2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 瑪奇 【版務】投訴專區 / 建議專區 / 高亮分類 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

【版務】投訴專區 / 建議專區 / 高亮分類 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

┃◎4. 嚴禁呃Post
┃ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
┃◎【 例. hi,hihi,haha,thx,ccc,yes ar,同意 等等... 或回覆少於五個中文字】
┃◎『違規者每個Post扣 10 分,如有再犯者再扣 10 分及禁言 5 天處理』

http://www.2000fun.com/discuz/viewthread.php?tid=1269458&extra=page%3D1&page=2

算唔算呃Post

#22 同 #23

http://www.2000fun.com/discuz/redirect.php?tid=1615148&goto=lastpost#lastpost

同埋尾果2個

細粒123果兩個post

我覺得雙開果頁要20積分同閱讀權限10或以上先

http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... page%3D1&page=1
----------------------------------
#3  louishi

佢果d謬論=口="
叫個新手打賽中好過打萊初.....
仲叫新手打倫初都唔打地靈......

聽佢講,真係死快d.....= ="

http://www.2000fun.com/bbs/viewthread.php?tid=2200411

犯o左呢條版規
12. 嚴禁發表不實言論
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
  不得散播未經證實的假消息或混淆視聽的言論,
  並不得冒用他人名義,發表任何言論或為任何違反公眾利益的事。
『違規者一律扣分,如非惡意誤導性,將酌情處理』

原帖由 *貓依*=^w^= 於 2006-10-27 10:23 AM 發表
http://www.2000fun.com/bbs/viewthread.php?tid=2200411

犯o左呢條版規
12. 嚴禁發表不實言論
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
  不得散播未經證實的假消息或混淆視聽的言論 ...

已處理

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

有關精華區的怪物技能一頁中,發出黃光的應該是叫作[自然防護],而非抵抗,請版主跟進

建議:

開個抱怨區得d人入去唱下人XDDD

唔洗d人係母版到開po

13. 嚴禁發表負面性ID
┃ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
┃◎  不可發表任何負面ID(包括公開或影射成份)及討論遊戲中的糾紛。
┃◎『違規者一律關閉或刪除主題處理』

負面id其實指咩?.....
e.g(可洛洛係傻瓜)<-------例子,用e d名稱做id ge會員?

純例子......所以用自己= =

原帖由 可.洛洛 於 2006-12-25 03:58 AM 發表
13. 嚴禁發表負面性ID
┃◎  不可發表任何負面ID(包括公開或影射成份)及討論遊戲中的糾紛。
┃◎『違規者一律關閉或刪除主 ...

不可發表任何負面事情上的人物名稱(包括真實名稱或遊戲名稱),

例如: 陳小明是騙子騙人家點數  <=======這種有負面ID的言論不能

笑傲無雙 玩過星曲WEB

板主係5係要OPEN個新手問題區 = = 個板 好似 唔 小人問埋D機本 問題= =OPEN個新手問題區 會5會好D-  -? d新手時時問D= =好機本GA野= =好似星期6 係5係會大一OLD個D_.-

原帖由 pchoho 於 2007-2-12 02:03 AM 發表
板主係5係要OPEN個新手問題區 = = 個板 好似 唔 小人問埋D機本 問題= =OPEN個新手問題區 會5會好D-  -? d新手時時問D= =好機本GA野= =好似星期6 係5係會大一OLD個D_.-

其實好多問題有搵過精華區是解決到的Orz... D人係唔睇開咩都冇計...

http://www.2000fun.com/bbs/forumdisplay.php?fid=358

我強烈感到無奈~"~
http://www5.2000fun.com/bbs/view ... &extra=page%3D1

瑪奇版何時分黨分派?
邊個人撐版主?
佢有講忠言咩? 何來逆耳?

我幾個月無出現者,發生左咩事?

原帖由 可.洛洛 於 2007-3-27 12:01 AM 發表
我強烈感到無奈~"~
http://www5.2000fun.com/bbs/view ... &extra=page%3D1

瑪奇版何時分黨分派?
邊個人撐版主?
佢有講忠言咩? 何來逆耳?

我幾個月無出現者,發生左咩事?

嗯~ 我回了~ 謝謝通知^^"

原帖由 ≡°☆紗姬靈魅 於 2007-3-27 01:42 AM 發表

嗯~ 我回了~ 謝謝通知^^"

dear 版主,

算是瑪奇版行政及管理的post...
亦是我最後一個有關留言...

因為會考將近,我暫別瑪奇 ,
亦因為不了解現時瑪奇的發展及技術,亦少了留言

我唔知發生咩事
不過,我對於佢咁講版主你,我本人強烈不滿

瑪奇版到底係唔係有人分黨分派?
版主姐姐你係唔係背後有人撐?
仲有你係唔係有濫用自己權力?

我心中全部否定這些問題,因為我絕對信任三位版主
我亦絕對相信版主,"大公無私"

希望版主能維持一貫作風

以上我對版主的支持及意見

原帖由 可.洛洛 於 2007-3-28 12:24 AM 發表

dear 版主,

我唔知發生咩事
不過,我對於佢咁講版主你,我本人 ...

會考加油,希望你會考到好成績~

原帖由 可.洛洛 於 2007-3-28 12:24 AM 發表

dear 版主,

我唔知發生咩事
不過,我對於佢咁講版主你,我本人 ...

謝謝你對本人的支持喔>w<b 很感動的說>3<

交易區推文多到...
建議交易區推文最多只可有3個推文
會員請自行把較舊的推文刪掉

建議向所有交易區推廣
這不但可減少論壇負荷
還可減少以推文呃分

原帖由 hei_hei_hei 於 2007-8-20 05:36 PM 發表
交易區推文多到...
建議交易區推文最多只可有3個推文
會員請自行把較舊的推文刪掉

建議向所有交易區推廣
這不但可減少論壇負荷
還可減少以推文呃分

首先,要謝謝你的建議,
你的建議真的很不錯,不過在實行上有難度,
而且在交易區這個敏感的地方。

以我的角度來看,交易區很多post也存在了很長的時間,
甚至也存在著活躍了1~2年的討論串,
在這裡也有著一個誠信的問題,
說實在,一個活躍了很久的交易帖,而其中沒有任何被騙的投訴,
此樓主的誠信也得以肯定的,
如果實行了闊下的方法,
可能變成全部也是差不多的新帖,
而令到各交易者對尋找可信的交易相手方面的難度。

而且在交易區內的回覆是沒有積分的! 對於呃分方面可以放心~^^"

小小建議 : 可以開個瑪奇吹水區,因為我見呢到d人好多時係傾傾下個post變左吹水貼,不如開個 吹水區咁,可以冇咁多貼 (不過睇過其他討論區,新手or小入瑪奇既好難插到嘴)

仲有可以開一個問題區,雖然精華區好似有一個,但流量及知名度極低的說,可以轉過黎母板到 (不過又一個問題啦,通常d人都係見唔到or懶得入去,令到母板都仲有好多問題post)

題外:紗姐好忙wo~各位板主加油~~~

原帖由 wing0014 於 2007-11-29 04:02 PM 發表
小小建議 : 可以開個瑪奇吹水區,因為我見呢到d人好多時係傾傾下個post變左吹水貼,不如開個 吹水區咁,可以冇咁多貼 (不過睇過其他討論區,新手or小入瑪奇既好難插到嘴)

仲有可以開一個問題區,雖然精華區好 ...

遲左好多回 Sor... 因為這個月在忙自貼版XD
你的意見等我詳細諗下^^" 希望未來日子可以有機會實行~謝謝^^

好像沒有舉報 被騙/一些小白 行為的人的post
例如 被騙
可在這post 打上該人id 事件 同騙取手法等
以便大家知道 同提防
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 09:01 AM , Processed in 0.069472 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存