2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之樂章Ⅱ 教開發如何令遊俠們收聲(小更新)
返回列表 發新帖 回覆
go

[討論] 教開發如何令遊俠們收聲(小更新) [複製鏈接]

1.裝備
好多人都知射手系d裝成日都好無里頭咁+智,遊仲會+力tim
大哥,遊用近係要黎補刀,+力智把鬼咩
48套勁搞笑,刺+智敏體,遊+力敏智,正到無輪
收聲大法:一係就改力智會+遊d攻,一係就改d裝既屬性

2.技能
2連要用45mp,好少姐係,但3連要60mp,多左d咩?100攻同15%(50%x30%)既3連
升技要用10幾金換得既係用多幾十mp同果少少攻,3連1-5lv只係差200攻,但升哂要用成50金,5lv仲要用90mp一下,囧
狀態技又係升得少少攻,個狀態好似升左咁,其實只係改左個數字,效果1-10lv都係一樣
貫穿果d又勁易比人打斷,打副聖騎又有一樣既,封魔緩速唔洗講啦,雞肋到爆
隻狗?係咁比人打斷
[size=6]收聲大法:減少技能消耗mp同升技既金錢,加強技能攻擊力,減少武器攻擊力,調整2連3連會隨技能lv而提升連擊成功發動機率
狀態亦會隨技能lv而提升效果,包括集氣時間同持續時間

3.天賦專精
瞄準勁垃圾,加得果少少命中,精準雞肋,防衛之術不知所謂(-仇好好,但+劍攻你都唔想用)
專精有武器歧,弓係45,+攻同速,槍係60,+爆率
已經分左武器啦,仲要一個係45一個係60
槍+爆率唔只要到60,仲要只係+0.5
神官都係45+0.8啦
遊簡直神官都不如
收聲大法:加強瞄準同精準既效果(有個"準"字都唔係好野= =")
防衛之術改為+遠攻
專精唔好限死武器,爆擊專精起碼要+0.8

4.武器
有一日我同隻刺係戰埸pk,佢係咁同我鬥射,我仲未k到佢一半血就死左,點解?
佢唔單止高回高爆,仲多左招昏射,唔洗集氣,所以我就係咁比佢係千里外sm(用野性同閃電都冇用)
我e+48,用梗裝甲衛士,好努力咁做把弓
點解我轉弓?因為弓d特殊能力太強,有+攻速,+爆擊,+命中
槍+咩??????垃圾(除左新槍,但我想問邊個見過?係咁爆)
我e+有2000遠攻,但我其實+左隼眼既15%
冇左既得1700遠攻(近攻有成2800 lo),爆擊又唔係特別勁
打過去我都唔好意思話自己係打手
仲有,狂戰係戰埸一衝鋒就埋到黎,仲要暈4-5s,我懷疑我係咪用梗遠攻lo
槍攻速3.0,弓都2.8但都係最低攻既,仲要得3洞,死未
2個lv既彈攻擊力只係相差個位數,成本就多幾銀,仲要會失敗
仲有弓50 60都有任,槍得60,仲要係把48槍,死未
收聲大法:30up弓槍改為遊專用or其他職用時能力減半
+快弓槍既攻速or加強攻擊力同埋射程
+個被動技比3轉(+攻or+速or+命中,etc)
平衡一下弓槍既能力
加強綠色子彈箭矢,調整材料成本(鬼咩,上一個lv既材料仲係幾銀,跟住一跳就10幾銀)

已有 3 人評分Good 收起 理由
滕本健太 + 2 我都係玩遊俠的!XD
sofia819 + 1 你說的內容我非常同意
藍夢月 + 1 唔知會唔會當拎去堆田呢...A_A

總評分:  Good + 4   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

回復 1# roy56120 的帖子

ROY~你個收聲大法好正~
老妖中意~~

原帖由 藍夢月 於 2009-5-9 05:30 PM 發表
ROY~你個收聲大法好正~
老妖中意~~

你+分既效率比我想像中快= =

十週年勳章(賀詞)

原帖由 roy56120 於 2009-5-9 05:39 PM 發表

你+分既效率比我想像中快= =

洗咩講~~哈哈..
老妖中意你打個篇文..
辛苦你了..一矢中的~
我想比5分架,,,不過今日得返一分....哂左你篇野...

大家快D幫老妖加分比ROY~~~~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

~.~"未玩過遊...而且未細心睇晒...回住小小先
48lv...用38槍..又真係..好難打人..
但高回高爆...我相信你都會做到ge..加油...(因為我見有遊係咁)

而專精+0.5又真係幾小...
不過.有d職..有更加多唔實用ge專精...都好過無...

另外武器洞數=-='其實所有人都係..最多9洞...唔會有職可以多洞d...
但如果你話...有d職做武器..有機會做到..6洞出黎..
咁..d人用單手武/法器..都係最多整到3洞1把...

十週年勳章(賀詞)

回復 5# 沒落公主 的帖子

你玩過遊就知=。=
老妖玩了4個月。。。心照啦。。。。

第2D職...打返篇升LV歷程黎睇下..
等我地一齊發現新大陸......
再諗下有咩可以改....
好似E+咁,,,@V@

原帖由 沒落公主 於 2009-5-9 05:55 PM 發表
但高回高爆...我相信你都會做到ge..加油...(因為我見有遊係咁)

不過.有d職..有更加多唔實用ge專精.. ...

我既意思係遊用弓槍可以有6洞,雙手劍有3洞

十週年勳章(賀詞)

原帖由 roy56120 於 2009-5-9 06:18 PM 發表

我既意思係遊用弓槍可以有6洞,雙手劍有3洞

我明@V@

因為之前有人提過...
我仲玩緊遊個陣...個個遊FD,,都係到申....

6洞同3洞有咩分別??...+埋都係9洞...
外觀上??

十週年勳章(賀詞)

原帖由 沒落公主 於 2009-5-9 06:22 PM 發表
6洞同3洞有咩分別??...+埋都係9洞...
外觀上??

遊用的是遠攻.....要劍6洞...幹麼.....

=-='d洞唔係作用for入石???

原帖由 沒落公主 於 2009-5-9 06:27 PM 發表
=-='d洞唔係作用for入石???

係呀
雖然改唔改都係9洞,但遊最少都要有個名份
副武高攻過主武不特止,仲要主武3洞副武6洞?

原帖由 藍夢月 於 2009-5-9 06:25 PM 發表

遊用的是遠攻.....要劍6洞...幹麼.....

佢地想入多D洞,入到多D珠~

(洞呢D好靠運氣)~ ,但我覺得勁唔勁唔重要,最重要係玩得開心~

原帖由 超聖龍 於 2009-5-9 06:33 PM 發表

(洞呢D好靠運氣)~ ,但我覺得勁唔勁唔重要,最重要係玩得開心~

我e+好唔gur
點解我同刺客鬥射我可以死得咁慘?
點解狂戰一衝就衝到埋黎?

十週年勳章(賀詞)

劍係近技....弓係遠技.
咁e+劍最多6洞...弓最多3洞...
姐係....

不過其實5轉都ok.....

劍有6洞...
目的的知...彌補問題...
不過,,,,要將把野開哂6洞..好重本下...........

十週年勳章(賀詞)

原帖由 超聖龍 於 2009-5-9 06:33 PM 發表

老妖不嬲都玩得開心...
日日起碼死7,8次,,,,無用蓋亞,,,無食任物,,又無爆符..
但係到左61lv,,d怪,,,搞到我半個中死n次..
d經....一有dd,,唔夠2秒又無哂...
咁我仲升乜?
我e+都冇得玩....

戰場我不嬲都冇得玩....我都5玩啦..
副本我有得打都5打啦,,,
fd肯組我又點...我入到去咪又係累街坊.....

咁e+.....我都5知可以點-.-....
捱左咁耐...我想65架個陣..
但係打d怪正到咁...搞到我唔想玩..
我停左大半個月啦...點ar e+?
佢搞咁耐...想我去同幣商買錢返黎買任物升?
姐係唔用任物唔洗升啦..
我d遊fd買左好多任物升隻遊ar,,,
好重本........

原帖由 沒落公主 於 2009-5-9 05:55 PM 發表

不過.有d職..有更加多唔實用ge專精.. ...

你望下刺d武器套裝天賦專精,再望下遊果d,高回都勉強可以,高爆免談
我要既人弓槍6洞劍3洞,一係就同我講可以雙持弓槍,一次射2下

十週年勳章(賀詞)

原帖由 roy56120 於 2009-5-9 06:49 PM 發表

你望下刺d武器套裝天賦專精,再望下遊果d,高回都勉強可以,高爆免談
我要既人弓槍6洞劍3洞,一係就同我講可以雙持弓槍,一次射2下

玩過遊就知..
老妖捱了4個月.....好甘下,,,,,
但係一開聲...就比人叫收聲=.=

原帖由 藍夢月 於 2009-5-9 06:51 PM 發表

玩過遊就知..
老妖捱了4個月.....好甘下,,,,,
但係一開聲...就比人叫收聲=.=

我由玩封測到e+
我講左咁多野,咪又係比人當耳邊風

十週年勳章(賀詞)

原帖由 roy56120 於 2009-5-9 06:53 PM 發表

我由玩封測到e+
我講左咁多野,咪又係比人當耳邊風

係....我同你同病相連......
個個遊post,,,我係入邊..比人x到暈...
要打埋篇升lv歷程出黎.....
都仲有人話...遊....勁..=.=......
睇黎遊係e隻game都真係最勁..
但係又5見成條街都係遊喎..
相反就有好多刺..
你話奇怪唔奇怪?
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-1 09:44 PM , Processed in 0.032929 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存