2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 美容髮型講場 想知自己櫬咩髮型?stylist為你解答+髮型相集2007~ ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: stylist-yon
go

[髮型-意見詢問] 想知自己櫬咩髮型?stylist為你解答+髮型相集2007~ [複製鏈接]

原帖由 stylist-yon 於 2007-6-12 11:38 PM 發表

其實所謂日式電髮感覺只係唔電到咁鬈既電髮,
用日式喇叭芯做出來,電出來的鬈比較柔和輕盈,
沒有傳統電髮芯的鬈那麼實,比較自然.
再配合高層次cutting去令其更加飄逸,
基本上夠長就電得^^
如果頭頂拉出 ...

咁我去要幾錢+埋洗剪 去到咁點?

Japen Cuvrl-----日式電髮感覺
如果想電點同髮型師講嫁...
同埋你間鋪係邊嫁...有d想整:smilie_:):

原帖由 特鬼工人 於 2007-6-13 08:33 AM 發表

咁我去要幾錢+埋洗剪 去到咁點?

正常收費$446,$570(inculd haircut)
student package$398 (inculd haircut)

建議先電話預約一個時間,大家有個預算,
唔會撞埋其他客人ma^^

其實咩叫under cut???

想後面剪到好似Men under bob_cut 咁..同個stylist講''剪薄slide尖''??

你有冇msn a??我想係msn講a^^

我想問可5可以軟化個陰...我想佢貼d@@
仲想知有咩方法可以整到痴住生既的水!?

十週年勳章(賀詞)

牙yon仲未答我
#20樓

原帖由 stylist-yon 於 2007-6-11 11:51 PM 發表

thx andy^^
好久不見!加左價好小咋,學生discount左都唔過$100wor.
你個頭點呀~

我個頭宜家冇左你剪  差左好多囉  唉..  

唔過100?? 姐係幾多錢 ?我下次再約返你剪  

真係去一去第二度都死  早知唔貪平...  

同埋呢  我宜家開始想剪短  因為夏天啦  你到時幫我整個短既型仔頭啦XDD  哈哈

咁姐係 第1次 398???????????

幫你push返!!!!!!!!!!!!!!!!

我覺得唔gel頭睇落去硬係無 gel左咁精神,咁好睇
不過我自己係一個勁唔鐘意gel頭既人..
我d頭髮又多,又厚,個頭一堆野 但又無層次,係咁fing d都唔堯郁
我想問如果唔gel頭,但唔要剪到太短,咁點剪先好睇 清爽精神d(ps.我要返學)

如果面長...頭髮比較暗啞...想個頭可以有少少電過既feel...
其實應該點搞好??

另外想問問你係唔係髮型師??
係邊區??

同埋
如果
只係想要佢個頂

襯個碎陰會唔會好怪??

原帖由 a1998056 於 2007-6-13 06:42 PM 發表
你有冇msn a??我想係msn講a^^

yonhair@hotmail.com

原帖由 傻天~ 於 2007-6-14 07:06 AM 發表
牙yon仲未答我
#20樓

-咁你識唔識剪ga?
係咪要做負離子先得=口=?
我頭髮好軟 剪唔剪到?
洗唔洗好厚0.0-

但坦白其實呢類頭只係製造好多空間既cutting,
並不是好複雜,
高層次有長度既爆轉,
髮根開始拉碎多d,但cut完後唔會即刻飛起晒,
會飛得咁係因為styling既效果,你識得自己每日STYLING就得.
你問我識唔識剪,都唔知點答你好,
不如你參考一下我的髮型相,
去判斷我是否可靠啦~

原帖由 飛狼銀白 於 2007-6-14 04:39 PM 發表

我個頭宜家冇左你剪  差左好多囉  唉..  

唔過100?? 姐係幾多錢 ?我下次再約返你剪  

真係去一去第二度都死  早知唔貪平...  

同埋呢  我宜家開始想剪短  因為夏天啦  你到時幫我整個短既型仔頭 ...

MEMBER STUDENT CUT-$99
打比我啦,執番好個層次先^^

原帖由 絕~ 於 2007-6-14 11:14 PM 發表
我覺得唔gel頭睇落去硬係無 gel左咁精神,咁好睇
不過我自己係一個勁唔鐘意gel頭既人..
我d頭髮又多,又厚,個頭一堆野 但又無層次,係咁fing d都唔堯郁
我想問如果唔gel頭,但唔要剪到太短 ...

其實只要層次正確,根本唔GEL都會有個型,
唔會咩都睇唔到,當然,STYILNG之後一定係最好效果的,
但唔應該一唔GEL就唔得既,我覺得^^

------------------------------------------
層次的意思是由頭髮最短的部分接續性地接駁至最長的底部,
層次角度準確接得好的話,頭髮會顯得很立體.
即係由頭頂最短既起點一路駁到落最前既陰,陰是層次的底部,最長,
只要層次駁得好,無斷,由底部長的支撐住上面短的,頭頂最短最輕的關係會自然豎起,
而難度就是在於要一吋一吋地量度住上個接口去剪短,並剪得smooth,
就算洗完頭唔gel野,或者亂咁正亂都好,
只要跟住頭頂個轉位既方向順住咁撥,就自然會有個型出黎,層次做好再搽泥,都係順住轉位推幾下,已經ok,
你可以gel到一個大概好似你岩岩剪完係salon離開時那個樣,而且只係三幾分中內的事情.
總之由底部最長一層一層的漸短直到最頂的最短,這就是層次.

而牙剪咬碎就係唔建立層次,拿起一片頭髮假設有十條,有齒的牙剪夾下去筆直地剪短了其中的五條,
剪完夾起然後拿下一層的頭髮做同樣動作,比較濃密既頭就咬入d個落髮根到,(摸落頭肉度會覺得拮手)
輕左好多但爆起晒,一般密度的就由髮中咬起,不計算頭骨的差異,
成個頭由牙剪剪完之後薄薄一塊紙,幾條mo飛下飛下,剪完頭兩個星期都你會gel得起,因為夠碎,
但一長小小就點摷都一舊野咁,鬆唔到,係因為個底咁長個頂又咁長!
如果你到salon的週期是兩個月一次,層次的頭直至你下一次剪之前都會正正常常,
牙剪咬碎的玩唔到一個月你就會攪唔掂要去再剪.

層次=3D
牙剪=2D
------------------------------------------------------------

原帖由 寒伯 於 2007-6-14 11:37 PM 發表
如果面長...頭髮比較暗啞...想個頭可以有少少電過既feel...
其實應該點搞好??

另外想問問你係唔係髮型師??
係邊區??

同埋
如果
只係想要佢個頂

襯個 ...

兩邊留到過耳,頭頂高層次輕微拉碎,
頭頂小小爆轉,個頭碎到比你實際需要既再多小小,
然後電body wave,落泥jar摷兩邊,兩邊遮到耳再推鬆,
咁樣做會拉橫左個頭,
望落便顯得渾圓,balances左你長面既問題^^

想要呢個頂但碎陰當然得,
這些都是層次配合的問題^^

我一開POST已經話我係STYLIST啦!
旺角區,DETAILS請到我WEB~
http://yonhair.com

佢呢個頭其實係用左咩電法GA?!

十週年勳章(賀詞)

原帖由 stylist-yon 於 2007-6-15 01:15 AM 發表

-咁你識唔識剪ga?
係咪要做負離子先得=口=?
我頭髮好軟 剪唔剪到?
洗唔洗好厚0.0-

但坦白其實呢類頭只係製造好多空間既cutting,
並不是好複雜,
高層次有長度既爆轉,
髮根開始拉碎多d,但cut完後唔會 ...

add左你msn

原帖由 stylist-yon 於 2007-6-15 01:20 AM 發表

其實只要層次正確,根本唔GEL都會有個型,
唔會咩都睇唔到,當然,STYILNG之後一定係最好效果的,
但唔應該一唔GEL就唔得既,我覺得^^

------------------------------------------
層次的意思是由頭髮最短 ...

明d唔明d
其實你係邊到做?
收費又幾多?
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-13 09:10 AM , Processed in 0.080070 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存