2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 APB Reloaded [教學]新手賊你要賺大錢嗎!?
go

[教學]新手賊你要賺大錢嗎!? [複製鏈接]

呢個帖既教學對象主要係新手賊...
但係以下教既地點變相差佬都可以去捉人,因此係雙向既:P
廢話唔多講,賺錢來來去去都係殺人越貨(?)撞鋪打人賣車呢幾樣
以下將會教賊仔點樣賺錢最快/最安全(好難兩樣兼得...)
--------------------------------------------------------------------
補充一下,任何賺錢方法都好記得要揀定NPC
因為邊種賺錢方法都會升少量NPC exp,初頭果幾隻npc可以輕鬆用呢幾種方法MAX OUT

1.賣車撞鋪打人三樣野同時做
呢個方法只適用於海岸果區...首先黎到britney bloodrose酒吧既樓下!

呢個地點好極,因為有齊鋪頭,npc,chop shop同大量路人,而且我敢保證差佬做任都唔會行經呢到!
只係偶爾有幾隻新手差佬黎hea,呢個時候你就要拎錢換ser了...
雖則係新手,但萬一佢ALT你,又輸左咁就無謂了

重生到目標地點後你首先要做既就係升左上角...都唔知點叫:(
0星,1星,2星呢3個lv可以就咁射車(唔係爆車)升高,建議堆3~5架車,架架都射到冒煙跟住停,咁樣應該就可以升到3星
到最後整多個nade,boom一下就升到3星尾/4星

介紹下呢到既chop shop先

入口

佢特別既地方就係在於chop shop入面有兩個位可以ram in
而出面亦有一個電器鋪可以撞,只要玩家有架van仔,撞幾撞就應該滿了,可以賣貨了
ram in地點

賣貨都有少少技巧
一般黎講大家都會選擇渣車撞入briney酒吧既後門,跟住轉個彎就可以交貨
的確果到係交貨最快既地方,但係渣架車撞去果個位,再要渣出黎浪費既時間更多
所以!其實佢間酒吧有正門既話又何必走後門
Briney Bloodrose酒吧正門

只要如圖片所示咁樣撞架車埋牆,打開道門,賣完貨就可以輕鬆駛離(建議用van仔,拍圖果時我仲未有van仔)

順序做完之後就可以放架車係chop shop出入口附近,係果附近為據點開始打路人
有時會打到公文袋果D就可以放入van仔到繼續打

打到差唔多5星就要停手啦!

好似圖片入面咁樣已經係極限,如果一個唔小心打到5星!
就9秒9跑到briney果到,禁F,再禁payoff,pay左個lv佢再繼續打返上接近5星既lv

停完手之後就渣車如片中所示路線去到money laudary個位
呢個時候貪心既人就可以唔落橋!係橋上等路人再打佢,跟住打到5星再9秒9沖落去交錢

本人唯一一次打機打到心跳加速極度緊張...

因為4星賊係只有1.5倍報酬,而5星就有2倍!
但危險性大增,因為
1.賊都可以即刻殺你賺錢
2.差佬可以係你打路人中途一個ALT你
ps.落橋位附近好似有一個差佬既npc...因此經常有差佬係附近

而唔貪心既人就可以好似影片中咁樣即刻跳落橋交錢

並唔係就咁完架呢個方法!
你落橋果時應該架車塞下塞下塞左唔少車係到!!
睇下有冇expensive/裝甲車   渣開少少,再做下圖既野:D

咁樣就應該好快4星,又可以原路渣車返去繼續賺錢了

影片上傳中 請耐心等待

已有 1 人評分威望 Good 收起 理由
芒果核 + 50 + 1 嘩! -00-隻人物

總評分:  威望 + 50  Good + 1   查看全部評分

當你發現海岸區既NPC差唔多升哂既時候!!
就要換地區了
黎到城市區(話說D英文咁鬼死難記真係懶得記)之後!!
去片

如影片開頭個位,果到係永遠有架紅色吉普係到架!
如果唔見既話,即係有人渣走左,咁樣就換過第2個分流,因為唔知渣走佢條友係咪渣緊,等架車消失又要有排等
與其係咁直接換頻比較方便

係條片既22秒左右會見到我架車係到塞緊路!
因為果邊比較少車經過,好難一出去就有車,因此塞路係呢個chop shop口係比較可行既方法
交完車之後就跟原路返去紅車個位,而紅車個位附近就係chop shop,不斷循環,賺錢速度同#1個方法差唔多!
1個鐘大約萬幾/2萬銀(在乎你夠唔夠膽由4星到5星,因為城市區個拎錢位附近有得打人既地方係大路口)

呢個方法比較舒適,因為可以一邊睇動畫一邊渣車跑黎跑去...

呢個方法係我係第2個帖既人貼出黎既影片之中學到既0.0
我只係稍稍加少少心得

趁影片上傳中就做埋小提示

打路人
唔係叫你打擂台見人就打!
而係見有錢人先打!
新手:「點先係有錢人呢?」
答:「你有錢會唔會著背心短褲出街丫?」
有錢人例子

只要你見到佢係著西裝西褲就估到佢咩料啦
由於有錢人既樣每日唔同,只能夠靠大家估估下,打熟左邊D係有錢人
ps.有錢路人=打佢必定掉最少2個small item

賣車
賣車有bounus,除左基本既$112之外仲會加多D比你
等我教大家點樣揀車先會賺到最多錢
首先唔好揀兩款
因為佢地係最平
第1種係HAN VEO
睇落好似中價車咁其實好鬼死平
由於佢個名太易記所以唔影圖放上黎(其實係今日咁岩極少han veo...)
HAN VEO同另一款車都幾似

所以要睇清楚車款先好上車:P
而另一款平車就係

講完平野講貴野
貴車A

圖中左邊既跑車就係啦!!右邊架忍者車係本人無聊先會渣出黎既
貴車B

咁既大牛龜其實我當初都唔知佢係貴車,有次無聊渣入去chop shop先知原來都係貴既
特別貴既車

裝甲車bounus係有1.5倍加成既時候有成$150,見到就勿放過

除左以上提及既車之外全部都係中價車
由於CHOP SHOP賣車後有極長時間處於可被捉狀態,因此安全第一既玩家就可以選擇係chop shop入面避一避
等右下角盾消失之後先再出去拎車

每一日都有唔同既有錢人,
而每一日都可能會有某種車唔會出,特別少,特別多咁樣

注意
如果你身上帶有超過一千銀既話就要小心留意附近有冇差佬
萬一比佢禁ALT觸發任務你浪費既時間,錢就會變得好多
小心駛得萬年船(茶)

已有 1 人評分威望 Good 收起 理由
芒果核 + 20 + 1 精品文章

總評分:  威望 + 20  Good + 1   查看全部評分

佢話我影片上傳失敗SAD...
等等再上傳多次再打埋佢

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

哎我俾TOPIC FAKE左入黎TIM 仲以為賊警都岩用

回復 5# Zenon 的帖子

可以得閒去下我話既地方等一等睇一睇:D
話唔定有新手上釣

#2已更新第2個賺錢法

你依條偷貨線好慢= =

要偷就應該係大城都偷鋪多 仲有個npc 唔洗搬貨 直接係車尾箱 落車 就交到貨

回復 8# Mr楓 的帖子

呢條線主要係可以兼升npc而且被捉機會非常小
不過的確半個鐘7000係慢

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

禁咩制偷車 偷左要點賣?

thx~~~~~~~~~~~~~~~~

回復 10# jacky138138 的帖子

對車按F制偷車,再禁M開地圖,見到右邊果排野,tick選CHOP SHOP,就會見到有4個位可以賣車
只要渣架車埋去果D位到就可以拎到錢,好似影片所示咁樣

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

原帖由 Mr楓 於 11-8-10 11:01 AM 發表
你依條偷貨線好慢= =

要偷就應該係大城都偷鋪多 仲有個npc 唔洗搬貨 直接係車尾箱 落車 就交到貨

請問NPC係邊個位置 =3=

原來係你開嫁個POST...

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

玩左一日賊左專用來搵錢,原來撞店鋪係最搵錢快既

岩岩第一次玩 警察
就捉左條友 身上有 成 1XXXX $  不過因為係第一次玩 過左時間 D 錢冇鬼哂

甘我想問下
我捉條友既錢 會唔會去返條友到?

回復 ~.呂布.~ 的帖子

唔會...
兩條友都冇錢收

回復 赤城千葉 的帖子

的確係撞貨最快
呢個帖只係提供對新手黎講係安全,快且能夠升NPC既賺錢方法
我自己都係用另一套賺錢方法,係成日比人alt
所以其實我都唔推薦D fd太早用撞鋪呢個方法賺錢
因為新手技術未必咁好...
辛苦錢一下被搶走心情低落唔玩就大獲-,-
---------------------------------------------------------------------------
城市區賣貨專用npc:grayson fell
你禁M,取消哂右邊果排選項
跟住禁fence,會見到地圖中間較落既位置有兩個npc
靠右果個就grayson,另一個係jarvez
另一個地圖就係搵chiro,都係o係車尾拎貨唔洗行就賣到貨既npc
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 11:23 PM , Processed in 0.035430 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存