2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 美容髮型講場 今日做完激光脫腳毛,但....
返回列表 發新帖 回覆
go

[美容-其他] 今日做完激光脫腳毛,但.... [複製鏈接]

今次已經係第三次.....
有d部位已經無乜毛,但有d仲有不過好短.....

不過d腳毛短左都有野煩,就係有一點點黑紅色既毛孔....
可能係d毛囊太黑太大既關係啊....

今次死喇,諗住做完激毛脫毛可以著短褲出街,點知一波未平一波又起

因為版細到大都無幫隻腳做護膚,所以唔知點樣可以令d點點消失呢??
邊隻護膚品好?

p.s.我係男仔

唔係有毛先正常既咩-.-''''''
感覺男仔冇毛好娘娘腔

笑傲無雙

原帖由 小小影子 於 2008-10-8 03:15 PM 發表
唔係有毛先正常既咩-.-''''''
感覺男仔冇毛好娘娘腔

冇毛都唔等於唔正常嫁ma=.=
唔係個個都鍾意成腳毛的

男仔都脫毛

笑傲無雙

原帖由 wai.. 於 2008-10-8 11:44 PM 發表
男仔都脫毛

有咩問題.......

脫毛冇咩問題,但係脫腳毛有d怪-.-

笑傲無雙

原帖由 心跳回億 於 2008-10-9 10:27 PM 發表
脫毛冇咩問題,但係脫腳毛有d怪-.-

個個人睇法唔同姐

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 和川俊子 於 2008-10-8 12:19 AM 發表
今次已經係第三次.....
有d部位已經無乜毛,但有d仲有不過好短.....

不過d腳毛短左都有野煩,就係有一點點黑紅色既毛孔....
可能係d毛囊太黑太大既關係啊....

今次死喇,諗住做完激毛脫毛可以著短褲出街,點知一 ...

如果做激光應該會連毛孔問題都減少左先係.....
你可以完晒成個療程先處理, 畢竟激光療程期間其實皮膚都幾"傷"
緊記搽防曬呀! (如果你已經做左第三次, 即係可能已經做緊4-6個月, 我會唔會提得有d遲....?)

完晒之後你可以試試做磨砂, 如果係毛孔污糟導致顯眼的話, 磨砂減少死皮之後污糟會容易褪出來~
其實最簡單方法你可以問你既治療師, 你點去護理對腳~
咁大舊錢都掉左落去做激光啦, 點解唔趁機問多d野?

多口一問~你係邊度做and幾錢?.?

原帖由 yiuyiu0616 於 2008-10-9 07:44 PM 發表

有咩問題.......

男人有腳毛會好睇d..

笑傲無雙

原帖由 wai.. 於 2008-10-10 03:45 AM 發表

男人有腳毛會好睇d..

個個人既睇法都唔同ok

原帖由 yiuyiu0616 於 2008-10-11 06:00 PM 發表

個個人既睇法都唔同ok

你係女仔定男仔黎架

笑傲無雙

原帖由 冷火笑 於 2008-10-12 07:26 PM 發表

你係女仔定男仔黎架

男仔-.-......我邊到令你覺得我係女仔

雖然各人意見不一,但是男仔都係有少少體毛會比較好。

男仔的體毛不是太明顯/多,就不要去做。
女仔就話多體毛被人話,男仔多體毛又不會被人話。

原帖由 缺心情 於 2008-10-20 03:54 AM 發表
雖然各人意見不一,但是男仔都係有少少體毛會比較好。

男仔的體毛不是太明顯/多,就不要去做。
女仔就話多體毛被人話,男仔多體毛又不會被人話。

其實我自己都係呢種心態既~
不過我就覺得, 樓主其實都只係上黎問下脫毛後既護理, 俾大家用奇異眼光對待佢好慘咁......

但樓主唔見左.....我想問佢係邊度做~價錢ok效果ok既話我都想去呀.....
(我咪就係體毛多覺得好異相個d女仔囉.....)

原帖由 小sion子 於 2008-10-10 02:40 AM 發表

如果做激光應該會連毛孔問題都減少左先係.....
你可以完晒成個療程先處理, 畢竟激光療程期間其實皮膚都幾"傷"
緊記搽防曬呀! (如果你已經做左第三次, 即係可能已經做緊4-6個月, 我會唔會提得有d遲....?)

完晒之後你可以試試做磨砂, 如果係毛孔污糟導致顯眼的話, 磨砂減少死皮之後污糟會容易褪出來~
其實最簡單方法你可以問你既治療師, 你點去護理對腳~
咁大舊錢都掉左落去做激光啦, 點解唔趁機問多d野?

多口一問~你係邊度做and幾錢?.?

我係在marsha男仕脫毛中心脫的,因為佢標榜男性職員負責,所以我先揀佢,
而其實我之前搵左d資料,其他脫毛中心都係話隔兩個月就可以去做下一次,但唔知點解呢間叫我一個月一次,所以只係做左3個幾月而已....

至於你話問問治療師點解會咁.....佢都話唔知點解會咁,仲話如果想好d既話,可以join佢其他護理plan.....都無心教我,我都無意再繼續問.....

起初我係計過數,因為我係學生大約10000蚊到就可以做到4次架喇....
不過上到去佢話果個價係7月既plan,咁岩我果時又係8月先去,所以個優惠價已經無左,而家總共要比1萬9千幾...
不過好彩佢有得分期付款,我先由佢......
而但而家諗落都好唔抵...
我知道dreme,3-4萬(可能貴多少少)可以狂做....
而家我得4次已經2萬,如果有得揀都希望比多少少錢買個保証

各位講得好岩呀....其實男仔少少體毛係最好...不過有頭髮邊個想做"辣喱",我d毛本身都係正常既...但細細個偷用親戚部脫毛機,用過一次後d毛生番仲長左粗左,不得不用第二次..用得第2次又被逼用第3次,第4次,第5次.......個時細個又唔識野,有得用就算,無諗後果......
所以逼不得已.....真係要做脫毛.....

原帖由 和川俊子 於 2008-10-21 02:38 AM 發表

我係在marsha男仕脫毛中心脫的,因為佢標榜男性職員負責,所以我先揀佢,
而其實我之前搵左d資料,其他脫毛中心都係話隔兩個月就可以去做下一次,但唔知點解呢間叫我一個月一次,所以只係做左3個幾月而已....

至於你 ...

聽落有少少似想繼續威迫利誘你加高個course喎~
你要堅定d拒絕佢呀~

dermes應該都只係做4-5次, 2-3個月做一次, 不過之後好似"終身保用"

另外恕我直言.....你呢個理由其實有d無謂.......
如果你係用脫毛機, 應該條毛反而會幼左; 如果你部機係剃毛既, 亦都只係新生的毛"看起來"變粗; 你唔理佢之後就會打回原形~無話走唔返轉頭~
而一般脫毛就係因為唔想唔理佢, 唔想打回原形所以先會做~
不過既然你決定左, 亦都俾晒錢~做就做啦~尊重你既決定=)

我睇完成篇野 以為女仔
完來男來的... 傻眼!!!!
脫腳毛既問題 就幫你唔到.. 純粹參看路過!

其實我自己都想去做,但是看到價錢就呆了。

我是學生,哪有這麼多錢去做。
已有 1 人評分Good 收起 理由
leock46 + 2

總評分:  Good + 2   查看全部評分

原帖由 缺心情 於 2008-10-22 08:05 PM 發表
其實我自己都想去做,但是看到價錢就呆了。

我是學生,哪有這麼多錢去做。

佢會tum你分期的-__-話最多可以分24期-______-

其實dermes既賣點係guarantee一世~加上又大牌子, 廣告又賣得成行成市~實貴~
無記錯dermes價錢應該係underarm $15000四次, 腳我估真係要$2-40000~
但試做後既即時promotion價錢係underarm $8000 (一次試做+四次course = 五次~)
其他唔記得~
(因為我去試做都係試underarm, 佢都係sell我underarm~都相當相當相當hard-sell~打算去試做者小心~)

如果去無咁多廣告既, 例如去d醫務所度做, 我識得一間$1500五次既underarm~
都係聽人介紹~拎左地址電話都仲未諗掂做唔做~
而且都唔知道做腳既價錢~不過按照佢同dermes對比既價錢~我估應該$10000上下~?

樓主係邊間做呀請問?
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-25 03:16 PM , Processed in 0.071670 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存