2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新吞食天地Online 新手大全,開post前入一入黎先!!!(不斷更新) ...
返回列表 發新帖 回覆
go

新手大全,開post前入一入黎先!!!(不斷更新) [複製鏈接]

大家可以有咩問題都可以係度問
我地有專人解答你既問題
大家又可以係度交流下心得
不過,請僅記請勿呃post
吞食天地免費版即將於7月12號開放!!!請不要再開post~浪費2000fun資源
p.s各位會員可以幫手解答或俾d意見,提供+技能點/能力點都得或有更好既方法都得,因為以家果d只係我一人既意見,我會照post~我會係該資料寫上該會員名架,如果有咩錯誤/留左野~請通知我~thx
如果想知道該屬性點樣+技能點同能力點:
請例明:屬性
升lv型/pk型/2類型
==================================================================
以下係各屬性方面既+技能同+能力點(建議):

地攻pk型:你升lv只要+敏就得,不過咁樣好難升-_-"要搵人同你升就得。
而技能點方面:你學結界10lv,鏡5lv,解結界,解鏡(個人喜好)之後學風系方面,學隱身5lv~之後個人喜好(學冰封/暈擊)
呢個方法比較難升,但pk好勁!
仲有第2種方面~你可以+15攻,之後+10體,再+10敏~之後+多15攻,10體~之後果d敏就得!
技能點方面:你學結界10lv,鏡5lv,解結界,解鏡(個人喜好)之後學風系方面,學隱身5lv~之後個人喜好(學冰封/暈擊)
p.s呢個方法可能會2頭唔到岸-_-"因為可能會唔夠攻升lv,又或者唔夠人高敏.

地攻升lv型:首先+20攻,之後+15體~10攻~15體~其他就係+攻,而敏方面隨著怪既敏而加(姐係高過隻怪就得)
技能點方面:學結界10lv,鏡5lv~地牙10lv(個人喜好)解結界同解鏡(個人喜好)~之後學全回,回復@_@"方便升lv

地知升lv型:先學投石,之後學天崩或萬馬(天崩攻擊力較強)(其中一招10LV),再學泰山,之後學番結界同鏡都要10LV,基本上,全部都要學,解結,解鏡個人喜好~
而+點方面~你係升lv型既話,先+20知,再15體,係適合既時間+多15體,姐係加加埋埋30體,之後果d+知(而敏方面隨著升lv怪既敏而+)換據說話姐係高過隻怪就得

======================================================================
風攻升lv型:首先學左隱身,之後學暈擊10LV~連擊,亂擊~之後高LV睇下你鐘唔鐘意學埋元氣
而+點方面~同地戰差唔多
你係升lv既~一樣30體,之後攻,敏高過隻怪就得

風知升lv型:先20知~15體~20知~15體~之後果d+哂知就得~而敏方面隨著隻怪既敏而加就得(高敏過隻怪就得)~
技能方面:先學火箭1lv~之後學5lv隱身~再學10lv暈擊同風卷殘雲(個人喜好)之後學烽火10lv

風系pk型:照樣全敏人!!升lv+敏
技能點方面:學5lv隱身,10lv暈擊(個人喜好),之後學10lv結界,5lv鏡

======================================================================
水知升lv型:先+20知,之後15體~再+20知,15體~之後果d+哂知~而敏隨著隻怪既敏而加就得(高敏過隻怪就得)~
技能點方面:先學火箭1lv~之後學全回10lv,回復10lv,再學冰封10lv(個人喜好),而解除/全回魔10lv(個人喜好)
到左高lv可以去學烽火10lv~(個人喜好)
水攻升lv型:先20攻~15體~20攻~15體~之後果d+哂攻就得而敏隨著隻怪既敏而加就得(高敏過隻怪就得)~
技能方面:先學湧泉~之後學全回10lv,回復10lv,冰封10lv(個人喜好),之後學白虹貫日(個人喜好)~地牙(個人喜好)
水全敏人(pk型):全敏人~升lv+哂敏就得~
技能方面:先學10lv冰封,解冰(個人喜好)~可以先學全回10lv,回復10lv,之後學結界10lv,鏡5lv~

火知升lv型:先+20知~之後15體~再+20知~再+15體~其他+知ok~而敏隨著升lv怪而加(姐係高敏過隻怪就得)
技能點方面:先學火箭,之後學烽火10lv~再學全回10lv,回復10lv~
火攻升lv型:先20攻~15體~20攻~15體~之後果d+哂攻~而敏方面係隨著升lv怪而加(高敏過隻怪就得)
技能點方面:先學白虹貫日10lv,之後學暈擊10lv,再學全回10lv,回復10lv
火全敏(pk型):全敏人~升lv+哂敏就得
技能點方面~先學5lv隱身~而冰封10lv或者學10lv暈擊~可以學埋全回10lv/回復10lv

已有 1 人評分Good 收起 理由
叛逆x小軒 + 1 精品文章

總評分:  Good + 1   查看全部評分

唔該~我想問呢,地知人要點+能力點同技能點?

原帖由 ☆龍仔★ 於 2006-7-8 08:07 PM 發表
唔該~我想問呢,地知人要點+能力點同技能點?

先學投石,之後學天崩或萬馬(其中一招10LV),再學泰山,之後學番結界同鏡都要10LV,基本上,全部都要學,解結,解鏡個人喜好~
而+點方面~你係升lv型既話,先+20知,再15體,係適合既時間+多15體,姐係加加埋埋30體,之後果d+知(而敏方面隨著升lv怪既敏而+)換據說話姐係高過隻怪就得

講真..問題我諗一定要開新post問既
不如你出Q&A比人睇...睇左咪唔洗開新

明白xd
我做咩好呢比下意見
有小小想玩風攻敏

原帖由 自由斟*細杯裝 於 2006-7-8 08:13 PM 發表
講真..問題我諗一定要開新post問既
不如你出Q&A比人睇...睇左咪唔洗開新

我既意思係集中1個post問野好d-o-方面人睇

原帖由 ~發仔~ 於 2006-7-8 08:15 PM 發表

我既意思係集中1個post問野好d-o-方面人睇

但頁頁睇好煩喔-o-"

原帖由 天之.流云 於 2006-7-8 08:15 PM 發表
明白xd
我做咩好呢比下意見
有小小想玩風攻敏

首先學左隱身,之後學暈擊10LV~連擊,亂擊~之後高LV睇下你鐘唔鐘意學埋元氣
而+點方面~同地戰差唔多
你係升lv既~一樣30體,之後攻,敏高過隻怪就得

原帖由 滅世~ 於 2006-7-8 08:17 PM 發表

但頁頁睇好煩喔-o-"

咁我放哂d野係樓頂好唔好-o-咁你幫手整埋風火地水知同攻

原帖由 ~發仔~ 於 2006-7-8 08:12 PM 發表

先學投石,之後學天崩或萬馬(其中一招10LV),再學泰山,之後學番結界同鏡都要10LV,基本上,全部都要學,解結,解鏡個人喜好~
而+點方面~你係升lv型既話,先+ ...

好詳細,但係+15體先做乜?.?唔係應該+知先架咩?_?
開頭都唔會打勁野,都唔洗+體先啦-.-應該+知先
仲有,學完天崩or萬馬又學埋泰山,會唔會好晒點...?
不如拎黎學隱身 全治療果D仲好啦

原帖由 ☆龍仔★ 於 2006-7-8 08:54 PM 發表

好詳細,但係+15體先做乜?.?唔係應該+知先架咩?_?
開頭都唔會打勁野,都唔洗+體先啦-.-應該+知先
仲有,學完天崩or萬馬又學埋泰山,會唔會好晒點...?
不如拎黎學隱身 全治療果D仲好啦

唔曬得幾多-o-"學哂就差唔多@o@多謝你既意見,改番先

我想問地攻要點+點同技
我想玩PK型

我想問下水知
點配點同技點
仲有使唔使學埋其他系ge技?
要ge 學邊d

唔該晒 ^^

原帖由 ~發仔~ 於 2006-7-8 08:20 PM 發表

咁我放哂d野係樓頂好唔好-o-咁你幫手整埋風火地水知同攻

其實你將你覺得有用既放上頂就OK"

原帖由 ~發仔~ 於 2006-7-8 08:58 PM 發表

唔曬得幾多-o-"學哂就差唔多@o@多謝你既意見,改番先

唔洗客氣!我最中意幫新手!

...一陣咪又係落番去..都冇人頂置.....

我想問火知點配點...同埋技點~
用乜武將叻...
我想快升戈 = = 因為無時間玩嘎...想掛機 =口=

原帖由 ak009man 於 2006-7-8 09:00 PM 發表
我想問地攻要點+點同技
我想玩PK型

地攻pk型:你升lv只要+敏就得,不過咁樣好難升-_-"要搵人同你升就得。
而技能點方面:你學結界10lv,鏡5lv,解結界,解鏡(個人喜好)之後學風系方面,學隱身5lv~之後個人喜好(學冰封/暈擊)
呢個方法比較難升,但pk好勁!
仲有第2種方面~你可以+15攻,之後+10體,再+10敏~之後+多15攻,10體~之後果d敏就得!
呢個方法可能會2頭唔到岸-_-"因為可能會唔夠攻升lv,又或者唔夠人高敏.

原帖由 ☆龍仔★ 於 2006-7-8 09:03 PM 發表

唔洗客氣!我最中意幫新手!

扮新手問問題=.=跟住話自己鐘意幫新手-.-
比你笑死

原帖由 ~[天]~ 於 2006-7-8 09:15 PM 發表

扮新手問問題=.=跟住話自己鐘意幫新手-.-
比你笑死

:em053::em053::em053::em053::em053::em053::em053:
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 03:58 PM , Processed in 0.588109 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存