2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 SD高達Online 817更新中聊天
go

[閒聊] 817更新中聊天 [複製鏈接]

8月17號又係sd更新既大日子
今次更新內容詳看:http://news.hk.9you.com/article/gundam/readnews1.php?artid=2152
今次更新亮點在於V2暴風高達設計圖  重裝高達改(EW)設計圖 GP-02A (Type-MLRS) 蒼藍宿命2號機 當然有D c機都唔錯 但小弟不多討論了

先討論下GP-02A (Type-MLRS)
先睇一睇六圍 推進比較突出 對身為包機既GP02A走位都比較好

再睇武裝:
武裝1光束軍刀未用過講真真係唔知把刀好唔好手感 只有用果個先知 若有任何版友用過 麻煩講一講把刀斬幾刀同好唔好手感 感激不儘
武裝2光束火箭筒同f91果把差唔多 有超視既能力 但未開1技之前有彈切問題 開左1技之後問題就減輕了 點講枝火箭炮都係一把唔錯既槍
武裝3MLRS有兩發 每發有八粒導彈 而且有追蹤功能 係b機黎講算係唔錯 開埋1技回彈速度更快 係b機入面絕對不俗

最後睇下技能方面:
技能1裝填上升補救了GP02A彈切既問題
技能2突擊指揮可以幫助隊友 而且可以增加自身既攻擊力同推進 火力就更猛

http://www.youtube.com/watch?v=DztH9Us8uuw&feature=related

============================================================================================================

另外睇一睇 蒼藍宿命2號機       
先睇六圍 HP方面比較低 攻同防都平均 無邊方面比較突出

睇一睇武裝

武裝1光束軍刀呢部機揮刀速度第1,2刀揮得異常的快 對鍾意MCA既玩家可以話用得更流暢 配埋EXAM系統更加變態
武裝2光束步槍同武裝3胸部飛彈係中距離黎講相當唔錯 攻擊不差 開槍速度都快

最後睇一睇技能:
技能1擴張噴射對拳機幫助好大
技能2EXAM 強制發動 BD2點少得呢招技 開完呢招技揮刀速度 各方面都大大提升 相當有用既技能

http://www.youtube.com/watch?v=e ... ure=player_embedded
============================================================================================================

睇完兩部B機再睇一睇兩部S機

先講V2B(V2暴風高達)<<<講真唔係咁鍾意呢個名 官方用到就無計

先睇一睇六圍 推進比較突出 反而值得留意係機動力低 用果陣真係以為自己用緊大機 行得慢起飛動作都比較慢

再睇一睇武裝:
r前1武micro飛彈炮 飛彈速度略快 埋身刷槍後補一排導彈效果較佳 一排八發 威力一流
r前2武擴散光束炮 全架機既亮點 但唔建議用係遠打 威力好低 需要埋身將所有既擴散炮集中一點 威力十分高 咁就係所謂刷槍 仲係唔明一陣睇片就明
r前3武米加光束加農 同一般既超視炮無乜分別 解圍用
r後1武光束軍刀        無乜特別 無必要都唔應該爆甲
r後2武米加光束步槍 一般超視不倒地炮 無必要都唔應該爆甲

最後睇一睇技能:
技能1裝填上升對包機好有幫助 原因係人都知的了 我唔講了
技能2勝利的吶喊(Buster)V2B的特有技能機動力上升對機動力低的V2B好大幫助 雷達顯示敵軍 鎖敵距離 攻擊力 防禦力上升 對V2B黎講相當唔錯

呢段片入面既玩家玩V2B好強 想玩V2B既人可以睇一睇呢段片先
http://www.youtube.com/watch?v=I ... ure=player_embedded

但V2B確實係一部難以掌握既S機 要玩要落好多心機

最後講重炮EW HF出果陣巳經令好多人都心動 無彈切既問題同強大既火力令呢部機成為好多玩家夢寐以求既神機

先睇一睇六圍 每方面都較平均 比較突出推進 機動力略低

再睇睇武裝:
r前武裝1格鬥 同平時既包機格鬥無乜分別 唔太突出
r前武裝2雙加特林機槍        攻擊力不錯 開槍速度快
r前武裝3胸部加特林炮        根據某版主所說 3武先係重裝主力武器 無可否認中哂成排3武血量都無緊一半
r後武裝1雙加特林機槍/胸部加特林炮 火力比r前武裝1強大 連發速度快 攻擊力不俗
r後武裝2跟蹤飛彈 每排八發 具有追蹤功能 跟FAZZ的導彈略似

最後睇一睇技能:
技能1小丑的眼淚 hp70%以下時回彈速度加快,使用機槍/火神/加特林機槍攻擊時一定機率造成追加傷害 有裝填上升既功能 又有裝甲貫穿既威力 令到s重威力增加 本來強大的火力再加上此     技能 難怪咁多人驚左呢部機
技能2鐵壁守備 強大既火力仲要配埋呢招技 簡直惡夢既來臨 一來又要高攻 二來又要高防 殺掉s重更加困難

呢套片好熱血 有興趣可以睇一睇>>
http://www.youtube.com/watch?v=A ... ure=player_embedded

雖然呢部機睇落真係好勁 但無一部機係無敵 最重要係自己既技術 所以見到呢部機唔一定要打定輸數 每部機總會有佢地既優點同缺點

對抗s重既機其實好多
s死/a死:當s重r後就會有反格既功能 s死/a死可以睇中呢一點 隱形去s重後面打會心 本人試過斬到6,7刀 s重就會倒地 當時s重巳經開左鐵壁 再加上隊友支援其實唔難打
自由高達:s重機動比較差 自由開哂2招技後 只要識走位打 個人認為唔一定會輸比s重
天意高達:出哂名一食佢招必你就係咁先 插兩張必醒 要秒s重唔難 在乎頂唔頂到有sp為止

其實打s重只要拉距離佢就奈你唔何 當然有好多機都可以殺死s重  大家不妨可以提供一下 以上只是個人意見 最終都係要睇番雙方既技術 不喜別插

補上cr渣古佈雷者片:http://www.youtube.com/watch?v=3 ... e=player_embedded#!

以上資料取至漫貓 遊戲戰紀

8-16 更新前一日 大家更新後有咩大計不妨講下

純討論 不罵戰

十週年勳章(賀詞)

重裝高達改(EW)設計圖,一定合

十週年勳章(賀詞)

敗了.............

十週年勳章(賀詞)

原帖由 XNateRiverX 於 10-8-14 10:54 PM 發表
你這是在挑戰我嗎?
這頭香我收下了....

哈哈

十週年勳章(賀詞)

GP-02A (Type-MLRS) 好似唔係好勁  GP-02A 勁d

十週年勳章(賀詞)

原帖由 gngugngu 於 10-8-14 10:57 PM 發表
GP-02A (Type-MLRS) 好似唔係好勁  GP-02A 勁d

屈3武.....

十週年勳章(賀詞)

原帖由 XNateRiverX 於 10-8-14 10:54 PM 發表
敗了.............

YOU  LOSE

十週年勳章(賀詞)

原帖由 XNateRiverX 於 10-8-14 10:58 PM 發表

屈3武.....

GP-02A (Type-MLRS) 定係 GP-02A 呀

十週年勳章(賀詞)

原帖由 popoma 於 10-8-14 10:58 PM 發表

YOU  LOSE

不要啊....不要這樣啊.....

十週年勳章(賀詞)

原帖由 gngugngu 於 10-8-14 10:58 PM 發表

GP-02A (Type-MLRS) 定係 GP-02A 呀

GP-02A (Type-MLRS)...........

十週年勳章(賀詞)

V2暴風高達唔要啦-.- 唔係好想要他

十週年勳章(賀詞)

原帖由 XNateRiverX 於 10-8-14 10:59 PM 發表

不要啊....不要啊這樣啊.....

我真係想問不要嗎呢?

屌?

隻抽?

做BL?

做GL?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 popoma 於 10-8-14 11:01 PM 發表

我真係想問不要嗎呢?

屌?

隻抽?

做BL?

做GL?

以上......................

十週年勳章(賀詞)

原帖由 XNateRiverX 於 10-8-14 11:02 PM 發表

以上......................

答案太多    重答~

只要一個答案

十週年勳章(賀詞)

十週年勳章(賀詞)

原帖由 popoma 於 10-8-14 11:04 PM 發表

答案太多    重答~

只要一個答案

你都係想我咁姐

十週年勳章(賀詞)

原帖由 XNateRiverX 於 10-8-14 11:05 PM 發表

你都係想我咁姐

十週年勳章(賀詞)

原帖由 XNateRiverX 於 10-8-14 11:05 PM 發表

你都係想我咁姐

找到一張好好用的圖
已有 1 人評分Good 收起 理由
XNateRiverX + 1 收下了^_^

總評分:  Good + 1   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

你都係想我咁姐

喂nate ,你合唔合重裝高達改(EW)呀 ?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-1 08:59 AM , Processed in 0.037260 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存