2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 PSP/PSV PSP 軟體工具區 (新手必看)PSP破解遊戲教學『玩唔到既請集中在此討論,發 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: ~@賢@~
go

(新手必看)PSP破解遊戲教學『玩唔到既請集中在此討論,發問』 [複製鏈接]

我想問係點入game架

十週年勳章(賀詞)

原帖由 焰冰 於 2008-7-20 03:20 AM 發表
我想問係點入game架

睇呢個post既第一版

如果我部psp個ver係3.71 M33-2 改左機
咁係咪直接用第一頁果個3.80 M33/M33-5直接升就得?
升完係咪直接load到iso 唔洗再改機?
上面問題自己解決左啦=================
仲有咩係"神電"?

唔知點解呢排dl d game全部都玩唔到,全部都係入game個陣彈句啟動失敗(80020148)
我本來用緊3.8m33-5既,不過睇完你個iso個post之後,試下updata左佢睇下得唔得啦,點知都係唔得,而家up左4.1m33,我試過fromt個f1,又試過轉個免引導,又試過換卡睇下係咪張卡有問題,點知幾張卡都係咁,連本來玩到個d game都有d唔得,點解會咁既,同埋仲有冇d咩解決方法呀?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 連5克洛洛 於 2008-7-27 04:35 AM 發表
唔知點解呢排dl d game全部都玩唔到,全部都係入game個陣彈句啟動失敗(80020148)
我本來用緊3.8m33-5既,不過睇完你個iso個post之後,試下updata左佢睇下得唔得啦,點知都係唔得,而家up左4.1m33,我試過fromt個f1,又試過 ...

英文檔名?
免引導?

原帖由 ballball池 於 2008-7-27 06:38 PM 發表

英文檔名?
免引導?

英文檔名同免引導一向都有用架,同埋我又有隻umd插住係入面,就係唔知問題出左係邊,搞到玩唔到,但係有一d game就玩到,但係鐵拳同新出個隻夢幻之星就玩唔到,同埋之前玩dj max2 都冇咩事,但係而家會hand機

我係用oe 3.30既  有時我有d game玩唔到就會黑曬 等多10幾秒仲自動熄機  我開番個陣佢係重新開機 點解會咁ga?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 連5克洛洛 於 2008-7-27 09:03 AM 發表

英文檔名同免引導一向都有用架,同埋我又有隻umd插住係入面,就係唔知問題出左係邊,搞到玩唔到,但係有一d game就玩到,但係鐵拳同新出個隻夢幻之星就玩唔到,同埋之前玩dj max2 都冇咩事,但係而家會hand機

你睇下係宜家用緊個免引導係咩

試下轉下

原帖由 ballball池 於 2008-7-28 08:50 PM 發表

你睇下係宜家用緊個免引導係咩

試下轉下

原本用緊m33個個,其實咁多個都試過曬,sony個個啦,oe個個都試過,normal都試埋都唔得

我將個game放入iso個陣  
佢會存取失敗  指定的路線同檔的名字可能不正確
依個應該係我電腦既問題
但有冇人識整  教教我  thx

玩過星曲WEB

求教  我部機板本1.52 入game時 畫面會黑一陣 之後自己關機 想問有咩方法解决

我係3.90m33,入親game都係入左UMD到 (只係試過入iso既game) 唔用UMD就彈個80xxxxx個野出黎。有冇人幫下我- -
仲有我係修復模式果到入唔到Configuration呢個,唔知關唔關事呢?

隻秋之回憶 停係load畫面到 玩唔到 點算

十週年勳章(賀詞)

原帖由 禮哥仔 於 2008-8-1 08:39 PM 發表
隻秋之回憶 停係load畫面到 玩唔到 點算

嘗試調整免引導

我想問PSX有冇得同人連線?
同埋點解有啲PSX一開佢就話啟動失敗啟動失敗(80010002)?佢LOAD左個SONY畫面,之後就係咁(例如洛克人賽車),
我全部GAME都係放係PSP/GAME入面,
由於我係4.01M33-2,所以核心SET左M33,
之後我試下將唔得既PSX放入PSP/GAME4XX,都係運行唔到,
而我係薄P,又冇1.5核心,所以我都唔知點玩-.-
同埋GAME好難搵,唔知邊到有較多既PSX可以下載呢?
同埋PSX個flie可唔可以自己改其他英文名?(因為我知中文名唔得)
因為有時DL左落黎係一些數字,所以想自己改個比較易記既名.

十週年勳章(賀詞)

原帖由 丹羽君 於 2008-8-3 06:06 AM 發表
我想問PSX有冇得同人連線?
同埋點解有啲PSX一開佢就話啟動失敗啟動失敗(80010002)?佢LOAD左個SONY畫面,之後就係咁(例如洛克人賽車),
我全部GAME都係放係PSP/GAME入面,
由於我係4.01M33-2,所以核心SET左M33, ...

http://www7.2000fun.com/bbs/view ... 2&highlight=3.8

試下載POPSLOADER V2黎運行

原帖由 ballball池 於 2008-8-4 06:49 PM 發表

http://www7.2000fun.com/bbs/view ... 2&highlight=3.8

試下載POPSLOADER V2黎運行

係咪3.80 M33 POPSLOADER V2傻瓜包?
入到recovery mode 去邊到激活插件?我係plugins搵到項popsloder.prx[POPS],係咪將佢改成Enabled就激活成功?
咁進入recovery mode 激活插件後係咪可以將seplugins內既資料刪除?
同埋究竟PSX係點樣連線對戰的?
同埋下載返黎既PSX資料夾可以改自己喜歡的英文名嗎?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 丹羽君 於 2008-8-4 09:47 AM 發表

係咪3.80 M33 POPSLOADER V2傻瓜包?
入到recovery mode 去邊到激活插件?我係plugins搵到項popsloder.prx[POPS],係咪將佢改成Enabled就激活成功?
咁進入recovery mode 激活插件後係咪可以將seplugins內既資料刪除 ...

enable就得

唔好刪除

不能連線...除左一d被修改成可連線既game

可以自己改psx個file名

原帖由 ballball池 於 2008-8-5 03:14 PM 發表

enable就得

唔好刪除

不能連線...除左一d被修改成可連線既game

可以自己改psx個file名

咁如果佢可以連線既話,係唔係直接係隻GAME禁對戰就得,定要做特別既方法?
我上YAHOO又周圍都搵唔到教學,而呢到又冇,
另外,有啲PSX由PS ONE碟轉出黎,
咁我下載既PSX可唔可以轉返做碟然後在PS2上玩?

十週年勳章(賀詞)

psx連線我自己都唔識搞
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-28 03:09 PM , Processed in 0.052269 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存