2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 番學D關係真係好煩..有D人仲好鬼賤..
go

[討論] 番學D關係真係好煩..有D人仲好鬼賤.. [複製鏈接]

先講背景..我讀緊個間中學係男校..分中英文班的..AB中..CD英 E精英班

F1個年..我就同呢個人(叫G)入左B班..下學期個陣開始熟...之後佢就差唔多日日夜晚都打黎傾電話..

次次都係佢G打黎..有時無咩野講..我就話一陣打比佢..但唔夠5分鐘又打比我..

咁我都唔知有咩好傾..次次都係G就狂問我電腦/GAME問題..我電腦又唔係勁..乜都問我..次次都可以講到成粒鐘..咁樣都無咩問題...去到

F.2先覺得佢地好q煩

F.2 G入左C班...咁佢就識左幾個朋友啦..1個係好瘦但係勁大力的人,,佢叫做魚啦....1個勁鐘意巴士..佢從來唔搭地鐵..只係搭巴士同小

巴...叫佢巴士男啦...

去到F.2..情況同F.1一樣啦..G又係晚晚打去我屋企問問題 ..F.2係多可以出去食lunch...個陣時F.2 G就日日同我2條友出去食

飯啦..到左差唔多下學期..魚就痴埋黎同我同G去食lunch..個陣識得魚耐先知佢係一個好串既人(平時佢都係膠膠地,講野係好矛盾..有時仲

串我係中文班..講D發音錯晒既英文..我話佢讀錯又話"你收啦")...個時佢地2個都鐘意去到勁遠食lunch..咁G又拉埋我去..咁我未姑且跟埋

去..有一次佢地真係趕唔切..就跟埋我一齊搭的士番學校..咁都係學校附近個幾條路...我就記得條路係可以去到學校門口..但係條魚就

話"你咪嘈啦..我搭的士多過你搭巴士"(心諗你乜野新鮮蘿蔔皮,搭得多關我q事咩,依家係要準時番學校呀)我又廢事同佢講..之後佢點左條

好遠既路..係要過2條馬路之後過多條勁長既天橋先到學校...之後就要跑番學校啦..咁我就跑得最慢...條魚又串我行得慢G..我同佢講"G同

魚兩個都係"习习"毛球隊..練開氣...跑得快過我有咩咁出奇"之後佢又話你收啦..

講番G...係F.2呢年..IS呢科每個DAY3都有個quiz..而我IS又OK....咁我個班就比c班早4堂上..次次我一quiz完..去到小息...g就

會沖埋黎問我d答案..我都知有D唔係幾公平..但有次試過唔同佢講..佢就同佢個班D人黎唱衰我..講我個花名比人知(很小學雞吧..當你知道

個花名就知道佢係咁唱我有幾難堪...)除左呢樣..仲有D quiz係我早過佢地測既g都會黎問我..唔答又唱...(唉~~)

F.2大約都係咁..跳到f.3...

F.3了..我既排名入到英文班有突...就係個EAU差5分..入唔到..F.3巴士男又痴過來一齊lunch..巴士男係上學期都無咩點串我...只係同G同

我傾下計...但係G去到f.3都串我入唔到英文班...有時佢地仲係咁係我面前講我是非...作為1個男人..無理由再忍受架..咁我未同第個fd兩支

弓食飯..呢個fd就叫佢肥仔啦..咁肥仔都幾好人..雖然佢係英文班但都唔會串我中文班..仲有鐘意搞gag..好過癮..f.3都未試過咁開心咁同

人傾計..但係晚上..個g仲係咁電話轟炸我..但係佢打黎只會話"你做緊咩?,,,哦,,(扮笑)...(自言自語).."有時佢打黎成粒鐘..但dead air左

45分鐘..我都唔知佢打黎做乜..但佢仲係要日日打黎...

係學校..肥仔有個fd又痴埋黎去吃lunch..呢個人又係成日串我中文班...仲煩過g同魚個班仆街..咁我又同番g,魚同埋巴士男食飯..佢地都無

咩點煩我..仲fd左..但依家最煩個個變左g..點煩?都係我唔教佢..佢就串我個d..到左近排..我地通識科有個做好耐既功課..計成最後exam

既40%..咁我就開自助式既Frozen yogurt...我一同G講過之後,,佢地組就跟我用呢間鋪做功課...咁我個組就早小小交啦..廢事比個呀

SIR扣分..個時就覺得終於仲完份野..唔洗再諗得咁辛苦..過左2日後..G就問左我拎我通識最後個個FILE黎睇..咁我以為佢都交左..未比佢

睇囉..點知原來C班佢地仲有幾日先要交通識份野....到左比佢睇既後幾日..佢地終於成份野整左出黎..我一拎黎睇..乜Q都抄晒我..有一頁

仲係一鳩樣...咁我未去我鬧G..做乜COPY我D野落你份野到..佢居然仲大條道理咁話.."我鬼有抄你呀,,我自己做架,,",,真係賤到仆街..我同

呀SIR講..個通識個呀SIR又話"無人叫你比佢睇架啵..你諗你呀"..真係好撚賤格囉...抄左我野仲要話自己無錯...到左依家佢仲係咁唱我話

我屈佢抄我..

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

放低一蚊慢慢睇

原帖由 CT167 於 11-5-27 10:42 PM 發表
放低一蚊慢慢睇

我個一蚊呢

天主教新民
聖芳濟
華仁
彩虹村天主教英中
龍翔官立
天主教伍華
香港鄧鏡波
皇仁
香港華仁
荃灣聖芳濟
余振強紀念第二中學
拔萃
慈幼
喇沙
聖若瑟
英皇
聖類斯
聖保羅

咁鬼長...録音好過啦

賤人通街係0 0

咁鬼長......

仲有的...要唔要...F.1-F.3既事..
已經係好短好短...只係講左個年入面最深刻既事,,

唔該你~如果想講心事~希望可以省略又簡單易明
咁長 叫人點睇!
仲有文句要有書寫法 清楚明白!
你咁講 我就算睇完1 d都唔明= = 好亂

原帖由 漢堡神偷 於 11-5-27 11:04 PM 發表
唔該你~如果想講心事~希望可以省略又簡單易明
咁長 叫人點睇!
仲有文句要有書寫法 清楚明白!
你咁講 我就算睇完1 d都唔明= = 好亂

重點有2個..
1.真係唔明D人點諗..一開始就串你..轉個頭就同你好FD...
2.有份佔分重既功課..我就係最後個日交左..而我又唔知第2班可以遲D交...係幾日後G就問我拎份功課黎睇..佢睇完又抄左大部份..我話佢抄佢又唔認..同呀SIR講又唔理..所以覺得好撚賤..

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ×葉仔× 於 11-5-27 10:41 PM 發表
有時佢打黎成粒鐘..但dead air左45分鐘

.......................

十週年勳章(賀詞)

睇睇下,又覺得幾好睇

坊間認為人的生活與樣子成正比,不過坊間對"樣子"有另一個層次的定義,

普遍認為樣子離不開"型","英"."帥"三種,但對其解釋不詳。而坊間則定義"樣子",

是涉及自身所散發之"氣質","氣勢",網絡稱之為"霸氣"。以樓主的經歷,說穿了便是缺乏"霸氣"

有人會問"如何才能擁有霸氣"很可惜答案是"無"皆因霸氣由先天形成,而且與身高,體型沒有太

大關係。主要可以由言語,行動觀察與感受得到。

所以老夫只能奉勸樓主一句,認名啦

笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 ×葉仔× 於 11-5-27 11:15 PM 發表

重點有2個..
1.真係唔明D人點諗..一開始就串你..轉個頭就同你好FD...
2.有份佔分重既功課..我就係最後個日交左..而我又唔知第2班可以遲D交...係幾日後G就問我拎份功課黎睇..佢睇完又抄左大部份..我話佢抄佢又唔認 ...

me too

有人既地方,,就自然有事非...

原帖由 258745 於 11-5-27 11:28 PM 發表
坊間認為人的生活與樣子成正比,不過坊間對"樣子"有另一個層次的定義,

普遍認為樣子離不開"型","英"."帥"三種,但對其解釋不詳。而坊間則定義"樣子",

是涉及自身所散發之"氣質","氣勢",網絡稱之為"霸氣"。以樓 ...

人地話我似關菊英..
有霸氣吧

十週年勳章(賀詞)

男校是否悲哀
男校應該很熱血
男人之間的友情就是如此

我日日同3個人去食中午 日日都行好遠....因為戈邊少d人
平時都係互相串下又講下人是非咁...
ed野有時唔洗睇得咁重....

原帖由 chiio(次) 於 11-5-27 11:41 PM 發表
我日日同3個人去食中午 日日都行好遠....因為戈邊少d人
平時都係互相串下又講下人是非咁...
ed野有時唔洗睇得咁重....

當人地講到你好似成埋泥咁...連普通既英文都唔識..
你想打佢又唔夠打...真係會感到好無助...

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB 笑傲無雙 忍影世界

唔爭在講埋個花名出黎啦
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-26 10:39 AM , Processed in 0.035092 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存