2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 伊希歐之夢Online 若大家覺得經驗值易升,請進(資料已足夠,麻煩版主關閉) ...
go

若大家覺得經驗值易升,請進(資料已足夠,麻煩版主關閉) [複製鏈接]

如題,若大家覺得經驗值易升,你可以試下做番以前既新手,當你唔叫人帶升,唔用分身,無任何魂幫手,什至無錢既時候
一切變為0既時候~再升多一次99~升係升到,但係點似以家d人咁多人帶呢~點都唔會好似我地老手咁方便啦掛~同埋以家新手的確係升lv可能係方便左少少~起碼有其他野送先~
但都係辛苦~特別係到左70之後~突破倍率增加咁多~比你一唸到個倍率你都唔想升啦~

我就係因為覺得好似對班新手,哩個經驗值真係好辛苦~本來升得係適當既時間~並非要咁多精神去先升到既一lv以家竟然仲難過登天~

好似以家d會考生咁,覺得出到咁高程度,都已經唔係佢地個種程度,擺明係玩佢地,之後就扮下年既334學制出易d,然後就話搞得成功咁~(有可能的說)

跟住逐年比逐年深~所以今年既343學制既人~因為忍受唔到,都會吐氣抗議~何況我地哩班玩家~

正常如果一隻game淨係得升lv~升lv時組隊只係得帶升,但係升既經驗同範圍又設定到咁有問題,你都唔會繼續上玩架啦~就算真係玩,都係以悶既心態或者同朋友傾偈,根本都冇左個種遊戲既感覺~

單選投票, 共有 93 人參與投票
你所在的用戶組沒有投票權限

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

其實個一票係我禁錯= =,sorry
我只想講:革命尚未成功!同志仍需努力!

即係以家難升係+1?
唔難升-1

我諗冇乜人會話易升,如果玩野例外…

唉…
今日LIS,係就係易
不過有「全對才有分」既題目
問你死未?

易升就未去到, 但的確唔算難升lol

若大家覺得經驗值易升,你可以試下做番以前既新手<~ 有咩必要?
每個人都經過新手既時刻 , 捱過1次自然可以自己帶分身         [<~ 由一開始收ac 買ac另計吧
呢個循環我覺得無咩唔妥  再升多次新手有咩用?

至於會考制度  根本唔可以同經驗相提並論
做唔到份卷只可以話技窮   何況最後結果拉CURVE
人地做唔到  你做唔到  平均GRADE 自然會拉低
我就唔信佢全港冇5*~
引用考評局:每年試卷的題數和總分,以及整體考生在各試卷的表現有所不同,各等級實際的臨界分數值(即達到各等級所需的最低分數),會隨之而改變。
我唔係考評局支持者 ~ 佢出07AL 主題做卷一的確有問題~
但會考唔係咁樣擺上枱lol

你唔係淨睇表面野呀馬==?
引用既例子意思~並無會考內容的,係個行動~既然有咁多既不滿~仲要末代~總比你07年既壓力大掛~
就係因為頂唔順個制度問題先至要出黎抗議,佢轉制都要改埋LAST年既會考制度~咁點算呢?佢地努力既成果?但係會考都係出唔到?咁樣係唔係班會考生無用先?你都做過會考生,你有努力,但係如果人地出既題目出奇地OUT C 咁你都無奈啦,哩個問題我都問過校園個教授,都話今年出既題目係OUT左好多野~已經唔係以往既會考制度所有既野~,你係個班會考生,你都會火啦~除非你打天才波姐,就係因為咁先要抗議
同埋呢~你唔再試一次又點知以家新手既感覺呀~你唔敢試既原因係咩?怕左重升?仲要係由0條件,完全新手狀態下進行?所以怕?因為難升?

何謂睇表面?  你用大概1/3有多篇幅把會考同經驗值相提並論
至於會考制度  根本唔可以同經驗相提並論<~ 我既論點

無會考內容的,係個行動~既然有咁多既不滿~仲要末代~總比你07年既壓力大掛~
  <~會考內容係我引既例~ 雖說考評局過懶  用番舊主題  何況你要留意係07AL =)
       壓力大唔係一個值口   不滿既來源係d咩?  咪又係唔識做
          既然大眾化都唔識既, 平均分拉低  自然成果會成正比   
          如果真係咁難   總唔相信全港會得番0.00x% 人拎5*~到時先噴佢都未遲lol
講番exp,  抗議有用既呢個話題就唔洗到今時今日
搞咁多野開咁多個PO都係要求GC改經改物,  港服自然有港服既野
GC不當? 都係為左賺錢姐~  Survival of the fittest 啊
何況你既舉例入邊 叫人升分身時重練試多次  根本唔合邏輯

咁你就以唔合邏輯所以就唔打算重升?咁簡單既原因,就不如試下再升多次啦~俾你唸番你會唔會重升先,用咁既條件下~以家既新手淨係係到叫人帶架咋~你試冇人帶呀,你睇下你到時會唔會走呀啦~

以家又唔係話隻GAME唔好玩,又唔係話對你唔好,你覺得易升,可能大部份都覺得難升~都係睇左結果先算啦~除非有人狂玩野啦~請以真心投票~唔好以玩玩下心態~

仲有~你07年考左AL~可能你有2年時間,但係以家佢地班LAST會考生已經無乜出路,你估下今年有幾多會考生係用心駁命?個D反骨仔就排除吧~佢地幾緊張既心態我都可以理解!點解你都理解唔到~你以前多出路架,人地會考咋~我會考個陣,都捉D時間好緊,以家改到考試期間貼~個少少時間的確玩野架~所以先至要爭取~

就好似以家我地咁~佢唔理都要爭取架啦~對你我都有好處~你覺得易升左,咁你可能會覺得好悶咁快升完,但係你有冇唸過到時隻GAME已經唔會再係升LV範疇到,係會有真係多人交流情況下遊戲~同你以家得幾條友,都悶啦~

原帖由 Jacky0429 於 10-4-24 01:31 PM 發表
易升就未去到, 但的確唔算難升lol

若大家覺得經驗值易升,你可以試下做番以前既新手

即使係由高lv人帶返自己d分身上去,依個根本稱唔上係問題黎
問題在於「經驗」姐==
引用某人話:用外掛都要掛n個鐘,都係要時間
不過99以下等級經驗係唔改架啦...

其實唔單止係中文卷,其他副修科同樣有過深難度既題,只係因為唔係主科,唔係全人會考個科,所以大家既注意集中唔到一齊
末代會考,唔係做過份卷既考生,係唔會明白我地既感受,個種無助、無奈、驚訝,無頭水…
所謂:溫的考不了,考的溫不了
先係我地會考生依家身處既狀況
溫既野,佢唔出,重溫唔溫好?
溫既係米要溫埋以前唔考既野?係米要令埋AL野呢

原來回完之後你改PO了~
如果完全唔係會考制度既野  咁點解有人會做到卷交到卷
改既最多係出題形式同難道( 形式方面聽聞係GEOG 入邊吧
會考每年都有OUT C野    今年多D咁解@@ 所以就係話唔識做搞到不滿囉~
溫OUT C 野係會考既extra   一向就係用黎分你努力去到邊
我自己都係今年會考生~  知AL卷唔代表我考AL的
何況ECO 版點解講講下經驗會去左會考制度抗議~

嘛, 又講番經驗問題
""同埋呢~你唔再試一次又點知以家新手既感覺呀~你唔敢試既原因係咩?怕左重升?仲要係由0條件,完全新手狀態下進行?所以怕?因為難升?""
而家新手既感覺, 同以前有咩分別?   而家新手升果陣D經高d架咩0,0
我既論點:: 已經嘗試過地獄既人 就有權用你既成果黎帶出下一代(分身)  這並無不妥~
                強逼完全新手下升只係多餘既事吧   當新手捱完了, 佢一樣可以好似我地咁帶分身

AL野只係閱讀卷既主題咋    今年會考我都係考生之一~ 暫時考既科冇考地理吧:)
卷一樣係咁做   溫唔溫OUT C 野睇埋你努力姐~
溫既野唔出   咁點解會做到卷?

原帖由 siuman0314 於 10-4-24 01:51 PM 發表

即使係由高lv人帶返自己d分身上去,依個根本稱唔上係問題黎
問題在於「經驗」姐==
引用某人話:用外掛都要掛n個鐘,都係要時間
不過99以下等級經驗係唔改架啦...

其實唔單止係中文卷,其他副修科同樣有過深難 ...

聽某Bio補習名師講,Bio CE有D係抄AL/human bio…所以算啦…
溫的考不了,考的溫不了係冇錯!
話說今日我聽到有人幫我地學校打氣XDD

咁倒想問下你,若大部份新手都係繼續咁玩到70就走70就走~咁你仲覺得隻GAME有冇樂趣呢?定係你覺得升LV先至係樂趣~冇交流既GAME都係唔緊要?

玩到70 走唔走    睇佢對ECO有冇愛吧
有愛的升到上去就會係天堂~  
升LV都可以好有交流架bo 0.0 打遺冇人叫你自閉

講開打氣我都EMAIL左幫今年會考生打氣架~~但係讀唔到我個篇~

你既然咁想ECO長此下去,咁我都冇話可說~哩D可能就係你所講既愛隻GAME吧,但係愛到隻GAME愈來愈少人~會唔會有D自欺欺人?
真係愛隻game既話,應該要幫佢延長壽命,並非假仁假意

愛既定義個個唔同架姐    大把人唔升LV都可以同人吹水~
有目標既人自然會走去升LV~  拎到幾多都係睇你負出   同考試遊戲一樣

原帖由 Jacky0429 於 10-4-24 01:53 PM 發表
我既論點:: 已經嘗試過地獄既人 就有權用你既成果黎帶出下一代(分身)  這並無不妥~
                強逼完全新手下升只係多餘既事吧   當新手捱完了, 佢一樣可以好似我地咁帶分身

我唔知你有無誤解到樓主既意思啦
佢係想講依家帶升氣氛令到有部份新人懶得自己升,有錢就比人帶,無錢就靠關系叫fd帶
依個問題老早就有人提出過,不過涉及到利益所以問題一直無解決到
加上地獄經驗嚇跑了不少玩家:包括老手、新手、想玩既人
所以新手數目比較少,當佢地比fd帶到70幾lv,又缺乏自己打怪既技巧,佢地就會開始慢慢失去興趣
自己帶分身,係正常,但依個唔係樓主想討論的野囉…

下次英文希望會讀到我個篇
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 11:39 AM , Processed in 0.032029 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存