2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔物獵人Frontier(MHF) 是我錯..還是他錯?
返回列表 發新帖 回覆
go

[討論] 是我錯..還是他錯? [複製鏈接]

今天開房打水龍..
2近戰2遠攻..遠攻包括我跟另一個人..名字不記得(好像是我的鋼彈XX)

另外2攻一個叫悠魂..另一個叫彭大頭<--主角就是他

開始的時候大家打集中打水龍..都沒什麼特別..後來那個彭大頭死了..一分鍾也沒有另一個近戰又死..

這個時候我就話近戰不要再打回營地...

後來另一個悠魂很聽話..就在地圖等..就是那個彭大頭都不懂聽人話..還爭取去打王..這時候我心想..新米就是要找麻煩..難道不知道三死..任務就會失敗嗎?

到後來重點來了..他給水龍連技2次..幸好沒死..這時候水龍掛掉任務完了..
他就傅話給我聽..說斯莉..你不懂近戰..就不會明白..他說我叫他回營地的話很氣..

然後我說我玩MH比你久..我不懂你很懂嗎..難道你不知道有三死嗎?
然後他跟我說玩遊戲有輸有嬴..這時候我真的很氣
就跟他說..難道明知會勝..你就來個三死嗎?你不想想房主什麼心情?這時四個人一隊作戰遊戲..你不為人家想想..還要人家明白你的心情?人家打那麼辛苦為什麼?
(叫他們回營地就是我有錯)我跟遠攻2人..要幹掉水龍也很輕易..因為他也就死..

請大家評評理!!

我ID:琦溫斯莉
伺服器:噗噗豬

這就是他媽的新米 新米不是問題
你新米你就聽人說話 整個遊戲說的就是合作
這些人最好就給他來一個黑名單

其實似係個人問題多d.....人地有人地一套既做法= ="...
唔關新唔新手事....就算係所謂既"老手"...咪又係有同樣既問題...
"你做咩打走我呀!"   "喂!你攞多左野呀!"  之類問題....

不會玩又自把自為的人真的很討厭

原帖由 Zero-F1 於 10-1-18 09:33 PM 發表
今天開房打水龍..
2近戰2遠攻..遠攻包括我跟另一個人..名字不記得(好像是我的鋼彈XX)

另外2攻一個叫悠魂..另一個叫彭大頭

你肯定打得耐過佢?
死左就唔俾再打,咩道理?
近戰死有錯,遠戰永遠是對的?
你唔輸得,一輸個ac就會冇左?
既然2個遠攻幹掉水龍很易,點解要4個人打?
你有冇試下掉轉頭諗下,你玩第二隻game既時間俾人咁話法你會唔會嬲?
新米好煩?唔覺得開呢類post既人仲煩?

如果新米係指遊戲世界咩都唔識既人
咁嬰兒都只係真實世界咩都唔識既人
你一出世就咩都識?識行識走識跳?
如果唔係,你一出世,你爸爸媽媽係咪應該就整死你?

以上為開放式問題,答案自己諗啦

原帖由 維克雪人 於 10-1-18 10:36 PM 發表

你肯定打得耐過佢?
你有冇試下掉轉頭諗下,你玩第二隻game既時間俾人咁話法你會唔會 ...

你又唔洗甘激動 我都同意你甘講
但當時以經2死
樓主係真係唔想輸姐

其實講真啊..
我身為近攻
經常見到D遠攻隊友
比火車撞死
比火球炸死

今日我仲衰囉
我開完ROOM
我就話 火龍-3 帶了便當 <<有經驗的人請入!>>
跟住等完人就去打
點知有條友死3次
3次中火龍球
佢見到隻火龍向佢果邊射 佢仲企係到
我地平時 火龍一飛 就會行下 佢行都唔行
死第一次就話 SOR 避不到
第二次 佢話 火龍太快了
第三次 佢話:....
分明玩野姐-.- 無心打龍 唉...我同另2個人已經就黎想罵佢 見佢企係到
仲衰過你

原帖由 Zero-F1 於 10-1-18 09:33 PM 發表
今天開房打水龍..

另外2攻一個叫悠魂..另一個叫彭大頭

如果係我 第一次死 我都原諒的 唔講野
第二次 死的話我會打個 =.=不要再死了 最後一次機會

樓上  講真 死2次 都算啦 ,

最7真係同一個人死3次 , 我打咁耐MH 都未試過= =
========================================
樓主其實當初4個都遠程就好

水龍這東西,除了我剛玩那時用劍打外, 以後我都改用貫通弓 , 一把弓把它打得死死的 ,兩只一起打也沒問題!

近戰打水龍 跟本是SM自己

原帖由 永恆~Y 於 10-1-18 10:39 PM 發表

你又唔洗甘激動 我都同意你甘講
但當時以經2死
樓主係真係唔想輸姐

冇激動過放心,我EQ很高的(職業關係~"~)

2死又如何,怕輸定輸唔起?

原帖由 荒野傻札 於 10-1-18 10:43 PM 發表
今日我仲衰囉
我開完ROOM
我就話 火龍-3 帶了便當
跟住等完人就去打
點知有條友死3次
3次中火龍球
佢見到隻火龍向佢果邊射 佢仲企係到
我地平時 火龍一飛 就會行下 佢行都唔行
死第一次就話 SOR 避不到
第 ...

首先講明以下講既野唔係話你,只係我會既做法

1,隊友俾同一樣攻擊打死,請提醒佢點樣可以避

2,boss係咁追某一個人打,一定係因為佢輸出高(著-感覺裝就抵死啦我都唔可憐),如果你自信唔怕條龍,你可以用角笛自己引隻龍(唔知角笛係乜我幫你唔到)

3,真係唔得既,叫佢收武器淨睇唔好打住(又唔好叫人企係營度,咁對技術冇幫助同係恥辱)

4,真真係唔得既,咁打完就算~ ~最多黑名單,緊記怒氣係冇用,只會傷身

兩個都冇錯

本人覺得2個都沒錯~

原帖由 雷之魂 於 10-1-19 12:35 AM 發表
樓上  講真 死2次 都算啦 ,

最7真係同一個人死3次 , 我打咁耐MH 都未試過= =
========================================
樓主其實當初4個都遠程就好

水龍這東西,除了我剛玩那時用劍打外, 以後我都改用貫通 ...

近戰打水龍係SM其實可以兩睇

唔識避/輸出唔夠真係會俾側撞SM

相反,如果識避/近戰輸出夠高/快,係會SM返水龍轉頭,佢會係咁掉(打腳就得)

其實..如果唔識回避..咪防囉-.-
唔一定係SM嫁姐-.-

用銃槍打水龍易過食生菜,防>篤>篤>防>篤>篤>...........

慢?打羸左先講快啦

其實我覺得是語氣上的誤會

原帖由 維克雪人 於 10-1-18 10:36 PM 發表

你肯定打得耐過佢?
你有冇試下掉轉頭諗下,你玩第二隻game既時間俾人咁話法你會唔會 ...

我一定打得耐過佢..我由mh玩到而家
講左啦..當時已經二死..
我有冇話佢話錯?
四人打緊..我同另一個遠攻打..輸三死為咩..名名嬴都要變輸..你又咩道理?仲有丫..你唔見佢..睇諒下我地d打左咁耐既人?條水龍就死..仲要衝埋去丫..咩道理?
你真係冇睇文..我地已經打到條水龍就死..以當時二遠攻打死佢係好易
我會好聽話呴..因為你本來就係白紙..唔識咪要學..既然人地叫你唔好打..咁証明人地有能力打嬴..你仲咩要去死..唔聽人話?
而家唔係新唔新手既問題..佢而家都二死..佢地死果時我都冇出聲..咁我都冇比時間佢地學?ok..到真係二死左啦..咁你係唔係乖乖聽人話唔好打呢?
如果佢心態係黎三死唔係想嬴既話..咁我唔該你..你返去玩單機..學咩人上網玩合作..基本合作都唔識
....................................................................................................................................................................................
仲有丫..你提果d問題..我都覺得你九唔搭八...我而家有話我話佢咩?
我叫佢回營地係保障大家都可以嬴..唔通佢衝埋黎三死就好型好威..
你咁叻..不如咁..你開間房..我日日幫你三死幾次..我好想睇下你係唔係輸得起..講埋D野都唔用腦

你咁講...其實=冇左合作精神...是但放棄一個組員,這能叫合作嗎?
冇錯,可能你地2個遠功有足夠能力殺死條水龍,但請不要高估自己,低估人地(做人的基本導理)
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-6 05:35 AM , Processed in 0.038370 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存