2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 彩虹汽泡Online 《彩虹汽泡》心得區 投身地獄-- 黑暗魔劍師
go

投身地獄-- 黑暗魔劍師 [複製鏈接]

黑暗系

黑暗系可分為3種分支 XD (我自己分_)

1. 淨系識重力既kai子   
   重力法師 >__< 強到喊
特點:打怪廢到喊lo
       用重力法術為主力輸出,唔點暗劍系技能
優點: 可以話無咁制= =
       團練好.打怪唔會打空氣,唔受怪物企位限制
缺點:對王完全無力....重力技能又爆貴 ,淨系識放重力...bombbomb聲.聽到都煩啦!!
       單體輸出較無力....重力技能偏貴   價格參考: 封封測, 2000-3500可因
配招「建議」: 5好點啦...反正都系咁廢

冷酷(5) → 血印(5) → 重力術(5) → 重力倍增(5) → 黑暗符文(5)/暗劍(5)(補點數用,可用其他技替代) → 暗影體驗(5) → 重力黑洞(5) →暗影纏繞(5)(可圈可點,如純攻擊暗師可不點) → 黑暗刻印(5) → 空間爆裂術(5) ( 另外 吸血術(5) → 鮮血魔力(5) → 血之渴望(5)  可圈可點,可另選配信仰自補 ^^)
武器: 攞住舊C....隨時隊友叫你食都可以食 ^^
        杖為主, 如配以信仰補血技可用環(+輔攻,魔攻)

2. 系咁用暗劍慢慢清怪既kai子= =
   暗劍師  輸出高
特點: 系咁用黑劍...人地打完n年佢都未打完
      以黑劍為主力輸出,打王有一定威力
優點:諗到再話你知
       暗影蝕魂價格低  價格參考: 封封測,我300可因買到  , 打王輸出高
缺點: 團練果陣淨系識狂放黑劍= =成個kai子咁....
       團練時用重力系技能威力較差-m-'' , 暗劍後期都會睇智慧 - - 5知點力定智好
配招「建議」: 又系5駛點...

冷酷(5) → 血印(5) → 闍影劍(5) → (重力術(1) → 重力倍增(4)補點數用,可用其他技替代) → 暗影體驗(5) → 暗影蝕魂(5) →暗影纏繞(5)(可圈可點,如純攻擊暗師可不點) → 黑暗刻印(5) → 暗影鬼魅(5) ( 另外 吸血術(5) → 鮮血魔力(5) → 血之渴望(5)  可圈可點,可另選配信仰自補 ^^)
武器: 同上- -攞c
       劍/刀為主, 如配以信仰補血技可用槌(+物攻,輔攻)

3.雙修既87仔 xdxd
  黑暗魔劍師 (我自己 Y^Y)
特點: 雙修 !? 87 ga...又修魔法又修劍= =腦殘
      單體和多體輸出都OK ,團練打王一樣得!
優點: 幫隊友做血盾
       輸出能力足夠,能應付打王+團練
缺點: 又系大把- - 5想講...
       武器威力被分散 (裝拳刃)
配招實錄: 又5駛點啦~ 廢事煩
            冷酷(5) → 血印(5) → 闍影劍(5) → 重力術(5) → 重力倍增(5) → [暗影體驗(5) → 暗影蝕魂(5) →暗影纏繞(5) → 重力黑洞(5) ](想學)

睇到e度...如果大家未反白可以反白睇番 上面先~ 再睇下面ge圖~~~~

武器:

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

黑暗系的哀怨就系扣血特快...好容易死 >__________<
要帶特多血補....( 放技要用,比怪打要用,寵又要用 )

本人包包l

______________________________________________________________________________________________________________________________________

本人較鐘情暗劍(威力太猛)  以下為寵物:

(打王放綠麻 放防技頂怪, 團練用火狼幫秒)

______________________________________________________________________________________________________________________________________

最後附上幾張小弟系ccb最後一日影ge打怪相 (今日)

乖火狼仔

重力術

重力倍增

重點來啦!!!

闍影劍出場 拍拍拍~

大家以為打得670咁少...? nonono... 暗影蝕魂有3刀, 家陣只系第一刀 XDXD
所以威力大約系 670 x 3  = 2010 左右...

打王時如果有暗師放左暗影纏繞 + 旅人既穿甲 , 威力更激增3-3.5倍~

_________________________________________________________________________________________

邊個秒左王... 戰士 !?  Nonono.... 旅人!? Nonono.... 一定系毀滅 !! Nonono...

系  黑暗魔劍師!!

附帶一提....普攻都打到百幾....5錯ga~

_________________________________________________________________________________________

第一次打 >__< 勿插.... (其實戰士/毀滅/旅人秒王都好勁 =3= _)

已有 1 人評分威望 收起 理由
ngai + 15

總評分:  威望 + 15   查看全部評分

真係唔知比咩反應你!!
苦笑一個吧=]!!

35lv打隻9lv既木屎=]
好野!!冇600幾真係食屎-3-
已有 1 人評分Good 收起 理由
可靈兒 + 1 真係鬧得好好!!

總評分:  Good + 1   查看全部評分

向死亡的盡頭前進

GD=/=睇到反白先知你講反話-0-

樓主...除左比呢個>= =比你,,唔知比咩你好...= =
你35lv打9lv木屎...出唔到670...你就真系食得屎= =

原帖由 kornfans 於 10-4-2 06:55 PM 發表
樓主...除左比呢個>= =比你,,唔知比咩你好...= =
你35lv打9lv木屎...出唔到670...你就真系食得屎= =

耶...用人果句既-3-!!!
比左版權我咪先??

原帖由 根本英[俊] 於 10-4-2 07:08 PM 發表

耶...用人果句既-3-!!!
比左版權我咪先??

幾錢版權費先=]?

原帖由 kornfans 於 10-4-2 07:09 PM 發表

幾錢版權費先=]?

hk 公測時
請自行密id:矮瓜
支付1000可因!!!
緊記=]!

樓主 咩有紅裝既牛角打既咩 我打咁耐牛魔王都唔見有紅裝出

原帖由 kts20041075 於 10-4-2 07:46 PM 發表
樓主 咩有紅裝既牛角打既咩 我打咁耐牛魔王都唔見有紅裝出

用分子衝出黎!!=]
我都有問過e個問題

好屎下-,-~~~~~~~~

十週年勳章(賀詞)

小弟建議樓主黑洞同暗劍唔好一齊學,因為黑洞主力是智,而暗劍比較偏向睇力(物攻)
如果樓主鐘情暗劍,不防點全力及雙修戰士,話曬隻game其中一個賣點

我只可以講句,你死曬圖

笑傲無雙 玩過星曲WEB

同人pvp出黎效果黎都死左啦-.-唔出效果又打人唔痛

無乜用-.-

玩過星曲WEB

你招重力...2xlv暗c都打得多過你= =

我想問...點加點?

真係唔多建議雙修重力魔劍,後期就絕對建議(45lv打後)
重力睇會 魔劍半智半力
所以 如果一味加力 = 廢
一味加智 = 魔劍無乜用
雙加 = 打怪唔痛
so前期最好都係主修一系列既技好d
樓主個貼唔係話唔好不過比高lv人士睇而已
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-7 10:19 AM , Processed in 0.042693 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存