2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 FlyFF翼之online 翼之狂想曲,細說翼番身之可能性
go

翼之狂想曲,細說翼番身之可能性 [複製鏈接]

翼(飛飛),也算是線上遊戲初期的突破性作品,為何這對漂亮的翼會折下來呢?

相信大家玩過翼也會覺得遊戲不差的,翼封測初期,無論台版同港版,新手村內外滿都是打怪的人,

大家為搶怪而發生罵戰,相信也不會少,其實折翼的原因很簡單,不知大家會唔會認同我這種說法,

我認為最大原因,出於點數商品同埋遊戲流動性身上,最近原廠比台灣同香港既版本,都不段推出

d全身點數商品,強化物品,其實呢d遊戲根本通通唔需要,雖然我沒有經歷過利迪娜時代的飛飛

但我都聽聞不少人在這個時代瘋狂過,一隻令人曾經瘋狂既遊戲,根本完全未至於淪落到今日這個地步,

防爆卷,召喚獸,喚醒,採集<---收費時代不會出現的產物,其實我們只需要一隻簡單的遊戲

這些影響遊戲平衡的商城道具係其中一個令翼淪落的原因,其實遊戲當中,創造一個公平既世界其

實好重要(可借沒有免費遊戲做到)召喚獸同喚醒,採集的確會多左個賺錢機會,但係人流必定會

減少,原廠計漏左既野就係唔係人人都會接受到個個身上必定會有港幣同台幣打造的新衣,這件國王

的新衣,加上呢隻係MMORPG,只要新手接不到中手階段,中手接不到老手階段,中間其中一段消失左,

其餘階段人流也一定相對減少,只懂不推出點數商品,強化物品同埋能夠令他賺錢既新功能,如果取消

曬召喚獸,喚醒,採集呢幾樣功能,再開一個新伺服器,打著真免費的旗號,再將防爆卷設成有機會打

怪掉出,讓官方能夠操縱怪物掉寶率,物價大幅上升時增加掉寶率,減少因經濟問題而退出翼既人!

還有官方應該協助公會打公會戰!

到宜家,你地會明白點解我題目叫狂想曲嗎??

如果風能飛,請拿著夢想之鑰,再次讓夢想起飛,飛向搖滾天空,令夢想成真 飛向未來,只期待著天使降臨,想享受夢幻體驗

似乎是不設實際,我們應該奏起戰神之歌,在火焰戰場的阿雷娜之戰取得勝利,併勇往直前直至能夠做到君臨天下,神聖領域

已經在面前出現,我們應該在浪漫滿屋,觀看著飛天彩虹渡過餘生,還是再次進入神聖領域,再創一番神蹟呢?

原帖由 kts20041075 於 2009-5-13 11:47 AM 發表
翼(飛飛),也算是線上遊戲初期的突破性作品,為何這對漂亮的翼會折下來呢?

相信大家玩過翼也會覺得遊戲不差的,翼封測初期,無論台版同港版,新手村內外滿都是打怪的人,

大家為搶怪而發生罵戰,相信也不會 ...

haha你既主意我覺得ok
但係相對黎講.....代理食XD?

原帖由 小小蒼隼 於 2009-5-13 12:05 PM 發表

haha你既主意我覺得ok
但係相對黎講.....代理食XD?

無人玩,代理一樣食XD,如果吸引到人玩,自然會叫埋d朋友一齊玩,人生人,條數未必比宜家差既

狂想曲姐.....

官方肯咁樣做既機會率係 0.00000000000000000001%

都係吹水貼黎姐,見到最近個版都無咩人討論,咪發表下自己d偉論

十週年勳章(賀詞)

我實在估唔到1年都捱唔到就搞成甘..真係好快..
原因有好多...未必因為商品多..一言難盡
有d game都好厄錢但一樣有人受落...

原帖由 kts20041075 於 2009-5-13 02:01 PM 發表

無人玩,代理一樣食XD,如果吸引到人玩,自然會叫埋d朋友一齊玩,人生人,條數未必比宜家差既

狂想曲姐.....

XD<---係一個符號黎架^^"我怕誤會左,所以補講番先

原帖由 尚慧-檸檬茶 於 2009-5-13 03:40 PM 發表
我實在估唔到1年都捱唔到就搞成甘..真係好快..
原因有好多...未必因為商品多..一言難盡
有d game都好厄錢但一樣有人受落...

haha 尼句岩,我都係因為玩家現時有一隻以某一個年代做故事背景的回合制遊戲
因為佢昆錢程度比尼隻game更強,一個月用既錢夠我在尼隻game用3個月,所以先決定放棄回來翼

十週年勳章(賀詞)

原帖由 小小蒼隼 於 2009-5-13 03:56 PM 發表

XD

你指邊1隻game呢

原帖由 小小蒼隼 於 2009-5-13 03:56 PM 發表

XD

吞食定王者

翼其實到中層期果陣無力感好大,好難吸引到一定升上去,中層姐係60lv咁上下~

翼最吸引我既地方就係遊戲d音樂!!

十週年勳章(賀詞)

原帖由 kts20041075 於 2009-5-13 04:05 PM 發表

吞食定王者

翼其實到中層期果陣無力感好大,好難吸引到一定升上去,中層姐係60lv咁上下~

翼最吸引我既地方就係遊戲d音樂!!

我反而覺得悶...因為來來去去得幾種..
應該base on 唔場境有唔同音樂~~

樓主你玩到幾lv? 我反而唔係60lv左右無左動力...
而係捱緊3轉果時, 因為覺得3轉左都不外如是, 等死..

原帖由 尚慧-檸檬茶 於 2009-5-13 04:27 PM 發表

我反而覺得悶...因為來來去去得幾種..
應該base on 唔場境有唔同音樂~~

樓主你玩到幾lv? 我反而唔係60lv左右無左動力...
而係捱緊3轉果時, 因為覺得3轉左都不外如是, 等死..

初頭果d到幾好聽,有種令人舒服既魔力

最欣賞
BgmTo1Flaris
BgmTh1General
BgmFi4Darkon2
BgmFi1Flaris
BgmBa3Saintmorning
BgmDu1Mystery
BgmBaGeneral
BgmBa4Darkon
BgmTh6Flying
BgmNPCMild

十週年勳章(賀詞)

原帖由 kts20041075 於 2009-5-13 09:07 PM 發表

初頭果d到幾好聽,有種令人舒服既魔力

最欣賞
BgmTo1Flaris
BgmTh1General
BgmFi4Darkon2
BgmFi1Flaris
BgmBa3Saintmorning
BgmDu1Mystery
BgmBaGeneral
BgmBa4Darkon
BgmTh6Flying
BgmNPCMild

...

完全無研究過=.="
反而成日關左聲聽歌~~

原帖由 尚慧-檸檬茶 於 2009-5-14 08:59 AM 發表

完全無研究過=.="
反而成日關左聲聽歌~~

me2
基本上我玩咩game都會關左背景音樂

十週年勳章(賀詞)

原帖由 sonfan 於 2009-5-14 09:53 AM 發表

me2
基本上我玩咩game都會關左背景音樂

因為重重覆覆 重覆 又 重覆 甘聽會好煩

所有倫點都同意 真他媽的多點商 有錢人的遊戲 現在無人玩少人買點 放心啦 點價有排漲
代理就只會一直出平野或者是過去火爆的東西一直推消 唉......

早就對呢個遊戲心淡,成q日靜系識賺錢,遊戲無公平可言架啦~

比你勁左又點?遊戲無幾個人 勁來有咩意思?PVP場長期0人 就連晚上的黃金時間都可以無人 水靜河非
公頻5分鍾才一句說話
哈哈 真是靜到........

呢個韓國開發商太會做生意了

十週年勳章(賀詞)

原帖由 c16316 於 2009-5-15 11:09 PM 發表
比你勁左又點?遊戲無幾個人 勁來有咩意思?PVP場長期0人 就連晚上的黃金時間都可以無人 水靜河非
公頻5分鍾才一句說話
哈哈 真是靜到........

呢個韓國開發商太會做生意了

所以~ 唔好投入甘多..隨便玩下囉@@

笑傲無雙

我要積分sorry

都好難番身..隻game好少人/太少機會比人打交(組織戰無人報,pvp場成日都無人)
同埋好多玩家無黎體育精神..輸左又賣ac唔玩,集體退組織
大家無左力爭上游果種升lv動力...慢慢就變成咁..

如果韓國有心改過,代理商包裝成新遊戲推出,番身都無咩問題
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 01:44 PM , Processed in 0.044046 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存