2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 資料心得區 三修法師全混傷教學貼(@,_@")…
返回列表 發新帖 回覆
go

三修法師全混傷教學貼(@,_@")… [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

大家好~又見面啦-v- 這已是第三編的法師教學貼@3@…(每次轉種都開個貼-v-)
由以前冰D17m~2m1 ge法師時代  因改版後 已經係殘遊戰士 (火法還可以)時代了~
技能修改 法師D技能改動最大  所以我都放棄加入D技能~(唔理好定壞 全個人睇法)
好多火法 都只識出火D x_x…囧
技能:
詠唱lv3  雷Alv3  冰ABC lv3   火ABC lv3
一向愛玩範圍技的我  火C 取代左冰D@v@"(火系的Dot可以無視 對方防禦力A_A)
因為今次開貼主要目的係要教混傷~唔續一介紹技能啦~
技能表(可以自行修改)
普攻  冰A 雷A 冰B 冰C  火B 火C 詠唱~

主要教單對方法:(Hp多少  職業相剋 自行分析x_x)

有/無痛剋人物都適用:火B>冰B>冰A>雷A雷A雷A雷A雷A雷A雷A雷A (簡單尼講 冰A後玩雷A會更加準確~)
無痛剋人物:冰B>火B(尼下要快D接技)>雷A (當敵人比較散ge時候  單對3連技 適用~)

混傷A_A:
玩開雷D冰D 人使 以火C取代就可以(自已睇時機出啦 多人/逃走  等等…)
在前線側面進行攻擊比較好(可以避過流彈 不過要小心掃隱遊x_x)
當見到一D 放硬直技能ge人(例:弓遊 的貫骨/箭雨)就送一個火b~
火B/冰B>火B火B火B火B(唔一定對一個  見人就打)
個人玩法:
係要前線 最前(廢話-v-)ge戰士/其它敵人 都要火B擊中(見人就打)
多人就 火C  無乜血就雷A   
退緊就冰A 冰B 火C  阻礙對方

前線就比較少 1對1 情況所以尼次唔會講解=v=
不過…都教教點樣 高機率咁閃開弓手攻擊
首面條件:起碼要有3~6個身位後(唔同弓技就要唔同位先安全)
上下左右 [w] [a] [d]  你要諗好你主要行ge方向
例:向後逃走   你就要向↓次數要最多  左右左右咁亂行(保持1~2個半身位闊度)
咁樣 對 飛鷹  強力  (火箭都可以)提高閃避機率
遠距離ge飛鷹遊 直頭可以原全閃開   如無必要 唔好小跳~
法師比較煩的對手:殘遊x_X
如果你無中到鈍足  而隻殘遊又追住你
你千期唔好左右郁   保持離殘遊愈遠愈安全(向住 殘遊面向方向 行)
(無詠唱)用以上方法 就算對方一出毒蛇都唔會中  但要等佢前沖完先好攻擊  冰A/有詠唱就冰C啦  到佢鈍足 你就安全得多~_~
逃走時 又係啦  無咩需要/把握 唔好出技  人地捉你硬直 先沖過尼  就好易比人圍x_x…

有咩唔明就回覆   有其它意見 都想你回一回 討論下  我會補充番(@,_@")~
已有 1 人評分Good 收起 理由
RoSaRiO + 3

總評分:  Good + 3   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

想講講…混傷要有低A_A
睇地圖 睇人數  睇地形  逃走路線  方法等等
玩多D國戰先好玩 混傷A_A

其實只不過係將火d轉做冰c既法c...簡單點只不過係+強自保能力,降低傷害
而且記得以前既某大大講,佢認為"真正"既3修係要學哂3神槍

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ~聰明~ 於 2009-4-25 11:48 AM 發表
其實只不過係將火d轉做冰c既法c...簡單點只不過係+強自保能力,降低傷害
而且記得以前既某大大講,佢認為"真正"既3修係要學哂3神槍

三修<已成了過去主觀的歷史 無謂再為此糾纏~
霧霧糊糊x_X某時期 有火D 雷A 冰B 的人 也稱作三修

主火副冰配雷a都可以叫3修但唔係正宗的說
3修這名字係用來區分修d技同唔修d技既分別
3修唔一定要修哂b技,3修意旨你可以修除左d技之外既所有技
大多數玩3修既人都係因為玩厭左d技,同埋想實用性大d
本人3修成積都只係14k-18k平均一場(有時多得紅國既一眾破冰神弓手._.b
好睇玩既係咩場
如果係打d平地場,想混傷可以去到20k
(大6ser同日本高手一般3修既成績水平20-23k,冇得再高.....因為3修係多勞多得冇得一下火d燒5,6,7個人仲要扣成400血仲要有dot加成
始終3修都係玩連技,玩一d好似德c既地形,
好難連技特別係d山形好易俾人走佬
而且那個本來就是刀遊地圖-.-
所以我都係落水打,始終捉隱易好多
ps:修哂b技(火焰槍,冰槍同雷矛)既又稱3本槍:-p

配點
本人配點係3修,全b技再加冰c-_-而家好想轉雷c(成日俾d新人法恰距離,而且冰c好少用
我以前玩既係普通3修<<新手3修提議點法因為3槍要求準度好高,打錯一下b技會冇左好多mp
雷a,c
火a,b,   c(1lv)
冰a b c
詠2

連技
單p我通常都冰b>火b>雷b,損人多d血先,之後佢會好怕咁走佬再雷a sm(佢埋來咪小jump再冰c lor-_-之後慢速(可能唔夠mp,但你用一下小jump駁仆街啦-_-
以上連技,可以先出一招雷b再冰b(對自己有信心先好-_-唔係浪費左mp又俾人埋身
b技判定範圍最大係雷b>火b>冰b
所以我會出左雷b先,而且雷b瞬傷高-_-,火b都係冰左先出
連哂之後就會扣到對手600血up,剩抵既雷a同冰a了結佢

至於國戰啊......亂咁係咁連技啦-_-

評價
3修ping要求都幾高.....仲有b技既準度._.b
3修可以話係法c中既格鬥師:p,很全面的配點法,生存度極高._.b

總結
初初玩3修係因為玩過大6板發現d技冇咩大不了,所以先玩3修._.不過想沖傷都係唔好玩3修啦haha
玩3修沖傷沒啥效益._.b,不過玩得好,係人地眼中你係麻煩既存在:p

見到法c post又忍唔住回-. -去溫習嚕

回上post.到現在都有人誤解-_-

已有 1 人評分Good 收起 理由
rexysyung + 1 文不對題

總評分:  Good + 1   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

原帖由 渡邊君 於 2009-4-25 01:44 PM 發表
主火副冰配雷a都可以叫3修但唔係正宗的說
3修這名字係用來區分修d技同唔修d技既分別
3修唔一定要修哂b技,3修意旨你可以修除左d技之外既所有技
大多數玩3修既人都係因為玩厭左d技,同埋想實用性大d
本人3修成積都只 ...

A_A如果計傷   E加火法最吃香A_A
打國戰都係玩得hihi地就得A_A:「傷是甜頭」

原帖由 teakululu 於 2009-4-25 03:29 PM 發表

A_A如果計傷   E加火法最吃香A_A
打國戰都係玩得hihi地就得A_A:「傷是甜頭」

都係見人小跳垂死爭紮既時候給他輕輕一電最爽

原帖由 ~聰明~ 於 2009-4-25 03:33 PM 發表

都係見人小跳垂死爭紮既時候給他輕輕一電最爽

HAHA捉人小跳同打地鼠差唔多感覺-0-
引用一句獅子王:以狂野之心去打國戰=0 =即係打得放d便可以了

十週年勳章(賀詞)

原帖由 渡邊君 於 2009-4-25 03:44 PM 發表

HAHA捉人小跳同打地鼠差唔多感覺-0-
引用一句獅子王:以狂野之心去打國戰=0 =即係打得放d便可以了

讚! 隨心所慾 就可以了~
不要被遊戲控制(也不要 因這說話管得太緊x_x)

話說5國中有咩3修法勁人(普通法都可以=/ =,3修可能太稀奇),好想搵幾個來切搓一下
(由b ser來的小羔羊,合併後現在才玩返-.-
最近打國戰都係玩既心態,行去d小法師身邊想1p1都有人煩-_-
特別係d戰士冰左都要音我呀--

回上:有點興趣同你交手game id係咩@@?再唔係game見到我say句 hi我即同你打返場
         沖傷冇把握,但1p!還可以@@!

本人不愛詠唱lv3,所以我會這樣:
詠唱lv2  雷ABlv3  冰AB lv3 冰C lv1  火ABC lv3
因為冰C不用去到lv3,我認為lv3和lv1差不多~~
但又不能沒有,因為三修的話好多時都要1p1,有冰c防身好好多
令一方邊就是+上雷Blv3了~~
因為雷B夠快,汁雞都易d.....
還有單挑時就可變成 冰a>冰b>火b>雷b(火b後要快出雷b,中就易多了)
這方法一來易(中咗冰a佢可以88la),二來高攻(+Dot就可500-800,但也要看lv而定)
佢無血想走的話,就雷a出馬~~佢+成九成死在你的手裏
這樣就hihi了~~(也變了三槍法....)

個人見意,喜歡+gd,不喜也不要見怪~~

原帖由 小h西 於 2009-4-27 07:14 PM 發表
詠唱lv2  雷ABlv3  冰AB lv3 冰C lv1  火ABC lv3
但又不能沒有,因為三修的話好多時都要1p1,有冰c防身好好多
令一方邊就是+ ...

ID是什麼?有機會很想和你交手
玩法和我蠻像

十週年勳章(賀詞)

原帖由 渡邊君 於 2009-4-27 07:39 PM 發表

ID是什麼?有機會很想和你交手
玩法和我蠻像

聊人呢A_A(搵日打下囉~ 切磋<這點不錯不錯~)
曾幾何時某某以 1on1的勝負 來看勁 與 不勁  我呸!

十週年勳章(賀詞)

原帖由 小h西 於 2009-4-27 07:14 PM 發表
令一方邊就是+ ...

點放好A_A 得8個位… 唔要普攻 又好似差d

原帖由 teakululu 於 2009-4-27 07:47 PM 發表

點放好A_A 得8個位… 唔要普攻 又好似差d

我一向5用普攻^^

講真~搵日切磋~~我都想~
講真我真係垃圾黎~~我都想有個高手教下我........

十週年勳章(賀詞)

原帖由 小h西 於 2009-4-27 08:04 PM 發表
講真~搵日切磋~~我都想~
講真我真係垃圾黎~~我都想有個高手教下我........

通常真係練野  係一個做閃一個做攻(或者 互打 但要用 想練fe技能)
例:左右閃避ge人 點冰B中佢(我最後結果係…打中間x_x)

原帖由 teakululu 於 2009-4-27 08:07 PM 發表

通常真係練野  係一個做閃一個做攻(或者 互打 但要用 想練fe技能)
例:左右閃避ge人 點冰B中佢(我最後結果係…打中間x_x)

又好!不如一間+fd~~~

好開心有同好._.b
其實實力又唔係只睇1p!既,只係國戰大家都成日打,但少私鬥下姐._.而且1p1可以了解到對手多d

我其實好敬重樓主~
我5知點解一場常keep住11000-17000(有時更少- -)
所以請兩位高手教教
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-18 10:34 AM , Processed in 0.035886 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存