係20蚊hkd果陣
他日你地再付出1個鐘 回報係02蚊hkd果時 又值唔值得呢
但係當他日..童$已經賤到好似e家咁樣 個市場真係好難想像同埋預計
果陣童話已經開始......哈哈...就會好似你所講ge情況咁樣(但當然係有差異)

最後la 童話出1/2 係好 我支持 我都會玩 但係真係要提醒一句 童話1 點解d野咁貴
係因為次元日日放唔知幾多億出黎 但同時我亦都知道官方係唔會理..悲哀~~~ 係咁=-=v

by 落葉o/o商商o/低b西

原帖由 只愛唱歌好好聽 於 2009-3-5 03:24 AM 發表

其實又未必ge
因為影響童話ge
因為冇左迷裝 冇左整武防 咁樣 有高幸商=有$ e個局面已經可以扭轉
另外 比如鞭ge材料係 狩,木,晶石(主要材料)**當然仲有採 但係果d係低lv
...

其實我睇完都唔係太明"
不過我同意你最尾"次元日日放幾億出黎"
我都同意一係del左次元"一係就開多d位"一係就減少幾場"

原帖由 只愛唱歌好好聽 於 2009-3-5 03:24 AM 發表

其實又未必ge
因為影響童話ge
...

如果我可以比到 Good 既話 , 我好想比個你 @~@

童錢跟HKD 的兌換絕對係同人流掛鉤 , 新手多左一個選擇 ,
兩個 Ser 都希望會有新的玩家加入 , 咁兩者的立場就變左競爭對手
咁就唯有兩邊各施各法 , 希望吸引到人流 , 咁我又唔覺得係一件壞事
或者可以令到兩邊都有進步既空間 (?) 當然 , 這還是看官方的發展方針

仲有樣野我 Buy 你個 Point , 你投資時間落新或舊的 Ser , 你所得既回報會有所不同
呢個位我又唔覺得兩邊有衝突 , 無論你為左咩原因去繼續童話呢個遊戲 , 玩都係想玩得有價值
不管是金錢、興趣、成就感、人際關係 .... 等等各方面 , 你覺得值得 , 你就會去繼續
當一個產品既 Product Life 去到尾期 , Market Share 下跌 , 都唔代表你可以阻止新產品的加入
自由市場既基制應該是這樣吧 .....

無可否認 , 新的 SER 或者真的會帶來新的商機 , 但我覺得 , 最重要的係一個重新定位既機會

廢話說完了 .... 我會玩童話樂園 , 因為我覺得一班人去開拓一個新的成就 , 比起單練帶 ,  會比較有趣 ^^

都係收番個幸商賺錢先-.-

支持啦
同大閘蟹say good bey先...

重新黎過 至小可以 半年都搵到錢   

如果再玩舊 一年都..........虧..

我覺舊版唔係單機...

我覺似私服多d....
有錢仔咩都有 ...    勁大問題

回復 1# 豆腐婆 的帖子

我成日0$ 帶人升lv  同  比d錢新手

原帖由 ka130353 於 2009-3-5 06:21 PM 發表

留意字眼當然唔係個個老手都係一定要收錢,但係真係有幾多人會免費帶新手升呢?

留意字眼
係未應該讚佢呢^^唔洗下下咁串bo樓主

原帖由 鎖匠流 於 2009-3-5 06:55 PM 發表
留意字眼
係未應該讚佢呢^^唔洗下下咁串bo樓主

我想你明白我唔係串佢,而係我話唔係個個老手都會免費帶升(包括你呢 )

唉...家下個個新手一開始玩就密人:帶我升..帶我升...邊有以前自己升o既樂趣...
唉..第一日就50..60..木偶山呀....史洞呀....出黎有咩用呢..除左打卡重邊有人去..工作都不過係門口企掛..
唉...............只有組隊級限先可以控制呢個情況..相差隊長9級左右先可以+隊...可以避免新手只會求人帶o既情況......不過d魔師闇師可能會大為不滿~_~

我想知童話樂園出左之後會"不斷更新"還是"不會更新"?
如果好似童話1咁"不會更新", 咁玩黎都無意思啦........
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-25 11:18 PM , Processed in 0.048096 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存