2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 獵刃 板主出埋聲 OK我刪
go

板主出埋聲 OK我刪 [複製鏈接]

.........................
以上

已有 3 人評分Good 收起 理由
tyyeung123 + 1 你說的內容我非常同意,Csoft仲有面對人?
jasonlth + 1 加左轉貼比你~
紅茶 + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 3   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

咁激動做咩.= =玩得開心咪得lo.
而且花錢玩..覺得好曬.
玩遊戲不就是一時的快樂.?
而且最後你都會玩悶.
不如花多d時間係其他事到.

遊戲只是純粹輕鬆一下,娛樂一下,沒有什麼必要為這些事情動氣

如果"樓主"你有你的原則(不會玩抄襲的GaMe)你可以不玩的,但是一定有人會去玩,可能就算你說什麼都一定有人不會去理會你,那些人可能跟我一樣覺得玩遊戲?純粹諗住輕鬆姐,所以亦無必要動氣

你發洩都OK既,你篇野我都有"些少"同意既,但我自己就無呢方面既原則,我純粹有得玩就OK(都要視乎一些東西才決定玩吾玩),但獵刃我覺得無問題。

最後,我記得獵刃呢個討論版隱若記得吾知邊個帖有人回覆話魔物獵人Online好多野都玩過,無乜挑戰性,所以我都同意接觸下其他,就如魔物獵人都已經玩熟,甘岩獵刃D野又疑似魔物,想玩下睇下有咩挑戰,我覺得無問題啵

我有我自由,理得你感受姐,條氣咁唔順咪唔好玩囉,有人拎支槍指出你個頭呀?

咁多偉論去城市論壇啦粉皮,o係度扮晒正義搏人認同你呀? 正義感滿瀉就死出街反高鐵啦毒撚

這篇之前在巴哈見台灣玩家貼的
你轉貼當是自己打的嗎?

仲有隻獵刃,睇GAME書同D大陸網站講,玩過先發現唔係山寨得咁緊要
仲有好多自己既元素,玩落除左表面似魔物以外,其實都很多好玩之處
你唔玩,無所謂,講真市面上遊戲那有一款遊戲不抄襲
看看有多少遊戲抄WOW?
只小我會等遊戲出來,試一下再作批評,而不是像樓主般亂吠一樣轉貼當自己偉論

玩過星曲WEB

樓主洗唔洗咁激氣既,玩GAM至在開心好玩姐,唔洗又要面又要咩既= =
尼個情況就好似 買名牌咁~麻目追隨... 當然你唔鐘意玩 唔代表人地都唔玩得既.. 大都都係鐘意打機既人 玩到悶 轉一另一隻相似既GAME無咩問題
更何況而家社會..邊隻GAME好玩就玩邊隻嫁喇 一成不變 食古不化好玩咩=0=

嘿嘿 以上純粹本人小小睇法,,唔岩聽勿插喔>_<
繼續期待獵刃~~ 完小弟心願

加返轉帖啦樓主

之前睇過介紹
呢隻有好多系統MHFO都係無架喎~
咁又點為知一模一樣呀@@如果要計~MHFO可能仲少野喎

你收皮啦,轉帖咁邪惡既事你都做得出仲話正義之名下名你老味咩

玩過星曲WEB

樓主話尊重原創 自己又去偷人地D文章

你係得既  你良心何在~~~

低b仔,冇人叫你玩嫁,你可以唔玩,樓主真係成個正義撚咁

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 hongorz 於 10-1-11 10:53 PM 發表
咁激動做咩.= =玩得開心咪得lo.
而且花錢玩..覺得好曬.
玩遊戲不就是一時的快樂.?
而且最後你都會玩悶.
不如花多d時間係其他事到.

CSOFT根本無錢無得玩 玩開佢d game就知 可能仲屈錢過月費

原帖由 曉明仔 於 10-1-12 13:29 發表

CSOFT根本無錢無得玩 玩開佢d game就知 可能仲屈錢過月費

間間代理都係咁架啦~

CSOFT比起其他幾間廣告賣到周圍都見到、規模比較大既公司

都唔算過份了~

算啦噪咩呀~
抄game﹑爛game總會有收皮的一日,咪俾d代理賺下d傻仔錢一陣囉,
之後d傻仔一係就唔玩﹑一係就玩返真正原創的神作架啦

原帖由 終生獵人 於 10-1-12 04:29 PM 發表
算啦噪咩呀~
抄game﹑爛game總會有收皮的一日,咪俾d代理賺下d傻仔錢一陣囉,
之後d傻仔一係就唔玩﹑一係就玩返真正原創的神作架啦

1a)根據你的回覆內容"咪俾d代理賺下d傻仔錢一陣囉",想問為何要加"傻仔"二字=.="?

1b)澄一澄清先,我可能有D誤會你,我吾知你系講緊當作一隻GaMe就快汁,竟然仲有人仲肯投資錢財落去玩(你回覆所說的傻仔),所以成句你就稱為"咪俾d代理賺下d傻仔錢一陣囉",是嗎-____-"?

2a)你這句"咪俾d代理賺下d傻仔錢一陣囉"我不太同意,不太同意既原因我可能會打到成篇野甘長,我講少少我為咩"不太同意"你既講法好了,例如:隻GaMe就汁無理由果條友吾知就汁仲肯投資落去,這我可以覺得能夠證明那個人對這個遊戲感情很深厚和他的角色也不差或者AC放不出了,唯有自己繼續玩(指"唯有自己繼續玩"果句,即亦指感情深厚)等等,所以根據我的意見就不太同意你稱他們為"傻仔"。

2b)承上題,我只是提出"自己"的部分意見,如果我再打落去我不同意你的回覆既原因,真系可能作左篇文出黎 講真 haha~

3a)另外還有想問的是你的回覆(第二行果兩句)是否在支持"樓主"講既野~.~?

3b)如果系既話,即系你份人都有原則喇,吾想玩疑似抄GaMe既獵刃,你可以走,你可以不玩的!!

4)最後,的確…你講既抄game,爛game總會有收皮的一日,這我同意吧

這篇野純屬【個人意見+感想】不喜可插但不要插那麼盡 謝謝

原帖由 殘渣 於 10-1-12 09:56 AM 發表
這篇之前在巴哈見台灣玩家貼的
你轉貼當是自己打的嗎?

仲有隻獵刃,睇GAME書同D大陸網站講,玩過先發現唔係山寨得咁緊要
仲有好多自己既元素,玩落除左表面似魔物以外,其實都很多好玩之處
你唔玩,無 ...

http://forum.xxxxxx.com.tw/C.php?bsn=17535&snA=22&tnum=3 (xxxxx=gamer)
你講呢篇?
我有私信問個佢不如搞多壇聯署 佢有話可以
唔信我可以再問下佢可唔可以公開封信
令大家有誤會唔好意思...

原帖由 ckmsteve 於 10-1-12 09:53 AM 發表
我有我自由,理得你感受姐,條氣咁唔順咪唔好玩囉,有人拎支槍指出你個頭呀?

咁多偉論去城市論壇啦粉皮,o係度扮晒正義搏人認同你呀? 正義感滿瀉就死出街反高鐵啦毒撚

首先 我都有發文勸大家唔玩盜版既自由,係咪?
都冇人拎支槍指住你個頭要睇呢篇野,係咪?
你唔高興,冇所謂,<上一頁>就係左上
你要支持盜版,我阻止唔到,我只係盡我支持原作既責任
話我扮正義,冇所謂,我只係唔鍾意人將我鍾意既作品抄抄抄就當新作
   當然你可以一句你吹咩就當回左...

原帖由 砂之守鶴 於 10-1-12 10:06 AM 發表
加返轉帖啦樓主

之前睇過介紹
呢隻有好多系統MHFO都係無架喎~
咁又點為知一模一樣呀@@如果要計~MHFO可能仲少野喎

偷人創作當然可以再加d野
咁唔通咁就唔係抄?

原帖由 youisbb456 於 10-1-12 11:45 AM 發表
低b仔,冇人叫你玩嫁,你可以唔玩,樓主真係成個正義撚咁

都冇人叫你入嚟睇,上一頁就係左上角,上面仲有人話言論自由
勸下人唔玩盜版就變<正義撚> :em012:

原帖由 正義之名下 於 10-1-12 05:52 PM 發表

首先 我都有發文勸大家唔玩盜版既自由,係咪?
都冇人拎支槍指住你個頭要睇呢篇野,係咪?
你唔高興,冇所謂,就係左上
你要支持盜版,我阻止唔到,我只係盡我支持原作既責任
話我扮正義,冇所謂,我只係唔鍾意人將我鍾意 ...

做人有原則系好,勸告別人不要玩盜版亦對,但是,我都系睇人地既回覆而定下我將要回覆既野架喳……

我睇別人既回覆說,指獵刃裡面有很多東西魔物獵人是沒有的,雖然畫面都相似姐。

唉~講甘多野做咩丫……有得玩果陣睇下似吾似先再討論"亦未算"遲喇!!

我都系為左滿足我既娛樂慾望就夠哂喇~.~"吾需要太多原則,除非是"真正盜版"吧,但我覺得獵刃未算盜版吧,另外獵刃都"未算"出左街(亦有點算出左),所以好多野我"個人"都未知,下吾到幾多定律,要遲D先知道。【完】

原帖由 〢☆難忘的回憶 於 10-1-12 05:29 PM 發表

1a)根據你的回覆內容"咪俾d代理賺下d傻仔錢一陣囉",想問為何要加"傻仔"二字=.="?

1b)澄一澄清先,我可能有D誤會你,我吾知你系講緊當作一隻GaMe就快汁,竟然仲有人仲肯投資錢財落去玩(你回覆所說的傻 ...

a,b:睇下4樓10樓d神人既回覆,就知點解要加傻仔二字

3b)如果系既話,即系你份人都有原則喇,吾想玩疑似抄GaMe既獵刃,你可以走,你可以不玩的!!
講多次,你要玩盜版,阻止唔到你,我做既,只係勸人唔玩
玩盜版game,唔係唔得,唔該可唔可以低調d
一堆人講到MH垃圾 狩刃才是王道咁,有冇尊重過玩原作同製作人感受
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-3 08:41 PM , Processed in 0.035551 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存