2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 龍之谷 Dragon Nest (自創)新手遊俠心得小分享, 歡迎討論提供意見(更新技能 ...
go

[分享] (自創)新手遊俠心得小分享, 歡迎討論提供意見(更新技能建議,團P攻略) [複製鏈接]

見改版修到四點無無聊聊無野做就黎打篇野分享下遊俠小心得.
見有人話遊俠有幾廢,有幾勁,其實 你地都岩,因為遊俠強弱有70%在於使用者技術,反應,經驗.
手殘者 請加多練習/換職業. . .

首先講下加點

唔駛問我拎圖 我無, 但唔知點加? 教你, T3版遊俠基本上所有技能都可以加得齊,遊俠唔主張將一個技能加到好高,因為遊俠既特色係多技能不斷連技.
基本上只係凌空踢,+MPHP,短弓攻擊,鷹眼技能唔駛加.(你喜歡加既當然無問題啦)
鷹眼呢個技能可能有少少爭議,雞肋技能,只有 15秒 PVP比較無用,因為15秒基本上出不完所有技
打怪系的可以點, 打王時有用,有剩點數又想不到點高啥技能的就點下去吧.
係你加哂所有技能之後 會仲有點剩 就按你喜好 將你最常用既技能點高佢(去搵T3技能模擬器啦)

裝備
主流3款
HPMP(打怪多數用呢款,因為遊俠HPMP真係. . .  .)
暴擊機率(龍之谷(好似)無得頂暴擊攻擊力,無記錯好似定左係2.5倍左右) [本人在用 5下都有3下爆擊 幾好玩(當然睇埋人地既暴擊抗性)
僵直(打中人人地會定得耐D,同埋當人地既僵直力(黃色條野)被破的時候受到的傷害會大大提高

暈(不建議 因為得一招暈技同埋被暈的時候會有僵直 防禦會被提高)

打怪方面的小連技
因為已經開32 所以會寫埋32D技落黎
捆綁>雙飛>螺旋風暴 基本上怪都死光 未死就加多下鷹落擊/範圍射擊/箭雨
24個時我就捆綁>範圍>鷹落 都應該死嫁喇 唔死就比隊友打死埋佢啦

玩遊俠的最多人著重應該係PVP上
如果真心諗住玩PVP遊俠既 請三思 因為要真係去到高手級 係要花大量時間去練習(我蠢) 天才另計.
遊俠的勝負建立於,技術(準繩度),出技能的速度,對技能的了解,經驗,最尾先係裝備.
都係話遊俠好廢既 比支強心針你 :
韓服52PK冠軍 丹尼(遊俠)的短片
It's Danie 龙之谷 游侠 丹尼 韩服战争第二部
丹尼游侠VS韩F高玩全职业

PVP的遊俠沒有一套固定的連技, 因為有時人地反擊, 跳走 就要隨機應變用去第樣技能.
主要先了解 遊俠 有咩技能可以打地,有咩技能可以挑空,因為組合太多 唔打算列哂出黎.睇丹尼D片啦下
只講主要起手技, 捆綁(極有用 請善用), 鷹落擊,高空+(鷹落/螺旋腿),踢射

基本上 24等的時候 已經有足夠的技能不間斷地連技 只要你唔好將鷹落,魔法箭,穿刺,精神火焰,二連呢幾招忽略. . . .

同埋 行的時候 請跳跳下. . . 因為遊俠比較多高空反擊技能

團隊PVP要點(8VS8)
見到有敵人打緊隊友既 去幫打, 如果發現自己比人打緊 就走去隊友到幫隊友拖,
保持作為一個"妖"亂的角色, 遊俠總不可能1打10吧. . ., 只能跟隊友去圍嘔別人嚕 嘿嘿(除非你神裝/技術神級)

以下講下打各職業的要點.
傭兵(戰神):
遇到炸彈流的 一開始避下炸彈先啦,
佢沖黎既話,可以先用魔法箭/二連射停佢 唔中既話 我通常都係走佬等捆綁CD完, 你準既 可以用踢射起手 不過風險較大
如果用捆綁打中>有雙飛腿就用,24個時無既話 踢起之後佢會有反擊技 要小心 一係用高空跳開/再用踢射繼續連佢

劍聖:
我本人都仲未係好識打, 成日比劍聖虐待(SAD), 要注意的地方係,一開始不要用捆綁作起手技,要用都要遠D用,因為劍聖有技能破. . ., 主要用鷹落(建議)/魔法箭/二連/踢射
打劍聖一定要善用跳,高空,精神火焰去走,見佢沖埋黎/連技MISS就好跳走再精神火焰,二連打斷佢(靠經驗反應)
裝備比較差的(我) 大概比抓一下,跳不走,就是再見了

箭神:
這個要記著 你不會有很多機會可以埋佢身. . .,所以一定要連得好. . . . , 主要高空+(鷹落/螺旋腿+捆綁)去抓, 一被拉距離基本上已經在跟上帝打招呼. . .

遊俠:
技術的對決, 先避對方技能再立刻反擊(主要勝負取決在這) 反應慢 鏡頭轉唔切 射得唔準 禁錯制 (這些是敗點)
因為兩個D技都係飛黎飛去 所以準繩度變得更重要

元素師:
不斷地連技,不要讓他有空位出技能 (這個比較短, 因為暫時未同太多元素打過. . . .)

魔導:
速戰速決 不要讓他技能CD完

祭師:
無, 因為真係太少打, 大概用祭的都係和平主義大愛之人. . .,或者都去玩團P. . . .,打過幾次,照常 無咩特別咁打. . . ."但祭的團P能力絕對屬頂

賢者
連技被盾擋到的最好跳開一下,技術好的,旋風腿繞背繼續連
只要係60秒之內KO到佢應該無咩大問題. . . .
如果比佢CD到個招唔知咩野一下普攻3,4HIT個招. . . 恭喜你一隻腳已踏進地獄, 吃泥吧 (技術超乎凡人,能反殺的,沒問題,用你的美腿把地獄踢爛吧)

總結:
算啦 放過你啦 見你睇哂咁多字 我怕再講會比你 _ 到上太空
估唔到用左一個鐘就打完

本人ID: 無心戀戰 (秩序SER) 經常都係PVP CH1 開單P高手練習房 (我不是高手,只是一個小小的被虐狂)
曾經 被一個劍聖 虐了30多回合, 之後 終於研究到方法去嬴番幾回合, 呢種滿足感真係  正常人請勿踏上這條不歸路

求高手指出錯處及討論

已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
晴天喵喵拳 + 1 比你個被虐狂+x+
ngai + 30

總評分:  威望 + 30  Good + 1   查看全部評分

好貼,頂一下...

沉底既 幫下被虐遊俠既同胞啦

想問問..一旦升左職..可轉?

原帖由 乂天使卍淚乂 於 10-11-24 06:35 PM 發表
想問問..一旦升左職..可轉?

15Lv可以轉職 轉左一次之後唔可以再轉第隻職

寫得唔錯,支持一下
本人也最怕打劍聖

....慘了...唔通要重玩,.

唔錯~_~ 可惜我是個專業打手
搵日玩下
片中既人好神@@"

原帖由 乂天使卍淚乂 於 10-11-24 06:54 PM 發表
....慘了...唔通要重玩,.

點解?.........

唔知點解睇左40箭神pk好似好勁..就揀左啦
睇完daniel...(遊俠).都好勁..
(遊俠)D技能出得好快..
(箭神)出技好似好慢=.=
我想玩遊俠..在這刻....但冇咩時間..唉

以上係睇片既感覺..哈哈

原帖由 乂天使卍淚乂 於 10-11-24 07:37 PM 發表
唔知點解睇左40箭神pk好似好勁..就揀左啦
睇完daniel...(遊俠).都好勁..
(遊俠)D技能出得好快..
(箭神)出技好似好慢=.=
我想玩遊俠..在這刻....但冇咩時間..唉

魔箭團P係好勁呀
各職定向不同JE, 丹尼做得冠軍 除左有技術 仲要有運
慢慢啦 遊戲JE 輕鬆玩

咁又係....玩緊ser1
都係一件慘事..成日斷線..唔係玩返一個新既..唔係難事.

原帖由 乂天使卍淚乂 於 10-11-24 07:58 PM 發表
咁又係....玩緊ser1
都係一件慘事..成日斷線..唔係玩返一個新既..唔係難事.

我又好少斷 唔好入D多人既CH囉, 我有次入CH1 真係狂斷 轉番其他就無事

但唔入ch!..冇咩人打深淵

都唔知點解佢開新ser. 又唔比人轉過去..開新ser 有少少無謂=.=

原帖由 乂天使卍淚乂 於 10-11-24 08:04 PM 發表
但唔入ch!..冇咩人打深淵

公會

我未入公會呀..哈哈..不過我得16lv..應該好易升返..
我想問下..會唔會有公會戰個d..有地標..個d野?

如果有既話..箭神會好d.

原帖由 乂天使卍淚乂 於 10-11-24 08:12 PM 發表
我未入公會呀..哈哈..不過我得16lv..應該好易升返..
我想問下..會唔會有公會戰個d..有地標..個d野?

無公會戰掛,團P 8VS8囉
公會同公會8VS8算唔算?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-6 03:25 PM , Processed in 0.053194 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存