2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 街機遊戲討論版 G1馬機問題討論區
返回列表 發新帖 回覆
樓主: charles177
go

[討論] G1馬機問題討論區 [複製鏈接]

我有
A.P. Indy
Spectacular Sue
Spectacular Bid
早熟/短距離/100牡/先
呢隻,,開頭好勁,但係而家4歲好似開始唔識贏,紅藍又唔識升
點好?

Originally posted by 洪! at 2006-3-17 07:44 PM
我有
A.P. Indy
點好?

要睇幾種野!包括:跑左幾多場 ?   紅藍係上緊或者減緊?  仲有早熟馬如果唔係狂操唔出馬頂多得7場命左右

如果跑左幾場不坊試下等佢放牧之後唔好操馬即出GIII效果不錯(羸輸都好如果大隻馬唔駛用抽水騎司)

Secretariat(秘書處)
晚成/中距離  (唔係唔好不過好多時都搵唔岩佢既腳質:可能你上一次玩佢跑追羸都好多.咁次買過佢跑追又會唔識羸)

大樹快車
Devil's Bag
Welsh Muffin
Caerleon
普通/中距離(唔中獎都幾惡玩)

吹波糖
Lyphard
275牡,220牝(又係經常唔駛羸經常大熱死)

以上既馬對新手都唔太岩玩..因為隻馬本身貴..萬一真係唔識羸就好惡攪

上fight club吧!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

小弟都係玩左馬機幾日-_-有d野想問下...
練馬果度有得揀果d 一杯,放牧,special果d...
其實係點解嫁=_=?

Originally posted by 爛賢 at 2006-3-26 09:11 PM
小弟都係玩左馬機幾日-_-有d野想問下...
練馬果度有得揀果d 一杯,放牧,special果d...
其實係點解嫁=_=?

唔多識講
我平時d馬就操開板路
如果報左賽就操一杯
放完[木]    睇個磅   正磅打個3   負磅就打1

我想問!!!d 馬卡係唔有跟機埔架?? 即係唔可以拎d卡去第2間機埔

一張卡只可以跟一部機

Originally posted by arlo at 2006-3-17 02:21 AM
推薦馬資料 及 馬腳參考

A.P. Indy

無聲鈴鹿
Miswaki
晚成/短距離/300牡,240牝/逃,追
(強烈推薦)

晚成/中距離 ...

A.P. INDY跑追勁D的

無聲鈴鹿
Miswaki <-本人對此馬無咩好感

閃電
↑識嬴既會好準,暫時紀錄18500[不死馬藍2隻字紅4隻字....長短腳-.-"]

Gone West我會玩普通個隻[65蚊]暫時自己紀錄6850

Hennessy 你打錯字,軒尼[詩]
牝既唔好買,中左都好難有準,本人玩開都係差.追型

大樹快車
Devil's Bag
↑世界賽都見到[岡部騎既]先行王黎嫁,差追就.....^^"

吹波糖如果跑差嬴既多數都係準馬[即係嬴既機率多D]

本人另外推薦早熟DANZIG牡150/牝120[我個隻係牝,2000追王]
紀錄6-0-0,嬴皋月,天秋,MILLION FEVER,2次2千顯彰,能力仲有藍15,紅8
以上如有不滿本人只能說聲對不起^^,請勿介意
                        ↓唔識打,哈哈=.="
其實一隻馬點樣KEEP,係睇你點操,中獎既...你就要打多D坡,放多D草,通常隻馬會操下操下大1蚊至2蚊到
到佢唔識大,出一場馬[當然要有目標]返黎通常都會彈BAR[未夠場數的話],盡量谷到隻馬能力極高為止
唔好因為無分而亂出,有時跑完大賽佢可能會大扣,但係有可能操得返的,只要佢能力大返的話,
如果你覺得隻馬準,就當然操返啦,馬最好操係4歲,6歲係極限,8歲扣得小但係好難操得返全盛期[唔係唔得,係好辛苦]

[ Last edited by 笨笨BABY on 2006-4-16 at 07:47 PM ]

Originally posted by 火之鍊金術士 at 2006-3-17 01:56 AM

AMMFIRMED 普通中距離==>220cr  2000-2500m 跑差追好勁

本人都幾鍾意AMMFIRMED
305彈弓馬比其他馬難上手玩,本人最多都係玩到4850分

Originally posted by 洪! at 2006-3-17 07:44 PM
我有
A.P. Indy
點好?

睇佢能力仲有幾多,如果仲有2隻字你又唔想養既就跑2班起機[安全D就擺師父]

Originally posted by 火之鍊金術士 at 2006-3-18 01:01 AM
晚成/中距離  (唔係唔好不過好多時都搵唔岩佢既腳質:可能你上一次玩佢跑追羸都好多.咁次買過佢跑追又會唔識羸)

大樹快車
Devil's Bag
Welsh Muffin
Caerleon
普通/中距離(唔中獎都 ...

快車算平了-.-牡都係155,牝125,吹波糖同秘書唔嬴得多分講真都唔好亂買-.-

本人最愛既馬係特別週,貪佢難玩~.~"

Originally posted by playwin at 2006-3-18 01:05 AM
上fight club吧!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

老實講我覺得FIGHT CLUB好多白痴仔......
馬機同高達SEED區個到.....

我想問買隻馬返黎....咩叫2隻字,3隻字果d呀...呢d馬係咪勁d??

原帖由 心水2 於 2006-6-25 06:59 PM 發表
我想問買隻馬返黎....咩叫2隻字,3隻字果d呀...呢d馬係咪勁d??

你買隻馬返黎-.-係2條能力bar上高會有d日文字-.-
藍紅色都係4隻字既,所以我地計bar既能力都用字數黎計-.-

原來重有禁多人玩馬仔機

新手既人, 最好係買早熟, 因為起機易d, 跑4場都唔win 1 or 2 又 唔彈既, 一係你跑錯晒跑法同級數, 一係就太cheap,都可以唔要
早熟馬因為頂多會WIN到去第7場(彈左好長而你又keep到另計), 10場過外都死左9成, 所以一定選藍倉, 重要大多數跑差追有利
(除Hennessy軒尼斯 同 round table外)
AP仔我先差追都有, 睇路長而定, 唔一定先馬, 最易起既就係Gulch 同 Lyphard (好長名早熟那一隻)
* Round Table 係最易win 櫻花同秋華咖,  一要要跑先or逃
** 因為所有2 ~ 3歲既GI win完大多都唔會對隻馬長遠有好處, 由其打吡, 所以最好用早熟馬win果幾隻一生一次既GI

當你玩到d錢, 先開始玩普通, 因為要成4-5場op / GIII先入到1/2,
過左7場普通馬都入唔到就算比你彈BAR都好大機會係唔識WIN既
Blade of Luck, N.P.A, Wool, Fairy King, 吹波糖, 大樹快車, Lyndonville同 Housebuster (即係電子麒麟) 都係出名既好野........

晚成當然最耐玩, 但最好要識養, 如果你識養識操, 50蚊以上既晚成馬應該去到40~50%長既紅藍BAR
有一個方案練好既靘晚成中至長途馬, 由其northern dancer, law 仔, Silver Hawk 及 Secretariat等
先比佢跑短途,跑先, 入左1/2起左小小q之後, 一係慢慢一級一級改跑長d,越長越差追, 一係only跑中長途GII 平磅賽,
keep住跑GII到10場過外先跑GI, 基本上都會好靘,但係爆唔爆bar就睇你係唔係等$用,因此一跑過GI之後, 一年唔好跑多過2場GI, 如果唔係9成傷左隻馬都唔知

點養不死馬ge??

個人覺得最好係氣糟
9-2-6
11370分
藍仲有10紅6
操反到藍20就跑多場hin張
第20場就會出300杯轉做不死馬

新手問題.
請話血統個到有隻馬紅名係咩意思?
牝3個d又係咩意思?點睇歲數?
d馬會唔會死?調教d場地有咩分別?
紅藍綠黃條有係咩? =.=

十週年勳章(賀詞)

我都想問下 新手買邊隻唔洗操就可以跑出嫁?
我今日出左張卡玩..是但買左隻 次次都包尾....
我岩岩睇左上面
想買隻AP  幾多分買到呀?
重有 有冇D咩好介紹??
同埋點操隻AP OR 其他好馬
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 02:06 PM , Processed in 0.033942 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存