2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 SGO - 星夢Online 星夢版試用版主 之 大報到
樓主: totodile
go

星夢版試用版主 之 大報到 [複製鏈接]

原帖由 totodile 於 2007-4-30 07:37 PM 發表
恕我直言..樓上的幾位老手..今日最後一日..你地都唔好咁樣丫..
做壞榜樣呀..咁樣我好難做><
你地..唉..都唔知講咩好...
提醒下你地..雖然呢個都係少少吹水post..同吹d同我有關架嘛- -"

應該照扣,點會難做??你扣佢,佢都會知自己唔岩,又點會嬲你.

原帖由 (=口=) 於 2007-5-1 03:06 AM 發表

應該照扣,點會難做??你扣佢,佢都會知自己唔岩,又點會嬲你.

咁佢地又未算離譜..所以俾個warning佢地姐..
唔係驚佢地嬲唔嬲..係提醒下佢地..

同埋好多post都係咁..只要唔係太過份都尚可能接受..

原帖由 totodile 於 2007/5/1 11:30 AM 發表

做事要公平公正=]

原帖由 (=口=) 於 2007-5-1 03:06 AM 發表

就算係都係pm警告先的^^

原帖由 totodile 於 2007-5-1 11:30 AM 發表

哦,通常既黎講都係先警告,再犯先扣,係咪??咁係咪系同一個post回覆黎計?
姐係如果系"a"post度灌水,你警告左我,之後我冇再犯;
我再走去'b"post度灌水,係咪即扣??定你會係"b"post度警告我,再犯至扣??

原帖由 (=口=) 於 2007-5-2 01:20 AM 發表

哦,通常既黎講都係先警告,再犯先扣,係咪??咁係咪系同一個post回覆黎計?
姐係如果系"a"post度灌水,你警告左我,之後我冇再犯;
我再走去'b"post度灌水,係咪即扣??定你會係"b"post度警告我,再犯至扣??

請自行pm版主查詢
另外
你係度問..
也可算是"文不對題"啊
或者自己睇下版規

還有就是
要扣的話..
"文不對題"你的kaixxxx朋友^^
更明顯
首先 回post引發罵戰..
接著..
人地post佢的星夢acc改了名同人分享
佢貼埋d咩私隱的東西..?
咁呢d算不算呀-0-?

而閣下對版規有疑問..點解唔去版規個post問or pm版主..?
呢個post唔係討論版規wo~
要投訴也應去投訴區吧

當然..我自己係絕對尊重版主既最終決定

原帖由 浪客 於 2007-5-2 05:53 AM 發表

請自行pm版主查詢
另外
你係度問..
也可算是"文不對題"啊
或者自己睇下版規

還有就是
要扣的話..
"文不對題"你的kaixxxx朋友^^
更明顯
首先 回post引發罵戰..
接著..
人地post佢的星夢acc改了名 ...

如果因為咁而扣分,咁都冇問題,有錯就要認!!
你做咩係e度提我朋友d野??你搏乜??
kaiseredward做乜又關e個post事??
我問緊既係未來版主,你用d咁挑釁性既說話黎講野做乜??
你想考下"未來版主"既辦事能力係你既事,
你妒忌人係你既事,唔好拉埋其他人落水,
我絕對支持一個辦事公正既版主,
如果唔係就會變成一個"小圈子"論壇.

原帖由 (=口=) 於 2007-5-2 12:19 PM 發表

如果因為咁而扣分,咁都冇問題,有錯就要認!!
你做咩係e度提我朋友d野??你搏乜??
kaiseredward做乜又關e個post事??
我問緊既係未來版主,你用d咁挑釁性既說話黎講野做乜??
你想考下"未來版主"既辦事能力係 ...

回你小小
請不要忘記
你自己唔係版主  而係一名會員
你只係提出建議
而唔係指揮版主
最終決定權在版主
請不要將你自己主觀既想法套用在他人身上
你認為岩既野 唔一定係岩哂
你認為唔岩既野  亦唔一定係錯
如果你想執行你所謂既正義
請自行申請做版主

對我有不滿可以pm本人同我爭論
你同我所講內容已同呢個post無關
除非你用意係想引起罵戰或呃post

唔係既話..
呢個就係我最後一個回覆

原帖由 浪客 於 2007-5-2 04:29 PM 發表

回你小小
請不要忘記
你自己唔係版主  而係一名會員
你只係提出建議
而唔係指揮版主
最終決定權在版主
請不要將你自己主觀既想法套用在他人身上
你認為岩既野 唔一定係岩哂
你認為唔岩既野  亦唔一 ...

你最好就唔好再回,由頭到尾我都係問未來板主,
亦唔係徵詢其他人意見,
另外,我從來都唔想做版主,亦冇申請過,
問下都叫命令??乜唔係有問題就要問咩??
我唔多清楚版主既扣分限定姐,
我諗唔係人人都咁清晰掛,
橫豎都講開,做乜唔可以係度講埋,
等人人都知e樣野呢??
起碼冇得再抱怨,人地扣錯分啦.

哈哈,,我知古古姐老公係邊個

哈哈,,我知古古姐老公係邊個,,,,,上次係會朋果個,xd,是嗎?

原帖由 (=口=) 於 2007-5-2 05:28 PM 發表

你最好就唔好再回,由頭到尾我都係問未來板主,
亦唔係徵詢其他人意見,
另外,我從來都唔想做版主,亦冇申請過,
問下都叫命令??乜唔係有問題就要問咩??
我唔多清楚版主既扣分限定姐,
我諗唔係人人都咁清晰 ...

首先,我想講既係...呢個post係一個特別既post....
有好多吹水成分...係黎話俾人聽我既出現..
亦可以我同會員(即係你地)聯絡關係既post
而且佢地講升lv都係因為我問兵兵lv開始..
因為佢地係老手先串下佢地..你唔使咁在意

由頭到尾..係星夢版係冇warning的....
邊個有明顯錯(講粗口,侮辱人地,講其他game,推post..etc)..即扣...
其他就關post/移post...

星夢版 都係一個 玩家交流既平台....吹水只要不是言中無物 or 扯得太遠同埋唔係淨係得一句問句..都ok
呢d都係我睇番以前版主的標準

如果唔清晰可以睇番版規or pm我..唔使再係度爭論..

原帖由 檸密★〞 於 2007-5-2 05:44 PM 發表
哈哈,,我知古古姐老公係邊個,,,,,上次係會朋果個,xd,是嗎?

簡稱黑先生:smilie_:):

古版新官上任就有罵戰= =...

十週年勳章(賀詞)

原帖由 浪客 於 2007-5-1 12:32 PM 發表

就算係都係pm警告先的^^

有d咁事? 我唔覺喎
可能自己友就會有pm預先警告掛?

原帖由 totodile 於 2007-5-2 07:49 PM 發表

首先,我想講既係...呢個post係一個特別既post....
有好多吹水成分...係黎話俾人聽我既出現..
亦可以我同會員(即係你地)聯絡關係既post
而且佢地講升lv都係因為我問兵兵lv開始..
因為佢地係老手先串下佢 ...

任何版主既管理版方法都係一樣
試用版主只係試用期間內達到版主所需要做到既STANDARD
先可以成為副版,,期後再成為正版

PM WARNING / 係會員回POST度比WARNING我不嬲都有咁做
只係因為同一日有幾個問題POST我WARNING完再扣
智員未能及時睇到先唔知有WARNING出左

PS: 新任試用版主如遇到任何版務上既問題應該PM OR MSN任何一個正版
而唔係自行決定的

原帖由 妹豬深田 於 2007-5-3 12:28 PM 發表

任何版主既管理版方法都係一樣
試用版主只係試用期間內達到版主所需要做到既STANDARD
先可以成為副版,,期後再成為正版

PM WARNING / 係會員回POST度比WARNING我不嬲都有咁做
只係因為同一日有幾個問題P ...

我唔覺得任何版主既管理方法都一樣,因為係唔同人.
我反而覺得應該多d參照d前輩做野既方法,
例如:e個版既魔板,隔離板既反xxxxx.
佢地回親d post一般見佢都係對事,唔係對人,
佢地一出聲人人都收口,感覺上係會員對佢既一種尊重.
受人尊重唔係只係解決紛爭,c翼果次仲晒時間計埋d野,
反影俾官方知,仲醒過d gm好多啦.
e d野唔係個版主都肯晒時間黎咁做,
始終都覺得要睇個版主既出發點囉~~

(以上全陪都係個人睇法)

玩過星曲WEB

原帖由 totodile 於 2007-4-26 09:33 PM 發表
大家好 我係星夢版的新試用版主 係尋日知的@@
對於大家好奇我係game入面的邊個
我是應該開心的 至少你地對星夢版的事仲感興趣
首先講一下 我現實的背景先
我係一位中六學生…由星夢開game到而家都有玩…
對星夢 ...

版主
已有 1 人評分威望 收起 理由
Yo`E -20 推舊帖

總評分:  威望 -20   查看全部評分

訓醒未啊-.-膠之太古

我想問你d問題點答  因為我又想做- -xd

十週年勳章(賀詞)

原帖由 987654321 於 2008-8-16 02:51 AM 發表
我想問你d問題點答  因為我又想做- -xd

答條毛呀? 個post 07年架 你衰左啦^^
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-5 10:16 PM , Processed in 0.044838 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存