2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 艾爾之光 本人美藤龍也有話要說,希望大家把文字看完 ...
go

本人美藤龍也有話要說,希望大家把文字看完 [複製鏈接]

大陸外掛橫行霸道,係香港人既地方作惡多端,更加有很多所謂名人商人係外掛,喇叭頻叫賣時空裝備的人都是同外掛工作室有直接關係,
香港艾爾之光係為我地香港玩家而開,點解我地要任由大陸人宰割都唔出聲,本人實在是受夠了,星期一那天我開喇叭罵流浪詩人的裝備係同外掛買回來
我知道有很多人會認為我眼紅而惡意中傷,但係我想同大家講一樣野,詩人從來無打過挑戰時空,雖然金卡組合可以交易,但係佢既組盒係同邊個買呢?
佢本人話同淘寶既人買,但係我想知淘果個賣組合既人係唔係用實力打返黎,又或者開外掛呢,如果用實力的話,我希望詩人係度說出那人的名字,好讓我見識一下佢既實力
另外我也想講,本人由港服赫尼爾開放第一日就已經努力研究打挑戰時空,過了大約1星期左右,本人就已經可以同朋友雙打打贏,雖然那時有人說我開外掛,
而我經過苦練之後都已經單挑贏挑戰好多場,我想同大家講,我打咁耐以黎既金卡,大約打左2個月有多,最多都只係夠整一把救世主武器,試問那些擁有時空裝備的人是否天神送給他們的獎勵???
另外剛剛本人在遊戲罵城管大隊的事,我想講城管大隊的確係一個有大量外掛的公會,而且也相信跟工作室有認識  (本人已更正這一段文字)
另外我想講,晲露呢個商人,點解佢同詩人一樣從來沒打過挑戰,又可以有驚人數量時空裝販賣???相信說到這大家應該明白發生什麼事
我想問問各位玩家,你們真的認為用外掛者,買外掛打出來的裝,賣外掛打出來的裝,特登上淘寶買外掛裝備的人
大家都認為無任何問題嗎?遊戲應該係一個無障礙,應該每個人都玩得開心的地方,遊戲應該享受固中樂趣,
如果利用不法手段去玩遊戲,做出惡意傷害遊戲既玩家,大家都認為無問題???
無可厚非外掛使用者的確另到遊戲市場物品充足,但係你們認為咁樣做是正確嗎?
使用外掛已經不對,還有人特登販賣外掛物品,特登買外掛物品
為何那些人打從心底裡知道對方是外掛,都要去做出如此不道德的事
我希望大家明白外掛帶給我們的傷害,不要因為外掛出現,而另到大家受惠,大家就認為外掛是無任何問題
gm雖然已經唔理遊戲,但係我們都唔應該放棄,我地要維護返我地港服玩家既利益,
為何我們買賣都要看大陸外掛商的臉色,如果連我們自己港人都不企在同一陣線,試問大家繼續這樣下去真的會開心嗎?
本人玩過幾個遊戲都是因為外掛的原因而另到遊戲關閉或已經變成死城,
在此亦希望大家不要因為跟外掛使用者買賣過,或跟對方認識而蒙閉自己的雙眼
那些特意販賣和購買外掛打出來的裝備的人更加不可原諒
如果那些擁有時空裝備的人是靠實力打出來的話,我本人無話可說
但係他們是靠非法程式破壞遊戲而得來,這些人不應該得到尊重和認同
在此本人在次聲明
本人無任何想上位或成為所謂名人或眼紅他人裝備的想法,如果硬要說我眼紅的話,本人可以說,我那些金卡足夠我做一套沛塔裝
如果還有人認為我有這想法我也不多作解釋
在此本人想到一個維護港人利益的方法
賣點的人不要再賣給大陸人,不要因為他們價錢高而賣,他們的錢都是外掛刷出來的
如果賣給他們即是間接傷害遊戲,更加另他們不停地使用外掛
亦都盡量減少同大陸玩家的交易
再一次請大家記住,外掛是不能原諒的
請大家小心以下這公會
城管大隊,此公會使用外掛人數沒法想像,還有幾個所謂名人開的外掛公會
請大家不要再做一個不問世事的玩家,敢怒不敢言只會另這遊戲更加敗壞
我本人在艾爾之光已做好了自己應該做的本份,試問大家有做好你們的本份嗎???
艾爾之光不是某人的,某公會的,請大家一齊去守護我們的遊戲

本人亦會得閒無事做就開喇叭罵他們,我希望有朝一日能罵醒那些豬狗不如的人類

已有 11 人評分Good 收起 理由
天氣小姐 + 3 你的文章對我很有用。謝謝!
delaynomore111 + 3 你說的內容我非常同意
獄犬 + 3 你的文章對我很有用。謝謝!
gogo852c + 3 你的文章對我很有用。謝謝!
三條木 + 3 你說的內容我非常同意
千雪小夜 + 3 你說的內容我非常同意
枕頭仔 + 3 你說的內容我非常同意
金小姐 + 3 你說的內容我非常同意
xyz^3 + 3 你說的內容我非常同意
星夜戀 + 3 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 33   查看全部評分

我都經歷過一d比外掛搞死ga game,我都唔想隻game死,因為我覺得艾光係好特別ga game,雖然好多人都覺得係低b game
但算數啦,d人都著重眼前利益,價值觀都扭曲左,呢隻game死左我都廢事再玩online,玩左6年online咩都夠,見到隻game咁,等汁

唔知咩事?人路過…
琴日有條友特登走黎同我講
串完你比成個ET讚…
((哇佢好撚威囉:o)
有外掛GM唔理係現實
亦帶出一個好重要ge信息:
冇錢冇武冇地位冇朋友冇人幫冇正義公理
冇錢人不能在艾光捱出出頭天!
諷刺是不

已有 2 人評分Good 收起 理由
~*健*~ + 1 呢句係岩架, 冇錢冇武冇地位冇朋友冇人幫冇 ...
利雲天界 + 1 冇錢冇武冇地位冇朋友冇人幫冇正義公理

總評分:  Good + 2   查看全部評分

其實短時間內弄到救世主才扯
一個月內弄到一把沛困還算正常(事實上的確有可能)
經過計算, 一把救世主至少花上三個月

至於為何要買卡換武器
我相信是一種投資, 人人都想擁有一把強勁的永久武
但重點是貨源來歷不明, 沒有人能證實卡組是否從正常途徑取得
人人都可說自己得來的卡組是100%人手打造, 哪應該相信誰?
我不否定淘寶真的有人賣正常途徑換取的卡組, 只是我們都有淘寶=外掛散貨集中營的觀感而已
買不是問題, 最重要是自己清楚知道哪些是「正貨」

其他不談
有機會交流一下時挑吧, 一直久仰大名
←game id: 巡音流姬

十分同意你講既內容
如果大陸同胞係為玩而玩艾光既.我相信香港玩家無任歡迎
但係如果係因為要用外掛黎搵錢既.我相信你地得到既聲音只有大陸哩等等既負面野
玩只望官方盡早封鎖國內ip

其實見到D人咁樣賣時空裝..睇到既人都估到佢地既"途徑"...
每次同FD完成時挑..望一望個榜..前面十幾名全部外掛...
想要個時挑稱一陣都冇..個心都灰埋...完成時挑..全SER見到..
D人9成覺得你係外掛..冇人會真正行去個排名到關心我地係咪手動嬴..
真係心灰意冷...不過世事就係咁..GM都唔理..我地唔賣..大把人賣...
現實就係咁..自食奇力...都不及搵"快錢"果D人搵得多...係咪..?
龍也..睇開D啦..果d所謂"支持者"..有幾個係真心,,有係個唔係睇錢同裝份上..
公道自在人心..不法既錢..自然有其他渠道令佢地還..因果報應...的確存在..
今日佢地賺既..遲早嘔番凸..所以,,何必為佢地煩躁..做好自己就ok..
BrEvE上~

字海 @@ 分一分段好d啵...睇到有d頭暈

排行榜上面完成哂整埸只係用左5分幾鐘一睇就知係咩料, 我試過寄信去官方, 佢都係無理, 算吧啦

黑曈 舞刃 簽一簽到

玩過星曲WEB

字海-.-d字太細 睇到有小小眼花...
睇完你講既野 非常同意
但我公會入面都有d係大陸玩家
所以對於封ip我有所保留
時空裝對本人ed平民黎講係...有d難度
雖然自己能力不足
但我都一步一步咁慢慢整緊
所以對於買外掛裝既人
係比較鄙視既感覺
我認我係眼紅
但最小我唔會用外掛去得到
用外掛拎到根本無意思
排行上面個d
單刷/團刷5分
一睇都知咩事啦
寄信比官方 回信話等消息
其實艾爾係一隻唔錯既game
09年12月尾開始到e家都年幾
除左夢歷我唯一一隻挽多過一年既game
所以我覺得e隻game係唔錯 唔想佢咁快挽完
希望d外掛盡早醒覺
還返一個正常遊戲既艾爾比我地

我最多只可以係到出聲~_~叫啦吧ed有錢玩意挽唔起
櫻夜戀 留字~

久違了的字海感覺真好

無可否認外掛係冇可能阻止到
都無可否認GM賺夠就縮沙
封ip是不可能
原因港橘唔會斷自己財路

而家港els做得既野基本上都係冇,但樓主尼個心我諗應該都好多人明白

冇see

有謂不可一不可再
不過說某某是用外掛前還請比出證據來
反正大家打機求開心無謂傷和氣

原帖由 銘b﹏仔仔 於 11-4-6 10:55 AM 發表
其實見到D人咁樣賣時空裝..睇到既人都估到佢地既"途徑"...
每次同FD完成時挑..望一望個榜..前面十幾名全部外掛...
想要個時挑稱一陣都冇..個心都灰埋...完成時挑..全SER見到..
D人9成覺得你係外掛..冇人會真正行去 ...

其實e家用掛既人相信大部分係港人/澳門人,榜度5分幾鐘,個名正常
之前幾秒果d真係已經被封晒@@?/或艾光用左一個防外掛程式?我只知道e家冇往管,可見之前外掛橫行,相信都係無往管
有冇留意板度d晶少左?係因為外掛緩和左?我諗唔係而係有左一個更加之勁既外快
睇下果個x露,就知道有疑點
放ed 200$=16e,仲要高價收埋gsah點,試問一個人有咩可能同時應付2樣甘龐大既支出,有晒果d x飾同無器<~好易刷?
仲要係,我就未見過佢放金
個大名未出過係大頻,可能用其他小號挫冰<-可能我冇留意啦
對佢為何有甘多ed量,以及裝備等等有少少興趣

原帖由 傲笑紅塵 於 11-4-6 01:30 PM 發表
有謂不可一不可再
不過說某某是用外掛前還請比出證據來
反正大家打機求開心無謂傷和氣

佢地唔係某外掛玩家,公開承認,,
只少佢地冇咁笨用本尊@@

事實原本就唔需要證據,,,證據只係用支持一d唔肯定ge事情

就係因為有佢地先搞到唔係太開心
我識佢老鼠 何來講和氣?

艾爾之光系我玩得最耐GE GAME,我玩到今時今日都系覺得好好玩,我討厭外掛,但我不討厭大陸同胞,我只希望跟我做朋友的大陸同胞無一個系外掛,靚裝靚武系人都枇[3要,但,系咪真系得1個方法呢?遊戲最主要GE系玩得開心1,就算冇裝冇武又,識要一班朋友可以開開心心談天說地,我岩岩玩艾爾之光果陣,咪又系單獨1個小女孩乜叫王寶都唔知,但我識的朋友越來越多,有些前輩甚至將一些好好用的武/裝,借/送給我用,,一樣是開心的,雖然的確用了些HKD來玩,但我很少買過外掛物品,可能有都冇發覺,我真系好憎果D不知所謂GE外掛賤精                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       夕瑤字!

道理本身就很簡單
外掛本身就是一個侵犯別人利益的東西。
但什麼是對錯?不同的觀點有不同想法,就好像有人覺得可以買平價貨品的道理一樣。

為何部分香港人會討厭內地人?(我不討厭。)係因為一部份人用外掛,
令到一些單純想玩港服的內地人也變成了眾矢之的。

人的素質很簡單,過得了別人就過得了自己。
影響不了別人你做什麼也不是問題。

嘗試用外掛去進行非法利益的勾當本來就是令人髮指的行徑,不要總是找藉口把問題合理化

把一個遊戲搞爛極容易,但要維持它的穩定卻很難。
就因為有這些人的存在,從社會的角度來說,用外掛的人已經是犯罪了(那些所謂的昆狗也是!!)

還是那一句
內地人不討厭,但那些用外掛的內地人請自重,你們是把中國人的臉給掉了。
別以為從中取利是賞心樂事,這就是為何一部分香港人置今也對內地人嗤之以鼻的原因。

你們也把那些努力做好「中國人」本份的內地同胞也拖累了。

外掛~~? GO HELL~

十週年勳章(賀詞)

冇外掛嘅艾光真好(發夢-v-"

不過又唔係冇可能
若果香港玩家手攜手
    大陸玩家自律d
都有可能出現一絲處光(望

P.S.  久違了的字海-w-"

原帖由 devil886 於 11-4-6 02:31 PM 發表
道理本身就很簡單
外掛本身就是一個侵犯別人利益的東西。
但什麼是對錯?不同的觀點有不同想法,就好像有人覺得可以買平價貨品的道理一樣。

為何部分香港人會討厭內地人?(我不討厭。)係因為一部份人用外掛,
令 ...

中國大陸...即係內地人...普遍教育程度甚至公民教育水平都好低...

最近例子之一...急性盲搶鹽...

字海@.@不過都睇完
好似打錯左一個字,
係箇中唔係個中
好似錯左,不過唔緊要啦
我都明你想講乜
你想講外掛把這個game變到好混亂
我岩5岩?

對於字海的事本人先說聲抱歉,因為太少使用,不太懂發文的操作
另外我知道呢2日帶俾大家很多不必要的困擾,請見諒
我亦知道有玩家會認為本人無任何證據下就做出此事是不太合理
不過有時候證據可偽造,沒有證據也不代表是假的,
哪些好哪些壞,有時候用眼睛就可以看得出來
對於早前流浪詩人信譽問題,其實本人在開炮前看過橘子法規才會質問他
                 以下
利用非法程式影響遊戲正常進行,不可意圖植入致使遊戲中玩家受到非自然或非刻意受惠之錯誤程式(BUG),接收異常遊戲金錢或物品,包括(BUG)圖利之物品
請問流浪詩人還可以說自己記錄良好,信譽第一嗎???
請大家宣揚開去,讓更多玩家知道外掛的破壞性,大家一齊盡一點綿力
雖然能做到的只有這樣,效果也不會很明顯,但總比什麼都不做來的要好

原帖由 利雲天界 於 11-4-6 10:28 AM 發表
其實短時間內弄到救世主才扯
一個月內弄到一把沛困還算正常(事實上的確有可能)
經過計算, 一把救世主至少花上三個月

至於為何要買卡換武器
我相信是一種投資, 人人都想擁有一把強勁的永久武
但重點是貨源來歷 ...

首先很多謝你能說出自己的想法,我也認真的看過,認為你說的很正確
大名就不敢當了,我相信港服技術比我好的副本好手大有人在,只是本人在這文章引用說法才會提出自己打時空的事
本人也看過你們團刷16分的圖片,實在對你們的技術很佩服
有機會的話也很希望跟你們et打一場時挑,如有不足請見諒!!!!!
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-27 12:04 PM , Processed in 0.053450 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存