2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 APB Reloaded [討論]APB Online 計劃登陸亞太
go

[討論]APB Online 計劃登陸亞太 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

多玩游戏网讯(凯蒂鱼)据海外媒体报道,GamersFirst日前宣布,《全面通缉 重装上阵》已经开始了第二轮公测。

此次测试将展现任务、比赛配对和技能排名等系统方面的全面变化。改进后的威胁系统将根据玩家的预期技能与不确定技能两个参数来计算。另外,GamersFirst称,游戏中用户的作弊现象很少,只有约占用户总数1.3%的账号将被封杀或是被怀疑作弊。

未来,《全面通缉 重装上阵》还计划登陆俄罗斯、香港和澳大利亚市场。其中俄罗斯版可能由当地运营商代理,香港和澳大利亚版将直接开设新服务器。届时玩家们既可以选择进入免费体验,也可以选择付费成为高级会员。(编辑/JOAN)

原帖LINK:http://newgame.duowan.com/1107/175535675425.html
係原廠直接開設就好 真係唔想一隻好GAME比班垃圾代理商搞到9唔搭8

搵左個英文網址既POST:
http://news.mmosite.com/content/ ... ers_confirmed.shtml

In the future, APB: Reloaded will open its servers in Russia, Hong Kong and Australia. For the Russian version, it will be hosted by a local publisherand for Hong Kong and Australia, GamersFirst will set up servers there directly but they also reveal that players need Premium accounts to play in these servers due to the huge cost of those servers. However, players from Asia and Australia can still play in NA server for free.

自己:將來,APB.R 將會在俄國,香港,澳大利亞開設其伺服器。在俄國方面將會由當地代理商開設,而香港以及澳大利亞將由GAMERFIRST開設伺服器,他們亦透露由於伺服器代價高,玩家需要用高級帳戶才可在這些伺服器上遊玩。他亦表示,香港以及澳大利亞玩家仍然可以在NA伺服器免費遊玩。

唔知有無錯

你說的內容我非常同意!

笑傲無雙 玩過星曲WEB

都唔知幾時=.="分分鐘年幾年,或者腰斬

但上面消息好似錯誤喎...~

maybe我理解錯..
For the Russian version,
it will be hosted by a local publisherand for Hong Kong and Australia.
我哋個本地伺服器得俄版有, 死啦...點睇俄文

原帖由 芒果核 於 28/7/2011 01:49 AM 發表
maybe我理解錯..
For the Russian version,
it will be hosted by a local publisherand for Hong Kong and Australia.
我哋個本地伺服器得俄版有, 死啦...點睇俄文

或者你應該睇番官方消息而唔係第三者轉述
http://apbreloaded.gamersfirst.com/2011/07/open-beta-2-version-152-live-now.html

Future Servers - Russia, Hong Kong and Australia
None of these future servers are live yet - but this is where we are heading. For Russia, we are in discussions with various Russian publishers to take all Russian players and to have a Russian publisher host and operate the game from Russia. There are a lot of reasons we want to segregate the Russian community, but mostly because we don't have a good payment network for Russia, and also to handle this from Russia would provide some improved performance to that local market. We will share more information about Russian servers as we announce those partnerships in the future.

On a trial basis we are planning something else interesting; we are going to put District Servers in Hong Kong and in Australia. But - because the cost of hosting, power and bandwidth is INSANE in those areas (bandwidth in Australia is 50X - FIFTY TIMES the price in the US) - we are going to make those district servers Premium Only. In other words - just like today, the thousands of players from Asia play on the Los Angeles servers, can STILL play in LA for Free, but if they want to play on a local (Premium) server they will need to have a Premium account.

As we get closer to these new server configurations, we will share more details, but I would expect this to happen sometime before September (and when it does - the world list will simply show new 'Premium' worlds that you can select).

留意紅字:俄服係用代理商模式另設新服;但香港及澳洲只係開設District Server

開比香港同澳洲既只係另一個Server Host,我諗只係比玩家有降低Ping既機會
實質上都只係Under於Gamersfirst現有程式,只係架設左另一個World出黎比人連接
即係好似原本只有NA伺服器,而家加多件Premium(Or Asia?) World比人選擇

不過同一帳戶於唔同World既角色不能共通...如果想玩Asia World
首先要比錢買Premium (意味住你又要再買火紅卡)
之後就要重新創建角色重新升過晒所有NPC所有Roles

老老實實...我寧願玩番NA West算-_-

回復 6# NuclearAsh核灰 的帖子

原來係斷章取義
district servers for Premium Only 簡直自取滅亡,
有冇人會傻到走入個肯定個個點槍嘅District度玩?
唔好講開Premium world 就算只係 Premium District嘅吸引力都極之有限

邊條傻x諗呢個plan出嚟?

原帖由 芒果核 於 28/7/2011 09:35 AM 發表
原來係斷章取義
district servers for Premium Only 簡直自取滅亡,
唔好講開Premium world 就算只係 Premium District嘅吸引力都極之有限: ...

Gamersfirst班友本身都冇乜腦啦...

而家個threat system話咩用期望技術水平+不肯定技術水平去整skill rating
之後再用skill rating整threat level
嬴左降threat既問題官方承認可能有bug,但佢地照自圓期說

開個Premium District Under於NA既話其實冇問題
因為官方Blog都有提過Premium玩家既Cheating率比Non-Premium玩家低好多
玩家入去Premium District既話,可以視之為想避外掛,呢層可以理解

但開Premium World...係就係冇乜外掛
可惜乜都要重新升過晒,有邊個會咁得閒升番成堆Roles同埋R195?
這個先係重點..我個人覺得

回復 8# NuclearAsh核灰 的帖子

其實PremiumCheating率低過non-prem玩家係人之常情,
起碼現時嘅Premium-Player多數會係老手, 根本唔需要用Cheat.

我啱啱就見到個Gold 10 賊Luka畀隊用hack嘅Enforce恰到上心口..
雖然Luka上大頻話告狀..但班EF仲係圍著佢嚟小....灰到我呢 希望官方會捉晒班福佳, 造福玩家.
如果開左Premium District的話, 即係個Luka一定入硬去, 咁對Enforce嚟講係一個毫無吸引力嘅District.
加上我見呢排又Lag又多外掛, 人流已經大減. 好多District警<匪失衡, 都係導致多咗警用hack嘅原因之一,
仲要再細分District落去係亳無理據可依...

Premium World有冇外掛不在話下 (其實過去嘅月費Game都有大量玩家使用外掛)
唔好話升麻煩咁Q行, 佢出左Permanent道具之後,
會有人願意放棄付費道具轉World咩? (就算有都只係冰山一角)

老手唔轉, 新手唔轉(point7#), 得Hacker轉

依我之見, 倒不如獨立開港澳台版、俄版唔係仲好咩?

十週年勳章(賀詞)

的確係.. 點解佢直接係台港澳開服  除去異地文化差距,距離遠造成網絡延遲等等問題
不過我又有D怕 佢如果交比代理商例如橘子呢D代理搞 隻GAME陣間又出堆點槍 屈哂機就唔好la
同埋個防外掛太差....好似容不易就比人hack?
我成日都發覺d人係可以知道我係邊
而我槍都未開過
d隊友都係咁講~~

原帖由 芒果核 於 28/7/2011 05:37 PM 發表

其實PremiumCheating率低過non-prem玩家係人之常情,
起碼現時嘅Premium-Player多數會係老手, 根本唔需要用Cheat.

我啱啱就見到個Gold 10 賊Luka畀隊用hack嘅Enforce恰到上心口..
雖然Luka上大頻話告狀..但班EF仲係圍著佢嚟小....灰到我呢 希望官方會捉晒班福佳, 造福玩家.
如果開左Premium District的話, 即係個Luka一定入硬去, 咁對Enforce嚟講係一個毫無吸引力嘅District.
加上我見呢排又Lag又多外掛, 人流已經大減. 好多District警<匪失衡, 都係導致多咗警用hack嘅原因之一,
仲要再細分District落去係亳無理據可依...

Premium World有冇外掛不在話下 (其實過去嘅月費Game都有大量玩家使用外掛)
唔好話升麻煩咁Q行, 佢出左Permanent道具之後,
會有人願意放棄付費道具轉World咩? (就算有都只係冰山一角)

老手唔轉, 新手唔轉(point7#), 得Hacker轉

依我之見, 倒不如獨立開港澳台版、俄版唔係仲好咩?
原帖由 武用鬼 於 28/7/2011 08:57 PM 發表

的確係.. 點解佢直接係台港澳開服  除去異地文化差距,距離遠造成網絡延遲等等問題
不過我又有D怕 佢如果交比代理商例如橘子呢D代理搞 隻GAME陣間又出堆點槍 屈哂機就唔好la
同埋個防外掛太差....好似容不易就比人hack?
我成日都發覺d人係可以知道我係邊
而我槍都未開過
d隊友都係咁講~~

其實Gamersfirst封外掛既速度同力度都已經算係咁上下...
我個人而言對Premium World冇乜外掛又幾有信心既,不過真係正如我所講
我唔會咁有心機重新升Roles升R195囉-_-

Btw, 其實只係Set Asia World都有d好處既
如果係由本港代理商直接營運,勢必好多小學雞四處走動
亦可以避免代理商d不聞不理既態度...食水深既點數價格

不過講真一句...以隻Game而家咁既平衡而言
我地頂唔頂到去Asia World開放當日都仲玩緊都係一個問題啦

回復 11# NuclearAsh核灰 的帖子

正如你所講, 升番Rank同Roles係即使開Free-Asia World都存在嘅問題,
更何況開Premium World 即係升過... 仲要畀錢重升?

同你講... 現時嘅APB玩家有Over65%都係Under18
你口中嘅「小學雞」早就草木皆兵, 差在大頻有人嘈先會現晒形(知違規者平日收斂)..
本港代理商繁多, 有心嘅代理商一定有.

隻Game嘅平衡...更新尚在初步階段,
仍然持觀望態度, 我在此按下不表.

睇個勢, 新加入嘅人都唔少丫

原帖由 芒果核 於 29/7/2011 02:40 AM 發表
睇個勢, 新加入嘅人都唔少丫

但呢排打既in-training有唔少係假新...sosad

回復 13# NuclearAsh核灰 的帖子

咁希望香港玩家佔總玩家人數嘅比例可以更上一層樓啦

十週年勳章(賀詞)

繼續玩

玩到佢何年何月何日有台或港服先轉去玩

吾好啦,,,
我覺得玩外國Ser好好多==

原帖由 芒果核 於 11-7-28 09:35 AM 發表
原來係斷章取義
唔好講開Premium world 就算只係 Premium District嘅吸引力都極之有限: ...

點槍只不過多一兩個技能
付費外掛就少囉
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 01:21 AM , Processed in 0.041618 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存