2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 綜合娛樂討論 偶像 Fans Club 陳法拉FANS CLUB~今日陳法拉 :法拉天華拍拖賺百萬#352 ...
樓主: franky$$
go

陳法拉FANS CLUB~今日陳法拉 :法拉天華拍拖賺百萬#352 [複製鏈接]

原帖由 Taylor_Swift 於 11-8-9 01:41 PM 發表
版主,你簽名都無法拉既
法拉:你鍾意fiona仲多過我T^T

係呀..~fiona 簽名係人地做比我的
我有3個 偶像   法拉,fiona,同埋twins

:victory: :victory:

陳法拉視成都係第一個家
【on.cc 東方互動 專訊】 陳法拉到家鄉成都出席珠寶店開幕,她佩戴名貴首飾與品牌高層一同剪綵。法拉自言小時候在成都長大,在她心目中成都是她的第一個家,就像回到家鄉一樣,心情既緊張又興奮。她又大讚當地發展迅速,日益時尚及國際化。

法拉天華組情侶檔殺入珠三角

【on.cc 東方互動 專訊】 藝員陳法拉憑電視劇《潛行狙擊》人氣急升,劇中她與謝天華有不少親熱鏡頭,問男友會否感呷醋?她笑言只是幫謝天華人工呼吸而已,沒有感到尷尬。並承認因為這劇多了活動邀請她與謝天華組情侶檔出席,甚至遠至廣東省也有,笑言希望活動長做長有。

http://news.on.cc/cnt/entertainm ... 0831_00862_001.html

法拉戀天華財源滾滾
謝天華和陳法拉主演的劇集《潛行狙擊》已進入尾聲,收視越來越好。前晚 Laughing哥和 Madam Jo齊到銅鑼灣出席活動,兩人因劇集帶挈人氣急升,外快接不停,難怪他們都希望繼續以情侶檔孖住搵真銀。

無綫劇集《潛行狙擊》播出以來收視理想,上周平均有 31點( 198萬人)收視,近日劇情進入尾聲,相信收視會更進一步。主角 Laughing哥謝天華和 Madam Jo陳法拉受劇集帶挈人氣急升,前晚兩人齊到銅鑼灣出席雜誌頒獎禮,同場還有詹瑞文和藍奕邦等。天華和法拉出現時有 fans大聲歡呼,搶盡風頭,天華坦言近日多了很多外快,收入增加不少,他說不少人都向他追問劇情,但為免結局曝光,天華只好扮失憶。

男友冇投訴

日前《潛》劇播出法拉在沙灘為天華做人工呼吸一幕,法拉透露將有兩人連場的感情戲。不過,一直有傳法拉為免男友薛世恒呷醋,絕少跟男演員拍親熱戲,問她今次男友會否介意?法拉笑說:「都冇親熱戲,只係人工呼吸,只要唔係感情戲錫都 OK。」法拉又說沒收到男友投訴。

法拉前晚與謝天華傾個不停,冷落了身旁的詹瑞文。

天華和法拉主演的《潛行狙擊》劇情進入尾聲。劇照

法拉亦表示近日多了很多搵銀機會:「勁多人搵,特別係廣東省附近。」不過,近日內地限制港台藝人到內地亮相綜藝節目,問法拉會否擔心?她指自己主力接商場騷,故影響不大,再問她會否趁機加價?她說:「由經理人傾,但我想長做長有。」

採訪:卓寶花
攝影:黃文偉  

http://hk.apple.nextmedia.com/te ... amp;art_id=15573443

法拉墮樓慘死網友促翻生

陳法拉在《潛行狙擊》中飾演的女警Madam Jo深受網友歡迎,最近踏入結局篇,引爆網上瘋傳大結局內容,最令人關心的是法拉與謝天華飾演、亦正亦邪的Laughing會否有情人終成眷屬?徐子珊與飾演奸角跛Co的黃宗澤會否得到懲治?

據悉Laughing不甘無法將跛Co入罪,衝動得開槍殺死對方,然後被捕入獄。Madam Jo為保護Laughing墮樓慘死,子珊因揭發跛Co犯罪證據而遭殺人滅口,兩對情侶最終無法白頭到老。雖然導演安排結婚戲安撫粉絲,可惜仍未平息網友的不滿,有傳網友準備發起「打救Madam Jo」行動,將09年打救《學警狙擊》中「Laughing哥」角色翻生,重施故技,逼法拉翻生,對此法拉說:「好感動!雖然網上流傳嘅結局未經證實,仍多謝佢哋嘅熱情,希望真正結局令大家滿意!」

http://the-sun.on.cc/cnt/entertainment/20110902/00470_077.html

最得意情侶Laughing跟法拉搵食

若說視帝后是電視城人氣寒暑表,套在Laughing謝天華和Madam Jo陳法拉身上也許用不着,二人未曾做帝后,如今互撐出戰;的確,Laughing加法拉做情侶檔視帝后錢途無限,有得諗!

攜「首」衝擊視帝后

記:天華覺得法拉嘅演技係咪有好大進步?

華:哈哈!法拉依家嘅演技係可以要我同佢敬禮,因為佢係我上司(劇中)嘛!有時佢真係做到不怒而威。

拉:我冇可能咁惡喎!其實我好溫柔o架!

記:咁法拉覺唔覺得有機會更上一層樓攞視后?

拉:講真,我都係第一次做呢類型嘅戲種,完全係一個摸索嘅階段,我同啲同事講,自己起碼成個月先Pick Up到做一個警察。呢個係一個階段,我覺得未能完全拿捏到個角色,未到好純熟。

華:唔係喎!你好有Madam Feel喎!哈哈哈!尤其係坐喺你辦公室入面。

拉:其實對呢個角色信心唔大,因為真係要花太多時間去揣摩。

華:我反而勁撐你!法拉中段開始慢慢有個氣勢出嚟,佢知道點令個角色立體,唔係第一步就不怒而威,而係慢慢滲出嚟,真係對佢另眼相看。

好Cute寸又Chok

記:咁法拉覺得天華今年係咪有機會首嘗視帝滋味?

拉:首嘗?係第一次咩?梗係支持佢啦!佢做視帝,我第一個撐!自從電影後,我同佢第一次喺電視劇合作,不過佢自從做Laughing呢個角色,呢個名已經係Part of佢嘅生活,喺佢嘅血液入面,唔係入唔入戲嘅問題,對佢嚟講係冇難度,駕輕就熟,佢創作到呢個角色性格,已經唔係刻意去演喇!太犀利喇!

華:係呀!依家啲人成日話Laughing又寸又可愛。

拉:係喎!佢寸得嚟又好有正義感。

華:不過寸同可愛係好難擺埋一齊,仲要佢Chok呢,真係唔易㗎!

拉:唓……你Chok就梗o架啦!

華:我一世人打過兩份工,第一份係做蠱惑仔,第二份就係做Laughing。

記:咁天華你寧願法拉係一個剛強嘅Madam,定係一個好溫柔嘅女仔?

華:當然Madam會比較有趣!小鳥依人會好局限,會規限到發揮,小鳥依人只要成日黐住個男朋友就得,但Madam同Laughing出嚟,大家會覺得好得意,究竟一對警察點樣去談戀愛呢?

拉:係,齋拍拖會好悶,我唔鍾意咁!

記:除咗拍警匪片,你哋想拍咩類型嘅戲?

華:一句講晒!當然係做螢幕情侶搵真銀啦!哈哈!好唔好呀Madam Jo,我跟你搵食。

拉:好呀好呀!不過係我跟你囉!

棄茶煲情定小明

記:《小明上廣州》點樣嚟?

華:Laughing同Madam Jo感情線幾特別,有別於一般劇集男女,最初佢哋係上司同下屬關係,Madam Jo本身有啲似《變節》入面嘅Karen(Laughing女友),為佢哋嘅感情埋下伏線。至於點解會唱呢隻歌,就由法拉去講。

拉:原本想唱《我是茶煲肥又矮》,但首歌太舊,想Update少少,就同監製講想要首得意又Cutie、依家街知巷聞嘅兒歌,諗到不如試吓唱《小明上廣州》啦!又OK喎!出嚟效果又好。

記:邊個提議?

華:係我哋兩個提議,一齊諗。我哋兩個睇劇本時,都對《我是茶煲肥又矮》冇乜感覺,首歌舊到阿媽都幾乎唔識唱,依家嘅小朋友更加未必聽過。

拉:我真係未聽過囉!哈哈!

華:我都未!

拉:唔好扮嘢喎!

華:當時大家個燈膽突然着咗:「不如就《小明上廣州》啦!」又諗呢隻歌最好拉埋小提琴,咁我哋真係走去學。

拉:真係,所以我哋真係搵個老師去學。

華:冇錯,因為拍嗰陣時係現場收音,要現場又拉又唱,唔係後期配音嘅。

拉小提琴有段古

拉:我哋兩個本身唔識,由點樣揸,指法係點都要從頭學起,其實真係好難。

華:學咗一個月,值得嘅!冇諗過隻歌出嚟會咁爆!

拉:冇錯,好多觀眾都會提起呢隻歌,佢哋會覺得好得意,擺喺呢個場口度。估唔到喺警匪片入面,會氹到觀眾開心。

華:因為我哋想喺入面畀觀眾小驚喜。

拉:唔想成套劇都咁Heavy,天華同Bosco(黃宗澤)條線已經好沉重,所有嘢掹得好緊,所以我同Laughing條線想有啲喜劇色彩,可以輕鬆啲!

後記:靚仔靚女

小朋友說話最真心,訪問當天,有個B女行過見到Laughing Gor,即大嗌:「Laughing哥哥好靚仔!」在旁的法拉問B女她是誰?B女說:「靚女Madam!」小朋友不會玩惡搞,也許天華和法拉人氣真的火紅呢!

ArTing

http://the-sun.on.cc/cnt/entertainment/20110904/00470_055.html

即時娛樂
法拉自爆
拍了兩個結局
2011年09月04日 (03:29 pm)
(未有評分)瀏覽人次:0FacebookTwitter轉寄朋友
近日陳法拉因TVB劇集《潛行狙擊》中的Madam Jo一角人氣急升,昨晚她到觀塘出席活動,近日有傳法拉被老闆陳國強欽點成為今年視后,她表示很少看娛樂雜誌不知情,但法拉認為其他女藝員如楊怡和鍾嘉欣的表現也相當不錯。《潛》劇已進入尾聲,有傳結局中Madam Jo會殉職,法拉聞言:「我拍o左兩個結局,但都唔知監製剪剪吓會係點。」

http://hk.apple.nextmedia.com/re ... amp;art_id=50036671

法拉有一半信心攞視后

(綜合報道)(星島日報報道)陳法拉和周柏豪前晚一同出席apm商場舉行的籃球活動 。曾現場欣賞NBA球賽的法拉,最喜歡的球星是高比拜仁。
  提到陳志雲打甩涉貪案,陳法拉說:「我們平時少聯絡,戥他開心,因大家也關注呢件事,現在塵埃已定。」至於有報道指無綫新老闆欽點她做視后,法拉謂:「我一向不信八卦雜誌。有提名已開心,還要看其他的劇集,好像鍾嘉欣、胡杏兒和徐子珊都好好。(新老闆覺得你好喎!)不知是否真的,其實還要看觀眾投票的。(有信心攞獎?)一半,我演的角色很吃力,出來效果甚好,很多謝Laughing哥。(有傳結局已外泄!)拍了多個結局,可以剪不同的版本,我是演員都不知用哪個結局。」 文、圖:黃芷櫻
  ■陳法拉認為鍾嘉欣、胡杏兒與徐子珊都是勁敵。

http://hk.news.yahoo.com/%E6%B3% ... 0%8E-223000330.html;_ylt=AvUJkfJA9MFhZdHrvYfWBdq7Vsd_;_ylu=X3oDMTQyZTcxdDVjBG1pdANUb3BTdG9yeSBlbnRlcnRhaW5tZW50U0YEcGtnA2M5ZWQzZmRmLTc0MGEtMzM1MC1hYzhkLWYwMTNjMWMwYThlZARwb3MDNgRzZWMDdG9wX3N0b3J5BHZlcgM5ZmU5NDlhMC1kNzRiLTExZTAtOTdmZi1hNGU5NDlmZTU3Y2M-;_ylg=X3oDMTF2M2Jnb2xnBGludGwDaGsEbGFuZwN6aC1oYW50LWhrBHBzdGFpZAMEcHN0Y2F0A.Wom.aoggRwdANzZWN0aW9ucwR0ZXN0Aw--;_ylv=3

http://l.yimg.com/bt/api/res/1.2 ... E7cT04NTt3PTE5MA--/

法拉迷雲有運行

陳法拉、陳敏之和郭晉安等昨日在電視城為無綫劇《東西宮略》試造型。

被指是「迷雲黨」的法拉和敏之對於在志雲回歸之時擔正,法拉卻否認自己是志雲黨,並笑說:「之前乜派都做過,係未做過反派,樂易玲、曾勵珍、陳志雲都有人話過,但主要係公司安排工作,冇分派。」
敏之則說:「上個月已經確定,所以唔關事,陳志雲係我老闆又係朋友,自己冇黨派,今次套劇樂小姐都有幫我爭取。」她表示有短訊聯絡志雲,獲回覆一切安好。此外,法拉昨日開鏡後即拍攝外景,有緣遇上周潤發,她在微博寫道:「發哥就站在背後看着我演戲,哎呀,那個壓力大到啊。」
採訪:卓寶花
攝影:黃文偉

在新劇中飾演鍾無艷的陳法拉,笑言甚麼派都做過,只是未做過反派。

法拉拍外景巧遇周潤發,昨日她將合照貼上微博。
http://hk.apple.nextmedia.com/te ... amp;art_id=15587269

無綫劇《潛行狙擊》收視理想,不少觀眾都關心究竟「 Laughing哥」謝天華和「 Madam Jo」陳法拉的結局會是如何。

袁嘉敏狂銀
昨晚《潛》劇播大結局,眾演員到九龍灣跟約 200位觀眾同看兩小時結局篇,幾位主角包括謝天華、黃宗澤( Bosco)、法拉和徐子珊等悉心打扮現身,其中以天華、 Bosco及法拉的 fans最多,另外 MC Jin的 fans別出心裁,以他的新碟封套造成巨型紙牌為他打氣。
另外,有份演《潛》的袁嘉敏昨到銅鑼灣出席記招,但她穿了唐裝衫埋沒好身材。今次她是為投資公司做代言,並會做多年,她說酬勞有 6位數字以上。袁嘉敏話:「目標係今年拍 10個廣告,家拍咗 5個,估計明年初可以夠首期買樓。」她說想買 300萬左右的樓。
採訪:王崇穎
攝影:陳順禎

http://hk.apple.nextmedia.com/te ... amp;art_id=15600393

法拉天華拍拖賺百萬
2011年09月11日
(5人)瀏覽人次:13,733FacebookTwitter轉寄朋友
劇集《潛行狙擊》前晚於九龍灣一商場播放大結局,主角徐子珊、謝天華、陳法拉及黃宗澤均有出席。當播放子珊被黃宗澤殺死一幕時,子珊忍不住哭,事後她說:「我好易喊,拍嘅時候已經好慘好感觸,不過喊咗出嚟有啲尷尬。」
另外,陳法拉透露與謝天華以情侶檔賺了接近 7位數,她表示:「希望 keep住搵。」對於有傳《潛行狙擊》開拍電影,不過指陳法拉冇份,對此法拉表示:「好似家仲傾緊古仔,而且我仲拍緊劇,未必有期拍電影。」
採訪:王崇穎
攝影:陳順禎

http://hk.apple.nextmedia.com/te ... amp;art_id=15602742
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 02:47 AM , Processed in 0.028460 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存