2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 海外會員交流區 你地洗幾錢一個月[英國]
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 022667700
go

你地洗幾錢一個月[英國] [複製鏈接]

我broading 一個月大約用 40鎊啦.....主要買野食..買送煮.

原帖由 022667700 於 2006-12-4 09:50 AM 發表
我平均一個月洗80-100pounds度啦
當然唔計食宿啦
我住果度160pound1個月包水電都唔錯@_@
;) ;)
唔知你地洗幾多錢呢

40pounds per week......

你住邊, 好羨慕你

我今年yr1做左水魚同大學簽左1年約唔郁得

下年死人都唔住大學d accomondation

不過同fd搵過出面d屋都冇40咁平

最起碼都要50, 仲好似唔包水電

我屋租已經300... 咩都唔包..
上網 + 電話線 = 50鎊
水電gas 就未知會幾多, 因為係一個個season咁比既
交通.. 因為唔係city campus所以都係1個week出1次, 1個月10鎊唔洗
食野..就好難計..以呢2個月黎睇.. 就差唔多過100一個月..

上個term邊度都無去過.. 太多野做.. 又無時間.. 無買咩野特別野..
不過真係已經洗左好多-_-

我住係我家姐到....佢有屋because佢係果到結左婚....
佢有個仔有個女.有個工人..唔屎洗3:D ..有飯食....6個人住
水,電,租唔洗比
有車送返學校......
佢比錢我出街....
一個月都用唔到50pounds= =":D :D

2KF足球隊

原帖由 雞仔凸 於 2007-1-15 02:28 AM 發表
我住係我家姐到....佢有屋because佢係果到結左婚....
佢有個仔有個女.有個工人..唔屎洗3:D ..有飯食....6個人住
水,電,租唔洗比
有車送返學校......
佢比錢我出街....
一個月都用唔到50pounds= =":D :D

好羨慕 我又住

你地讀書淨係學費幾多錢架??
我聽人講要30萬一年係英國??
點解你咁平既

原帖由 提洛 於 2006-12-11 06:58 AM 發表
我諗我好d...
我住起親戚到...間屋超大...3個人住..
唔洗俾 水,電,租..
一星期返4日工 起我親屬 外賣店

一個月賺240 pounds
用50pounds都唔洗..

返工有人車...返學又近..巴士錢都慳到

你比人昆左了-.-我份工1個禮拜工都260鎊

外賣檔一個禮拜至少都百6呱- -你親戚搵你笨- -不過佢包你食住ga又......

我住broading house 一個term 6千鎊咩都包.....平時出town買野一個月用40鎊到啦...好努力慳緊錢既啦><

我食宿用聽多錢, 一個星期58POUNDS 房租, 食我諗差唔多20->30pounds
其他用好小錢, 每日行路返學, 一星期落town 一次buy food (bus fare 2.60)
水電煤我估要10=> 15pounds per week

我同4個HK人+ 一廣西人一齊住~~ 住得好開心^^

所以唔計食 & 宿, 我估一個月小過100pounds~~

原帖由 熊仔餅 於 2006-12-22 05:54 PM 發表
我屋租已經300... 咩都唔包..
上網 + 電話線 = 50鎊
水電gas 就未知會幾多, 因為係一個個season咁比既
交通.. 因為唔係city campus所以都係1個week出1次, 1個月10鎊唔洗
食野..就好難計..以呢2個月黎睇.. 就 ...

係喎..唔記得左要比上網錢=.= 我係canterbury唔近city centre..internet要用電話線  得半mb!! 6個人住所以間屋有兩個internet + 兩個電話線..>< 呢度 10pounds per month

原帖由 天神~ 於 2007-2-9 08:50 AM 發表

係喎..唔記得左要比上網錢=.= 我係canterbury唔近city centre..internet要用電話線  得半mb!! 6個人住所以間屋有兩個internet + 兩個電話線..>< 呢度 10pounds per month

我好近london.. 所以d野好貴
但又無london咁多野玩

真係無聽過有人話英國好=.="

我每星期五-日係屋企住大約用200鎊一星期再加
屋租2500鎊一個月....

我住LONDON中心係GREENWICH 附近有O2

100到................
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 01:16 PM , Processed in 0.032076 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存