2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 FlyFF翼之online 爆咒師一問~
go

爆咒師一問~ [複製鏈接]

我而加玩緊研術者`
咁我就想玩下爆咒師~
我想問下點+點~
仲有要學咩技能~
洗唔洗學補血個d?
順便問埋研術者係咪全智最好?

十週年勳章(賀詞)

研術者 全智清怪快但易死...自己拖升要有心理準備.
1係用神裝(喚醒+體)...

爆咒可單殺可拖升... 點法都各有不同..
全力
力體
智體
力敏

十週年勳章(賀詞)

原帖由 wongmh628 於 2009-8-3 09:40 AM 發表
我而加玩緊研術者`
咁我就想玩下爆咒師~
我想問下點+點~
仲有要學咩技能~
洗唔洗學補血個d?
順便問埋研術者係咪全智最好?

你可以學檸檬仔既加法既..
你做爆咒最好學埋回血同埋千鈞一髮因為可以冇咁易死-3-
你研術可以體智或者全智...你有技術既話全智冇問題既-3-

十週年勳章(賀詞)

原帖由 csh浩 於 2009-8-3 10:38 AM 發表

你可以學檸檬仔既加法既..
你做爆咒最好學埋回血同埋千鈞一髮因為可以冇咁易死-3-
你研術可以體智或者全智...你有技術既話全智冇問題既-3-

我唔知拖1堆怪來清會唔會lag...我未試過..
不過有時好好技術但lag一lag既話............. 你都控制唔到

十週年勳章(賀詞)

原帖由 尚慧-檸檬茶 於 2009-8-3 10:40 AM 發表

我唔知拖1堆怪來清會唔會lag...我未試過..
不過有時好好技術但lag一lag既話............. 你都控制唔到

所以米要學千鈞一髮

十週年勳章(賀詞)

如果研術呢???????????????????

十週年勳章(賀詞)

原帖由 尚慧-檸檬茶 於 2009-8-3 10:47 AM 發表
如果研術呢???????????????????

研術所以冇咩技術可講...只要有加max左風精既守 自己身上果招狂風怒吼都係max左  仲加埋個+10速既背..d怪恨本打唔到你既-3-..

十週年勳章(賀詞)

甘希望永遠都唔會LAG.......係咪??

全智拖怪唔可以lag-0-
行路唔可以停,一邊行一邊出技打d怪-0-

十週年勳章(賀詞)

原帖由 駿哥 於 2009-8-3 11:25 AM 發表
全智拖怪唔可以lag-0-
行路唔可以停,一邊行一邊出技打d怪-0-

你玩咩都係架啦..lag就可能會死架啦-3-

十週年勳章(賀詞)

原帖由 csh浩 於 2009-8-3 03:43 PM 發表

甘你又岩喎 -.-"  lag死左次次都好火滾

SO我都轉玩單殺=]

原帖由 乂DICK爺乂 於 2009-8-3 05:44 PM 發表
SO我都轉玩單殺=]

我都係-0-
轉玩左弓偶0,0
洗唔洗我放個暗殺比你,見係你,平d喇-0-

原帖由 csh浩 於 2009-8-3 03:43 PM 發表

騎同念唔係-0-
騎同念係普攻打完之後企係到用技-0-

十週年勳章(賀詞)

原帖由 乂DICK爺乂 於 2009-8-3 05:44 PM 發表
SO我都轉玩單殺=]

你都叫轉玩咩....
你一早隻爆咒都係單殺..

RE駿: no la..自己升滿足感大d
re茶:係bo-.-
都唔記得左tim...

我copy資料比你啦

爆咒師
武器:拳套(攻擊用)、法棒(++用)、盾(使用拳套時可裝備)
共同優點 : 可自己++技能、打暈怪物減少被怪物攻擊的機會、續戰力高、可輕鬆單吃王
共同缺點 : 15級~20級略微難練、缺爆擊率、攻擊力略低、吃時空需要神裝
配點:共5種.全力. 力敏 .力體 .智體 .力敏體.
全力爆咒:(單打暴力型)
配點:顧名思義把所有點數都貢獻在力上

練法:20級以後用神拳術(4級)練功直到第三眼滿開始用普攻練功

優點:攻擊高(練功效率略高)
沒固定守護不建議拿90及拳套
(60級拳套可以直接用到105級在換)

缺點:MISS率高、血少(裝備要+8以上才能減少MISS)

必滿技能:(以下是技能點滿後+的素質)
一轉:神拳術(4級)、強化術(體+40)、第三眼(命中+20%)、石拳重擊(點滿超會暈怪物只會摸到你0~3下)、風精的祝福(攻速+25%)、敏捷術(+20敏 看個人需求)、祝福的神力(力+20)。

二轉:戰力強化(攻擊力+80)、羅煞狂爆拳、百裂拳。其餘技能點數依個人需求斟酌。

力敏爆咒:(單打型)
練法:普攻打天下(打到你煩)

配點: 剛開始1力1敏  敏點到79之後 升級點數全點力

優點:MISS率低 高檔格

缺點:血少

一轉:強化術(體+40)、石拳重擊(點滿超會暈怪物只會摸到你0~3下)、風精的祝福(攻速+25%)、祝福的神力(力量+20)、靈敏術(檔格綠+12%)、敏捷術(敏捷+20)。

二轉:戰力強化(攻擊力+80)、羅煞狂爆拳、百裂拳。其餘技能點數依個人需求斟酌。

力體爆咒:(拖怪.單打均可)
配點:拖怪型:剛開始1力1體   體點到75之後 升級點數全點力

單打型: 剛開始1力1體  體點到30之後 升級點數全點力

練法:拖怪型:15級~20級需要有點毅力 28級開始利用爆震術(點滿)拖怪練功直到120級

(爆震術需要點怪物才能發動)

單打型:15級~20級需要需要有點毅力 20級以後用神拳術(建議點4級)練功直到第三眼滿開始用普攻練功

優點:血厚、後期略為好練  (單打有可能打到睡著)

缺點:單打MISS率高(單打裝備要+8以上才能減少MISS)、需要技能點數略多

一轉:拖怪型:強化術(體+40)、石拳重擊(點滿超會暈拖怪時可以同時暈到2~4隻怪物)、祝福的神力(力量+20)、靈敏術(檔格率+12%)、千鈞一髮(拖怪型必滿)(當血量低於總血量十分之一時會一次補滿)、爆震術(滿)。

單打型:神拳術(4級)、強化術(體+40)、風精的祝福(攻擊速度+25%)、第三眼(命中率+20%)、石拳重擊(點滿超會暈怪物只會摸到你0~3下)、敏捷術(敏捷+20)、祝福的神力(力+20)。

二轉 :拖怪型:戰力強化(攻擊+80)、羅煞狂爆拳、百裂拳。其餘技能點數依個人需求斟酌。

單打型:戰力強化(攻擊+80)、羅煞狂爆拳、百裂拳。其餘技能點數依個人需求斟酌。

智體爆咒:(拖怪型)
配點:剛開始1智1體  體點到75之後 升級點數全點智

練法:15級~69級當++師或增%機 70以後利用波動拳練功

(波動拳不需點怪就能發動)

優點:血厚、後期好練、需要的技能點數略少、技能時間長。

缺點: 初期養成困難、單吃王超花錢

必滿點數:(以下是技能點滿後+的素質)
一轉:強化術(體+40)、心靈點滴(智力+20)、石拳重擊(點滿超會暈拖怪時可以同時暈到2~4隻怪物)、靈敏術(檔格率+12%)、千鈞一髮(拖怪型必滿)(當血量低於總血量十分之一時會發動而且一次補滿)。(其餘技能的幫打手++時才需要點滿)

二轉:戰力強化(攻擊力+80)、波動拳。其餘技能點數依個人需求斟酌。

力敏體爆咒:(單打安全型) (幾乎不需要本錢)
配點:15級一轉職1力 1體 體點到30之後 1力1敏  敏點到79後 升級點數全力
(練功效率比力敏型略低)

練法:15級~20級略微難練,普攻打天下 (打到你煩)

優點:練功安全不怕被怪物爆擊(+3白裝就很好練)

缺點:打怪沒力 攻擊力低

一轉:強化術(體+40)、石拳重擊(點滿超會暈怪物只會摸到你0~3下)、風精的祝福(攻速+25%)、祝福的神力(力量+20)、第三眼(命中率+20%)、敏捷術(敏捷+20)、靈敏術(檔格率+12%)。

二轉:戰力強化(攻擊力+80)、百裂拳、羅煞狂爆拳。其餘技能點數依個人需求斟酌。

對想練爆咒師朋友說爆咒師攻速要有一定水準 力為破壞關鍵
(以上那句話不適用體智型)

爆咒師 10點敏=1%爆擊率
增加爆擊裝備有30級綠裝(+10%爆擊)75級綠拳套(+13%爆擊)

爆咒師  20力=113攻擊力

爆咒師拳套公式 : (此公式只適合綠武)
(113 X(衣服插卡+N%攻擊力)+113)X((++後+裝備的所有力量)除以20)+拳套基本攻擊力+拿下拳套的攻擊力+(傷耳X(衣服插卡+N%攻擊力)+傷耳攻擊力)+(裝備喚醒+攻擊力的所有攻擊力相加)+戰力強化(80+武器精練+幾x3)
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-1 09:15 AM , Processed in 0.039955 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存