2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Asgard 夢之領域 [日服-書本] 你最有印象的公會&人物 [日本版] ...
go

[日服-書本] 你最有印象的公會&人物 [日本版] [複製鏈接]

見HK1 你最有印象的公會&人物 反應很熱烈   
來多一個日本版POST   相信有很多曾經有玩過日本服的朋友可以發表下

1.戰會  (華人&日本公會都可)
2.角色名+職業    (華人&日本人都可)

我最有印象人物是   Paradise - 女武  (華人)
                            x修羅x - 騎士  (日本人)

盜賊護士 - 女賊 (華人)
                            龍之斷情 - 男賊 (華人)
                            HellBoy -  男修 (華人)
                            元氣寶貝 - 女吟 (華人)

我最有印象戰會是      Digicell - 華人戰會

只要大家開心就好 尋回往日的回憶 ^^

遊客,本帖隱藏的內容需要積分高於 20 才可瀏覽,你當前積分為 0

十週年勳章(賀詞)

原帖由 光稜 於 11-1-6 04:57 PM 發表
走投無路(賊) 書本服真正第一個4次善變身、屢次成功創下書本服最有效率既13人女王(華人)團(平均33~40min1round)
beebeebo(魔) 華人最強dph魔 Int超過240既人0.0
o幼稚園校長o(阿修羅) 華人最強阿修羅 全身一套女王 ...

0.0你個公會都唔錯
=_=可惜e家唔見左
o幼稚園校長o開定你0.0

走投無路(賊) 書本服真正第一個4次善變身、屢次成功創下書本服最有效率既13人女王(華人)團(平均33~40min1round)
beebeebo(魔) 華人最強dph魔 Int超過240既人0.0
o幼稚園校長o(阿修羅) 華人最強阿修羅 全身一套女王 ...

呀光0
人地問最有印象
未玩過日神既朋友可能唔知
你打一堆自己既朋友出黎算點
你唔好打埋自己出黎

勇敢a叮叮,,RubyPy,,星野影,,波波妹,,武悵,,海叔算你ok
走投無路我唔敢講佢組女王有無效率
beebeebo,,o幼稚園校長o你憑咩話佢最勁
裝最勁為之最勁??女王裝就最勁??況且佢係米裝最勁都係未知之數啦(女王裝係勁,,但天外有天,人外有人)
我剩係知道呢個世界無"最"勁,,只有更勁
最少佢同人打既技術一定唔係"最"勁
蟬月夜一定唔係第一個天上71
佢地上lv80-90已經有台灣人天3裝
你問下d早期台灣人啦

呀光0唔該你改下你既用詞
其實你講勁唔勁真係無咩意義,,口同鼻拗
你講裝備or lv既話依家根本就係池中無魚蝦為大
就算你要講都分下咩時期呀
呢幾位玩家對你黎講最有印象其實係ok
但唔該你唔好下下講埋d咩"最"勁,,"最"快,,"最"有效率,,最最最
甘俾人覺得你好井底之蛙呀

唔好意思講左甘耐唔關事既野
在我而言最有印象係:
1.美猴王
2.左右互博
3.走投無路都真係幾有毅力都算係一個
4.台灣人滾出去..係某程度黎講佢都係一個好出位既人
日本人就唔講因為有太多

現在 幼稚園校長 在華人之中 阿修都算是最強的一個.. lv120  善惡81以上   只是計等級華人之中的阿修已經是最高的一個   他的魔法師也是... 光稜說得沒錯的...
至於蟬月夜  他是不是華人第一個71 我不清楚...  但我知道那個時期善惡71的人很少 日本人可以變身的人也不多..可以上天3的華人更加少...
因為都只顧在地上升等(我也是其中的一個 = =+)   如果你說他地上80-90的時期 已經有華人有天3裝..比較難  
加上華人升等的進度比日本人慢很多  

ps:我出post 不是說誰最強最勁...只是想大家尋回往日的回憶

原帖由 kenpkk1234 於 11-1-7 12:06 AM 發表
現在 幼稚園校長 在華人之中 阿修都算是最強的一個.. lv120  善惡81以上   只是計等級華人之中的阿修已經是最高的一個   他的魔法師也是... 光稜說得沒錯的...
至於蟬月夜  他是不是華人第一個71 我不清楚...  但我 ...

其實我認為樓主你開個post係好好
各自表達對自己印象深刻既人
引起大家回憶一下
但我只係睇到咩"最"強
覺得係主觀既事
討論係無意思所以發表一下意見
如果樓主原意係想同光0討論下佢圈子既最強人物
我無話可說自動收皮

ps:我完全唔係針對校長or蟬月夜,,我只係針對光0對於"最"強既定義

只要大家開心就好 尋回往日的回憶 ^^

原帖由 Ping12181 於 11-1-6 10:30 PM 發表

呀光0
人地問最有印象
未玩過日神既朋友可能唔知
你打一堆自己既朋友出黎算點
你唔好打埋自己出黎

勇敢a叮叮,,RubyPy,,星野の影,,波波妹,,武悵,,海叔算你ok
走投無路我唔敢講佢組女王有無效率
beebeebo,,o幼稚園校長o你憑咩話佢最勁
裝最勁為之最勁??女王裝就最勁??況且佢係米裝最勁都係未知之數啦(女王裝係勁,,但天外有天,人外有人)
我剩係知道呢個世界無"最"勁,,只有更勁
最少佢同人打既技術一定唔係"最"勁
蟬月夜一定唔係第一個天上71
佢地上lv80-90已經有台灣人天3裝
你問下d早期台灣人啦

呢位一星會員 z_z
你有冇睇清楚標題?
知唔知咩叫你最有印象的公會&人物
我唔講你d朋友就有錯?  你講你識既朋友就岩^^?
你講得個4個 咁我係咪應媽差你冇講晒所有都應該要提既人?
定係你眼紅人地真係勁? 家陣有冇話只可以講我朋友 唔俾講其他人呀?

首先我唔係講佢組有效率 而係打好有效率
而且至今為止 只有(走投/校長)團、(爛檸檬/光稜)團 組成的13人女王團成功打倒女王
而(走投/校長)團 係華人團之中時間上係最快

蟬月夜(修) 香港人第一個71lv善惡 華人第一個善71、3次善變身 亦都係月夜舞曲既會長 大封殺2次都中左招之後仲係咁努力玩修既人

PS:第一個天等71華人惡人係盜賊護士 (護士好似都係香港人黎)
你對校長有仇?句句都針對人
我夠知好多日本人勁過佢 但我講既人華人入面wo

何況美猴王都係亞里香和會既 有冇唔包括佢先?
左右互博 我根本都唔識佢 點樣係我最有印象?

ok 你連狗棍都可以讚
我都唔介意講埋書本服最黑憎既人
以下係我最有印象的華人之羞

第1位 台灣人滾出去/六年四班/雙截棍/狗棍
衰咩? 爆人acc、玩bug、用bug ban人、係咁用bug整大cut、bug加好友、重力犯、對佢有因既人都會照攪

第2位 京樂春水/matane/白浜兼一/理財顧問
這個完全是個金魚佬
一直自稱自己非常公平
事實上自私自利經常利用完別人 就偏低別人的人格
這個人當年開52人華人女王團根本就無心打首先是3開
基本上每團都有自己1個人物
其實他同時參與了日本的女王團由於手忙腳亂
日本團又不能不動
導致華人團的失敗及死亡數高企!!最終失敗告終!!
2007年聖誕節前某天這個人在香港舉辦了一場會聚當年香港人玩日神都會被人邀請入這個會
所以當年會聚人數是超過了40人!!事後有數名男會員投訴被金魚佬暗串、
同時又有很多女會員投訴 整晚都被他色迷迷看著

其後都走了很多人 部分另外成立了一個新的香港人公會
以免有更多神領朋友墜入這個圈套!!

以下事件是由第2位加以第3位的 晨懷雪/雪淚晨/可愛晨
去年一件盜裝備的事件
因為我們手上有証有據由他沒有任何實質証據
就以「為女死為女亡」的精神編盡無數與盜裝備事件的故事去誣蔑他人
以染色他們沒有錯!!其後因為自己想分裂本論壇
另創論壇並想搶去某人的功績
利用某人的名氣 不停抹黑這個人 再把所有人都搶過去

當香港版神領正式公佈要復出這個人因為自己無能
看到自己論壇的人氣不夠別人好
害怕自己的論壇不夠代表性
竟然說成我們在生事 企途再抹黑我壇!!

最後在此我有說話要這個金魚佬說

什麼內情都不知道的人,就想把那個人所知道我的事告訴你之後,就想到處造謠嗎?

你有証有據可以去找警察來拉我,真金不怕紅爐火!我才不怕你!

你這個人才有罪!整個論壇都是在抄襲我的!

你知道什麼是版權嗎?

給所有神之領域玩家
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000492142108#!/note.php?note_id=107286382644530
昨天他可以說那裡是「募集出團論壇」

今日他可以說那裡是「齊來打造美好xxxx論壇!」

那明天是什麼?(密謀計策吸引多一點人來論壇一起對付光稜跟校長!?)

昨天他可以說「戀小虎跟我大家知大家存在的玩家身份,我跟他沒兩句」

今日他可以說那裡是「就是就算是神做錯事,我也會在日神中向他開火,宣他戰」

那明天是什麼?

第4位 戀小虎 (星願會長)
係台灣論壇已被踢爆係冒充既! 開個會同人洗腦 限制要新手一定要買寵先可以留低唔係就踢出會
會戰學人講條件 態度又唔好 自認華人最強公會但係又打唔嬴人又要要求人做d咩做d乜

整天說大家都是華人要合作、要團結,到底是誰在一直破壞這原則?有這種人存在 阻住個地球轉 一世都不會有好結果!真係打你就應該,唔打就悲哀!打女王團要成幾粒鐘就係度晒命真係以為自己好威?之前話自己係華人最強戰會 幾咁巴屎閉一宣戰開波就俾人秒晒 跟住就縮埋晒 淨係識用解宣石打都唔敢同人打 得5隻手指都數得晒既勁人 就真係好勁?一係就搵個bug晒野既日本人黎打淆到咁樣 收皮啦唔該!

兩次會戰都一樣 一邊要要求談判 一邊把責任推到別人身上還要要求什麼什麼 一點悔意也沒有 難道自己公會的人做錯了什麼都不知道嗎?只會把公會內有大量新手作為護盾 多次用同一藉口是沒用的!要學人當代表 就要有勇氣乘擔一切責任!

最後真係想問下大家知唔知點解一直以黎2000fun呢度
點解一直都乜玩日神既老手係度寫攻略寫教學?

正所謂人怕出名豬怕肥
其中一個原因就係呢度有呢d咁既人係度玩針對
以往都post過但係個個睇完多謝都冇句 反而仲會有人係度針對你
事問邊度有人會肯上黎?
講真次次黎試下水溫
但係最後都會有人玩針對 真係打消晒呢d諗頭囉~
呢度有部分會員d心態真係...

希望大家都可以和和氣氣  不要那麼激動呢.....@@  只求開心哦

原帖由 12012010 於 11-1-6 07:55 PM 發表

0.0你個公會都唔錯
=_=可惜e家唔見左
o幼稚園校長o開定你0.0

戰會既話係 蟬月夜→小悵→爛檸檬
和會一直都係校長

版主大人..這不是筆戰
只係比較長
希望大人手下留情

希望光0睇到~
哈哈呀光0
我就估到你會甘大費周張甘有心機
要數最深刻人物
你真係算係一個

我一星新人其實就因為我本身唔上論壇見神領復活先開acc
不過我諗你都會唔信然後先入為主覺得我係針對你
or同d咩京樂春水果類人係一伙
or咩論壇壞分子架啦

老老實實呀光0
我所講果幾個美猴王左右互博
我一個都唔認識
唔係你所謂既朋友
本身個post係講自己最有印象人物
講自己既朋友亦無不可
我都無叫你一定要講邊個
你只打名唔好加你果d"最"強注解我都唔回你啦
但你下午4點幾出post果陣下下打咩邊個"最"勁"最"快到幾lv"最"高int
雖然你依家改到校長係第1個120lv好客觀甘(sorry,,校長只係例子黎,,因為大家講開校長)
你唔好以為改過就無人知先得架
大大隻字寫住你深夜2點幾編輯過呀
我真係好想問下你初初出post話佢"最"勁係點得出黎既結論
打怪最多玩bm最勁定裝最勁定全部定從古到今都最勁
其實我完全無拎校長同日本人比
佢係依家呢個時期黎講同其他華人比較亦係勁(最唔最勁就見仁見智啦)
而我同佢都無咩過節
但佢甘俾你擺上檯講做最勁真係難聽
我代入返佢既角色真係會覺得有d唔好意思添
當然我唔知佢點諗
依家攪到我無事後編輯成件事睇落係我無理取鬧啦

至於蟬月夜
你當初話佢係華人第一個天上71
而我係指出有華人快過佢天上71
你改哂成句句子仲夠膽死引用自己黎反駁我
你係好野既
真係抵你甘出位
係有d手段既
你甘高招唔知既朋友又再一次以為我無理取鬧啦

不過令我最感動既係你終於明白最有印象人物唔一定係指你眼中"最"勁既人
可以係你覺得最黑人憎既人
真係愚子可教
依家成個post俾你改走哂d"最"勁米幾好甘我之前打過幾句都有d用處
其實我建議你不如編輯得再客觀d再無辜d啦
甘我就一定係大衰人啦
因為我係一星新人麻哈哈

我估你會回我話你無編輯過d咩內容
or話我都有編輯過(睇下時間呀大佬)
or放大紅字既真金不怕紅爐火哈哈
我估下炸

最後都係唔好離題
又諗起一個最深刻
aim(我唔識佢的)

討論帖的題目為最有印象的公會及人物
版友有權就自己所感所想舉出自己最有印象的公會及人物
何為'最有印象'可以全為主觀想法 可以是版友覺得最強 最壞等等的因素主宰

討論這些因素(例如何謂最強) 雖然少許離題
但不失其討論性 故可以酌情討論
但後面的討論方向逐漸偏向於對人而不對事 而且有些討論亦偏離主題
有發展成罵戰的趨勢 故本人寫此帖以引導討論
若情況惡化 版主有權依以下版規處理:

離題:任何與主題無關連的回覆會視作離題。版主執行動作前無責任作事先通知,請版友自律
*離題的帖子將會被扣分,嚴重的會鎖文處理

罵戰:所有主題一旦發現有罵戰發生,會即時被鎖

筆戰:筆戰的話會視乎該主題的討論性質,不含攻擊性及可令大家有所啟悟的筆戰或許會被接受

但最終決策權會在版主手上,任何有機會演變成筆戰及罵戰的主題也會有機會即時被關
若會員有意挑起罵戰的會被即時扣分及鎖文,甚至會被禁言
http://www.2000fun.com/bbs/viewthread.php?tid=4427515&extra=page%3D1

原帖由 Ping12181 於 11-1-7 04:39 AM 發表
版主大人..這不是筆戰
只係比較長
希望大人手下留情

希望光0睇到~
哈哈呀光0
要數最深刻人物
你真係算係一個

我一星新人其實就因為我本身 ...

蟬月夜 我問過本人wo
佢真係華人第一個善人71同3次善變身
護士就係華人第一個惡人71同3次惡變身

點解我話beebeebo係華人最勁既魔?
真係諗唔到華人入面有邊個勁得過佢
佢成套裝拎去隻91lv預度都可以秒殺成個星願
又借過裝俾我去打sepe2
就算你話純計lv我自己隻魔都只係排第2
點解我話校長係華人最勁既阿修?
樓上有人已經分析左
sd加埋過240
佢仲可以帶我單p天界4次 攻擊力高清怪又快

以下係校長要講既
見到有人講ME/.\所以ME申請左個ACC 未咁快用得/.\
ME要更正ME魔就OVER270 INT/.\阿已經OVER280SD/.\ME都唔想好似晒命甘-V-..
不過見到細數左又唔太喜歡/.\唔好意思/.\ME唔勁~ME技好低/.\
走投無路勁過ME多多聲(A)連BUG公會D都打佢唔死/.\..
對唔住ME又好似係度晒老公-V-不過我講事實姐-3-不過比人讚都幾HAPPY^^有興趣一齊打下女王(A)

至於aim...呢個人真係勁?
識日文就扮係日本人 明明就係香港人
雖然我hk1好早就已經識佢 果陣對我都好好
但係佢由hk1到日神都係靠真$收裝 (大把人可以做証)
我唔係話用真$收野唔得 但係佢俾人踢爆左仲要唔認死要面果下先死囉
係佢係勁...得裝勁囉..都冇技術..
會戰果陣隻分身俾人秒殺左 仲可以扮係自己個fd囉問aim借裝
佢d脾氣大到咩咁 成日得罪人(係hk1果陣已經係)
所以條友先咁多仇家

你講野好有挑釁性!!
你想指出人地d咩唔岩 唔該改下d語氣先
我又唔係唔受大家既批評
仲有我講既"最勁"唔係單單指等級囉
係因為我真係見識過
記住呢個帖係你最印象!!唔係大家最有印象!!

十週年勳章(賀詞)

原帖由 光稜 於 11-1-7 12:57 AM 發表

呢位一星會員 z_z
你有冇睇清楚標題?
知唔知咩叫你最有印象的公會&人物
我唔講你d朋友就有錯?  你講你識既朋友就岩^^?
你講得個4個 咁我係咪應媽差你冇講晒所有都應該要提既人?
定係你眼紅人地真係勁? 家陣 ...

原帖由 Ping12181 於 11-1-7 04:39 AM 發表
版主大人..這不是筆戰
只係比較長
希望大人手下留情

希望光0睇到~
哈哈呀光0
要數最深刻人物
你真係算係一個

我一星新人其實就因為我本身 ...

不過令我最感動既係你終於明白最有印象人物唔一定係指你眼中"最"勁既人
可以係你覺得最黑人憎既人
真係愚子可教
依家成個post俾你改走哂d"最"勁米幾好甘我之前打過幾句都有d用處
其實我建議你不如編輯得再客觀d再無辜d啦
甘我就一定係大衰人啦
因為我係一星新人麻哈哈

兩位也要留意自己用詞和語氣

本版歡迎任何理性討論

至於"最有印象"的定義很廣
所以若觀點與角度不同的話,是缺乏討論基礎

溫馨小提示:
若版友言語間有直接/間接對別人有人身攻擊的說話
本版版主會依版規執行操作

打機姐

炫耀下好平常~  唔洗太認真

原帖由 小追魂 於 11-1-7 05:46 PM 發表
打機姐

炫耀下好平常~  唔洗太認真

唔好意思~~我地(我、校長、蟬月夜)本身都唔想炫耀
每個人要求都唔同-V-.. 係D人回復得太認真
先改到咁詳細 要解釋俾果位人兄知...
個POST叫人回復最深印象既人呀嘛~表達下姐~我覺得佢係最強咪最強囉@_@

謝謝兩位大人提醒
我會小心的

早講呀光0
原來你所指最勁係依家呢個已經好小華人玩日神既年代你覺得佢最勁
就好似每個唔同朝代有唔同勁人甘麻

我無話aim勁啦只係有印象(裝係用hkd買既都唔定)
睇你講到甘多關於佢既野
你對佢都好有印象呀係米先
唔洗我隨便提下佢你就係甘講佢壞話既(我真係唔識佢)

我當初只係見到你話蟬月夜係係第一個善惡71作出更正話佢唔係(雖然你改左)
佢係唔係第一個天3善變身我完全無意見

你係甘編輯改到甘無辜
我邊夠你講呀
我估你會回話只係改詳細dd資料
但你係改哂d意思啦
唔投降都唔得呀我哈哈

多謝光0令我想起飄逸
佢是好人~~

原帖由 Ping12181 於 11-1-7 06:15 PM 發表
謝謝兩位大人提醒
我會小心的

早講呀光0
原來你所指最勁係依家呢個已經好小華人玩日神既年代你覺得佢最勁
就好似每個唔同朝代有唔同勁人甘麻

我無話aim勁啦只係有印象(裝係用hkd買既都唔定)
睇你講到甘多 ...

我冇改到意思-.-
只係high light同加野
我一開始已經講得好清楚係善人71 係你冇睇清楚就插我
我諗到有d人一定要提 加埋落去 就好似飄逸同海叔
我又冇話幾時- -只係我初初玩果陣都唔識人 又點了解佢地?
唔通我未玩果陣既野都要講埋落去咩..

十週年勳章(賀詞)

關POST  比夠好~
日神樓主 你又知幾多野............

都就開港神~~~講日神做咩~~
某好多人~收收咪咪 D私人恩怨 ~一爆收唔返~~~

啊A覺得(某小人)好~啊B話(某小人)唔好!講佢衰野!!!話(某大人)係最好!~~
只會引起罵戰!!!!!!

算la 光0..
你次次發言都俾人當係靶咁插..
咁都仲要上黎既 ..
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-6 03:00 PM , Processed in 0.042973 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存