2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新晴空物語 《新晴空物語》攻略心得區 [心得活動]主打副補 我的冰系陰陽
go

[心得活動]主打副補 我的冰系陰陽 [複製鏈接]

我系為左活動而發呢個貼既
賺錢練功方面都系大同小異架啦
-------------------------------------------我是分隔線---------------------------------------------------
講技能。
我既配點

灼燒術,呢個系一開始既攻擊技,
因為我系冰系陰陽,所以我只系得一開始既1LV。
呢個技能既優點就系攻擊力夠高,但系如果你想單刷副本,
你就會發現呢個技能系跑位方面系會卡卡地既,想要高傷既話就點隨住等級點高。

冰錐,我果人系點1既,因為點高定多系多一秒冰住人,
傷害方面系會比灼燒低,但系有得冰住人,我單刷都系用呢招常駐,
因為跑位既時候非常順,雖然有定身免疫,但系都好實用。

雖然呢兩招都系範圍技,但系範圍太細,當佢單體技就得。

火刃。
冇玩過,就唔多講。

天火與暴雪。
個人呢講都系點1,因為CD既時候可以輪流用。
當你群刷細怪既時候系非常爽
但用既時候亦都會有小小卡,做唔到不停輪流出既效果....

地盾、冰盾、火盾。
火盾,冇玩過,一樣不多講。

冰盾,10%的防禦,30%的緩速。
我冇玩過,但系加埋暴雪既話,最起碼做到60%媛速,
但是,使用冰盾也意味著,你沒有60%機會造成自身回血狀態。

地盾好處在於回血和抗性上。
但系我唸大家都系用黎加血,60%既加血能夠令你續戰力的上升。
60%系經常發動,所以唔哂擔心。

論變身。
變身加既攻擊同閃避非常多,如果想做全職打手,
咁我建議就隨住等級加滿,不過打副既話會好易OT

論迅言
個人黎講加滿都唔系感覺有好大分別,
如果冇咩技能點就唔好加。

論睿智符文
想令自己攻擊強D就加滿啦,打手就必點

論堅韌符文
如果你想做陰陽補,又有點活血既活你就點滿啦,
因為再生系唔會被治療量影響。

論占卜符文
個人系無加既,因為技能點既問題,
而且感覺運氣對術爆既加成唔系太大。

論虛空幻步
個人系加滿,但並實唔會影響太大,
如果你加埋坐騎就真系快好多。

論活血真言
個人系冇點,如果你想玩陰陽補就加啦。

論復甦術
如果系想做全職打手就唔一定要點,
不過點左都會增加你組團落副既資本,
不過點1就好,點高都真系

論再生術
陰陽師單刷神技,有左基本上唔駛飲血水,
點高左打王唔會咁易死,因為點高後一秒回3XX血。

論魔眼。
想玩法爆就必點滿,後期既加成都幾大,
不過組團落副亦會容易因為術爆OT

論術法界限。
同樣,你玩術爆就應該點,會令你既術爆傷害高好多,
不過缺點同上,所以要唸清楚。

論真言。
睇你玩火定玩冰,點滿後9%加成系幾可觀,
之後攻擊愈高亦會加得愈高。

調氣部份,從來沒點過。
因為我唔系陰陽補,但系想玩補又有點活血就點落去啦

玄陰部份。
個人曾點,但洗點後發現冇點只系少左2百幾傷害,
而我單刷副王都系不停用冰錐,頂多要你打多幾下,
而玩冰陰陽不嬲傷害都少D,所以唔駛擔心。

-------------------------------------------我是分隔線---------------------------------------------------
論寵物。
冇點既話用32副1王王寵就OK,幾好用
佢加既系攻擊值、術爆值、法速值,。唯一美中不足的是他不是術爆傷,而是法速。

戰鬥寵用29副既2王,有暈技有仇恨技

飾品同神器就系用靈龜殼板同埋訓練所合
纏繞、倒吊戒指同紫咒項鍊,加埋總共可以扣40%抗性,
亦可以換其他加術爆或攻擊既飾品,可上面既組合曾經爆擊一萬,
不過平時打出黎系會弱D
因為我系打手型陰陽所以暫時推薦稱號

佢系加法爆值26點
如果覺得有用請幫幫手推

點法同我差唔多`
唔點最右邊果排D技`我覺得攻上面差唔多~
只係差在閃避.(好似相差5%閃,+到10LV)
呢10點用黎做其他野仲好`~
但係火陰就唔慳得啦~(追求高攻)

回復 2# shing222 的帖子

如果用訓練所飾品加埋神器最多-40%抗
打出黎既傷害亦多好多
雖然話就得5%,但系好易發動
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 02:22 PM , Processed in 0.029124 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存