2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 劍俠世界 懷疑有編輯以個人權力剥奪讀者福利 ...
go

懷疑有編輯以個人權力剥奪讀者福利 [複製鏈接]

致遊戲新幹線職員﹑PC GAMEWAVE眾編輯﹑劍俠世界眾玩家:

首先在此向各位祝賀劍俠世界的線上人數不斷上升,本遊戲至從公測以來備受各傳媒關注,而有傳媒機構亦提供各樣的福利吸引給予其忠實讀者,但最近有不少證據令到本人懷疑有人暗中以權力來謀取個人利益,希望各界關注是次事件並能夠杜絕有關同類事件再次出現。

在第472期PC GAMEWAVE中,雜誌向讀者提供「免費送出3000份 精力水X3 活力水X3」的福利,當本人與幾位朋友多次向有關方面索取有關福利的時候,卻未能得到有關人員的回應,最初以為是因為有關福利已派完,但當本人得到以下的各種消息的時候,不禁令人惹起懷疑...

後來在第473期PC GAMEWAVE第8頁中,有關編輯登出自己在遊戲中的角色資料,但本人發現該角色的精力值和活力值竟然有數十萬之多,因此,本人懷疑有人從中獲取「員工福利」。

再來,本人又發現該編輯角色多次在公開頻道中售賣稀有裝備,令人懷疑該編輯是否以該批精活藥來製作該批裝備繼而售出獲利。

以下是有關證據,希望PC GAMEWAVE有關方面能夠調查有關事件,避免有人惡意破壞遊戲平衡。

敬祝安康
PC GAMEWAVE讀者上

!!!咁都得!!!

堅唔堅嫁

笑傲無雙 玩過星曲WEB

你咪計囉...1支加1500,佢食左幾多支先有4X萬- -你地正常都唔知買唔買咁多- -,我知好多寫GAME書GE都唔會用咁多錢玩個GAME- -::3千份佢一定冇送晒E個就真嫁啦.因為送晒比人,3千X3X1500=13500000  - -:::

我認同台服有一個id叫  ”認真你就輸了”
樓主師兄別太認真

首先,派CODE我地到呢一刻都未派完,到琴日都依然派緊,我仲問D讀者做乜咁遲先買書

之後,沒回應因為我今次用MSN派CODE方法,我真係唔可以24小時響電腦前,你有需要,我可以直接響2000FUN PM CODE俾你,我明白用呢個方法唔似得之前網上申請咁方便,但點解咁麻煩我都要做呢?因為實太多人打書釘而且更有人將密票POST上網同其他人分享

雖然有樣野冇乜可能,但希望有拎CODE既響度通知下大家。。。

而我地自己食左既精活,我地根本冇否認,亦唔需要否認,如果要否認我就唔會貼圖響書啦,我可以答你我地所需既精活一樣係換返黎,只不過我地冇詳細解釋,果3000份係俾讀者,我地自己有另外既精活水用。

而且再講,除左精活之外,我地都係需要材料整,要錢的:),不過呢個唔重要

如果令大家有咩誤會,我唯有講對不起

第一次幫大家拎虛寶,福袋話係垃圾,但冇人提果D酒箱有幾實用
大家咁不滿,我地立即用我地公司既資源、宣傳、廣告、遊戲內的活動等等去為大家申請虛寶,開TOPIC問大家咩先係實用野,大家話要精要活,我就申請精活,但不單冇人讚下我地,仲因為呢件事俾人投訴……明明就是才十蚊一本書,送出比十蚊還要貴既野,呢下真係好HURT

我肯解釋,就係想大家知我地唔會破壞遊戲平衡,我地知自己做乜:) 你有玩就留意到我其實賣黎賣去都係果把,根本冇人買,就係因為我唔想破壞遊戲平衡,所以我唔會低成本賣走,有密過我既人,可能仲話我貴。。。

總之CODE就未派哂,大家可以找我,不過千奇唔好我冇反應就以為我唔送=_=

(有讀者買左幾百本黎要CODE,呢個亦係事實)

而對樓主既不滿同投訴,我會完全接受,你可以建議一下我可以做D咩可以令你息怒 :)

原帖由 HIKARU 於 10-7-21 04:55 PM 發表
你咪計囉...1支加1500,佢食左幾多支先有4X萬- -你地正常都唔知買唔買咁多- -,我知好多寫GAME書GE都唔會用咁多錢玩個GAME- -::3千份佢一定冇送晒E個就真嫁啦.因為送晒比人,3千X3X1500=13500000  - -:::

乜編輯唔可以用太多錢去玩? 咁定律黎

簡直完全影響遊戲平均-.-
肥波點解你甘做呀

原帖由 PCGW肥波 於 10-7-21 05:29 PM 發表
首先,派CODE我地到呢一刻都未派完,到琴日都依然派緊,我仲問D讀者做乜咁遲先買書

之後,沒回應因為我今次用MSN派CODE方法,我真係唔可以24小時響電腦前,你有需要,我可以直接響2000FUN  ...

咁你咪好好搵?
淨係整野
如果有大量精活
就必定有賺冇蝕
賣比商店/玩家都係賺既

雖然而家講都應該冇人信既...

我D精活係有限,一樣要用錢買既

而且整左出黎既武器都係幾把,永遠都冇人買

所以今期幫官方搞下活動,送金武算:)

算吧啦~ 官商勾結係香港係正常既...最後都係不了了之..

原帖由 PCGW肥波 於 10-7-21 06:20 PM 發表

仲信你? 信你一成 "系"足全程啦

我就唔信一個人財富唔攪好先~用點一炮整幾十萬精活囉

原帖由 PCGW肥波 於 10-7-21 06:20 PM 發表

表達誠意..係送就搞大少少..況且你咁多精活..記得整多D 8X LV 裝..2星期後又開89..相信玩家會原諒你既~

原帖由 PCGW肥波 於 10-7-21 05:29 PM 發表

之後,沒回應因為我今次用MSN派CODE方法,我真係唔可以24小時響電腦前,你有需要,我可以直接響2000FUN  ...

送出比十蚊貴既野?? 乜官方整D虛擬野出黎 要成本架-V-?

大家好!本人是丫禾!
樓主
當我們視為遊戲產業為我們的專業
事實上,我們根本不用避嫌甚麼不想別人知道,(我們大可另用帳號賣出)
所以的意向好簡單,我們玩,我們測試,亦不會著重甚麼福利、甚麼的
我們是為讀者謀福利,消費者才是我們想照顧到的範疇。

有精活只是用來方便我們工作的途徑之一
「員工福利」?
我們不會視為這些是福利,用我們媒體力量換回來就是我們的資產
有買我們書的劍俠讀者,每個都可ADD肥波msn拿code,這也是事實
(咁多人去7仔影低本書個code,影響我們賣書銷量。我們惟有另尋更好的方法,如Add肥波Msn拿)
我們所做的,只是希望無論遊戲內外,回饋我們的讀者,謝謝。

所以小弟也是回回罷了,哈哈
多謝宣傳

我信肥波,
代理同佢地合作,緊係要幫助編輯寫攻略架啦~(淨係做劍俠一隻GAME咩)

琴日,我興致勃勃咁落左去買本pc game wave,見到有野送,問肥波拎,之後一hi佢,跟住佢即刻落左線,然後我問人,之後d人話佢有上,,又話送野又要封人,你想點先

只不過,
你試game還試game,你d精活真係多得離譜

MSN爆人呱?=_=

都係果句,我真係未做到24小時有反應...

你2K FUN呢度PM我啦:)

人地都係搵食~

使唔使計到甘足?

cap圖你送左幾多個,送比邊個我就信啦
況且你已經唔係第一次私吞野
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-18 10:27 AM , Processed in 0.036742 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存