2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 足球討論區 足球 球隊Fans Club 拜仁慕尼黑Fans Club~~~捲土重來!『招收會員中』 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: ~傲神峰~
go

拜仁慕尼黑Fans Club~~~捲土重來!『招收會員中』 [複製鏈接]

]

拜仁史上最偉大ga教練....希斯菲特:D

拜仁史上最偉大ga外援......艾爾巴:D

好想有日見到拜仁再一次捧杯!!!

原帖由 自己人123 於 2006-8-9 07:57 PM 發表
好想有日見到拜仁再一次捧杯!!!

拜仁最有機會拎歐聯應該係今屆最有機架啦....;)
但驚普杜斯斯同雲拜廷仲未同拜仁d球員甲到ja~~無乜默契

原帖由 ~傲神峰~ 於 2006-8-9 08:21 PM 發表

拜仁最有機會拎歐聯應該係今屆最有機架啦....;)
但驚普杜斯斯同雲拜廷仲未同拜仁d球員甲到ja~~無乜默契

我認為拿聯賽問題唔大
歐聯有車仔巴塞個d
加上馬加夫重聯賽多d
我唔咪甘睇好拜仁拎歐聯

原帖由 f波歷克 於 2006-8-10 01:54 AM 發表

我認為拿聯賽問題唔大
歐聯有車仔巴塞個d
加上馬加夫重聯賽多d
我唔咪甘睇好拜仁拎歐聯

你可能講得好岩:D:D
只要馬加夫一日教拜仁,拜仁就無機會拎歐區:cry:
但我覺得拜仁今年拎聯賽同德國盃都好困難~~
今年雲達不來悔好似好勁:mad:佢地進攻唔多洗講,而家後面好似買埋梅迪殺卡~~
拜仁今年有d危機.......

原帖由 ~傲神峰~ 於 2006-8-10 02:05 PM 發表

你可能講得好岩:D:D
只要馬加夫一日教拜仁,拜仁就無機會拎歐區
但我覺得拜仁今年拎聯賽同德國盃都好困難~~
今年雲達不來悔好似好勁佢地進攻唔多洗講,而家後面好似買埋梅迪殺卡~~
拜仁 ...

今年聯賽都係拜仁雲達爭架la....

好緊張...德甲就快開鑼...
拜仁慕尼黑主場對多蒙特....
大家點睇??拜仁加油....

原帖由 ~傲神峰~ 於 2006-8-11 02:51 AM 發表
好緊張...德甲就快開鑼...
拜仁慕尼黑主場對多蒙特....
大家點睇??拜仁加油....

拜仁試梗陣加上狀態未起小勝1球;)

原帖由 f波歷克 於 2006-8-11 07:19 AM 發表

拜仁試梗陣加上狀態未起小勝1球;)

我都想....拜仁一定要嬴ar~
最好簡尼唔洗失波.....

馬卡爾狀態好好...
半場拜仁1:0多蒙特
馬卡爾,禁區頂控住冇人睇,
拿番大位右腳一抽,網仔入, 1-0:D4

拿姆左路突擊
交入比小豬,控定一抽2:0
拜仁慕尼黑2:0多蒙特
24"馬卡爾
55"舒韋恩史迪加
:D:P

第一週德甲.....2006年8月12日

拜仁慕尼黑    2    :    0     多蒙特

入球球員:馬卡爾   <<23分鐘>>

舒韋恩史迪加<<54分鐘>>

原帖由 f波歷克 於 2006-8-12 03:47 AM 發表
馬卡爾狀態好好...

一開波28秒:D馬卡爾就傳身射中柱
但多蒙特有幾個機會入到拜仁波,可惜佢地把握唔到~
拜仁防線唔係咁穩固....希望可以快d改善:D

其實我有個疑問....
拜仁係因為艾斯美打得唔好,所以買雲拜廷返黎....
點解拜仁唔一開始就買雲拜廷呢??
我就唔係好信艾斯美起雲達不來悔打到識飛~黎到拜仁打唔返水準囉~
其實拜仁係咪因為見到雲達不來悔咁勁,唔想雲達不來悔咁勁,就買走人地個後防重心呢??
今年又係~見到漢堡上年防守得咁好,怕德甲一哥地位坐唔穩~所以買左人地個隊長返黎??
其實拜仁咁樣做,我覺得係『『損人不利己』』囉~

玩過星曲WEB

漢寶包和左
屎特家輸埋= ="
要睇下屎好黑04同埋雲達不來X點先~~~

玩過星曲WEB

原帖由 ~傲神峰~ 於 2006-8-13 04:28 PM 發表
其實我有個疑問....
拜仁係因為艾斯美打得唔好,所以買雲拜廷返黎....
點解拜仁唔一開始就買雲拜廷呢??
我就唔係好信艾斯美起雲達不來悔打到識飛~黎到拜仁打唔返水準囉~
其實拜仁係咪因為見到雲達不來悔咁勁, ...

唔係呀~~佢地上年個TARGET都係雲拜TON架..但係唔知點解無啦啦買左個艾士美返黎
不過艾斯美唔勁~~反而雲拜TON就好D...不過以拜仁根本唔需要買到佢地咁既球員
仲可以買好D既球員

原帖由 f波歷克 於 2006-8-12 03:47 AM 發表
馬卡爾狀態好好...

我地唔記得左簡尼:D今場係簡尼第500場德甲簡尼好波,唔洗失波

原帖由 kp9gf49naq68 於 2006-8-13 04:38 PM 發表

唔係呀~~佢地上年個TARGET都係雲拜TON架..但係唔知點解無啦啦買左個艾士美返黎
不過艾斯美唔勁~~反而雲拜TON就好D...不過以拜仁根本唔需要買到佢地咁既球員
仲可以買好D既球員

係囉:(好似你咁講,點解唔買d好d ga人返黎~
我覺得拜仁買人,大前提係削弱對手實力,其次先係增強自己實力
咁樣做,拜仁會令到德甲水平下降~對自己又無乜好處....唉.....

仲以為多蒙特班後生仔可以俾到d驚喜人tim..........

P.S.以下ga文章係起yahoo丁偉傑專欄到copy的

馬加夫暫不起用普度斯基,好嘢 !

馬加夫外號叫魔鬼教練,「魔鬼」之處在於他容許年青球員吸煙、飲酒,認為這不會影響球員的表現,因為他們夠強壯,夠年青;但同時馬加夫非常重視體能,操練份量十足,而若旗下戰將有失準之作,不論是那位巨星,他一樣會激烈地抨擊,毫不留情。15年前馬加夫開始執教生涯,由起切執教護級球隊到登陸拜仁慕尼黑,他累積到的經驗、智慧,在昨晚德甲揭幕戰中表露無遺。

在見拜仁於聯賽盃及一連串熱身賽失利後,前幾日曾和球迷分享,認為拜仁沒有波歷克的日子,將會比想像中更難應付。昨日拜仁勝多蒙特一仗,我認為贏在馬加夫,他成功抵受了起用新星普度斯基的誘惑,務求多用舊將,以默契取勝,在最前線,不獲機會踢世界盃的荷蘭射手馬卡爾仍然受重用,辛達告魯斯及時傷癒,於是在熱身賽場場上陣的普度斯基,有空間可以先作後備;在中場,用奧圖正選上陣多少是個意外,可能是因為迪米捷利斯受傷(昨仗他並不在後備名單中),二來正當眾人焦點集中於誰會擔起波歷克的工作時,馬加夫來一個化零為整,中場沒有倚賴那一位作為重心,而是打整體戰。

車路士成功演譯過這樣的陣式,艾辛、林柏特在大部份時間,誰也搶不到誰的鋒頭,但同時這樣的陣式也不是萬試萬靈,在英格蘭國家隊,林柏特、謝拉特的分工就一直都做不好,祖高爾放在左路,也只是勉強時有神來之筆,未真正具說服力;但在拜仁,奧圖集中負責中路防守工作,正如夏格維斯在世界盃八強戰英格蘭對葡萄牙時的位置一樣,又正如馬基利尼在車路士的工作崗位,另外沙歷咸美錫負責右中場,於是讓舒韋恩史迪加、夏格維斯兩名一同在拜仁成長的中場,在中路及左路互相走位,互換角色,而他們亦成功保持到在世界盃時的水平,配合辛達告魯斯二傳仍有功架,馬卡爾腳風亦順(今仗他至少有4個處理得不俗的射門),於是中前場的運作,拜仁成功地過了缺少波歷克的第一關。見到這樣的情況,杜斯山度士、卡里美、迪斯拿等應有心理準備,教練馬加夫不是在找波歷克的接班人,而是起用整體戰能力強的球員,在往後投入練習爭上位的過程中,上述幾位球員應該有了一個較清晰的方向。

拜仁方面有「熟」字當頭,那邊廂的多蒙特則被「生」字所累,「生」是指默契生疏,球員亦太「生」(新嫩);在後防,比辛卡、菲臘迪根、奇連治、古斯卡等,在有老將禾恩斯缺陣及基爾在早段傷出後,他們在缺乏領袖下的位置感生疏,不是輕出助攻便是較易失位,而面對拜仁的強攻時,他們都湧入中路協防,但反而出現人多手腳亂的情況。在進攻方面,代替捷克力量的新鐵三角派拿、華迪斯、費爾同樣未見默契,在個人能力其實不弱的情況下,在有機會時他們未見有拜仁的老練及耐性,導致誤傳較多,埋門一腳質素亦較差,以他們昨仗起腳次數的比例,多蒙特理應起碼可破蛋,但現在卻送了一份不失球紀錄,作為道賀拜仁門將簡尼第500場在德甲上陣的禮物。季前多蒙特教練雲馬維克謙虛道,希望球隊今季可取得第5位成績,來季可以參加歐洲足協盃,但以昨晚表現而論,這個目標多蒙特並不易達到。

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 04:34 PM , Processed in 0.043443 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存