2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 彩虹汽泡Online 自然系問題,唔係自然系都入下=]
go

[討論] 自然系問題,唔係自然系都入下=] [複製鏈接]

大家都知自然系尋日加左2個新技,
不過自然系新增既2個技可以話係廢技
第1個3階技[貓智]:
1Lv魔輔效果+3,MP+2
3Lv魔輔效果+9,MP+6
加咁少,玩野呀?
玩輔攻自然既人都唔會點啦(我都係其中一個,我修自然幻師系)
我寧願將開技果3點點落去巨木擊都唔會點貓智
第2個8階技[熊爆]:
加<自身>普攻同埋普攻迴避
自然玩+普攻做乜事呀...
普攻迴避我又唔睇好佢
好徙位
平時打都唔洗迴避
打王又冇時間出
最大問題就係點解係要加自身!?
自然系7,8階6個技有3個都係廢
如果唔玩自然系攻擊既人咁姐係得2/6個技係有用
本身已經1/2機會抽倒廢野
宜家仲要加多個廢技增加合好技既成功率!?
係咪玩野先,好好一個自然俾人搞到
仲有自然果d攻技全部都係睇智,cd又長到乜咁
姐係想迫人用其他系既攻技(eg.幻師)or玩全輔-_-
我覺得最少所有自然系攻技睇半智半精,同埋攻技既cd減少1round
宜家好似搞到自然系得返個高森實際d咁...

P.S.我只係想大家一齊黎討論下,並唔想引起罵戰,小弟有講左既話請大家原諒v_v...
23-5補充:宜家我轉玩全輔好了-_-
23-5補充:14樓有分析信仰/自然個補血

自然係得高森好用 回合制+血都還可以

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

同意-__-! 1系將CD時間減少..
或給我將攻擊睇智/精各半-__-!
里家就算夠攻但單練等禁內都冇意思..
因為真系太過冇效率=口=
當初因為可以單練先睇中自然..信仰要後期先有攻技..
但里家反而似信+自雙修全輔先有用..
系副本D人都開始只組雙修..

原帖由 SIU悠 於 10-5-21 06:24 PM 發表
同意-__-! 1系將CD時間減少..
或給我將攻擊睇智/精各半-__-!
里家就算夠攻但單練等禁內都冇意思..
因為真系太過冇效率=口=
當初因為可以單練先睇中自然..信仰要後期先有攻技..
但里家反而似信+自雙修全輔先有用 ...

我宜家開始考慮唔玩自然,
自然真係太廢喇...
本身玩自然幻c系
宜家打算轉玩幻c/攻系

笑傲無雙

貓頭鷹智慧點滿
5lv 魔輔效果+18,MP+12
熊果招真係擺明降低合自然7 8階正技機率
+物攻防唔係唔好 自身果野真係冇咩用途 幾勁都唔會有人收掛
純個人見解
btw 我轉左玩旅人了
有機會才雙開重練多隻自然

主修自然輔技講真好廢,應該遲下會改勁既..
攻型自然較利害..都幾好玩..唔錯
最好都係高森+全治,自然信仰,副本一流..
好可惜 太廢了輔自然

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

講真我自然信仰雙修又唔覺廢囉
我覺得不知幾勁
打王可以冇自然咩?唔得

原帖由 bsykl 於 10-5-22 10:43 PM 發表
貓頭鷹智慧點滿
5lv 魔輔效果+18,MP+12
熊果招真係擺明降低合自然7 8階正技機率
+物攻防唔係唔好 自身果野真係冇咩用途 幾勁都唔會有人收掛
純個人見解
btw 我轉左玩旅人了
有機會才雙開重練多隻自然

agree...
官方如果睇倒既話請為自然系考慮一下...

我宜家決定轉信仰自然好了-_-
全輔萬歲-_-

自然系真係好廢
廢到喊
唔好練添

又少一個同我爭

高等自然療程 解毒外+每回合回血+0cd
高森祝 物防魔防全隊增加
回春術 解僵之餘多個木防 比信仰招活化好
生機乍現 解石化 暫時冇咩用 將來實有用

另外自然除左加防之外 對屬性防禦方面好似都有d作用

而另外呢隻game冇限制職業 就係因為俾玩家多元化配點
有人強逼你練全自然 ?

原帖由 Kuso-小光 於 10-5-22 11:31 PM 發表
講真我自然信仰雙修又唔覺廢囉
我覺得不知幾勁
打王可以冇自然咩?唔得

所以我個post都講左
自然得高森有用(may be also 荊棘)

雖然 我覺得樓上果位好似有point. (橙橙orange).
但好似每一次都係為反而反-.-
無見過你同意其他人既論點..
自然系當然可以雙修.. 單修就要捨棄 自然系既攻擊力我都覺得應該..
但不至於 水舞要CD 計智慧 , 自然多數+精.. 水舞大不了同巨木一樣CD
然後 水瀑布實用度真係好`低.. 多回合用一次之餘仲要好低攻..
就算有 負面效果都唔明顯... 最起碼比人睇得出自然系+智既用途吧?!
出得自由職除左係比你雙修外.. 就係比你有更多選擇..
每個職升級都有佢既用途.. 攻擊唔高都可以打1-2隻怪或者單練..
打個 1000 - 2000 內 也不為過吧?!
佢都計智..限4回合做乜鬼.. 而家只係打1隻咁大把.
另外 佢除左加防同解狀態係有用.. 但人地信仰都高攻過自然...
自然 果招應該 降低返D .. CD ..  3回合用一次既範圍技我覺得接受到..

尤其佢新出果一2招廢技.. 真係唔可以認同佢- -..
佢搞返好自然系 既特色.. 除左加防.. 我覺得每個職都應該有清怪能力..
毀滅 既優點只係高攻秒怪,打王都痛既破防能力... 自然打到1000UP 2000DOWN.. 我覺得已經有所交待...
加智慧既希望打到3000.. 幾回合用一次.. 點睇都唔覺得勁得去邊- -
而且信仰都非常之要改招 金剛結界.. 太屈了..
保護效果不能對自己使用..

係 起碼水舞同水瀑果d 唔好cd太耐- -

原帖由 橙橙orange 於 10-5-23 12:09 AM 發表
自然系真係好廢
廢到喊
唔好練添

又少一個同我爭

高等自然療程 解毒外+每回合回血+0cd
高森祝 物防魔防全隊增加
回春術 解僵之餘多個木防 比信仰招活化好
生機乍現 解石化 暫時冇咩用 將來實 ...

講補血,各有好處...
信仰:一補補爆,唔洗驚死
自然:第2round開始慢慢補,中毒唔洗怕,學埋高補可以解埋毒,打王放毒果陣自然個補會比信仰優勝,可以慳返幾回合
高森唔錯,但係會唔會為左開高森(26點)太徙
回春,我想問加木防有咩用...
生機,好後期既野...
回春同生機都係好後期先要用到,所以唔知點好
打副本後期黎講一定要1信1自/2信(1信1自會好d)
我宜家為後期考慮緊玩唔玩全輔好
不過前期既自然真係好徙位
前期:信幻好d   後期:may be信自好d,但係打副一定唔會夠時間用晒,除非有多個自/信
^打野打到九唔搭八,敬請原諒-_-^

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

原帖由 CDXY 於 10-5-23 12:56 AM 發表
雖然 我覺得樓上果位好似有point. (橙橙orange).
但好似每一次都係為反而反-.-
無見過你同意其他人既論點..
自然系當然可以雙修.. 單修就要捨棄 自然系既攻擊力我都覺得應該..
但不至於 水舞要CD 計智慧 , 自然多 ...

你講野睇菅算禁多件入面最中肯了
應該每個職都有清怪能力,,!

我都係咁話- -
佢比得你有攻技就應該全智都可以單練-.-
我都唔期望自然打得高~但下下技都要cd~巨樹打個3千都得掛-.-
至小比反小小正常dps我-.-.....
有人話自然又補得又+防又打得咪好勁@@
+得全智 高森同自療 都唔會勁得去邊啦-.-"
真係希望自然全智係偪本都可以當個打手比人組下-.-
宜家日日係到高森....唔修理信仰...唔係親友團都唔組下你- -"
想打下樂特又係無人組-.-
親友off左就成日一個人係到唔知做乜好- -真係慘

玩過星曲WEB

升lv自然比信仰更小人組= =

原帖由 okgrfd 於 10-5-23 03:22 AM 發表
我都係咁話- -
佢比得你有攻技就應該全智都可以單練-.-
我都唔期望自然打得高~但下下技都要cd~巨樹打個3千都得掛-.-
至小比反小小正常dps我-.-.....
有人話自然又補得又+防又打得咪好勁@@
+得全智 高森同自療 都 ...

agree...
自然俾人組既機率仲少過信仰...

自然打副本必組 因為有高森- -

十週年勳章(截圖)

咁講強化系都要有清怪能力
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 09:52 PM , Processed in 0.047097 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存