2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 幻月之歌 ★★★【號外】原來劍士都幾勁$.$,想放棄既唔洗灰心【號 ...
go

★★★【號外】原來劍士都幾勁$.$,想放棄既唔洗灰心【號外】★★★ [複製鏈接]

岩岩開始玩劍士..真係攞你命3000....
無錯..技能CD 0.x秒 基本上係冇cd=.=.  但係攻速既關係..
出技都係唔可以連技咁...  變得有點兒..廢-___________-"...技能攻又唔高
一開始還打算有放棄的感覺

到中期有明顯既改善
本人在頭20lv都是 單手劍+盾  感覺無力-.-..防又唔高得去邊
21改用雙手斧後 威力大幅提升

本人配點全力,感覺上  防還夠支撐@_@... 打怪只要 破防+斬擊+神子 便可以2下秒
清怪速度比法師可能還要高

在此鼓勵劍士們在前期升等先採最雙斧,因為高攻 清怪快
後期技能點出來的時候..轉盾戰都未遲
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
配點方面,在各項屬性方面... 對攻型劍士=_____=..恐怕全力比較好
體 只加血 不加防.. 其他屬性 也只是加抗暴,,暴擊等等   迴避也不明顯
所以最化算都係全力
反正內測都係主要衝lv為主, 如果打算轉盾戰既朋友, 不仿試下2力1體
體只加血,不加防,效果也不算太大,加上本身戰士有技能加血量 血量還算充足
因此還是覺得攻擊力比較重要,正所謂以攻為守
而且防既系數都唔明顯, 我而家雙手斧開防技, 21裝 22lv伯爵都係被打30-40左右 血量有千2
攻高,,技能2下秒  怪都打不到你1,2下  如果配埋暈技 基本上 不損血, 補品用餅乾 28蚊個 抵到爛
照推斷就算加多個盾,, 防也不會有大幅增加  所以前期大家還是集中以攻為主吧
要突顯防高,,起碼要到 選修技,,2個系  選護衛那一邊,, 第3行 加防個d技,,   防先明顯
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

係技能方面, 我打怪主要用 破防+斬擊 就非常足夠, 穿刺重疊修害的實用性恐怕要到 打王時候先表現到出來
係清一d多怪既任,,例如埋伏既時候  施轉個招群技都會有d貢獻, 但係平時打怪都唔會用到 攻太低
狀態技方面,,+攻同+防 2招,,, 攻加得實在太少..單位數字, 相比起防  1級就加 4xx, 實用性大好多
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PVP方面 應該都係盾戰比較有優勢@_@......多左盾擊一招暈技, 加上劍士 本身既衝擊 加埋成3秒
衝擊>破防>盾擊>減速>穿刺,斬擊等等.....
加上有盾,,防高d, 劍士本身設定血量高    pvp比起雙斧 絕對有明顯既優勢

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
專精技方面, 如果想點到終極技,一定要單修是但一邊, 20等後 每2級 1點專精點 可以話非常珍貴@@....
我自己點攻個邊,,先講一下好了 第1行 頭3招技  以斬擊為最高攻擊力, 首選先點斬擊
第2行都冇乜技好用.. 我會將5點 點埋落破防
跟住升 第3行招 2xx%技, 其他2招新既攻技,重擊,以牙還牙
跟住都係一直咁點落去 冇咩特別技巧
----------------------------------------------------------------
如果諗住點護衛個邊, 第一行首選 盾擊+迴避, 之後點加防
再升加血 補血,  之後都係直升..冇咩特別技巧

PS: 實用推介,遊戲好似設定打第一下,隻怪就屬邊個,但係好似都有計傷害比率
      但相信打第一下既成數會高d,所以人多搶怪既時候
      不仿只用技打怪1下, 就去搵第2隻怪, 留待其他人幫你殺第1隻怪
      咁樣效率會高dd,現階段我發覺有唔少義工絕對樂意幫你打怪的

純屬個人內測第一日見意~~~~~  新手出文  如有錯誤 請各位高手幫忙指點

已有 1 人評分威望 收起 理由
ngai + 20 精品文章

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

謝謝分享,一開sever   我都是玩劍,但去到同大家槍怪打時,唔夠人快~~就咁轉玩 法c = = ...........

十週年勳章(賀詞)

前期戰士O係依家咁多人既時候
真係比較難升LV
衝刺CD時間平均係打兩至三隻怪先完
自身加血又唔太突出

但係20LV之後執番件好小小既裝,清怪能力真係差好多
而且唔洗特別谷血平均都有800~1200
最緊要係一定要番去升番D技
清怪媲美法或機既速度

但係因為我隻戰士BUG得太勁...
神子又開唔到...所以頂唔順升過隻法

仲~今晚我爆番上黎PARTY!!!!等我啊LOL

雙手戰的確 出技時間慢 攻擊速度慢
出完一招技要等一下先可以出到下一招
不過如果同神子合作既話 可以2-3下就殺到隻怪@@
同埋有個好處就係多血....
你知有d任係幾隻野圍你 戰士輸出中等 又多血 完全唔怕@@

其實雙斧戰出技..唔慢得過盾戰好多~_~..個人感覺,,但攻高好多

原帖由 仲z 於 10-4-23 09:27 AM 發表
其實雙斧戰出技..唔慢得過盾戰好多~_~..個人感覺,,但攻高好多

同其實job比
係慢好多-3-

十週年勳章(賀詞)

原帖由 仲z 於 10-4-23 09:27 AM 發表

其實差不多...佢盾同斧
個range唔唔太大..比較起其他game
我覺得唔明顯
係防依part先係問題...
一冇裝上到咁上下lv又未有技14~20都幾痛苦lol

十週年勳章(賀詞)

只能說法師都是2招ko怪= =

原帖由 kawah1111 於 10-4-23 10:09 AM 發表

其實差不多...佢盾同斧
個range唔唔太大..比較起其他game
我覺得唔明顯
係防依part先係問題...
一冇裝上到咁上下lv又未有技14~20都幾痛苦lol

唔會架
14-20用佢比果把劍都夠打架
唔會太慢囉

忍者反而有d廢囉我覺得.我諗都係物理爆擊吧?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 Crow2159 於 10-4-23 10:24 AM 發表

唔會架
14-20用佢比果把劍都夠打架
唔會太慢囉

你玩左其他職就知差好多架啦
祭師都可以快過戰士你就明架啦

原帖由 kawah1111 於 10-4-23 10:37 AM 發表

你玩左其他職就知差好多架啦
祭師都可以快過戰士你就明架啦

係咩=...我見d法師,,好似打得咁辛苦咁,,

十週年勳章(賀詞)

原帖由 仲z 於 10-4-23 01:54 PM 發表

係咩=...我見d法師,,好似打得咁辛苦咁,,

法師都小小辛苦架...
cd時間長到爆
冇神子同開頭戰士一樣的=[

我本來都以為系統設定打怪係屬第一個打落去果個 但唔知點解我打左隻怪幾下之後比法師一野ko左隻怪之後 隻怪就變相係屬於法師~_~...

原帖由 syuku 於 10-4-23 02:00 PM 發表
我本來都以為系統設定打怪係屬第一個打落去果個 但唔知點解我打左隻怪幾下之後比法師一野ko左隻怪之後 隻怪就變相係屬於法師~_~...

係咩-.-..我次次都係打第一下就ok....

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 火水龍 於 10-4-23 10:37 AM 發表
忍者反而有d廢囉我覺得.我諗都係物理爆擊吧?

爆擊係機工專利........

爆力機工 1炮爆400幾都得

戰士真系唔錯...雙手戰高攻....攻速係慢左小小...
但每一下攻擊同單手劍既攻速黎講...
雙手戰更勝一籌!!

但遊戲現階段 都仲未有副本 之類既系統@@...盾戰,,肉盾既角色 需求好似唔多大

十週年勳章(賀詞)

我係戰士都有小小想放棄...聽完你講....我而家都係唔放棄啦

原帖由 wtf97 於 10-4-23 05:12 PM 發表
我係戰士都有小小想放棄...聽完你講....我而家都係唔放棄啦

加油 轉左雙手戰,,,,,絕對好升
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 03:30 AM , Processed in 0.037393 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存