2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 FreeStyle 小前鋒專屬討論區
樓主: 『聖天』
go

小前鋒專屬討論區 [複製鏈接]

原帖由 XD小鬼 於 2007-4-16 05:12 PM 發表

+spd係為左mark人o個陣緊到個g

+2pt點都好過+3pt,+2pt  fade-away好正(當然要睇住用la)

意外分10粒星^^

===============題外話==================
有冇人可以陪我玩= =
好悶...........

認同0.0" 我都覺得sf + 3分能力係冇咩用- -"加左又唔會準d-o-
+左中距既話......fly呀喂的入球成功率有7成@口@

我無加 SPD 因為我多數都正係 mark pg/sg 既三分(所以都會唔需要用太多 Spd....三分線只係得得一條-____-)..而 pg/sg 好少會射中距離

我加左三分 Rating...以家 24lv  本來 Rating: 48, 加左 7 以家 Rating: 55 (我得分能力係全個場都得....係咩位子一有空位就好大機會入到)
中距離....空左一定入, Fadeaway 自己好少用, 多數用來玩野 -___-

加多一樣野...如果有人以前打 Digicell TW FS... 應該記得一個好勁既 SF .....應該無記錯係叫...雀仔

雀仔個 SF 都係加 單跳, 同加板加 ~.~

原帖由 Winz11 於 2007-4-16 11:38 PM 發表
我無加 SPD 因為我多數都正係 mark pg/sg 既三分(所以都會唔需要用太多 Spd....三分線只係得得一條-____-)..而 pg/sg 好少會射中距離

我加左三分 Rating...以家 24lv  本來 Rating: 48, 加左 7 以家 Rating: ...

籃版跳彈同咩?? =]

我隻27 SF , 上身+7中距 , 下身+7運球 , 鞋+7SPEED , 完全可以當G打
而家都已經有41運球 , 唔洗慢速帶波 ~
而且 , +7板我唔覺有用 , 多左搶WIN隻G ??對G就搶WIN硬架喇 ,  搶PF/C只係靠搶位同食位 , +左同唔+跟本冇分別 ...
所以我情願+7運球黎自己搵食唔洗靠PG好過 ~

回復 #25 『聖天』 的帖子

唉=.=我廢時買點數
搞到依家成日d技多左出黎= =
又唔夠位裝,囧-.-

回復 #26 Winz11 的帖子

唔通身高真係可以有人係前面射3分都入= =?
咁你將個f整到190cm
3分會比180cm少嫁wo-.-
如果係咁,mark人而唔跳有咩用= =

回復 #41 野狐狸 的帖子

我以前都係咁啦= =
其實前鋒係3個職之中最難玩既1個= =
搶版唔夠c,3分唔夠g,中距唔夠準
要轉到小前係好難..因為都冇人同你打
要嬴就要你版搶得好= =
如果你唔係好識籃版,想升到15lv
真係難過登天=.=

原帖由 Winz11 於 2007-4-16 11:38 PM 發表

我加左三分 Rating...以家 24lv  本來 Rating: 48, 加左 7 以家 Rating: ...

其實+咩都無所謂,不過我覺得3pt好睇運= =

加jump blk易d,+spd甩左都易d跟番,2樣都好(加jump仲唔洗點= =)

加reb就......你都搶C,PF甩左o個d板,+咁多都無咩用(除非你想玩埋C= =)

原帖由 XD小鬼 於 2007-4-17 05:24 PM 發表

其實+咩都無所謂,不過我覺得3pt好睇運= =

加jump blk易d,+spd甩左都易d跟番,2樣都好(加jump仲唔洗點= =)

加reb就......你都搶C,PF甩左o個d板,+咁多都無咩用(除非你想玩埋C= =)

當籃低有攻勢

自己方同敵方 C/PF 一個射波 一個BLK波

搶籃版就變左SF既權利 =]

胡屎仔既 SF好得意 =] 我覺得係 "跳投型"

:回復 #66 bego2006 的帖子
Mark 人: 用 W, 可以推低人
跳: 用 D, 可以 BLK 人

聖天
下面圖: PF 24lv, SF 24lv, SF 24lv SF 加左之後 (無+1 個d Training)

SPD 都可以幫保下拿藍版加!!! (走位)

其實lei.....
我自己比左 PF 同 SF d stats 之後....我覺得 PF 係可以勁 d 家 ><

原帖由 Winz11 於 2007-4-17 07:55 PM 發表
其實lei.....
我自己比左 PF 同 SF d stats 之後....我覺得 PF 係可以勁 d 家 >

你試下加曬d能力值

睇下有咩得意野 =]

原帖由 『聖天』 於 2007-4-17 09:10 PM 發表

你試下加曬d能力值

睇下有咩得意野 =]

可以有咩得意野

原帖由 孤天~ 於 2007-4-17 09:11 PM 發表

可以有咩得意野

可能有得轉生@@~~可以揀其他職業由lv 1玩起

原帖由 bego2006 於 2007-4-17 04:20 PM 發表
我以前都係咁啦= =
其實前鋒係3個職之中最難玩既1個= =
搶版唔夠c,3分唔夠g,中距唔夠準
要轉到小前係好難..因為都冇人同你打
要嬴就要你版搶得好= =
如果你唔係好識籃版,想升到15lv
真係難過登天=.=

但係G 3分進攻範圍細~上藍易比人blk
F 中投唔準? 唔係麻~可以百發百中架啵
無話邊個難玩d~只不過你唔多適合F 既打法

原帖由 『聖天』 於 2007-4-17 09:10 PM 發表

你試下加曬d能力值

睇下有咩得意野 =]

-______-
你比錢我加?

原帖由 Winz11 於 2007-4-18 12:40 AM 發表

-______-
你比錢我加?

...

我意思係總力能點數加埋一齊

會發現 SF D數值多過 PF

=[

我中意玩pf多d~~~xDD
因為我個PF射3分個時...入左D人全部會O曬咀~~好得意0.0

原帖由 windhand11 於 2007-4-18 03:59 AM 發表
我中意玩pf多d~~~xDD
因為我個PF射3分個時...入左D人全部會O曬咀~~好得意0.0

32好唔好射

一般應該唔會有人mark你??

原帖由 『聖天』 於 2007-4-18 08:29 AM 發表

32好唔好射

一般應該唔會有人mark你??

32 應該唔易入......因為我隻pg 55 d 3分先準準地0o0
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 03:26 PM , Processed in 0.035381 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存