2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 反斗西遊 《反斗西遊》心得資料區 [原創] 1~60極速單練法&附送有用資料站 (最後更新22/8) ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[原創] 1~60極速單練法&附送有用資料站 (最後更新22/8) [複製鏈接]

事前聲明
以下只係個人經驗
有錯唔好小我
有用就推上去啦

廢話少講..立即開波

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

1~19LV    不斷做正果任就OK

20~29LV  相信到左20LV左右有個正果任袁守誠會叫你等2刻鐘..
                其實2刻鐘即係30分鐘甘解
                甘大家可以係呢30分鐘爭取時間解稱號任/其他任先/休息下
                跟住22LV有個元靈化身3日比你
                千其唔好開始住...放入倉庫等4X用

30~39LV 36之前都係正果架啦
               但留意佢會送本160m寵經書比你...呢個我建議唔好食住
               留返第日捉到新寵先食都未遲
               38開始就會步入有打怪成份既任務階段
               建議你去各大城市/村莊搵藥師買定水打...咁樣會比教輕鬆

40~49LV 43前都係做正果...而且都係要不停打怪
               重點到
               43跟正果應該會帶到你30~40%左右
               所以你就要做版任升
               版任入邊唔係每一個都要你打怪...原來有跑腿任架(e.g.申請專利、治療頭痛病、藥方!冰蠶寶寶、送羊入虎口)
               你地一次過接曬呢類任...交一次應該有2%左右
               利用遁術師做任就有%係米好正呢 (重可以儲拼圖wow)
               但e個方法只可以用到46左右就會好慢
               e個時候就拎你封塵巳久既元靈化身3日出泥做打怪任啦 <---由clear羽提供
(p.s.有時候會冇曬跑腿任 ...咁你就要完成其中1個版任泥刷新d任)

其實48~60都係做版任打
不過建議接同一種怪泥打會比教快(e.g.飛天虎+狼人...僵c+幽靈戰士+小骨頭...黃鼠法師+圖騰+假牙)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
寵物方面
1~40用住舍利貓先
40之後可以換火球/飛天虎/南蠻巨象都唔錯架
用途請睇#3流星哥所講既野
裝備方面
正果任裝可以提供到45
但45淨係送把武器比你
所以3、褲、鞋就要自己同人收
做任技巧
經常留意對話框既紅色字
有時候系統會公告從告事版接xx系怪物經驗雙倍
你地就最好按照系統所講既果類怪物接任
但系經驗雙倍多數只有系接告示版先有
其他任冇架
最後提你地唔好睇個怪名黎定斷係咩類怪
例如狼人唔係人型怪黎架(呢句好似好廢)
小提示
原來每日都可以接仙號任架
做完有活動權杖x1
隔一陣個活動權杖會消失左變成修為
都有幾%架
個任可以係風雲任務最低果度搵到
詳情及仙號取得方法請看:http://www.2000fun.com/bbs/viewthread.php?tid=3686659&extra=page%3D1

好就推薦/good我啦

資料站    ~台版西遊官網:http://www.cuonline.com.tw/main/index.aspx

已有 5 人評分威望 Good 收起 理由
Immortal` + 1 惡意灌水
johnlam199665 + 1 內容觸犯版規
hinson1234 + 1 由流星提供-o-
×小邪 + 1 由clear羽提供-3-
883516 + 40 精品文章

總評分:  威望 + 40  Good + 4   查看全部評分

48-60咪悶到抽筋

你係咪傳說中既東南 你係咪真係用手升 一開始?
仲有我想講打怪係用火球同鬼火 合體用飛天虎 南蠻巨象 一開始係咁

真架...
我46之前靠每日活動同跑腿任升
1次1%都升得勁快

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

回復 1# 喪蚊 的帖子

多謝分享0.0 的確幾有用xd

係咪所有版任都會有拼圖ga?!

原帖由 hinson1234 於 2009-8-20 09:38 AM 發表
仲有我想講打怪係用火球同鬼火 合體用飛天虎 南蠻巨象 一開始係咁

流星哥
東南真係手動架

唉- -
我38lv開左個掛- -
e加48已經升到隻狗咁- -

其實我建議一路做正果一路做81難,唔係後期會唔夠通寶

原帖由 hinson1234 於 2009-8-20 09:38 AM 發表

咁狼人同雪妖獸呢?

原帖由 喪蚊 於 2009-8-20 09:27 AM 發表
事前聲明
以下只係個人經驗
有錯唔好小我
有用就推上去啦

廢話少講..立即開波

------------------------------------------------------------------------------------------- ...

其實除左刷告板任外 仲有可以係甲乙個到買令牌去長掛機
你一次過買5個牌的話 個到+埋都好多經 不過呢個方法只限大家不在電腦前先可用@@
仲有 得閒就做下活動 個到超多經 仲有一日一次稱號任 43後都唔難升

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

回復 8# ★_鬼孩×嬡 的帖子

強迫你買包包既時候

我盡煩緊點升好 thx

想問用咩job 好?

THX   冇咩用

回復 14# juan1996 的帖子

槍    =多血
白羽=放技快
法王=魔攻最高...技能施放時間長
殺滿=未玩過...唔知
靈劍=升lv打怪快...有隱身(60LV先有得學)
藥王=可以補血復活...防ok...好似得2招攻擊技
已有 1 人評分Good 收起 理由
johnlam199665 + 1 感謝分享!

總評分:  Good + 1   查看全部評分

原帖由 喪蚊 於 2009-8-21 08:35 PM 發表
槍    =多血
白羽=放技快
法王=魔攻最高...技能施放時間長
殺滿=未玩過...唔知
靈劍=升lv打怪快...有隱身(60LV先有得學)
藥王=可以補血復活...防ok...好似得2招攻擊技

殺滿 都係可以 補血復活  (無團補, 單補分開7秒每2秒+1次) = =
依家30LV 都係 近戰法傷技 @~@

正正正
勁正

比個good你啦

幾好,我都想玩下><比個GIID你啦~~~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 04:06 AM , Processed in 0.050247 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存