2000FUN論壇

搜索
樓主: 路斯化
go

劍士專區 [複製鏈接]

very good!!!
已有 1 人評分威望 收起 理由
luciferchoi -20 違規內容

總評分:  威望 -20   查看全部評分

其實劍  d武器幾時強好呢=.=

劍係咪真係無前途嫁??又好似無咩人玩又有人話劍係無用既~~我而家諗緊玩唔玩劍好~有無人可以幫下我orz!!!

Originally posted by pokobrian at 2006-4-9 04:23 PM
劍係咪真係無前途嫁??又好似無咩人玩又有人話劍係無用既~~我而家諗緊玩唔玩劍好~有無人可以幫下我orz!!!

醒你4個字..........
見人見智...........
Ar華 該用戶已被刪除

十週年勳章(賀詞)

係5招入面~邊招扣勁d?
可唔可以順序排一次俾我睇!

笑傲無雙 玩過星曲WEB

封測就完,我試做個總結

1:加點
劍既能力太平均,如果用傳統加法(即411,312之類既加法)唔係太好
個人覺得30lv前,心體40,之後全力/心40,體50,之後全力會比較好
心40已經有足夠mp比劍用,包括你不停出月迷(其實35都ok,不過保險d,反正5點+唔到d咩攻)
之後係體,40其實唔太足夠,會因為血少而成日輸pvp
所以保守d既,可以加到上50
力係攻擊力,唔多講啦

2:技能
劍基本上,都係用月迷屈機比較好
月迷攻速快,而且本身破防能力同攻擊加乘都唔差
而且係遠攻,亦可以用黎引怪用
假如單練,最好升埋附骨,技lv高之後,1對1打怪無一招夠佢快
另外係蒼松,衝lv用群技,攻擊力同破防能力ok,算係附骨既群體版
3燕攻距太短,雖然佢破到水3,但只限對身行埋黎果陣,令到本身破水3既效果無意義
單單用呢招技無咩發揮,假如用既話,應該同月迷一齊用,唔建議升
浪子回頭,一招令人好無奈既技,攻擊力,破護能力等等,頭5lv唔及月迷(我只升到5lv就無心機升佢一.一)
攻速極慢,不建議用呢招技能
5招當中,最易升係月迷3燕蒼松,之後係浪子,最難升係附骨

3:裝備
裝備方面,建議27lv之前唔好合成全何防具
25lv劍可能的話加攻石,直到29lv轉加一擊石,另外27lv+攻石手套,可以話係攻擊力既大來源
盡量花多d錢去整,最理想係+20以上
防具可以等32等先整,不過當然用錢更多啦
鞋方面,應該+力/+體,因為40心基本已經夠用,不夠先去升被動技

4:被動技
要看看你有沒有朋友啦
有朋友的,生活技能可以不用點麻
主要,先點打坐到6,再點防到6,再點劍到6(血,護,mp最好先點到2,留點點輕功)
完成後,把打坐,防,劍點到10,如果要衝等的話,打坐點到12,否則會出現回不及血及mp的情況)
之後的,自由發揮好了,如沒朋友不要緊,先升強化吧,合成6級應該足夠轉石用的了

這遊戲主要玩的是等級,之後是裝備,什麼技術,通通沒關係,只要機不lag,人物技能等高裝備好
找個剛會打電玩的小朋友也可以pvp中勝利,所以專心升一個技用來pvp,1個用來升lv
努力打錢練裝備,就是最好的攻略方法

Originally posted by 恨長空 at 2006-4-10 02:41 AM
封測就完,我試做個總結

劍既能力太平均,如果用傳統加法(即411,312之類既加法)唔係太好
個人覺得30lv前,心體40,之後全力/心40,體50,之後全力會比較好
心40已經有足夠mp比劍用,包括你不停出月迷(其實3 ...

正啊......我佑劍都 係咁加....不過體 差不多去到60...
心都係40幾到 .....其他全力..效果真係唔錯...
pk 升lv都唔錯.......
技都係 月迷同 蒼松.....
不過被動技 就唔係好識加.....
加mp 個d  係咪 1級同10 級都係加咁多ga=.=?
同埋劍 術  其實抵唔抵呢....好似加好少咁....
頭幾lv 少技點 就話加....但係 到後期 為2點加 會唔會  好浪費..?
(問題太多了.....><  )

Originally posted by 恨長空 at 2006-4-10 02:41 AM
封測就完,我試做個總結

心40已經有足夠mp比劍用,包括你不停出月迷(其實3 ...

咁照你咁講 劍升2-3招技咪已經夠???
我想問劍技學幾lv到..

回覆 #67 恨長空 的帖子

姐係1lv加心到40,體加到50先?之後先全力?

佢話30lv前加到心40  體50 之後先全力  一級有六點  實夠點數加   
唔駛心急加到心40 體50   慢慢分配點數會比較好

十週年勳章(賀詞)

可唔可以唔+體要黎+敏~
咁樣有冇用~

請問劍用金,木,水,火,土 邊樣好d

你加敏係加遠攻~劍尼講係冇用嫁

我係新手玩劍= ="咩都唔識加....能力點數同技能點數應該點分? e家 5lv 一點都未加過,仲有屬性又點?

新仔極度苦惱中><

3燕同浪子洗唔洗學?

其實玩玩下劍又唔算太屎喱
只係pk實力&升lv速度都冇咁特出

劍始終係後期先勁既職業....
月迷招技大家都知難升啦,
內功學金3啦....高lv時先有用
劍起馬要到50 60lv先見到佢既威力
槍果d 20幾30lv就見到
刀一早就見到....
劍可以話係後期先勁既職業

Originally posted by 再生傳說 at 2006-4-13 07:02 PM
劍始終係後期先勁既職業....
月迷招技大家都知難升啦,
內功學金3啦....高lv時先有用
劍起馬要到50 60lv先見到佢既威力
槍果d 20幾30lv就見到
刀一早就見到....
劍可以話係後期先勁既職業

想問一下咩係金3~
同埋我再想問~
點樣定義 體同心 先足夠?

我想問   劍士使唔使學浪子回頭同埋3燕投林
仲有月迷,附骨同埋果招範圍技係咪必修技...?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-16 06:46 AM , Processed in 0.042698 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存