2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新漂流幻境 ╭☆Wonderland Online - 飄流幻境新手發問解答區★ ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 我係細蚊仔
go

[攻略] ╭☆Wonderland Online - 飄流幻境新手發問解答區★

原帖由 雪中之約定 於 2007-12-28 02:31 PM 發表
我想問關於寵物的事情,我想問兩隻寵物。
一隻係青綠色的龍,一隻係橙色好似會飛的。
問題:
1.邊度可以捉到?
2.要幾lv先可以捉?
3.如果買大約要幾$?

青綠色既龍~你大概係講緊天青龍掛!果隻冇得捉,係點寵黎~絕版未就唔知!
不過買就可能至少300M
橙色會飛就唔知你講緊咩啦~
你可以影張相上黎

法c  係米 而升lv過戰士??
重有而加其實有咩職???

十週年勳章(賀詞)

我覺得法c難d...
我5g你想加咩職啵....
智者魔攻高....
先知快...
牧c魔防高....

十週年勳章(賀詞)

原帖由 雪中之約定 於 2007-12-28 02:31 PM 發表
我想問關於寵物的事情,我想問兩隻寵物。
一隻係青綠色的龍,一隻係橙色好似會飛的。
問題:
1.邊度可以捉到?
2.要幾lv先可以捉?
3.如果買大約要幾$?

1.點寵..天青龍.....
2.點寵冇得捉=.=
3.好似冇燈色既龍...除左任個d.....一樣都係冇得捉....

火戰士點加點??

咁如果有2隻火人,1隻水人

咁升級人出咩招?

以下是2隻火人,1隻水人之前用的招

2隻火人:  一回~熱火對寵            水人:  一回~冰凍
              二回~普攻                                    二回~冰凍
              三回~普攻                                    三回~冰凍
全部寵:   一回防
             二回普攻OR爆技(總之要打人)
             三回普攻OR爆技(總之要打人)

咁升級人出咩招?
升級人(10 lv)用咩裝打先多經?
升級人靈巧洗唔洗為0?
火人同水人用咩裝打先多經?

8lv頭飾同8lv弓點樣合??

原帖由 夢幻天空 於 2007-12-31 04:48 PM 發表
咁如果有2隻火人,1隻水人

咁升級人出咩招?

以下是2隻火人,1隻水人之前用的招

2隻火人:  一回~熱火對寵            水人:  一回~冰凍
              二回~普攻                                    二 ...

我同你補補 水係有技啦可  仲有 下面個d要你快過怪同埋兩隻怪同你要快過寵    打風係青蛙係好主意
火係     一回:-敏術                           寵:一回:擋                水係   一回:縮水(無就用冰凍啦)
           二回:熱火對寵(打手)                  :二回:用技打                    二回:水鏡對寵(打手 你水係寵都打架可)
           三回:-敏術                              : 三回:用技打                   三回:縮水(無就用冰凍啦)

我是17lv地戰帶羅卡16lv 怎屈經<<其實屈經點解?

我想問點寄信..
想寄信佢一定要我勾好友..
但我又想寄俾其他人..[無+好友既]..
點寄!?
thz...

原帖由 倩喵 於 2008-2-9 05:10 PM 發表
我想問點寄信..
想寄信佢一定要我勾好友..
但我又想寄俾其他人..[無+好友既]..
點寄!?
thz...

用郵筒,,,,,,,,,跟住打你想寄信俾個個人既名 就得

原帖由 23487657 於 2008-2-9 06:27 PM 發表

用郵筒,,,,,,,,,跟住打你想寄信俾個個人既名 就得

邊到有
thz

我想問下d裝要點修理同去邊修理?

用商城     既aa膠,或者修復手扳

我係新手黎+我想問火法點升最好~~~
用咩寵物好 點+點??
火法一個升得唔得+???
仲有我想問係唔係用技打怪???
d裝係打出黎定係合+   點果d裝備係唔係好dd+????
d敏係唔係要一樣先合倒+?

我想知點開地圖???

原帖由 aesopn12945 於 2008-3-7 10:53 PM 發表
我想知點開地圖???

地圖?
我諗你係指右上角果個掛!!!
用正常模式或者簡易模式!
掛機模式睇唔到!
如果你係話世界地圖~咁上官網就有得睇!!
[離題既話唔好意思-3-,因為你實力問得好難明]

我有3火1水,3個火都係25lv,水就32lv

我打緊甲蟲升,場場都好小經,因為合唔到,但係佢地d敏差好小就一樣,我全部人都係用蘿卡

請問我應該點屈先有最多經,講埋點較搖控器

我想問解弗雷德要先解咩任?
同埋幾多lv解最好?

原帖由 神秘人ex 於 2008-3-20 06:15 PM 發表
我想問解弗雷德要先解咩任?
同埋幾多lv解最好?

弗雷德

任務名稱:真理之路
觸發人物:埃及金字塔地圖--考古學家
任務限制:無
任務流程:與考古學家交談,用飛行設備到後方金字塔上~拿真理之石~到獅人像下方
進入裡面~進入戰鬥(阿努比斯 地 Lv:120 HP:19520)
勝利後~進入戰鬥
(阿努比斯 地 Lv:140 HP:22000 木乃伊 8隻 等級HP忘記了 )
勝利後~即可完成.
任務獎勵:5%經驗直膠囊、冥界鑰匙

任務名稱:巴尼亞天空之城的秘密
觸發人物:航海大地圖 座標: X:4464 Y:10360
任務限制:帶著妮絲
任務流程:帶著妮絲~把大門的封印解除會發現妮絲的雙親,再過一下對話~即將完成任務
任務大約劇情: 簡單說就是 佛雷德 被冥王利用~~所以現在要去找佛雷德說請楚
任務獎勵:星星、達烈斯聖諭

任務名稱:魔女帕蒂斯
觸發人物:朝鮮仁川--韓國在廣場那有個女NPC
任務限制:無
任務流程:先去韓國在廣場那有個女NPC點她後,得知有個神秘客來這裡
神秘客就在女NPC的隔壁房間 切記!!要帶妮絲喔,進去之前把妮絲帶出戰
然後再進去說完去埃及金字塔 進去後走中間的傳點然侯在進去傳點,記得要帶妮絲出戰!
進去後會在地圖上看到問號,走過去會看到天珠點它進入戰鬥,
2隻木乃伊跟1隻木乃伊(名字我忘了)

任務獎勵:天珠一

任務名稱:鬥神的考驗
觸發人物:冰山--冰山島門口
任務限制:魔女帕蒂絲
任務流程:(身上需帶第1科天珠、妮絲跟隨身邊)搭飛行的東西到冰山的上方有個門
用第1科天珠把門打開到深處,與天珠守護者交談~進入戰鬥
(疾風鬥神 風 Lv:135 HP:25690 冰雪鬥神 水 Lv:145 HP:25690
大地鬥神 地 Lv:150 HP:25690 破壞鬥神 火 Lv:140 HP:25690)
勝利後~即可完成.
任務獎勵:天珠二

任務名稱:光與闇的雙子神
觸發人物:馬雅--進入塔後觸發
任務限制:神秘外來客,鬥神的考驗,身上要有2科天珠
任務流程:(身上要有2科天珠)用飛行器具到馬雅部落的上方的塔裡
到深處點天珠~進入戰鬥
(?普多 地 Lv:110 HP:18560 達烈斯戰士 火 地 水 風 Lv:107 HP:15520~16060)
到柱子2邊放天珠~進入戰鬥
(?普多 地 Lv:110 HP:18560 黑暗妮絲 水 Lv:150 HP:26500
達烈斯戰士 火 地(2) 水(2) 風 Lv:107 HP:15520~16060)
勝利後~即可完成.
任務獎勵:妮絲好友度+10、10%經驗直膠囊

任務名稱:星空下的約定
觸發人物:大島洞山頂--看風景觸發
任務限制:光與闇的雙子神
任務流程:看風景聊聊天後完成.
任務獎勵:星芒指標

任務名稱:冥王霍爾特
觸發人物:鬼島2F下面--進入後觸發
任務限制:星空下的約定、真理之路
任務流程:進入後到左下方的點,到深處看到弗雷德與他交談~進入戰鬥
弗雷德 火 Lv:152 HP:57500
弗雷德 地 Lv:145 HP:41400
弗雷德 風 Lv:148 HP:47500
弗雷德 水(2) Lv:144 HP:43600
勝利後即可完成.
任務獎勵:妮絲死亡、弗雷德、20%經驗直膠囊

最好7x-8x 我都係8x先解
希望可以幫到你
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-18 05:56 PM , Processed in 0.056420 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存