2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 FreeStyle hk最強?!
樓主: 0o玲o0
go

hk最強?! [複製鏈接]

有無分男女性別@@

兩年前既POST, 原來咁快就2年…

係啊~~~兩年我地可以睇到FS點由受歡迎變成眾矢之的

咁神奇既=.=
仲有人上呢個版回POST

原帖由 0olokloko0 於 2007-7-11 11:23 PM 發表

對你黎講咩叫高手?
我本身玩開sg,都玩到36 lv,高手我真係成日都見到
尤其是係閃抄...點勁我相信講黎都無咩用啦,要知道高手有幾勁唔係聽返黎的
要自己去試下,如果你覺得我26-36 lv係閃抄玩都同高手既對戰既經驗少 ...

26-36 lv 姐 閣下20~39 lv 係閃抄到打 ,但高手 都ok多啦 睇你玩2.2 定3.3
勁人一定會有, 至於生哥 係唔係最強, 未肯定到,但係 應該會在hk 頭5名內 ,所謂 天外有天,人外有人嘛
所以 最強 呢D野冇話係一定 ,即係暫時,因為人會進步

十週年勳章(賀詞)

原帖由 乳kAi酪 於 2009-4-6 09:22 PM 發表

26-36 lv 姐 閣下20~39 lv 係閃抄到打 ,但高手 都ok多啦 睇你玩2.2 定3.3
勁人一定會有, 至於生哥 係唔係最強, 未肯定到,但係 應該會在hk 頭5名內 ,所謂 天外有天,人外有人嘛
所以 最強 呢D野冇話係一定 ,即 ...

kai子咁抬舉光頭仔

別忘了有我的存在

原帖由 乳kAi酪 於 2009-4-6 09:22 PM 發表

所以 最強 呢D野冇話係一定 ,即 ...

wa 差唔多兩年仲有人quote我d野, FS都無咩機會玩
一年裡面都唔多時間響HK入面, 睇翻之前我d言論
時間證明左一切, 我仲係覺得自己無講錯到
計香港咩頭5頭10完全係無意義ge事黎
本身FS係一款好受網速影響ge遊戲, 香港真係好難出到國際級FS玩家啦
10場少則Lag 3場, 多就10場 Lag 足10場, 又Delay, 想同台灣人有相同條件練技術都難啦
雖然練左個43 SG, 44 PG, 40 PF, 30 C
話唔埋我仲係好似2年前咁比人話我只係"心態只有1~15lv既新手人士", 哈哈
不過玩左FS咁耐, 雖然唔稱上係咩高手, 不過肯定係老手

邊個最勁都無咩好討論啦, 不過係度off topic下, 9up兩句, FS已經到左晚年
真係衰Lag同呃錢, 我覺得FS競技性咁高ge遊戲本身應該有好長壽命
而且人大左, 見識多左, 籃球真係好受歡迎, 唔只西人, 亞洲人都好鍾意打波
韓國人, 台灣人, 大陸人, 香港人, 一齊打街波, 籃球咁受歡迎無理由籃球game會搞到咁
就算時間過得耐左大家仲係唔會打厭籃球, 搞到咁完全係代理問題
不過無辦法啦FS係生意黎, 佢又無規定要用良心同你做生意, 只可以為FS嘆息, 本來可以更好
每隔兩三個月上一次, 每況愈下, 就算時間耐左, d人都仲係倚賴數值, 點裝去打機, 技術點會進步呢
半年先得1頭半個月先有得玩ge人都可以每次比每次打出更好的三打三戰績, 佢地根本唔用腦去打波
唉, 真係覺得做佢地隊友好可憐, 不過又唔怪得佢地, 大家都係咁打, 可惜可惜
FS有人氣d就好啦, 起碼識玩個堆會帶動下個遊戲水平, 再延長遊戲壽命

送多兩句老手說話比仲有心玩FS, 仲有心想進步的玩家
永遠唔好覺得自己有幾勁 or  自視過高, 咁唔會進步得快同好
自視過高只會引黎失敗同恥笑, 所以做人都係低調d好
唔好怕唔夠打就唔同高手打, 多d學下d勁人點打, 抄佢地個套然後再改良
前面d人講得無錯, 狀態真係每日都唔同, 進攻狂炒都係常見事黎
所以真正最勁/高手都有超一流防守能力, 依樣要靠自己經驗累積啦
真正高手除左一流個人能力仲有帶起隊波的能力, 當你做到個時你就真係勁人啦

希望可以幫到新人, 哪怕一個半個都好 :) by mau 一個"老黎"形後衛=]

點知dfgdfgdfg

連mau都返黎講野  我點可以唔講2句
睇你勁唔勁 唔係睇你一場入幾多分 一場拿幾多個板 or 一場blk幾多球  唔可以睇戰績
俾你一場20個板 原來只係傳球機器 一場0分 0pick 即係冇用  
一場入人30分  但係俾人31:30贏你 都係冇用
一場blk人十球 但係俾人入廿分 又係冇用
係我心目中  我玩開中鋒(ez陸號)  同我一team既後衛 唔識走pick 死插花  跟唔到人 我唔會同佢玩得耐
最重要既一樣野 你blk唔到 最起碼唔好走甩
係fs入面 進攻方式 十隻手指數得晒  
要守你好容易  唔好諗住入多人地幾多分  要諗失少人地幾多分
進攻你衰極都入到人地十幾分   你mark到人地得幾分 你都贏
進攻係好講運氣 係唔入就唔入
但係防守係講實力同經驗
就算你d運幾唔好 都有一定既底係到 即係話穩定性高
同我打過既人都知  邊隊可以同我地有大手交易    打親都係十幾比幾
好少係2kf打咁多字 見者留字吧

留字留字
認同認同
不過本人block 好弱
唔識側扑個d技巧
好想學d勁人咁係側後飛去身前block

仲有人上呢個版回POST............=.=''
anyone remember me =3=

小朋友L.路易斯,得你一個死頂,都冇人幫你,個個都吊柒你就知咩事
其他人一睇就知你係擦鞋仔啦,你好有問題
睇曬你D POST啦,係咁話人冇point
最冇point果個係你
一咪話生哥係台版最勁,同冇人勁過佢??
咪笑死人,講得出呢d野就證明你見識有幾咁多啦
仲話人見識少,咪笑死人啦

打3v3戰績來講,5點幾版就叫做最勁??你知道最勁係咩意思嗎??
你要講戰績ge
大把人冇洗戰績都唔止5點幾版啦,5點幾就叫籃版最top??!
火鍋有冇平均3個?冇就唔好話佢係防守最top果個??!

唔講戰積ge
e+3分咁準, 有時一場總籃版數目都唔超過6,7個
咁果個人創到3,4個版就代表佢版廢??
同埋版就廢過5點幾ge生哥??

十週年勳章(賀詞)

原帖由 神沙 於 2009-4-22 09:35 PM 發表
小朋友L.路易斯,得你一個死頂,都冇人幫你,個個都吊柒你就知咩事
其他人一睇就知你係擦鞋仔啦,你好有問題
睇曬你D POST啦,係咁話人冇point
最冇point果個係你
一咪話生哥係台版最勁,同冇人勁過佢??
咪笑死人,講得 ...

腦殘白木沒得醫

原帖由 封鎖心靈 於 2009-4-23 07:22 PM 發表

腦殘白木沒得醫

白咩木,扮台狗??雖然唔扮都似足狗
話自己咩職都最勁,你真係醫返都晒藥費
又自大又廢,返去屈新手啦
成日話自己點勁點勁,勁條毛?睇到都想噁
勁係要人地講ge,自戀狂?
傻仔腦殘冇藥醫,形容你岩曬啦!
真係唔吊9你以為自己好型!?

已有 1 人評分Good 收起 理由
○●永生●○ + 3 U"RE THE 型EST ALL OVER THE WORLD

總評分:  Good + 3   查看全部評分

原帖由 0olokloko0 於 2009-4-9 08:06 PM 發表

送多兩句老手說話比仲有心玩FS, 仲有心想進步的玩家
永遠唔好覺得自己有幾勁 or  自視過高, 咁唔會進步得快同好
自視過高只會引黎失敗同恥笑, 所以做人都係低調d好
唔好怕唔夠打就唔同高手打, 多d學下d勁人點打, 抄佢地個套然後再改良
前面d人講得無錯, 狀態真係每日都唔同, 進攻狂炒都係常見事黎
所以真正最勁/高手都有超一流防守能力, 依樣要靠自己經驗累積啦
真正高手除左一流個人能力仲有帶起隊波的能力, 當你做到個時你就真係勁人啦

你果幾句話比果個on9心靈聽真係岩曬
成9日話自己勁,勁條毛,睇見都想噁

十週年勳章(賀詞)

腦殘白目沒得醫
真慘

原帖由 封鎖心靈 於 2009-4-23 09:31 PM 發表
腦殘白目沒得醫
真慘

你一出口就罵人都唔方好得去邊

話時話 ,我都成日見到你條友成日話自己點勁

但我覺得真正的勁人係會低調D

唔會好似你咁成日自誇,你就算係勁都唔會勁得去邊

我同意神X果句話"勁係要人講,唔係自己講出來"

但人地講話你勁可能只係單方面的感覺

你可以話我見識少,但由數碼開遊戲第一日就開始玩

你可以話我玩得耐唔代表勁

不過真正的勁人一定唔係你囉^^

亦冇你所講的任何人可以稱得上係"最勁"
已有 2 人評分Good 收起 理由
神沙 + 2 你說的內容我非常同意
○●永生●○ + 1 沒根據之說話, 0分

總評分:  Good + 3   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

原帖由 火力人 於 2009-4-23 10:52 PM 發表

你一出口就罵人都唔方好得去邊

話時話 ,我都成日見到你條友成日話自己點勁

但我覺得真正的勁人係會低調D

唔會好似你咁成日自誇,你就算係勁都唔會勁得去邊

我同意神X果句話"勁係要人講,唔係自己講出來 ...

腦殘白目沒得醫
好慘
已有 1 人評分Good 收起 理由
○●永生●○ + 1 惡意灌水, 冇D新意

總評分:  Good + 1   查看全部評分

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-25 09:41 PM , Processed in 0.142033 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存