2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 狩神伝 Soul Captor 《狩神伝》資料及心得區 [活動]武士高攻心得 我要囉第一!!!!
go

[活動]武士高攻心得 我要囉第一!!!! [複製鏈接]

由於暫時開放既近攻職業得武士,所以我簡左佢

開始做任送裝比你果時,有得比你簡雙手劍 同單劍
我簡左雙手劍,雙手劍係冇得裝盾,而且任務係冇送盾比你
用精鍊石上到+3可以,會發綠光,記住+4以上就會爆

重點:
影響各式除左技能  裝備之外  最重要就係 神通,神通格一開始任務會送一個比你,又會教你做
但一開始只會+15(我選了力量,高攻d個人)

但一裝上去你就注定玩完,因為除唔番落黎,之去正常會有3個神通格
我就建議係打27副本果時裝,27副本你會吸到精英元神  用精英元神整就至少加30力量
而且用上任務送2個可以+30%鍊勁d既符
正常會鍊到+60力量,有3個格 你成功鍊就己經120力量  你好彩有180力量 唔係既都有150力量  
所以武士初頭既攻擊都係靠依到,武器加既力量唔多,而且如無意外都好難打到劍  所以記緊要晒力量

補充:27副本打一般一場大約有30-40個精英元神 而鍊一個需耍100個精英元神  設勿用一般元神

另外裝備方面, 20lv副本我就打左一次,基本上一般難度係唔會出勁裝,困難就會打好耐,仲要同人場,所以勸大家唔好晒時間
30lv就可以自制裝備,係首都接任佢會教你做,我建議可以做好少少  用罕見以上做,因為綠裝以上先可以精鍊
另外係秦皇0都有防具制作圖買,依家我就會做單手劍,因為開寶箱好易有30同40等既盾制作圖,而且game既怪攻擊開始高
另外技能上亦有2招盾技,大約上係咁,裝備上我唔建議沖+4以上,因為佢既能力值唔會多好多,相比神通差好遠

技能方便常用都係123技,都唔需耍多講  反而要提番大家加攻同加防依2招
加攻我建議唔好用,因為加攻唔多,但係就扣防,係有副作用,相反加防就冇副作用,加上用盾關係 會好打d
特別係打狼同玉洞時會有好大差別,而被動技當然係加力量加物攻方面,有人會加爆擊 但我唔建議
因為效果唔明顯

最後補充少少,精鍊石用係邊好?我會建議用係魂多方面,站時封測任務送既魂玉係修唔到耐久
快d去商店買,1銀1個  而我就咁沖左上去+6 咩附助品都冇用,魂玉成本低  裝備成本高好多
而且魂玉係唔需要更換,值得投資,+6係100%吸到一般元神

另外一般元神可以轉化食物,比隻寵食 黎升技 唔錯的

希望有人會賞識我啦 謝謝
已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
white_silver + 20 活動參與
﹏楓靖ξ影月 + 1 支持你!下次繼續^_^

總評分:  威望 + 20  Good + 1   查看全部評分

原來元神可以加力A_A 宜家先知
D 資料對我玩武士都幾有用 THX~

Alta活動勳章

雖然支持你寫心得,
但一邊話武士好屎一邊又話要第一,
咁即係點= =??

原帖由 ﹏楓靖ξ影月 於 11-5-16 12:15 PM 發表
雖然支持你寫心得,
但一邊話武士好屎一邊又話要第一,
咁即係點= =??

武士係屎 但係都可以做第一架麻  冇沖特   多謝你發表意見

good 分析得好好

吾錯

加攻我建議唔好用,因為加攻唔多,但係就扣防,係有副作用,相反加防就冇副作用,加上用盾關係 會好打d
特別係打狼同玉洞時會有好大差別,而被動技當然係加力量加物攻方面,有人會加爆擊 但我唔建議
因為效果唔明顯
打副輸出的時候  請不要用防姿  有加仇恨會同坦搶怪

講多無用 +12 再加9粒 120力量神通就高攻

唔錯..
可以叫埋d人如玩點就玩神通先
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 11:59 AM , Processed in 0.032660 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存