2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 美容髮型講場 暗瘡 / 暗瘡印專區(請勿另開暗瘡問題post) ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 小sion子
go

[美容-皮膚問題] 暗瘡 / 暗瘡印專區(請勿另開暗瘡問題post) [複製鏈接]

我想問下點樣可以去黑皮?(就係生完暗瘖有時有d黑印係到...)仲有我個樣睇起黎好殘,皮膚又好老啊,今年先18歲啊,男仔,係混合型既皮膚,無知點算好?:( 行出街冇嗮自信....
有邊位高人教下我拉!! 可以推薦下護膚産品,有冇easy既方法教下我,最好係經濟實用,TNX!!

今日買左支碧柔..個支6色-.-’’

小s子介紹個支既另一版-口-’’’

有三隻唔同既...粉紅色個支有磨砂-.-

唔係太岩用呢...

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 hyq89 於 2006-12-19 09:03 PM 發表
我想問下點樣可以去黑皮?仲有我個樣睇起黎好殘,皮膚又好老啊,今年先18歲啊,男仔,係混合型既皮膚,無知點算好?:( 行出街冇嗮自信....
有邊位高人教下我拉!! 可以推薦下護膚産品,有冇e ...

什麼是黑皮?.? 是指曬黑的皮膚還是暗瘡印?.?

原帖由 小sion子 於 2006-12-21 05:39 AM 發表

我諗應該係..黑印- -

生完暗瘖有時有d黑印係到...

我都有..洗唔走甘樣-0-

原帖由 小sion子 於 2006-12-21 05:39 AM 發表

就係暗瘡印。晤知點算 ...麻煩你教下我

最快方法咪用激光law...但係好貴.........

我呢排生左勁多暗瘖呀
又紅又大粒呀
仲有d少少粒既有龍既野呀
點算呀...help  me

玩過星曲WEB

大家有冇work既消炎面膜介紹~
近排d暗倉好紅~

原帖由 o0清風0o 於 2006-12-21 08:18 PM 發表
我呢排生左勁多暗瘖呀
又紅又大粒呀

如果暗瘖膏可以整走既話就用暗瘖膏- -

試下萬秀個隻10- -'''

對大暗瘖幾work-0 -

不過暗瘖膏唔知會唔會留印..我之前用暗瘖膏去左暗瘖..但係有印係到都唔知點解...''

試下o''slee 支暗瘖精華..真係幾得0.0!!

原帖由 alex_kitkit 於 2006-12-21 05:36 PM 發表
最快方法咪用激光law...但係好貴.........

呢d方法係快家啦- -'''

唔係點會甘貴-.-''!!!

原帖由 o0清風0o 於 2006-12-21 08:18 PM 發表
我呢排生左勁多暗瘖呀
又紅又大粒呀

如含龍,你有信心支,支左會好快好返..冇就唔好亂支..
留印就有排整

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

原帖由 火狼cool 於 2006-12-19 12:22 AM 發表

印係比較難去..

如果你肯定你冇暗瘖甘你咪買d美白mask lo- -!!

姐係如果係印你咪靠害

原帖由 笨蛋仔 於 2006-12-23 10:17 AM 發表

姐係如果係印你咪靠害

錯- -

係如果係暗瘖你就死~_~

100%冇暗瘖先好用^^!!

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 笨蛋仔 於 2006-12-23 10:17 AM 發表

姐係如果係印你咪靠害
原帖由 火狼cool 於 2006-12-23 05:14 PM 發表

錯- -

係如果係暗瘖你就死~_~

100%冇暗瘖先好用^^!!

咁又無死/靠害咁嚴重既......不過係可能有冒險成份姐~
~_~""其實我覺得呢d指控既語氣幾重.......
我沒有惡意的, 只是.....唔......因為大家既皮膚情況無可能一樣, 尤其大家都可能會對唔同既成份敏感, 聽人推介之後用左敏感, 又唔可以怪晒人既.....
畢竟人地用唔敏感, 無可能知道推介會害左你; 又或者有時, 人地用左覺得work, 點知用在自己身上又唔係咁有效......
所以大家留意其他人既推介既時候, 都要自己考慮下適唔適合呢^^~

我好懶 唔係成日搞埋呢咁既野-__-不過呢排真係誇張左 於是就託人幫我去買呢幾樣野._.
http://www.ettusais.com.hk
http://www.ettusaishomme.com.hk/

全新防暗瘡潔面皂
                      100g $75

全面提昇的防暗瘡潔面皂,更注重抗菌功效,對肌膚更溫和,泡沫更加豐富。新成份-Trichlocarban,能徹底消滅細菌、去除多餘面油和老化角質,沖洗時將面上污垢一併清除,保持毛孔深處清潔。蘊含高起泡淨化成份,更容易搓出豐富柔滑的泡沫。含大量保濕成份的泡沬,完全覆蓋著每寸肌膚,潔面後滋潤柔滑,絕不繃緊。

用後感: 因為之前有用過試用裝,覺得幾好,之後先決定買。前排仲氣溫仲係2x度個陣我覺得幾ok,覺得真係乾淨,但都幾乾。前幾日仲得1x度,再加上用熱水沖完涼,用埋佢真係爆哂拆,我搽lotion落去個下直程係"拿",呢幾日可能習慣左就ok返d。

防暗瘡集中護理面膜
                                 $220        50張     26ml
防暗瘡集中護理面膜 (補充裝)
                                 $170        50張     26ml

有沒有發現暗瘡經常在同一位置出現? 原來肌膚好像身體般擁有抵抗力,抵抗力弱的位置容易因外界刺激或受生理期的影響而形成暗瘡。
防暗瘡集中護理面膜 Pre-Acne Care Sheet能有效針對此煩惱,簡單貼於經常出現暗瘡或剛形成的位置,便可給予肌膚充分滋潤,保持肌膚的pH 值平衡,是提升肌膚防禦抵抗力。

用後感: 因為我真係同佢簡介所講一樣,有時出完1粒,附近就會再出。我又好少聽聞有呢類產品,見到佢個簡介咁吸引,於是就買左黎試。我岩岩收到貨個陣剛嫌就係"賴緊野"個陣,用完個幾日,真係附近無再出(唔知係咁岩得咁Q,定係隻野work),不過個人認為佢係work既。
我對呢隻野其實唔係咁識用,點解咁講呢?因為佢個使用方法,淨係話貼係經常出現暗瘡或剛形成的位置,咁我應該貼到佢幾日就夠?貼到粒暗瘡好返?幾時先收手呢? 用過既朋友唔該都可以教一教我

暗瘡美白精華
$260     40ml

預防因日曬而引致的黑斑、雀斑和色素沉澱引致的暗瘡印,美白成份穩定型維他命C,能長時間發揮效果,令膚色更均勻通透。滋潤肌膚卻絕不油膩,重整肌膚紋理,提升肌膚的抵抗力,令暗瘡和暗瘡印難以形成。

用後感:總括黎講呢隻野都幾好,但我建議真係暗瘡好返先用(廢事浪費)。

暗瘡護理啫喱
$185     15ml

清爽的啫喱,迅速滲透肌膚,有效預防暗瘡及暗瘡印形成,防止肌膚脫皮和乾燥。在暗瘡初形成時立即使用,可預防暗瘡惡化。
亦可用於粉底上。
用後感:呢隻野我只用過試用裝,無買到的。因為我搽左之後聞佢陣味,覺得佢同n年前個隻clean&clear好似,同埋我覺得佢無乜用(應該係我既問題,我而家已經用好多隻都唔work^^),因為如果搽完你唔覺粒暗瘡快謝左,咁何來有用呢?當然,都有朋友講過呢隻野好用。

隱形毛孔啫喱面膜
$160     42g

肌膚紋理紊亂令毛孔變得顯眼。突破性成份「zero pore complex」能在你酣睡間,誘導肌膚膠原自然再生,翌朝水份彈力提升,毛孔徹底消失。

產品特點 :

• 只要塗上肌膚後睡覺,便可以調整肌理,預防毛孔粗大。
  • 面膜修護的滋潤感覺,能持續至第二天早上。
  • 高度保濕和滲透性持續,促進肌膚彈性。
  • 水瑩啫喱質感,滋潤舒適。
用後感:呢隻mask係sleeping mask,我用左幾日,暫時未見到效果,而家我只係當佢係洗完面既保濕品-_-。

其實我對呢隻牌子印象唔錯,有冇人用過?_?不妨交流下

原帖由 wing 於 2006-12-24 04:27 PM 發表
暗瘡美白精華
$260     40ml

預防因日曬而引致的黑斑、雀斑和色素沉澱引致的暗瘡印,美白成份穩定型維他命C,能長時間發揮效果, ...

THX.我le排又出返..真係好想佢停出...

原帖由 wai.. 於 2006-12-25 06:26 AM 發表

THX.我le排又出返..真係好想佢停出...

E- -

我同你一樣- -

又係呢排出-_-'''orz

唔明點解假期個時出得特別多

開學個時又唔會好似依家甘-_-!!

原帖由 火狼cool 於 2006-12-25 02:29 PM 發表

E- -

我同你一樣- -

又係呢排出-_-'''orz

唔明點解假期個時出得特別多

開學個時又唔會好似依家甘-_-!!

我係好左一排,之後冇食咩熱氣野都會出..真係好無耐

原帖由 wai.. 於 2006-12-25 03:32 PM 發表

我係好左一排,之後冇食咩熱氣野都會出..真係好無耐

可能因為大家都係夜訓左少少~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 02:57 AM , Processed in 0.034428 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存