2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 PSP/PSV PSP 軟體工具區 (新手必看)PSP破解遊戲教學『玩唔到既請集中在此討論,發 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: ~@賢@~
go

(新手必看)PSP破解遊戲教學『玩唔到既請集中在此討論,發問』 [複製鏈接]

原帖由 ~@賢@~ 於 2007-5-26 12:50 PM 發表

間間鋪頭都唔同...(黑店!?)
但係通常佢整壞的應該都會賠的
放心_佢地應該都好有經驗

咁知唔知屯門邊間好d0.0?
仲有幾多錢到0.0?

原帖由 李李李你你你 於 2007-5-26 07:24 PM 發表

咁知唔知屯門邊間好d0.0?
仲有幾多錢到0.0?

預200-300
邊間就幫你唔到,唔識熟果區

我成日玩玩下突然間無左畫面..
重開之後又有..咁有咩方法攪店佢?

通常3.xx oe
不能進入遊戲的情況,只有2種

1.進入後黑屏
原因:遊戲必須umd來引導,但是選用了免umd的功能

解決方法:轉作umd引導
先關機,再按R制開機會出現一個表,
第2項Configuration-按X->Use No-UMD-按X->Disable

2.出現 the game could not be started(80020321)
原因:用了umd引導的選項,但是沒有umd在碟槽

解決方法:開免引導功能
第2項Configuration-按X->Use No-UMD-按X->Enabled

=============================================

我玩果隻可口可樂Golf,前者方法,入game就黑幕(左下粒燈狂閃

後者就出現the game could not be started(80020321)

我係3.10oe-a

原帖由 嚦咕嚦咕小神仙 於 2007-5-28 12:34 AM 發表
通常3.xx oe
不能進入遊戲的情況,只有2種

1.進入後黑屏
原因:遊戲必須umd來引導,但是選用了免umd的功能

解決方法:轉作umd引導
第2項Conf ...

可能你的設定有d問題
format f1試下

原帖由 ~@賢@~ 於 2007-5-28 12:49 AM 發表

可能你的設定有d問題
format f1試下

琴晚我試極都唔得,就嘗試將隻game轉為cso,就得左啦

部psp話3.10 verson
咁姐係.... 係唔係降唔降到1.5果d架?
因為我係新仔=.= 可能我傻仔左....
咁樣我想問埋3.10verson 仲玩唔玩到dlgame...
有咩game係玩唔到?
係唔係一定要硬降如果要降既話.....

原帖由 ☆冷酷.賢 於 2007-5-31 07:26 AM 發表
部psp話3.10 verson
咁姐係.... 係唔係降唔降到1.5果d架?
因為我係新仔=.= 可能我傻仔左....
咁樣我想問埋3.10verson 仲玩唔玩到dlgame...
有咩game係玩唔到?
係唔係一定要硬降如果要降既話.....

硬降

我一開始就入左黑屏- -,,
個連線個燈會自己著埋,,
如果入左recover mode就唔會著燈,,
但係,,我format左flash1一次都係唔得- -"都仲係咁
有咩方法可以幫下我-
-

原帖由 阿健.... 於 2007-6-1 12:24 AM 發表
我一開始就入左黑屏- -,,
個連線個燈會自己著埋,,
如果入左recover mode就唔會著燈,,
但係,,我format左flash1一次都係唔得- -"都仲係咁
有咩方法可以幫下我-
-

試下重刷oe

ms0:PSP/GAME/RECOVERY

先開呢個資料夾

再將ms0:PSP/GAME/340oeflasher/eboot.php 放入去上面個資料夾
                                              /data.dxar

入recovery mode運行 "run program at psp/game/recovery/eboot.php" 就可重刷3.40oe

我玩隻game
無論no use umd用咩
入game都係黑畫面,點好

原帖由 coud0219 於 2007-6-2 06:39 PM 發表
我玩隻game
無論no use umd用咩
入game都係黑畫面,點好

format f!
唔得再重刷

原帖由 ~@賢@~ 於 2007-6-2 09:04 PM 發表

format f!
唔得再重刷

format f
即係咩,我唔明

我都玩死神4就出現the game could not be started(80020148)既問題啦,照左你講既野架啦(p.3),都係唔得wo

我想問下...
我入GAME果陣佢陣左個無法復制什麼什麼....因為 I/O 裝置錯誤...所以無法汁行請求
第二個就係無法複製什麼什麼....找不到指定檔案..請確定指定的路徑及檔名是否正確...
呢2個...我只係可以入到D圖..GAME..MP3都唔得..
咁係咪我個USB事..定係佢係線有問題...還是係機..
我買果陣..老細就入左一隻GAME比我..係我番到去自己入就唔得...
(PS.入GAME係線係唔同..老細入果陣..係線係佢)

求救
我3.10oea降左1.5之後無問題
但再升番上3.40oea之後唔得

升完一禁去系流度就出左個錯誤話內部錯誤
an internal error has occurred 80082710

之後用format flash 搞掂左呢個題

但另一個問題又出現 我玩iso但佢話入唔到game

嘗試去Configuration度搞但一禁入去全藍mon

咁點算

原帖由 wing0014 於 2007-6-3 10:08 AM 發表
我都玩死神4就出現the game could not be started(80020148)既問題啦,照左你講既野架啦(p.3),都係唔得wo

升上3.40oe啦
唔該-.-

原帖由 死.火.啦 於 2007-6-3 01:40 PM 發表
我想問下...
我入GAME果陣佢陣左個無法復制什麼什麼....因為 I/O 裝置錯誤...所以無法汁行請求
第二個就係無法複製什麼什麼....找不到指定檔案..請確定指定的路徑及檔名是否正確...
呢2個...我只係可以入到D ...

你條usb線 / 係電腦個usb位有問題

原帖由 ─=☆肥安ζ 於 2007-6-3 03:25 PM 發表
求救
我3.10oea降左1.5之後無問題
但再升番上3.40oea之後唔得

升完一禁去系流度就出左個錯誤話內部錯誤
an internal error has occurred 80082710

之後用format flash 搞掂左呢個題

但另一個問題又 ...

再format f1得唔得,唔得就降番1.5/重刷

原帖由 ~@賢@~ 於 2007-6-3 05:22 PM 發表

再format f1得唔得,唔得就降番1.5/重刷

降完咁點-,-
我試左好多之降1.5升3.40-.-
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 07:43 AM , Processed in 0.035379 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存