2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 街頭足球Online 小說(最新係#113-114)
返回列表 發新帖 回覆
go

[其他] 小說(最新係#113-114) [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

插圖一  借細佬源圖
力保既樣

插圖二  借橙橙圖
琪兒既樣

插圖三  借本會一名Designer
小俊baby既樣 (本來想用草泥馬黎頂替)

已有 1 人評分Good 收起 理由
yesboy999 + 1 下面第一幅圖好似黑社會

總評分:  Good + 1   查看全部評分

level:31lv(14lv+17lv) vs 32lv
人:2個 vs 1個
神鏟同神頂  大戰   神龍
(神鏟係琪兒,神頂係小俊baby)(神龍係力保)

神鏟同神頂既技能係玉女心經
龍門既技能係千手觀音

想知結果如何請收看下集 (神鏟同神頂  大戰   神龍)

(神鏟同神頂  大戰   神龍)大結局上集
上集講晒佢地既技能,今集就講佢地大戰

係大廳.....,琪兒同小俊bb大聲叫力保出黎2p1,力保聽到後,出到黎大廳,ok我接受你地既挑戰,我贏左你地,琪兒就跟我,我輸左就以後唔上2000fun.琪兒同小俊bb講ok,力保再講,我開場,001,pw:win,力保就choose左自己主場Factory,波就用士多啤梨.

倒數 5
倒數 4
倒數 3
倒數 2
倒數 1

Loading.......

一開波由力保開波,因為小俊部機仲未load到,得琪兒同佢打,雖然琪兒係神鏟,但係冇小俊係度,用唔到玉女心經,力保係琪兒同小俊2人中間過左,琪兒雖然跟住佢,但係力保太快了,跟住拉45度攻門,看以為入之際,個門楣救左琪兒同小俊一命,但係個gk出黎拍左1野,力保衝上去補中,但係岩岩未load到既小俊,係力保冇理會下,用佢下邊最偉大既地方擋住力保既攻門,小俊立即大叫左一聲,之後,雙手擋住擋波既偉大地方,力保保中個下好大力,打中小俊後,個波就好像彈珠機咁,彈回力保的後場,而岩岩比琪兒比佢撞到下,岩岩起番身,用高速追個波,但係力保仲有氣跑番去,琪兒雖然即時攻門,但係力保使出佢既技能,千手觀音,擋出琪兒既攻門,但係岩岩仲用雙手擋住偉大地方既小俊衝到上黎,個天突然變到黑晒.....(待續)

(神鏟同神頂  大戰   神龍)大結局中集
上集講到個天突然變到黑晒

原來唔係小俊同琪兒使出玉女心經,而係天上黎左個如來蜜棗,跟住如來蜜棗使出時間暫停,就走去小俊baby度同佢講,如果你呢球入既,你下邊受左傷既地方,會完蛋,如果你唔入就會輸,這個係天意,之後再講你還記得那一次嗎,係木之葉忍村學到招野,你仲記唔記得個一招,噢,我記得啦,係仿影之術,跟住時間開始番,小俊baby真係用仿影之術,搞到力保比佢拉到個波度,向自己個龍,但係力保好大力,搞到小俊baby都唔完全仿影到力保,時間一秒一秒咁過,仲有最後30秒,但係佢地仲拉緊,但係力保講左句係時機啦,佢使出八卦六十四掌,下下秒住小俊baby既下邊最偉大既地方,跟住小俊baby就大叫,使係格離看緊既琪兒o咀,見到小俊baby下邊流晒血,仲有2粒似魚蛋既圓形既東西係地下,仲有1條細細的似香腸的東西,跟住力保見到有空位就使出豪火球之射門(待續)

(神鏟同神頂  大戰   神龍)大結局中中集
上集講到力保使出豪火球之射門

力保使出完豪火球之射門,個球以180m/s既速度衝去龍門,但係琪兒冇理佢,走去俊俊度講番力保個球先,佢個球彈中門柱,但係個波速度可能太快,個波爆左,有半個入左白界,有半個係小禁區,跟住佢講仲唔係1比0?,但係GM係計佢唔入,突然出番黎去等候室,跟住力保同琪兒都講做咩會出左黎,琪兒話俊俊呢?,跟住琪兒打比佢,但係打極都唔通,力保話佢淆?.?,琪兒話唔係,跟住琪兒講不如搵日重賽最後30秒,力保話唔可以(因為佢知自己1個打唔贏琪兒同小俊2個),跟住琪兒就走出去大廳搵人打救佢,叫有冇球會大佬可以入去同力保講重賽,因為俊俊彈左T_T,因為係踢kicks好多人都唔鐘意力保,一聽到就叫d會長去@@,結果搵左係踢kicks界最有權威既名模楊穎~.~入去,跟住入到等候室力保見到佢眼定定,跟住楊穎問力保望完未,楊穎問我黎代表琪兒黎申請搵日重賽,力保話唔可以,除非你送張黎係動漫節出既寫真集就可以,因為楊穎知道會咁,就搵左1張比佢(但係入邊得10%係楊穎自己,其他都係係AV文既屋企既AV女優寫真集搵出黎),力保收到後,就話下個星期重賽,會開放比人入黎,楊穎出黎去同琪兒講完就走左去巴黎,琪兒心想,如果俊俊番唔到黎咁我係唔係要搵定後備...,另一邊力保就即時加盟九成力量無敵組學1招新技,跟住琪兒密佢可唔可以搵後備,力保講ok,因為佢收左楊穎既寫真集,但係佢仲未知入邊唔係楊穎黎...(待續)

(神鏟同神頂  大戰   神龍)大結局下集
上集講到小俊突然唔見左,幸好得楊穎打救先可以重賽

今天一如既往,琪兒同佢師父夜~砂★姬相討完球會大事,就去左附近間茶餐廳飲茶,佢師父見到琪兒心事重重就問佢,琪兒,咩唔係你同小俊

唔係要打力保咩?琪兒講係牙,但係小俊打打下唔見左,唯有搵日重賽個最後30秒,但係我仲未搵到小俊,打比佢唔通,佢屋企都話佢冇返過去

,搞到我要搵定後備,我個手袋e+有幾張申請表,琪兒便拿出來給佢師父看

1.
姓名:來生.負碌
年齡:50
佢既師父:來生光
技能:仲勁過佢師父既射門,可做出由自己龍門用中旋射波去人地龍門而係入左
缺點:唔比波,獨食,但係佢一比波就威過龍咁威

2.
姓名:吹水禾
年齡:40
佢既師父:不詳
技能:不詳
缺點:識吹水,但唔識沬咀,搞到球場上有積水,使其他人防不勝防,有好多球員因此受傷

琪兒想到頭都大,都想不到誰可以做小俊的地位.

另一邊,力保己經由九成力量無敵組度學到招新技,力保跟住轉會去凍檸☆茶♂ 學新技.

而小俊,佢個日原來唔係彈機咁簡單,而係去左地府見閰羅王,閰羅王說你時限己到,請去奈何橋飲過孟婆既孟婆湯重新投胎吧,而小俊打死都

唔肯,仲要大喊地府,仲要衝上天堂搵玉皇大帝,小俊冇啦啦既爆發,使阻佢既天兵天將,都要買佢怕,小俊搵到玉皇大帝後就問佢,我都未打完

場大戰,為何要我咁快死,玉皇大帝講呢個係天意,天要你幾時生就幾時生,天要你幾時死就幾時死,跟住小俊尾上黎既閰羅王同玉皇大帝講,小

俊岩岩大喊地府,仲要冇啦啦衝上天堂,請玉皇大帝懲罰小俊,突然如來蜜棗黎到,如來蜜棗話唔好罰住,同玉皇大帝講,我有d野想同你講,玉皇

大帝小俊為緊我地打緊1個妖人,只有佢先可以打到,佢死左就玩完,冇人阻到個妖人,個妖人萬一上到天堂,我地都打唔贏,請比幾天佢落去完

成任務先,仲有給他做番佢未做完既心事,玉皇大帝講咩妖人咁勁,如來蜜棗講我地都打唔贏既,因為佢擁有千手觀音既人,玉皇大帝冇言.....,

跟住如來蜜棗就同佢講唔好講比小俊知,玉皇大帝就同小俊講,我比你7日時間落去做番你未做完既心事,7日後就要番番地府報到,小俊講

thx,跟住就走左,玉皇大帝同佢地講thx係d咩.....,跟住叫佢地,我都會去看個場比賽..(待續)

(神鏟同神頂  大戰   神龍)大結局1

上集講到玉皇大帝比小俊落去比賽

比賽個日..,琪兒晨咁早就快大廳等力保既重賽,琪兒期待小俊既出現,但係佢都有搵定後備:吹水禾,比賽時間愈來愈近,力保黎到了,但是吹水

禾仲未見人,跟住琪兒手提就響起,跟住有個男人同琪兒講:請問你係唔係吹水禾既朋友,琪兒說:係,男人說:我係kicks醫院既醫生,岩岩吹水

禾發生交通意外,去到醫院重傷不治.琪兒說:下......,跟住力保心想:我既計劃得左啦 ,力保既計劃就係叫人係吹水禾部車做左手腳,要

佢黎唔到比賽.因為琪兒只係搵左吹水禾做拍擋,冇搵到來生.負碌做後備,但係大廳出現左琪兒期待的人:小俊,力保心想呢個小子唔係死左

既咩,上場搞到佢爆左j仲唔死.....,小俊見到琪兒當然冇講佢打完場比賽就要死呢件事啦,時間到,3個入左場,琪兒問小俊你咁多日去左邊,問

佢有冇事,跟住力保講呢場重賽只係30秒,唔係5分鐘.因為今日係中立場,所以冇得choose場同波

倒數 5
倒數 4
倒數 3
倒數 2
倒數 1

Loading.......

一開波由小俊開波,佢就比個波比琪兒,琪兒同小俊做onetwo,而力保等佢地攻門先用技,小俊1個直接交比琪兒,琪兒想即時攻門,但係冇啦

啦1個lag,lag走左個波,但係小俊唔係用電腦d lag影響唔到佢,佢即刻跑去波度攻門,因為力保唔知佢唔係係電腦,未黎得切反應,小俊1個

笠射,入左.1比0,時間仲有10秒,力保1開波就即刻用lag,再即刻用多重影射波,直飛右上角但係小俊就用佢招頭鎚解圍,但係佢只係頂高左

個波仲係直飛右上角但係比小俊頂高左,搞到個波變左可以笠落龍到,但係哨子一響,完場,琪兒就同出邊既人講贏左了,力保講你地好野,做人

要有信用,我唔再入2000fun,而小俊就係場上慢慢消失,正當琪兒搵小俊想問佢做咩唔會lag既時候,見到小俊既身體慢慢咁消失,就衝去小

俊度,問小俊做咩你既身體慢慢咁消失,小俊話你唔好理咁多,唔好再記住我,去識過其他好男仔,但係琪兒話唔要,我一世只愛你一個,小俊話

沒可能,我同你既感情只可以去到e+,小俊化成了煙,琪兒在哭泣,跟住有個神秘人同佢講,各下係琪兒小姐?,琪兒講係,你記唔記得你地上場

比賽小俊冇啦啦彈左機既,其實佢唔係彈機,佢係去左地府見閰羅王,仲要大喊地府,結果玉皇大帝比7日時間比小俊落去做番佢未做完既心

事,7日後就要番番地府報到,琪兒一路咁聽,一路咁哭泣,佢自責唔係自己要打呢場波,小俊呢件事就唔會發生,琪兒想問個神秘人是誰,但係神

秘人講完晒d野就唔知去左邊,跟住琪兒宣佈離開kicks呢個傷心地,在kicks壇消失左. The End

(神鏟同神頂  大戰   神龍)大結局2

小俊係場上慢慢消失,正當琪兒搵小俊想問佢做咩唔會lag既時候,見到小俊既身體慢慢咁消失,就衝去小俊度,問小俊做咩你既身體慢慢咁消

失,小俊話你唔好理咁多,唔好再記住我,去識過其他好男仔,但係琪兒話唔要,我一世只愛你一個,小俊話沒可能,我同你既感情只可以去到e+,

小俊化成了煙,琪兒在哭泣,跟住有個神秘人同佢講,各下係琪兒小姐?,琪兒講係,你記唔記得你地上場比賽小俊冇啦啦彈左機既,其實佢唔係

彈機,佢係去左地府見閰羅王,仲要大喊地府,結果玉皇大帝比7日時間比小俊落去做番佢未做完既心事,7日後就要番番地府報到,琪兒一路咁

聽,一路咁哭泣,佢自責唔係自己要打呢場波,小俊呢件事就唔會發生,琪兒想問個神秘人是誰,但係神秘人講完晒d野就唔去左邊,另一邊小俊

去到地府報到,但係地府大佬閰羅王話玉皇大帝要你上天堂,小俊上到去,玉皇大帝講因為你救左呢個世界好多人,所以免你1死,你可以番落

去同你個琪兒一起啦 ,小俊立刻落番去搵琪兒,係球場見到哭泣的琪兒,小俊就在後邊吓佢,小俊拍一拍琪兒,話係你害死我,我

要番黎搵你,琪兒講你係唔係死左ga,跟住小俊同琪兒講,如果我未死你會點....,琪兒即刻抱住小俊,你唔好再離開我.佢地心目中認定左對方

過下半世,跟住佢地就繼續笑傲kicks壇.    利用一首歌既歌詞

我痛過幾多 叫我悔過當初
而現在遇見你 美麗就像套戲
我碰見了最美好驚喜
ITS ALL ABOUT YOU
IM IN LOVE WITH YOU
我眼中分分秒秒也有你
我每次想起 已滿心歡喜
你我之間都有過太多趣味
我的心機 何時悲 何時喜 也因你

The End

十週年勳章(賀詞)

好撚好笑呀你搞到

出白眼la diu

十週年勳章(賀詞)

唔覺好笑

原帖由 devilman 於 2009-6-29 08:56 PM 發表
出白眼la diu

有咩用,我講唔出佢地有咩用=.=

十週年勳章(賀詞)

原帖由 minga 於 2009-6-29 11:41 PM 發表

有咩用,我講唔出佢地有咩用=.=

出寫撚眼       幻術ko佢

其實有幾多個真正高手識佢地 升上30先講啦

冇FEEL睇 .......

原帖由 J.辛尼迪 於 2009-6-30 12:54 AM 發表

出寫撚眼       幻術ko佢

pk係球場用呢招-.-

故事好有個人風格

原帖由 細佬源 於 2009-6-30 08:48 AM 發表
故事好有個人風格

比下gd,冇錢=3=

原帖由 minga 於 2009-6-30 08:56 AM 發表

比下gd,冇錢=3=

見你有幾分姿色,去中國城搵奶媽咪咪姐,保證人工好

原帖由 細佬源 於 2009-6-30 09:05 AM 發表

見你有幾分姿色,去中國城搵奶媽咪咪姐,保證人工好

用左200分買股票=.=

人地up lv我變番低lv=.=

無乜人睇
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-30 01:34 AM , Processed in 0.040744 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存